A 110 éve született Vermes Miklósra emlékeztek

Csepel.hu

vermes3

A hagyományoknak megfelelően dr. Vermes Miklósra, Muki bácsira emlékeztek és koszorúkat helyeztek el emlékfalánál a Vermes Miklós Általános Iskolában március 30-án. A híres fizika tanár születésének 110., s halálának 25. évfordulója van idén.

Az iskola névadójának életútját, szellemi sokoldalúságát, pedagógiai módszertanának gazdagságát az 5. b osztály tanulói műsorukkal mutatták be. A szerepléshez az eredeti Muki bácsi köpenyét a Jedlik Ányos Gimnáziumtól kölcsönözték.

A megemlékező ünnepségen most sem maradtak el a látványos kémiai és fizikai kísérletek. Terenyei Ágnes pedagógus fényjelenségeket produkált, majd Molnár Andrea matematika-fizika tanár a fényképezőgép ősével, a lyukkamerával ismertette meg a résztvevőket. Ezután az iskola diákjai, Kuglics Barna és Lengyel Árpád a közelmúltban rendezett fizikaversenyen bemutatott kísérletezésüket adták elő.

A megemlékezés további részében a már 19. éve megrendezésre kerülő Vermes Miklós fizikaverseny eredményeit hirdették ki. Az okleveleket Tóth Ferencné, az iskola intézményvezetője, Tóth János tankerületi igazgató és Morovik Attila alpolgármester adta át a kerületi diákoknak. Az ajándékokat a Jedlik Alapítvány és a KLIK Budapesti XXI. Tankerülete támogatta.

Ezt követően Muki bácsi emlékfalánál koszorút helyezett el a csepeli önkormányzat nevében Morovik Attila alpolgármester és Varga Norman ifjúsági referens, Tóth János tankerületi igazgató, a Vermes iskola tantestületének képviselői, a Jedlik Ányos Gimnázium képviseletében Bese Benő igazgató, valamint a Vermes tanintézmény és az Eötvös iskola tanulói.

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !