Megölték Putyin nagy politikai ellenfelét

Origo

Megölték Putyin nagy politikai ellenfelét

Megölték Borisz Nyemcov ismert orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt szombatra virradóra Moszkva központjában – közölte a helyi rendőrség. Nemrégiben azt mondta, fél, hogy Putyin likvidáltatja őt. 

Putyin elnök egyik legkomolyabb kritikusa ukrán barátnőjével, a fotómodell Anna Durnickajával sétált az orosz főváros központjában, a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Moszkvorecki-hídon, amikor az ismeretlen támadó egy fehér színű gépkocsiból tüzet nyitott rá, és 7-9 golyót eresztett a politikusba.

Az ellenzéki Szabadság népe politikusa sajtóinformációk szerint arra készült, hogy bizonyítékokat tárjon a nyilvánosság elé az orosz csapatok jelenlétéről a kelet-ukrajnai Donyec-medencében. Hírügynökségek felidézték Nyemcov egyik közelmúltbeli nyilatkozatát, amelyben a politikus aggodalommal beszélt arról, hogy Vlagyimir Putyin megöletheti őt az ukrajnai helyzettel kapcsolatos megnyilatkozásai miatt.

Az orosz elnök szerint bérgyilkosságra utal Nyemcov megölése, és arra utasította az orosz nyomozó bizottság, a belügyminisztérium és a szövetségi biztonsági szolgálat vezetőit, hogy hozzanak létre külön nyomozócsoportot Borisz Nyemcov meggyilkolásának felderítésére, és személyesen irányítsák a nyomozati eljárást.

Megdöbbent a világ

Barack Obama amerikai elnök elítélte a “brutális” merényletet és felszólította az orosz kormányt, hogy folytasson le “gyors, pártatlan és átlátható” nyomozást, és állíttassa bíróság elé a tetteseket. Obama közölte, hogy csodálta Nyemcov bátorságát, és a korrupció elleni harcban tanúsított eltökéltségét. “Nyemcov saját országa állhatatos védelmezője volt, és honfitársai olyan jogaiért küzdött, amelyek minden embert megilletnek” – mondta Obama.

Francois Hollande francia elnök is elítélte Borisz Nyemcov “aljas meggyilkolását”. Az Elysée-palota által kiadott kommünikében a volt orosz miniszterelnök-helyettest a “demokrácia bátor és fáradhatatlan védelmezőjének, a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosának” nevezték.

Angela Merkel annak biztosítására szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy fényt derítenek a merényletre, a tetteseket pedig felelősségre vonják.

Ukrajna barátja

Petro Porosenko ukrán elnök közölte, hogy sokkolta Borisz Nyemcov halálának a híre. Úgy fogalmazott közleményében, hogy Nyemcov Ukrajnát Oroszországgal összekötő “hidacska” volt, amelyet a gyilkosok leromboltak. “Gondolom nem véletlenül. Nem kételkedem abban, hogy a gyilkosokat előbb vagy utóbb megbüntetik”. Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök kijelentette, hogy Nyemcov hazafi és Ukrajna “nagy barátja” volt.

Tüntetés helyett gyászmenet

Az orosz ellenzék vasárnapra nagyszabású tüntetést tervezett Moszkvába, hogy szót emeljen a kormány Ukrajna-politikája és a kelet-ukrajnai háború ellen. A meggyilkolt politikus volt a tüntetés egyik szervezője. Mihail Kaszjanov egykori orosz miniszterelnök, Nyemcov egyik ellenzéki harcostársa, az RPR-Parnasz másik társelnöke azonban bejelentette, hogy a moszkvai Marjinka városnegyedbe tervezett tüntetést lemondták, és helyette gyászmenetet fognak tartani a főváros központjában.

Az ellenzéki politikus, mint arról az Origó is beszámolt, többször is kivívta a rendszer haragját. Még 2011-ben 15 napra börtönbe is kellett vonulnia a volt orosz miniszterelnök-helyettesnek.

A politikus részt vett egy ellenzéki tüntetésen, amelyen a vád szerint megzavarta a közrendet. Moszkvában és Szentpéterváron akkor több százan vonultak az utcára. A rendőrség 150 embert vett őrizetbe.

55 éves volt

Borisz Nyemcov 55 éves volt. A politikus az RPR-Parnasz párt társelnöke, és az orosz ellenzék koordinációs tanácsának tagja volt. A kilencvenes években a Nyizsegorodi megye első kormányzója volt, később tagja volt a kormánynak, 1997-98 között pedig miniszterelnök-helyettese. Fiatal kora ellenére egyesek az első szabadon megválasztott orosz elnök, Borisz Jelcin lehetséges utódjaként tekintettek rá. Többször választották parlamenti képviselővé. Nyemcov volt a Szolidaritás ellenzéki mozgalom egyik megalapítója.

Miután 2000-ben Vlagyimir Putyint választották államfővé, Nyemcov az egyik legkeményebb bírálója lett, támadta kormányát amiatt, mert nem tartotta hatékonynak, korrupcióval vádolta, és utcai tüntetéseket szervezett. Egyike volt azon kevés moszkvai politikusoknak, aki nem értett egyet Moszkva ukrajnai politikájával és a Krím annektálásával, és ennek nyíltan hangot is adott.

Forrás: Origo

47 hozzászólás “Megölték Putyin nagy politikai ellenfelét” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Nálunk is könnyű a halál a rendőrautóban. A lóversenypálya már snassz.

  2. felix szerint:

    lemaradt.
    Nálunk az” aranykéz” is tette a dolgát.

  3. admin szerint:

    Kérjük a más fórumozók nevével azonos vagy ahhoz nagyon hasonló nicknevek mellőzését.

  4. felix szerint:

    Speciel itt a felix valóban felix.

  5. admin szerint:

    Nem is neked szólt felix.

  6. Grün Rikárdó szerint:

    “Pénteken meggyilkoltak egy ellenzéki vezetőt Oroszországban. Putyin kritikusát a Kreml közelében, az utcán lőtték le. A eset semmiképp sem nevezhető egyedinek: az elmúlt húsz évben Putyin több bírálója, ellenzéki politikus, újságíró halt meg, sokszor tisztázatlan körülmények között.”
    .
    Az akadékoskodók és a mosónők korán halnak?!
    .
    http://index.hu/kulfold/2015/02/28/sorra_halnak_meg_putyin_biraloi/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

  7. szigetország szerint:

    Kinek volt az érdeke ez a gyilkosság éppen most? Ezen kéne gondolkodni.

  8. felix szerint:

    Annak akinek az ellenfele volt.
    Az egy másik kérdés, hogy mennyire van köze hozzá.
    Mindenesetre a politikai környezet is determinál.

  9. szigetország szerint:

    félix, megadtad a legegyszerűbb választ. Szinte az emberek szájába rágják, hogy megölték Nyemcovot, Putyin politikai ellenfelét… blabla stb. Az egyszerű olvasó erre rögtön azt gondolja, hogy naná, Putyin a tettes!

    Ezt így szépen betálalják az embereknek… és az emberek egy része szépen ráharap erre.

    Ha valakinek, akkor éppen Putyinnak nem jött jól ez a gyilkosság most.

  10. felix szerint:

    szigetország!
    A többi újságíró meggyilkolása jól jött Putyinnak, térben és időben?
    Arravaló tekintettel, hogy a gyilkosság, még a terhelő adatok nyilvánosságra hozatala előtt történt, az időzítés éppen megfelelő volt.

  11. bonifác szerint:

    Szerintem van,akinek nagyobb érdeke a gyilkosság, mint Putyinnak.Így lehet gyilkos
    diktátornak nevezni.Bizonyos orvlövészek nem csak a Majdanon tudnak gyilkolni…

  12. felix szerint:

    bonifác!
    Miért? Eddig minek tartották?
    Gondold, hogy folyamatosan elteszik Putyin lába alól az ellenfeleit csak, hogy ártsanak neki.
    Elég bolondul hangzik.

  13. szigetország szerint:

    Félix most elpirulhat szégyenében, mert maga szokta írogatni: “amíg nincs ítélet, fennáll az ártatlanság vélelme”

    Ugye-ugye, félix koma?!

  14. Grün Rikárdó szerint:

    szigetország!
    Remélem nem gyanúsítod gyilkossággal Putyint, a minden oroszok elnökét?!
    Itt egy néhány akinek a halála jól jött neki, attól függetlenül, hogy tevékenyen nem vett részt likvidálásában!
    2003 óta több neves orosz ellenzéki is úgy halt erőszakos halált, hogy a hatóságok sohasem jöttek rá, vagy legalábbis nem közölték, kik állnak a merényletek hátterében.

    2003. április – Szergej Jusenkov liberális politikust otthona közelében lőtték le.

    2003. július – Jurij Scsekocsikin tényfeltáró újságíró egy 16 napig tartó rejtélyes betegségben halt meg.

    2004. június – Nyikolaj Girenkót, az ismert emberi jogi aktivistát – az oroszországi gyűlöletbűncselekmények egyik szakértőjét – szentpétervári otthonában lőtték le.

    2004. július – Paul Klebnyikovot, az amerikai Forbes című lap orosz változatának főszerkesztőjét egy mozgó autóból egy moszkvai utcán lőtték le.

    2006. szeptember – Andrej Kozlovot, az orosz központi bank alelnökét agyonlőtték, az ismert reformer állítólag komoly korrupciós bűncselekmények nyomára jutott.
    2006. október – A leghíresebb orosz oknyomozó riportert, Anna Politkovszkaját saját lakóházának liftjében lőtték le.

    2006. november – Alekszandr Litvinyenko, az orosz FSZB kiugrott ügynökét Londonban mérgezték meg polónium-izotóppal.

    2009 január – Szergej Markelov emberi jogi aktivistát egy moszkvai sajtókonferencián lőtték le. Markelov az orosz csapatok csecsenföldi jogsértései után kutatott.

  15. felix szerint:

    Szigetország!
    Sajnos a szövegértéseddel baj van.
    Nem azt mondtam, hogy Putyin a bűnös, csak azt fejtegettem az ostoba felvetésedre, hogy kinek állt érdekében.
    Ugye ugye koma? 🙂

  16. szigetország szerint:

    Az orosz sajtó egyre több tényt ír az esetről. A nyomozást vezető főnyomozó folyamatosan tájékoztatja a sajtót az eddigi eredményekről. (Nem úgy, mint nálunk, ahol a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva — törvénytelen módon! — rendre elhallgatja, amiről beszélnie kellene!)

  17. szigetország szerint:

    Félix, most jogos a felvetésed a magyar páncélosok ügyében. Kötelező volna a tájékoztatás, hogy ugyan hova a fenébe nyargalnak honvédőink.

  18. nagyapó szerint:

    Beindult a liberális kórus. “Megölték Putyin nagy politikai ellenfelét”. Jó indítás. Írhatták volna ezt is “Megölték a nagy politikai szoknyapecért”. Ez is igaz lenne, csak nehéz lenne fújni. Az is érdekes, hogy miért várt 15 évet Putyint a leszámolással!!
    Akkora ellenfele volt Putyinnak, mint Dopmen Orbánnak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  19. Grün Rikárdó szerint:

    Feltételezem, hogy Putyinnak Nyemcovra ugyanolyan szüksége volt mint Orbánnak Gyurcsányra!
    Mint majomhordát a jaguár, a közös ellenség gyűlölete úgy tartja össze Ő a fityeszt!
    Még a tegnapi értékelőt sem tudta megtartani “emútnyócév”-ezés nélkül!
    Miközben a legmagasabb ág biztonságából, mellét döngetve szórja szitkait rá, addig az alsóbb ágakon elhelyezkedő almajmok könnytől párás szemmel zengik: Milyen erős, milyen ügyes a mi vezírállatunk!
    Nos ennek látszik most vége lenni és ez bizonyos dolgokra enged következtetni minden normális embert! 😛 😀

  20. szigetország szerint:

    A nyomozók érdekes adatot találtak a google böngészőjében.
    Nyemcov haláláról már 3 nappal korábban beszámoltak egy ukrán internetes honlapon, de átdátumozva a valóságos időpontra, február 27-re. A google viszont megőrizte az eredeti bejegyzés időpontját, azaz február 24-ét.

    “Новость о смерти Немцова появилась за 3 дня до убийства.
    28 Февраля 20151449 2
    Украинский сайт опубликовал новость о смерти Немцова за 3 дня до его убийства.”

  21. felix szerint:

    Szemétláda!
    Egyáltalán tudod, hogy mi akarsz mondani és miért?
    Kissé zavart vagy.
    Gurulj a gyógyszered után.

  22. Grün Rikárdó szerint:

    szigetország!
    A hangsúly a lényegen van!
    Nyemcov megszűnt mint potenciális versenytárs!
    A többi innen már csak az “aprómunka”!

  23. szigetország szerint:

    Grün!

    Nyemcov nem volt igazi vetélytárs. Putyin népszerűsége 80 % körüli, Nyemcovét nem is számolták. Nem voltak egy súlycsoportban. Vannak nála fajsúlyosabb politikai ellenfelek.

  24. Grün Rikárdó szerint:

    szigetország!
    A magyar ellenzéki civilek, (sőt a hivatásosok) sem igazi vetélytársak még jelenleg, a Vezír mégis összefossa magát, ha néhány ezer tüntetőt kivisznek az utcára!
    Vagy szerinted Dopeman sikerrel indulhatna ellene egy választáson?! 😛 😀

  25. Tarjányi László szerint:

    Vajon hol temetik el Borisz Eidman Nyemcovot? Moszkvában? Akkor majd fúrhatja föld alatt az alagutat a feltámadáskor a pátriárkák földjéig!

    Nagy leleplezésre készül és éjszaka a barátnőjével kettesben sétálgat a Kreml melletti hídon?
    Majd elhiszem, ha Gyurcsány is kettesben sétálgat éjfélkor a feleségével a Margit-hídon, miután bejelenti hogy másnap megbuktatja Orbánt!
    Én először a barátnőjét és annak kapcsolati hálóját vizsgálnám, honnan tudta a tettes hol mikor sétálgat az áldozat!

    A rómaiak tudták, indíték nélkül nincs gyilkosság! Qui prodest? Kinek használ?
    Putyinnak egész biztosan nem! Talán a CIA-nak, az ukrán és az izraeli titkosszolgálatnak!
    Halálában több szolgálatot tehet, mint amit tenni tudott életében!

  26. felix szerint:

    Legalább próbálj meg logikusan gondolkodni.
    Persze a lényeg, hogy Izrael ne maradjon ki, hiszen miattuk lettél senki.

  27. Tarjányi László szerint:

    A kijevi Majdanon ott voltak az izraeliek ügynökei is, minthogy az is igaz hogy Porosenko/Valcman, Julija Timosenko/Kapitelman, a Klicsko fivérek, Kolomajszkij zsidók. A Jobb Szektor meg hűségesküt tett Izraelnek. Igazán szép hogy a zsidó- és lengyelirtó Sztyepan Bandera ma híveit így pártolja az USA, Lengyelország meg Izrael! Meg az ukrajnai palagázra rátenyerelő Biden-fiú!

    Nyemcov Jelcin eltűntével senkivé lett, legalább a porhüvelye még indítékul szolgálhat valamihez. Hogy mihez, azt a washingtoni Izrael-lobbi majd eldönti, Obamaki meg végrehajtja!

  28. szigetország szerint:

    1. Az orosz sajtó most mutatta be azt a térfigyelő videót, amelyen (noha elmosódva) látszik a gyilkosság.
    2. A gyilkosságnak több szemtanúja volt.
    3. Valószínűleg megtalálták azt a fehér Fordot, amelyben a gyilkosok ültek.

    Az orosz rendőrség hozzánk képest sokkal komolyabban veszi a sajtószabadságot, mert nálunk a nyomozók hasonló helyzetben nem nyilatkoznak “a nyomozás érdekeire” hivatkozva. Moszkvában félóránként tartanak sajtótájékoztatót az ügyben.

  29. felix szerint:

    És tették mindezt az előtt, hogy leleplezte volna a krími események előzményeit.
    Tényleg, rajtad kívül van más is aki nem zsidó?

  30. Tarjányi László szerint:

    “Persze a lényeg, hogy Izrael ne maradjon ki, hiszen miattuk lettél senki.”

    Egy igaz szó a választott nép fiától!

    “Magyar ember félmunkát nem végez!”

    Akik mégis félmunkát végeztek, annyit azért elértek, hogy helyet csináltak nekem a parasztgyereknek a Műegyetemen, meg sok más paraszt- és munkásgyerek társamnak a különféle egyetemeken, főiskolákon! Dicsőség és hála!

  31. felix szerint:

    Ne végre egy őszinte szó.
    Még olimpiai bajnok is lehettél volna, csak a sportban nem irtották ki a nálad jobbakat.
    Így is lehet előrejutni.
    Gratulálok.
    Ja és a kulákok gyermekeit is megelőzhetted.
    Leróttad már a háládat a zsidó Rákosinak.
    Ökörszem.

  32. Tarjányi László szerint:

    Nem a jobbakat irtották ki és én is kulákgyerek vagyok. Idegenrendészeti eljárást végeztek!

    Az orosz rendfenntartó szervek egy név nélkül nyilatkozó magas rangú illetékese a LifeNews médiavállalat azonos nevű tévéjének elmondta, hogy a nyomozás során nem zárják ki a “hétköznapi konfliktus” lehetőségét sem. Arra utalt, hogy a péntekről szombatra virradó éjjel megölt politikus a gyilkosság időpontjában egy fiatal ukrán nővel sétált a Kreml mellett vezető Bolsoj Zamoszkvoreckij (Nagy Moszkva-folyó) hídon, amikor ismeretlenek egy fehér színű gépkocsiból több lövést adtak le rá. Nyemcov a helyszínen meghalt. Az ukrán modell Nyemcovtól esett teherbe A rendőrségi illetékes hozzátette, úgy tudják, hogy a hölgy nemrég Svájcban járt, ahol abortuszon esett át. Nyemcovtól esett teherbe.

    A LifeNews híradása szerint Anna Durickaja modellről van szó, aki az egyetlen tanúja a gyilkosságnak

    A féltékenység okán megrendelt gyilkosságról szóló feltételezést valószínűnek tartja Nyikolaj Kovaljov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) volt vezetője, orosz törvényhozási képviselő. Kovaljov az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélte, hogy az orosz Szolidaritás mozgalom és az RPR Parnasz párt társelnökének megölését a hatóságok nagy valószínűséggel ki fogják deríteni. Ezt azzal indokolta, hogy igen ritka, amikor egy bérgyilkosságnak van tanúja. Hasonló esetekben megölik a tanút, vagy olyan pillanatot választanak ki a gyilkosságra, amikor az áldozat egyedül van. Kovaljov szerint mindez alátámasztja, hogy Nyemcov megölésének hátterében maga a tanú, az ukrán modell állhatott.

  33. Tarjányi László szerint:

    “Borisz Nyemcovot a jövő kedden a Trojekurovszki temetőben helyezik örök nyugalomra.”

    Jól kiszúrnak vele, a feltámadáskor a föld alatt kell alagutat fúrnia a pátriárkák földjéig!

  34. felix szerint:

    Kulák gyerek és az egyetem.
    Nagy mázlid volt, vagy………..

  35. Tarjányi László szerint:

    Hülyeségeket írsz, hányszor leírtam, hogy fizikából helyezett voltam az Eötvös Loránd fizikaversenyen, az OKTV-n és KöMaL fizikaversenyeken. A nevemet és a KöMaL-t beírva a google kiadja a 16 éveskori fényképemet. Felvételi nélkül mehettem a Műegyetem Villamosmérnöki Karára, ahol 1979-ben jelesen diplomáztam. A 170 fős évfolyamomban benne voltam az első 5 legjobban. Nekem nem voltak Szochazás hazaáruló felmenőim!

    A 170 ember között kb. 20 zsidó volt. Félmunka híján a 170 ember között lett volna 20 keresztény.

  36. felix szerint:

    Az első részben igazad van, bocs.
    A végszó arra enged következtetni, hogy az egyetemen te voltál a káderes.

  37. Tarjányi László szerint:

    Éppenséggel nem, ennyi kb. a nevek alapján megállapítható volt, mai arcfelismerő képességemmel biztos találtam volna még 20-at! Egyébként meg nem voltam népszerű a KISZ-vezetőknél, ahogy írtam, az én 170 fős évfolyamomon a két leghülyébb volt a KISZ-titkár, illetve a helyettese, az utóbbi a 20-ban is benne volt. Majd egyszer előveszem már az évfolyamom tablóképét és “kiértékelem”.

  38. felix szerint:

    Ismerem az ilyen nagy felismerőket.
    Volt olyan aki az egyik sporttársamra mondta, hogy mit keres köztünk az a zsidó. Megkérdeztem, hogy honnan tudja. A válasz az volt, amit te is írsz, kiegészítve azzal, hogy széllel szemben szagról is felismeri őket.
    Éppen úgy kiröhögtem mint most téged.
    Nem először.

  39. Tarjányi László szerint:

    Egyszerű, ránézek egyre a villamoson, 0.2 sec alatt eldöntöm kicsoda, a szemébe nézek, s látom a rettenetet, hogy felismerték! Ugyanis ennyi idő alatt ő is eldönti, hogy én hová tartozom! Ennyi, a lényeg a szemkontaktus! Ezt hívják metakommunikációnak, testbeszédnek!

  40. Tarjányi László szerint:

    Ein Blick, eine Handbewegung. Rechts oder links!

  41. felix szerint:

    Lássuk be van bőr a képeden.
    Legalább te hidd magad normálisnak.

  42. felix szerint:

    Nálam ez nem működött.
    Lehet, hogy nem hajoltam le hozzád?

  43. hamarjában szerint:

    A rendszerváltás nyomorúsága http://www.flagmagazin.hu/politika/a_rendszervaltas_nyomorusaga
    politika
    2014. 12. 12.
    Share on iwiwShare on facebookShare on twitterShare on startlap|Share on emailShare on print

    nagyobbbetú kisebbbetú Nyomtatás
    Az egész kelet-európai rendszerváltás egy előre megfontolt gazdasági számítás volt. Kellett az új piac, de ez is bakancsos módon.
    Sokan és sokszor elmondták már, mintegy érdemként, hogy a magyar rendszerváltás (?) egyetlen pofon nélkül zajlott le. Ez lényegében így is volt.
    Aztán előjött a minap a ma már eléggé minősíthetetlen HVG hasábjain a nem kevésbé minősíthetetlen főceleb, ez az anarcho-idiot-neuro-sovin-fasiszt-pszeudo-demokrat, ez a T.W.
    Nagy zagyva rohamában képes volt leírni, mintegy felülírva a 25 évvel ezelőtti tényeket, hogy Magyarország régóta vágyott arra, hogy előlépjen valaki, és istenesen pofán vágja Orbán Viktort meg a körülötte zsezsegő vérszívó bandát, de úgy, hogy eleredjen az orruk vére.

