Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés

Hirado.hu

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés

És akár két számjegyű is lehet – mondta Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus arról is beszélt, elítéli a G. Fodor-írást, megérti azokat, akik felháborodtak a 888.hu cikkét olvasva, de ugyanilyen reakciókat vár tőlük, amikor Orbán Viktor és családja a célpont.

Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés, amely akár két számjegyű is lehet – mondta kérdésre válaszolva Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő más témában tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus elmondta: a három éve kezdett rezsicsökkentést az árszabályozás után immár piaci eszközökkel kell folytatni, erre a maga részéről lát is lehetőséget. Mint mondta, egyelőre nem akar százalékokról beszélni, de akár két számjegyű is lehet a rezsicsökkentés. Az áram esetében Paks II. a meghatározó – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy miként egyeztethető össze a polgári Magyarország eszméjével a 888.hu portálon Tóbiás József szocialista pártelnököt és családját támadó, egy hete közzétett cikk, a fideszes politikus hangsúlyozta: egyetért párttársával, Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel, aki elítélte az írást. G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője néhány napja elnézést kért a cikk miatt. Németh Szilárd ugyanakkor megjegyezte azt is: megérti mindazokat, akik felháborodtak a 888.hu cikkét olvasva, de ugyanilyen reakciókat vár tőlük, amikor Orbán Viktor és családja a célpont.

Az adatvédelmi biztos napokban kiadott állásfoglalásával kapcsolatban – mely szerint az alaptörvény módosítása közügy, tervezett módosítása nyilvános, az információs alapjogokat pedig terrorveszélyhelyzetben sem lehet rendelettel szabályozni – újságírói felvetésre Németh Szilárd azt mondta: fontos, hogy az adatvédelmi biztos teszi a dolgát, de az is, hogy a kormánypárt tegye a magáét. “Látjuk a terrorveszély növekedését. (…) A magyar családokat minden eszközzel megvédjük. (…) Cselekedni kell. (…) A megelőzést fontosabbnak tartjuk, mint az utólagos siránkozást” – hangoztatta a kormánypárti politikus.

Forrás: Hirado.hu

12 hozzászólás “Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Nyalóka.

  2. Grün Izidor szerint:

    feiix!
    Már dolgoznak a bedőlt CSOK-osok mentőakcióján! 😀

  3. felix szerint:

    Ma beszéltetem egy dunakeszi ismerősömmel, akinek 3 gyermeke van és igénybe fogja venni.
    Az ingatlan keresés tapasztalati alapján a tíz millából ötöt elvisz a megnövekedett telek ár és hármat a kivitelező. Marad 2 milla. Használt újszerűnél 2,5 millát lehet most nyerni, úgyhogy most várnak és figyelik a piacot, de inkább használtra mennek, mert azokban a konyhabútor és némi gép is benne van.

  4. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Ha jól tudom a jövő héten jelenik meg a pontos CSOK törvény!
    Inkább megvárnám, ki tudja mi változik még addig!
    Persze még azután is jöhet “A változtatás jogát fenntartjuk!” klauzula! 😀

  5. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Az árakon csak az változtatna, ha visszavonnák, mert azok már most elszálltak.

  6. Tarjányi László szerint:

    CSOK AZ ÚJ DEVIZAHITEL!

    Ugyanaz fog történni a CSOK miatt, mint a devizahitelek miatt! A “könnyű pénz” felelőtlen befektetésre fogja sarkallni a pénzügyileg képzetleneket (néhány százalék dörzsöltet leszámítva mindenki az), ha nincs bennük az ösztönös félelem az eladósodástól! A “könnyű pénz” gyorsan szétterül, s nem fogja a kívánt gazdaságösztönző hatást kiváltani, mivel akik bevételként jutnak hozzá, gyorsan kivonják és biztosítják maguknak nyereségként, s nem forgatják tovább saját kockázatukra, növelendő a gazdasági aktivitást!

    A “könnyű pénz” ellentéte a “nehéz pénz”, amihez hosszantartó, eredményes munka ellentételezéseként lehet jutni. Ez megfontolt befektetést eredményez, mert senki nem akarja évek munkáját kockára tenni! Milyen érdekes, hogy a vállalatok nem dőltek be az állam gazdaságélénkítő olcsó hitelének, csak a régebbi drága hiteleiket cserélték be államilag garantált olcsó hitelre! Miért nem tették? Mert a gazdaság csak magától, lassan élénkülhet, ahogy a kereslet lassan növekszik. A lassú kereslet növekedés meg azért van, mert a fogyasztók csak lassan változtatnak visszafogott fogyasztásukon, ha nem látják biztosnak a jövedelmüket! A vállalatok tehát tudatos pénzügyi szereplők!

