Az olimpia nagy nyertese lehetne Csepel – Németh Szilárd parlamenti felszólalása

Csepel.hu/MTI

olimpiai-park-budapesten(650x433)

A 33. olimpiai és 17.paralimpiai játékok megrendezésére vonatkozó budapesti pályázati szándékról szóló javaslat általános vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden délelőtt.

Németh Szilárd (Fidesz) felszólalásában a kishitű pártpolitikai áldozatának tartotta, hogy a 2002-es olimpiai álom nem valósult meg és reményének adott hangot, hogy a 2024-es pályázat nem válik a pártpolitika terepévé. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) apolitikus testület és ismert baloldaliak is kiálltak a rendezés mellett – folytatta, megjegyezve, sokan nem értik az MSZP mostani pálfordulását és azt, hogy miért akarja megbontani az összefogást.
A kormány nemzeti ügynek, a jövő generációk szempontjából stratégiai fejlesztési célnak tartja a sportot – hangoztatta a kormánypárti képviselő, aki szólt arról is, hogy a 10 legeredményesebb olimpiai nemzet közül egyedül Magyarország nem rendezte még meg a játékokat.
Németh Szilárd az egyik legnagyobb megbecsülésnek tartotta, ha valaki olimpiai bajnok, s üdvözölte azt is, hogy a nemzetközi szövetség visszatér az eredeti szellemhez, az olcsóbb rendezés pedig kisebb városokat is lehetőséghez juttat.
Kiemelte, hogy a rendezéshez szerénység, sok munka, magyaros bátorság és leleményesség szükséges, az olimpiát pedig megérdemelné az ország.
Kitért arra is, hogy az olimpia nagy nyertese lehetne Csepel, ahol több lenne a munkahely, megélénkülne a turizmus, fejlődne az infrastruktúra és egy új polgári életminőség jönne létre. A birkózósport eredményeit sorolva nagyhatalomnak minősítette Magyarországot és elkötelezettségét hangoztatta.

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim!

 

Bizonyára emlékeznek még 2002-es nagy közös álmunkra, az azt megvalósítani szándékozó, támogató aláírásokra: hazánk, s benne a nemzet fővárosa legyen a 2016-os olimpia helyszíne. Ez az álmunk egy kishitű pártpolitika, a „merjünk kicsik lenni” szocialista nemzeteszmény áldozata lett. Pedig az ország minden része, így Csepel is, a sportágak mindegyike, így a birkózók is akarták, támogatták. A sportolók, a szurkolók, a jövőbe tekintők, a városfejlesztők ma is egységesen, támogatólag lépnek fel, sajnos azonban a pártoskodók, az irigységre, a cinizmusra építők, megint kerékkötők akarnak lenni.

Pedig egy ideig úgy tűnt, hogy nem lesz a 2024-es magyar olimpiai pályázat a pártpolitika terepe. A MOB egy olyan apolitikus, sportszakmai támogató szervezetet hozott létre, Olimpiai Védnöki Testületet, amelyben ismert baloldali közéleti személyek is a budapesti rendezés, a párbeszéd és az összefogás mellé álltak. Sőt, az MSZP a Fővárosi Közgyűlésben egyértelműen támogatta a pályázatot.  Sajnos a mai hírek azonban már éppen az ellenkezőjéről szólnak. Sokan nem értjük, nem értik a baloldal pálfordulását, hiszen nincs arra ésszerű és elfogadható magyarázat, hogy miért akarják megbontani ezt a nemzeti összefogást! És éppen az olimpiai eszme jegyében?!?

Tisztelt Országgyűlés!

Én azt javaslom, ne engedjük, hogy a kishitűség, a pártpolitizálás, a rosszhiszeműség ismét tengelyt akasszon. Ma Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik a sportot, legyen az iskolai, szabadidős, rekreációs vagy olimpiai, nemzeti ügynek, a jövő generációja szempontjából stratégiai fontosságú fejlesztési célnak tartja. S ehhez képesek vagyunk az ország, a Parlament meghatározó többségének az összefogását, támogatását biztosítani, s képesek vagyunk az együttműködést, a közös cselekvést megvalósítani. Mi magyarok igazi olimpiai nemzet vagyunk. Kemény Ferenc ott volt a NOB alapításánál, 1894 óta a MOB az egyik legrégibb és legeredményesebb nemzeti olimpiai bizottság. A világ tíz legeredményesebb országa közül egyedül Magyarország nem rendezett még olimpiát, ha úgy tetszik, elsők vagyunk az olimpiát nem rendezett országok éremtáblázatán. Mindig ott voltunk, ha szabadon dönthetünk részvételünkről, nagyhatalmi kényszer miatt is csak 1920 és 1984 maradt ki. Az olimpia különös helyet foglal el a magyarok szívében, hazánkban az egyik legnagyobb megbecsülés olimpiai bajnoknak lenni. Budapesttel a NOB, az Agenda 2020-ban meghatározott olcsóbb, fenntartható olimpia elvárásának megfelelően, visszatérhet a játékok eredeti szelleméhez. Valaha Antwerpen, Stockholm, Helsinki is rendezhetett olimpiát, pedig mind kisebb városok Budapestnél. Nem tudjuk, nekünk is sikerül-e, de érdemes belevágni. Nem nyerhetjük meg azt a versenyt, amin el sem indulunk. Szerényen, de annál több munkával kell részt vennünk a küzdelemben, magyaros bátorsággal es leleményességgel. És természetesen bizalommal: most eljöhet végre a mi időnk! Megérdemelné ez az ország, megérdemelné a magyar nemzet!

Tisztelt Képviselőtársaim!

Csepel, mint a budapesti olimpia egyik fő helyszíne nagy nyertese lehet ennek az összefogásnak. Nemcsak a munkahelyek teremtése, a turizmus fellendítése, a gazdasági gyarapodás, az infrastruktúra fejlesztése – az olimpiai falu, csarnokok, pályák építése, felújítása, közlekedés korszerűsítése – jelenthet esélyt, hanem az olimpia, egy új, polgári életminőséghez, Csepel szellemi és lelki megújításához is hozzájárulhat. Így biztosak lehetünk abban, hogy Csepel támogatja az olimpiai pályázatot, támogatja az összefogást.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Ezért ma, itt a döntés színhelyén csepeli országgyűlési képviselőként és a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként is, a hazai sport és a magyar birkózás elkötelezett híveként, sőt – talán, ha szabad így fogalmaznom -, a birkózás és szülőhelyem, Csepel szenvedélyes szurkolójaként szeretnék néhány gondolatot megosztani Önökkel.

Ha azt mondom: pályázzuk meg a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezését, akkor egy régi, közös álmunk valósággá válásának esélyét ecsetelem. Egy álomról, és nem afféle álmodozásról beszélek. Egy komoly elhatározásról, és az azt követő kemény munkáról beszélek, amelynek meglehet a gyümölcse.

Hadd mondjak néhány példát szeretett sportágamból, a birkózásból, mert ők, vagyis a birkózók, oly sokszor bebizonyították már, hogy nincsen lehetetlen. Egész egyszerűen lenyűgöző, amit ez a kőkemény sport hozott a múltban, és ad a jelenben az nemzetnek. Ha csupán az olimpiákat nézem: 19 arany, 16 ezüst, és 19 bronzérem a dobogós mérlegünk, ami önmagáért beszél.

1908, tehát Weisz Richárd londoni győzelme óta, – egyetlen olimpia kivételével – az ötkarikás játékok mindegyikén felállhatott magyar birkózó a dobogó valamelyik fokára!

Nagy klasszisok sorjáznak a sporttörténelemben a két székelyföldi olimpiai bajnokon, az alsósófalvi Keresztes Lajoson és a korondi Lőrincz Mártonon keresztül a többi példaképig. Ott van Kárpáti Károly, aki Kellner Károlyként született, és a berlini olimpiai döntőben éppen egy német birkózót győzött le a Führer szeme láttára s otromba bosszúságára. A dicsőség lista folytatható Zombori Ödönön, Szilvásy Miklóson, Bóbis Gyulán, Hódos Imrén át a csodálatos Polyák Imréig, a nemzet sportolójáig. A 20. század birkózójaként is emlegetett Polyák Imre három olimpiai ezüstérem után, negyedik nekirugaszkodásra, 1964-ben, Tokióban szerezte meg az áhított olimpiai bajnoki címet. Megszerezte, mert nagyon akarta, és mert megalkuvás nélkül dolgozott, izzadt érte. Megszerezhette, mert hazája támogatta ebben. Összefogtak, küzdöttek, egy pillanatra sem adták fel! És meglett az eredménye mindannyiónk büszkeségére és dicsőségére.

Aztán említhetem a legendás, kétszeres olimpiai bajnok Kozma Istvánt, – egy ország kedvencét, egy óriást, akit mindenki csak Picinek becézett -, vagy Hegedüs Csabát, a tuskirályt, München bajnokát, a 100. magyar olimpiai aranyérem tulajdonosát.

A nagy öreg, a mexikói bajnok, Varga János 1963-ban bordáját törte, de iszonyú fájdalmai közepette mégis világbajnok lett. A két csepeli világbajnok, Rácz Lajos törött kézzel, Kovács István kificamodott vállal szerzett érmet az olimpián, mert ők sem adták fel, mert bennük is bíztak, bízhattak a magyar szurkolók.

Önök között, itt, a padsorokban is ülnek olyanok, akikkel hozzám hasonlóan végigszurkoltuk Kocsis Ferenc és Növényi Norbert moszkvai diadalmenetét, és a könnyeinkkel küszködtünk, amikor a eljátszották tiszteletükre, s Magyarország dicsőségére a Himnuszt. Szöulban Sike András, majd 1992-ben Barcelonában Repka Attila és Farkas Péter sikere is örökre emlékezetes marad. Athénban, az olimpia szülőhazájában Majoros István fejére került a babérkoszorú – a szó szoros értelmében. Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes is a nagy klasszisok közül való. Ő sem maradt adós, hiszen egy világbajnokságon, súlyos bokasérüléstől szenvedve vágott vissza szovjet ellenfelének a szöuli döntőért.

És eszembe jut egyre több név, ahogyan az időben haladunk előre: Fodor Zoltán, Lőrincz Tamás, Módos Péter, Hatos Gábor. Érmek, harcok, de cseppet sem hiábavaló küszködések…

Természetesen tudom, hogy nem mindegyik képviselőtársam jártas a sportban, de azt szerettem volna megmutatni Önöknek, hogy a világban elismerés övez bennünket ezen a területen, és birkózó nagyhatalomként emlegetik Magyarországot. Sőt a sportesemények szervezésében, megrendezésében is azzá váltunk.

Ugye, van még, aki emlékszik például a 80-as évek, vagy akár az új évezred fantasztikus hangulatú budapesti vagy vidéki birkózó világversenyeire? A Budapest Sportcsarnokra és a Papp László Sportarénára, vagy az évente megrendezett Szombathelyi Magyar Nagydíjra, a világ legnagyobb ilyen jellegű birkózó versenyére.

Egy biztos – és ezt a Magyar Birkózó Szövetség, továbbá a magyar birkózótársadalom nevében is hangsúlyozom -, teljes mellszélességgel támogatjuk a MOB és a Kormány 2024-es olimpiai pályázati szándékát.

Az a tény, hogy a birkózás az olimpiai sportág maradt, csak megerősített bennünket, és már itt, a Parlament falai között megígérhetem, sőt garantálom, hogy birkózóink 2024-ben is érmeket fognak szerezni az olimpián. Ha pedig mindannyian akarjuk, és megküzdünk érte, sőt a szerencsét is magunk mellé állítjuk, úgy módosítanám a gondolatot, hogy érmeket fogunk szerezni a b u d a p e s t i nyári olimpiai játékokon.

Sydney, Athén, Peking, London, Rio és Tokió után 2024-ben miért ne következhetne Budapest?

Miért ne adhatnánk meg önmagunknak az esélyt, hogy a budapesti olimpia ügye mellé álljunk?

Pályázzunk, és birkózzuk ki a talán soha vissza nem térő lehetőséget!

Tisztelt Képviselőtársaim, ehhez kérem a támogatásukat. Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

40 hozzászólás “Az olimpia nagy nyertese lehetne Csepel – Németh Szilárd parlamenti felszólalása” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Az olimpia nagy nyertese lehetne Csepel”
    .
    Ha realizálódik a Rogán és Harrach urak által is várt nyereség (többletbevétel), akár megújulhat Csepel egésségügyi infrastruktúrája, egy új kórházzal egyetemben!
    A dolgozók régóta várt bérrendezését nem is említve! 😀 😛

  2. felix szerint:

    Csepel a legnagyobb vesztese is lehet bulinak.

  3. kispajtás szerint:

    Grün Izidor:
    Az elbontható atlétikai stadion mellé bizonyára terveznek egy elbontható kórházat is 🙂
    Az ott elkezdett prosztata kezeléseket pedig az. I.sz. Nőgyógyászati Klinikán folytatják 😀

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Oda a nemzeti egység olimpiaügyben
    ORIGÓ
    Az olimpiák ügye már nem szolgálja a nemzet ügyét. Az MSZP váratlanul felrúgta az egységet, az LMP nem támogatja.

  5. Grün Izidor szerint:

    kispajtáS
    Elbontható kórház?!
    Kicsit várunk mind olyan lesz, ha csak előbb nem dől össze magától! 😀

  6. Orsós Rodrígó szerint:

    Honnan a jó csudából akarnak elvonni x száz miiliárdokat erre a rongyrázásra a zelvtárs urak, mert, hogy nem a saját zsebüktől az biztos. Esetleg ha a már eltulajdonítottakat visszatennék elég volna, még a zemnullást is befejeznénk belőle. Erre a kormányra a Stadler stadiont se bíznám rá.

  7. ebihal szerint:

    Van egy jó, összefoglaló írás az indexen az olimpiáról. A megvalósíthatósági tanulmányt
    titkosították, csak egy 100 oldalas kivonatot ismernek azok is, akik döntenek róla.
    Megint a más farkával verik a csalánt.

  8. gizi szerint:

    Szerintem az olimpia megrendezése meghaladja az erőforrásainkat.Viszont biztosan nagyon nagy mutyi lehetőségek vannak benne , ezért vannak akik mindenáron bizonygatják, hogy milyen jó lenne nekünk.

  9. herbálos joco szerint:

    ae jo lene ha itt e lene az olimpia mer ha sok kuffoldi jon a kor mi a gadzsokkat jol ki tugyuk pakolni a zsebuket

  10. nagyapó szerint:

    Inkább lélegeztetőgépet, meg kakaóbiztos számítógépet!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. felix szerint:

    Növekvő adósság állomány mellett olimpiáról álmodni, valódi virtus.
    Amennyiben Paksot is mellétesszük szinte kockázat mentes.

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    Adódik két szlogen:
    -merjünk kicsik lenni
    -avagy, merjünk nagyok lenni (ha engednek bennünket!)
    Mondd Te melyiket választanád? Bár az eddigiekből tudvalévő.

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    A legnemesebb szándékot, akaratot is tönkreteheti az agyonpolitizált közéletünk. Pláne, ha tele vagyunk ellen lábasakkal. A fékek és ékek egyre zsugorodó, de még mindig olykor üvöltözőek maroknyi csoportjaival.
    Hagyni kell érvényesülni a közmondást: a kutya ugat, a karaván halad (nem sértésnek szánom)

  14. Qvik szerint:

    Elvtársak !
    Merjetek nagyon kicsik lenni, mert jön a 23 millió román.

    MAGYAROK ! Csepeliek !
    kapjuk meg az OLIMPIÁT !

  15. Orsós Rodrigó szerint:

    Olimpiát akar a korrupció kormánya, hogy a beruházásokat 6 szoros áron a haveri cègek vihessèk. Kilóg a lóláb eetárs “urak”!

  16. ebihal szerint:

    Legyetek nagyok, DE a saját tehetségetekből! Azt viszont nem todtok, az elmúlt 6 év
    során egyedül az vált egyértelművé, hogy a lenyúláshoz van mindössze tehetségetek.

  17. felix szerint:

    Merjetek nagyok lenni, mondta az inkvizítor és tekert egyet a keréken.

  18. Orsós Rodrígó szerint:

    Magyarországnak úgy hiányzik az olimpia mint Tiborcz herceguraságnak a közbeszerzések ügyében történő nyomozás.

  19. Tündér Ilona szerint:

    Én csak abban reménykedek, hogy a maratoni futók felénk jönnek, akkor talán leaszfaltozzák az utcánkat.

  20. Orsós Rodrigó szerint:

    Hazugság a köbön
    Pártunk és kormányunk bejelentette, hogy majd a 2024-es budapesti olimpia nyereségéből fejlesztik az egészségügyet.

    1. Olimpiának soha nincs költségvetési nyeresége, hanem csak óriási közpénzügyi vesztesége.
    2. Nyereség a csókos magánvállalkozóknál lesz, meg néhány idegenforgalmi cégnél az olimpia három hete alatt.
    3. Magánhaszonból nem lesz közkiadás (vagy nőnek az adók?)
    4. Persze nem lesz olimpia. Így se bevétel, se nyereség.
    Kormánypropagandából levonható logikai következtetés:
    Az egészségügy sem 2024 előtt, sem 2024 után nem fejleszthető
    Állampolgárok értsétek!
    Ennyi a hamis nemzeti ügyek kormányának üzenete.
    Bokros Lajos
    elnök
    Modern Magyarország Mozgalom

  21. felix szerint:

    Orsós Rodrigó
    Egy haszna lehet az olimpiának az, hogy Csepelnek nem lesz gondja az északi területekre, mert az ingyen lenyúlja a kormány.

  22. Orsós Rodrigó szerint:

    Sebaj, majd rezsipankrátorunk visszaszerzi a csepelieknek, hogy a honfoglaló atyák akarata teljesüljön. 🙂

  23. civil szerint:

    Ennyi sötét, rosszindulatú, buta, irigy köcsögöt!

  24. fghfjhgkjhk szerint:

    civil! Ön szerint megvan rá a lé?
    Az M3-as autópályát kátyúzzák, akkor milyen Olimpiáról álmodjunk? 😛

  25. Tarjányi László szerint:

    Aki megnézte a térképet, ahová az olimpiai eseményeket és létesítményeket tervezik, nos az a Szigetcsúcs azon területe, amely a főváros területe! Plusz a kilencedik kerület Vituki környéke és a volt Nagyvásártelep területe, tehát nincs szó csepeli területek lenyúlásáról!
    Persze, a maradék 42 hektár csepeli tulajdon, illetve a Fadesa tulajdonolta 84 hektár is lehet olimpiai eseményekkel kapcsolatos beruházások területe, ha a MAGÁNTŐKE szerepet akar kapni például szállás céljára szolgáló lakóépületek építésével, amelyek az olimpia után lakásként lehetnének hasznosítva! Egy olimpia akkor nyereséges utólag, ha a megépített épületek és infrastruktúra továbbhasznosításra kerül, s nem lebontásra!

    Kilenc év nagy idő, addigra széteshet az Unió is, s szükség lehet az általam emlegetett közép-európai államszövetség kormányzati központjára! Hátha dől tovább a menekültáradat, létrejön a Párizsi Arab Kalifátus, meg a Kölni Török Kalifátus, a kelet-európai országok meg létrehozzák a Fehér Európa Szövetségi Államot! 😀

  26. fghfjhgkjhk szerint:

    Az ex nagyvásártelep is magántulajdon.
    A Kossuth Lajos utca gányolási minőségében épülnének a létesítmények is? 😉

  27. Tarjányi László szerint:

    Biztos valamelyik potentáté a terület, ha az is a tervben szerepel! Valahogy pont ott vásárolt vagy privatizált, amelyik majd felértékelődik! 😉

  28. Orsós Rodrígó szerint:

    Előbb nyernénk foci vb-t mint, hogy megkapjuk a rendezés jogát.
    Pedig annyi pénzünk van, hogy alig vártuk már, hogy hová folyassuk, mint a norvégok a nyugdíjvagyont.

  29. GONDOLKODÓ! szerint:

    Orbán Viktor felesége is segített
    “Ilyen helyezettel, amely most van, nem nézett még szembe sem az ország, sem a civil szervezetek” – fogalmazott Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, aki azt is hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben mindenkinek a saját dolgát kell elvégeznie: az államnak az olyan állami feladatokat kell ellátnia, mint a határőrizet és az emberek védelme, nekünk, civileknek pedig azok szerint az

    erkölcsi és morális normák szerint kell eljárni, amit a lelkiismeretünk diktál”.

    http://www.origo.hu/itthon/20150702-levai-aniko-orban-viktor-felesege-migrans-gyerekeket-segitett-az-okumenikus-segelyszervezet.html

  30. Grün Izidor szerint:

    “Ilyen helyezettel, amely most van”
    Már helyezettek is vannak?! Vagy csak Anikó asszony osztályoz?! 😛 😀

  31. Orsós Rodrígó szerint:

    Ha a fidesz rendezne olimpiát, az öt karikából hármat ellopna.

  32. Japán szerint:

    Már látom is ahogy a japán dzsúdó válogatott berobog Csepelre a Boráros térről a HÉV-vel. Akkor már biztosak abban, hogy időutazásban vesznek részt.

  33. Tóth Kati szerint:

    Orsós és társai!Emlékeztek Tóth Mihály tervére ,arra kis Manhattan tipusúra.Ment Csepel hülyitése ezerrel,lett belőle gyilkosságok színhelye.Azért,mert ti csak erre vagytok képesek,ne magatokból induljatok ki.Persze ahhoz kéne egy kis gógyi is,ami nektek sajna nincs,Ez van.Hagyjátok ezt a témát a nálatok sokkal értelmesebbekre!

  34. Grün Izidor szerint:

    Tóth Kati!
    Te nagyeszű!
    Legyél az olimpiai biztosunk!
    Ne hagyj cserben bennünket! 😀

  35. Tarjányi László szerint:

    Tóth Kati, emlékezzen arra is hogy Tóth Mihály csepeli Manhattan tervéhez csatlakozott Németh Szilárd és a Fidesz-frakció is, amikor 2000. november 7-én (SIC!) megszavazta a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést! Remek üzletet kötött, persze a Wallis! Kezdeti értéknek, a saját, Wallis-tulajdonú értékbecslő Kft-jével (XIII. Klapka u. 11, mint minden Wallis-cég) kevesebb mint 1000 Ft/ négyzetméter értékre becsülte a területet, majd állítólag rá kívánt költeni 300 Millió Forint értéknövelő beruházást, s azt levonva a majdani értékből, plusz a kezdeti értéket, a megmaradt “hasznot” osztotta volna Csepel és a Wallis 60/40 arányban. A 300 Millió Ft elköltését persze a Wallis maga igazolta, például a PR Café reklámcégének, meg a huszonnéhány ügyvédjének az éves költségének a csepeli projektre terhelésével. Évente kb. 100 Millió Ft + ÁFÁ-t volt pofájuk Csepelnek kiszámlázni, amit a képviselőtestület évente el is fogadott! Persze csak felírták követelésnek, amit a majdani értékesítésnél kívántak levonni!

