Ötödszörre is kiváló volt hangulat a Csepeli Disznótoron

Csepel.hu

disznotorkep

Senki ne maradt éhes az V. Csepeli Disznótoron, ahol reggel Zsigát, a 152 kilós magyar hússertést vágták le a böllérek a Sport- Szabadidő- és Rendezvényközpontban január 30-án. Idén a disznótoros reggelit kedvelőknek a sült hagymás vér mellett a tepertőkrémes kenyér volt az újdonság. A tavalyi évhez hasonlóan a nagysikerű kolbászkészítő verseny újra folytatódott, a „megmérettetésre” Tápióbicskéről és Pándról is érkeztek vendégek Csepelre.

A kerületi önkormányzat támogatta egész napos rendezvény ismét sok családot vonzott, a Bartha família kifejezetten azért érkezett reggel, hogy a gyermekek először lássák a disznópörzsölést. A látogatókat a szervező Csepeli Városkép Kft. munkatársai fogadták, a belépőjegyért kívánság szerint forralt bort vagy teát kínáltak. A sátorban a (Királyerdei és Radnóti) művelődési házak dolgozói szinte megállás nélkül segítettek a kicsiknek a malacfejes kavicsok, malacsapkák és a malacfejes könyvjelzők elkészítésében.

GALÉRIA

A második kolbászkészítő versenyre 15 csapat nevezett, a résztvevőknek maximum két óra alatt egy 20 centiméteres kolbászt kellett leadniuk zsűrizésre. A bírálók elsősorban a megsütött termék ízét, állagát pontozták, de a sültkolbász minőségi alapanyagok felhasználásával és a hozzávaló fűszerezés arányától lesz finom – mondta el kérdésünkre a zsűrielnök, Jancsa János gasztroblogger.

A jó hangulatban telt megmérettetésen harmadik helyezést ért el a Csepeli Szerszám Edző csapata, a két megosztott második helyen Tápióbicske csapata és az Anonim Röfik végeztek, első lett a Nyugdíjas Horgászok csoportja. Mindhárom díjazott borválogatást és füstölt termékeket nyert.

Az első díjnyertes csapatkapitánya, Ladányi István elárulta, hogy Hajdú-Bihar megyéből hozott régi hagyományos recept szerint dolgoztak, amelynél főként a paraszti ízvilág dominált. Hozzátette: „Ízesítésnél fontos a konyhasó (jódozottat ne rakjunk bele), kalocsai vagy szegedi piros paprikát, jó minőségű magyar fokhagymát használjunk. Ettől az íze még lehet csípős, lehet édes és lehet. A megfelelő zsírmennyiség és a húsmassza darabos feldolgozása szintén fontos.”

Az ötödik disznótorra a Polgárról szállított sertés egyes belsőségeiből készült májas hurka fogyott a legjobban. Aki nem kedvelte az ebédre kínált orjalevest, toroskáposztát, sültkolbászt vagy hurkát, az ehetett kürtöskalácsot, farsangi fánkot vagy lángost.

A nap folyamán gólyalábasok és a Mohácsról érkező busók és sokácok szórakoztatták a kicsiket és nagyokat. A programon a gyerekek a Majorka Színház bábelőadását nézték meg, a felnőtteknek a színpadon rockzenét játszott a Göller Lóránt & Sexofon Együttes, magyar nótát énekelt a Csepeli Nyugdíjas Klub Dalköre és a Csepeli Virtuózok Suki András prímás vezetésével, valamint a busókat kísérte a Brass Show zenekar. A fellépők sorát Tóth Gabi énekes zárta, aki hatalmas tömeg előtt teremtett kitűnő koncerthangulatot a hagyományőrző disznótoron.

Csepel.hu

 

 

4 hozzászólás “Ötödszörre is kiváló volt hangulat a Csepeli Disznótoron” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Ötödszörre is kiváló volt hangulat a Csepeli Disznótoron”
    “az íze még lehet csípős, lehet édes és lehet.”
    .
    A coca magyar hússertés volt, a beszámolót is Ő írta?!
    Persze, lehetett zavarban mert ez az első disznóölése volt!
    Jövőre már gyakorlata lesz benne! 😀 😛

  2. nekünk ment el az eszünk szerint:

    kár hogy nem csepeliek is indulhattak a versenyen. máshol ez így szokás, hogy csak helyiek indulhatnak, esetleg 1-2 külsős MEGHÍVOTT csapat is indul. legközelebb így kéne!

  3. csepelifan szerint:

    Ócska, nulla program, évek óta ugyanazzal a felhozatallal, és drágasággal..Nem is csoda, egyre kevesebben mennek el az erőltetett disznóölésre 🙂 Jövőre már mi sem.

  4. nagyapó szerint:

    Elnézve a galériát, csepelifanék hiányzását elviselik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !