Elfogadták a költségvetést: fókuszban a fejlesztések

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat február 23-i ülésén a városatyák elfogadták a kerület 2018. évi költségvetését. Borbély Lénárd polgármester kiemelte, az önkormányzati feladatok ellátása mellett az idei év költségvetésének legfőbb célja a takarékos gazdálkodás, a megtakarítások reálértékének megtartása.

A többéves felelős gazdálkodásnak köszönhetően év végén a kerület vagyona ismét többletet mutatott.

A csepeli önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is jelentős hangsúlyt fektet a fejlesztésekre és a beruházásokra. Folytatják a megkezdett útépítéseket, valamint idén is több óvoda és bölcsőde udvar újul meg a Csepeli Gyermeksziget program keretei között. Megkezdődhet a Napközis Tábor és a Rákóczi Kert felújítása is. Utóbbi a környéken élő lakók véleményének figyelembevételével, társadalmi egyeztetéssel újul meg.

Döntés született arról is, hogy a 2018-ban elbontott buszmegállókat az önkormányzat pótolja. A tulajdonos cégekkel történt egyeztetések során a városvezetés külön kérte, hogy az új váróhelyek megérkezéséig ne bontsák el a buszmegállókat. Az egyik céggel a tárgyalások sikertelenek voltak, ezért kerültek idő előtt lebontásra a megállóhelyek: néhány héten belül az önkormányzat pótolja ezeket.

A képviselő-testület a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszavazta az ingyenes sóbarlang bérleteket a kerületi nyugdíjasok számára. Az ötalkalmas bérletet csepeli lakcímkártya ellenében a Csepeli Nyugdíjas házban lehet igényelni március 1-től.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Elfogadták a költségvetést: fókuszban a fejlesztések” bejegyzésre

  1. Krisztina szerint:

    Az ülés február 22-én volt nem 23-án.

  2. Strici2 szerint:

    A weiss manfred terves iras hsz.-ben dzsinacska kerdi az elbontott buszmegallokat az onkormanyzat felallitatja es elmondja tettek valamit?
    Nagyapo valasza: a megallok a bkk-hoz tartoznak.
    Most a kepviselotestulet megszavazta megrendelte felallitatta a megallokat (utasvarokat).
    Nagyapo ott ull a kormanyparti oldalon es goze nincs semmirol vagy ha kinyitja a szajat hazudik.

  3. Nemes Éva szerint:

    A Csillagtelep rehabilitációja miért nincs benne az idei tervben????
    Pár hónappal ezelőtt még a TV-ben is nyilatkozott Németh Sz. és Borbély L., hogy több mint 2,5milliárd forint uniós támogatást erre a célra fognak fordítani. Azóta nagy csönd van ebben a témában és még a W.Manfréd tervben sincs benne! Mi történt azóta? Hol a pénz? Miért nem csinálják? Kérem a csepeli vezetőket sziveskedjenek válaszolni.

  4. Nagyapó szerint:

    Strici2! Nehéz egy csekély eszűnek elmagyarázni a BKK, BKV, és az alvállalkozók közötti szerződések, valamint az önkormányzati területen levő megállók tulajdoni és bérlet viszonyokat. Ezért egyszerűbb a gondokat a BKK-nál jelezni, mert ők ismerik a bérleti láncokat.
    Ebben a káoszban igyekszik az önkormányzat rendet tenni. Itt akadt össze a Simicska céggel, amelyik inkább vállalja gyors bontás költségét, hogy így segítse a Jobbikot (szidják az utasok Orbánt). A másik cég örül a késedelemnek, mert később, jobb időben végezheti a bontást (addig is kapja a reklámok utáni díjat).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Strici2 szerint:

    Nagyapo! Pontosan igy van.
    Nem 5 nap alatt keszult el a terv.
    Ezert 17.-en csekely ertelmi szintje miatt nem kozoltek onnel sajat fonokei hogy 22.-en megoldast javasolnak.
    (Vasarolhatna egy masik ruhat is maganak szegyen hogy barmikor keszul foto ugyanabban a pulcsiban “villog”)

Itt lehet hozzászólni !