    Így ment ez addig, amíg szerény személyem, az eszes paraszgyerek, a MIÉP külsős bizottsági tagja a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságban, 2003. március 13-án bele nem köpött az mszp-fideszes-walliszos levesbe! Én az érveim előadásával, magam egyetlen ellenszavazatával (SIC!), négy tartózkodással, négy igen ellenében leszavaztattam a Wallis soronkövetkező, 128 Millió Ft-os számlájának befogadását! Addig is én voltam Csepelen az egyetlen, aki TEVÉKENYEN ellenezte a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést!

    Az Ön által említett Manhattan kifejezés is az én toronyházas, pokolitornyos plakátomon volt látható, az alábbi versikével:
    “Manhattan gondolat lesz-e neve,
    Panamában épül vagy Tibetbe’,
    Csepelen a szigetcsúcson,
    Kétszáz hektár potom áron!”

    Nos, az akkori mszp-és észember Orosz Ferenc rögtön kapcsolt, két hét múlva következett képviselőtestületi ülésről visszavonatta Tóth Mihály polgármester előterjesztését, nyáron felmondták a szerződést, ősszel meg az mszp-és többség csont nélkül megszavazta a szerződés felbontását! Holott március 13-án inzultusnak voltam kitéve az egyik mszp-és részéről! Akkor Németh Szilárd és egy másik fideszes bizottsági tag a szavazásnál tartózkodtak. Ősszel meg Németh Szilárd és képviselőtársai ellenezték a szindikátusi szerződés felbontását! Ráadásul a Helyi Thémában azzal a Wachsler Tamással íratott ellenző cikket, aki 1994-ben Orbán ellenjelöltje volt a Fidesz pártelnöki székéért, aki a Wallis HID Rt. nevű leányvállalatának vezetőjeként természetesen “pártatlan” volt az ügyben, s aki később Kossuth-téri kormánybiztos lett!

    Persze, nem kell csodálkozni, akkor Bajnai Gordon volt a Wallis elnöke, akit meg a fideszes Gansperger Gyula követett az elnöki székben, amikor Bajnai a Budapest Airport vezetője lett!

    Kis ország vagyunk, egy elit van meg egy csőcselék! Kérdés az ki az elit és ki a csőcselék!

    Ezek után kényelmesen hátradőlök a székemben, és csókoltatom a teljes csepeli politikai osztályt, icipici különbség van csak köztük!

  36. ebihal szerint:

    Tarjányi László!
    Miért állítod megoldhatatlan feladat elé Tóth Katit?

  37. csapajev szerint:

    Normális eszű emberek ha megtudják,hogy itt Csepelen még VANNAK FÖLDES UTCÁK,hááááát….
    A fővárosban!!!A XXI-ik században!!

  38. Tarjányi László szerint:

    Még van 8 évünk leaszfaltozni az összes utcát!
    98-ban ígérték a szocik, hogy a következő ciklusig minden utca burkolt lesz. Én meg mondtam Orosznak, hogy Csepelen még 25 év múlva is lesz földes utca! Eddig túl nagyot nem tévedtem!

  39. hitetlen szerint:

    Szegény… Pff

  40. kispajtás szerint:

    Tisztelt Csepel Info!
    Este csőtörés volt Csillagtelepen az Orion u. 11. sz. ház előtt. Ebben a rekkenő hőségben a házban lakók víz nélkül maradtak, ki tudja, mikorra javítják ki a Vízmű szakemberei a hibát? Nagy segítség lenne, ha az Önkormányzat intézkedni tudna, hogy legalább egy lajtoskocsi, vagy netán zacskós víz mihamarabb eljutna a lakókhoz, akik között sok az idős ember. Vasárnap lévén, az üzletek is zárva vannak és a környék kisboltjaiból már fölvásárolták az ásványvizet.
    Tisztelettel kérjük a segítségüket!

Itt lehet hozzászólni !