    A pénzügyileg képzetlen lakosság, akiknél nincs meg a családi takarékosság megszokása ösztönözte óvatosság, könnyen bedőlhet a “könnyű pénz” csábításának! Minél kiszolgáltatottabb valaki, annál jobban veszélyeztetett a saját kapzsisága által! Jellemző, hogy sokan igazából nem is akarnak változtatni lakáskörülményeiken, csak a 10 + 10 Millió három gyerek után járó ingyen részéhez szeretnének valamilyen módon hozzájutni!

    Akinek a látását elhomályosítja a 10 + 10 Millió ragyogása, az bizony ésszel semmit sem mérlegel! Nem méri fel hogy fizetni tudja-e a törlesztést, nem mérlegeli hogy mennyire biztos az állása, jövedelme, családi helyzete! Mert bizony egy elbocsátás vagy válás felboríthatja a biztosnak tűnő jövőt is! A pesszimisták ezért nem vesznek fel semmilyen kölcsönt! Szerintük azt a pénzt kell elkölteni, amit már megkerestek! EZ BIZONY IGAZ, CSAK ABBÓL MEG NEM ÉLNEK MEG A BANKÁROK!

    A másik probléma a “könnyű pénzzel”, hogy az ingatlanvásárlás során könnyen lehet valós értéken felül fizetni vele! A nehezen megszerzett pénz elköltését mindenki nagyon meggondolja! Általános tapasztalatot tükröz a mondás: “könnyen jött pénz könnyen megy!”

    Igaza van annak, aki szerint előre kell gondolkodni a CSOK-károsultak megsegítéséről!
    Dixi et salvavi animam meam. ÉN SZÓLTAM! Tarjányi László, 2016. 02. 01.

  7. Grün Izidor szerint:

    “A fideszes politikus arról is beszélt, elítéli a G. Fodor-írást, megérti azokat, akik felháborodtak a 888.hu cikkét olvasva, de ugyanilyen reakciókat vár tőlük, amikor Orbán Viktor és családja a célpont”
    Nyugi Szilárd!
    Ugyanígy fel leszek háborodva, ha a 888.hu-n Orbán és családja lesz a célpont! 😀

  8. nagyapó szerint:

    Csak azt nem tudom, hogy a 888 cikke rágalom volt, vagy a múlt feltárása? Ez nem derült ki.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Grün Izidor szerint:

    Öreg hüje!
    Jogi kérdésekben fordulj Csepel dilettáns vályogászához, aki megérti a felháborodást! 😀

  10. Jobban szerint:

    A bölcs mindenkit megbecsül, mert mindenkiben elismeri a jót, és tudja, milyen nehéz valamit csinálni. Az ostoba mindenkit lenéz, mert nem ismeri a jót, és a rosszabbat választja.
    Baltasar Gracián

  11. nagyapó szerint:

    Ameddig Fidesz-kormány van, marad a rezsicsökkentés avagy ameddig rezsicsökkentés van, marad a Fidesz-kormány. Ezek összefüggenek, így sokáig marad a polgári kormányzás!!!!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Tarjányi László szerint:

    A Fidesz-állam a kontraszelekció terméke, egy csomó gátlástalan ember összeállt a Magyar Állam kézre kerítésére. Sikerült nekik. Miután jórészt jogászokból verődtek össze, a szövegelésen kívül máshoz nem értenek! Senki sem ért ahhoz, aminek az élére a Vezér állította őket, ezért mindenben Orbánnak kell döntenie! Orbán sem ért semmihez, de neki parancsolnia kell, hát rögtönöznek!

    Normális időkben a Magyar Állam intézményeit hozzáértő emberek vezették. Mindenki végezte a dolgát, nem futkostak a miniszterelnökhöz tanácsért! Abban az időben azt tartották, a Magyar Királyságot szükség esetén miniszteri főosztályvezetők is vezethetnék, hiszen a törvények mindenkinek megszabják a teendőit és hatásköreit!

    Nem úgy ma! Nem törvények szerint vezetik az országot, hanem a törvényeket igazítják naponta a helyzethez! Szégyenletes, ahogy ma Magyarországot kormányozzák!

    Ma csak névleg van Magyar Állam, mert önálló intézményei, szervezetei nincsenek, mindenről Orbán határoz! Az meg egyenesen röhej, hogy a minisztériumokat is kiherélte, s a döntési jogköröket a Miniszterelnöki Hivatalba vonta. Már abban sem bízik, hiszen azt Lázár János vezeti, aki egy autonóm személyiség, a jogköröket még onnan is magához vonta!

Itt lehet hozzászólni !