    A kórisme részletes leírása nem feladatunk, még akkor sem, ha az anarcho-neuro kollega saját sötét lelkét exrtrapolálja, hogy egész Magyarország egy orrvérzésbe fulladó pofánvágásban bízik.
    Még ha nehezültek is a dolgok, mondhatnánk fokozódott a nemzetközi helyzet, mi az, hogy, nagyon is, ez az ország Vásárosnaménytól Körmendig a miniszterelnökre szavazott, nem egyszer, nem kétszer. Ezek után a kormányfő pofánvágása, legalábbis annak országos igénye politikai szempontból értékelhetetlen, irodalmi szempontból sivár, neurológiai szempontból talán érdekes és kivizsgálandó tünet. Arról nem beszélve, kedves leköszönt Viviane Reding asszony, hogy mindez a máig virulens magyar sajtószabadság keretében történt.
    De anarcho-neuro barátunknál, létezésénél és szélsőséges véleményénél vannak fontosabb és szomorúbb dolgok is. Mint már mondtam, a nemzetközi helyzet fokozódik, megint igaza van a klasszikusnak.
    Amerika, a nagy Amerika hatalmas energiákat fektet szép hazám jövőjébe, pontosabban jövőjének vélt irányításába. De van itt valami baj, gyerekek, szakértő titkosszolgálatok (CIA, Moszad, és a többi), valami nem stimmel, fiúk. Lelepleződtetek, le vagytok leplezve, hátsó és titkos terveitek és gondolataitok megint kiderültek, amit nem nagyon akartatok. Afganisztán kamu volt, Irak kamu volt, a 9/11 legalábbis véleményes, Ukrajna egy nagy és félelmetes kérdőjel, most pedig itt vagytok, teljes fegyverzetben, szép hazámat, annak miniszterelnökét és kormányát kipécézve.
    Hát gyerekek, állítólag ti (no nem a titkosszolgálatok) találtátok ki a liberális demokráciát, hát itt virul most egész Európában munkanélküliséggel, bevándorlással, menekültekkel és droggal, jövőkép nélkül. Szép kis teljesítmény.
    Lebuktatok, mert nem jött be semmi, sem Bajnai, sem Mesterházy, most az álcivil bandákban reménykedtek, meg a nagy országos felháborodásban. Meglátjuk, mi lesz.
    De van itt egy érdekesebb dolog is, manhattani gyerekek.
    Talán elmegy a Mindentudás Egyetemére (nem megy el) egy neves politológus, vagy egy nagyokos közgazdász és beszél.
    Például arról, hogy ez a nagy kelet-európai rendszerváltás is egy nagy kamu volt. A gobalizáció teremtette, nem a humánum. Érdekelte őket a vasfüggöny mögötti népek élete, nem érdekelte. Azért omlott le a berlini fal, hogy a kelet-berliniek is négy évtized után szabadon élhessenek, nem azért. Azért történt minden, hogy a Baltikum népei, a szovjet fogságban élő lettek, litvánok és észtek is érezzék a szabadság és a demokrácia levegőjét, nem azért. Azért nyitottuk meg nem kevés bátorsággal a vasfüggönyt, hogy végre szabadabban élhessünk, azt hittük, azért. Hát nem.
    De ezen, ami milliók reményét és boldogságát jelentette, csak mosolyogtatok odaát.
    Az egész kelet-európai rendszerváltás egy előre megfontolt gazdasági számítás volt. Kellett az új piac, de ez is bakancsos módon. Észre sem vettük, hogy iparágak tucatjai tűntek el. Kinek és miért szúrta a szemét a magyar cukoripar? A fenenagy demokráciában egy kis ország miért nem termelheti meg saját cukorrépa termelésén keresztül önellátását? Nem, mert olasz és francia cégek – izraeli bejegyzéssel – foglalták el cukorgyárainkat, aztán leépítették, gépeit elhurcolták. Munkát elvesztő tízezrek maradtak nyomukban, nagy részük már meghalt, családtagjaik ma is nyomorognak. És a sor hosszasan, nagyon hosszasan folytatható. Nagyszerű mérnökeink, technikusaink és szakmunkásaink tudása és munkába való hite vált fölöslegessé.
    De miután rombolni tudtatok, varázsoltatok is valamit.
    Kellett Gyöngyösre, Jászberénybe, Kapuvárra, Makóra ennyi autószalon? Bizonyára kellett, mert az ezredfordulóig még prosperáltak. Azaz, kiszivattyúztatok mindent a magyar nép tartalékaiból, le is váltotta rendesen a vidék a Ladás-Wartburgos kocsiparkot. De ma már nem tud még újabb autót venni, be is zártak, udvarukon gazokat növesztve ezek a boltok. S még ők dühösek, hogy nem vásárol új autót a nép.
    Gyerekek, a játéknak vége, lelepleződtetek. Most még beleugattok mindenbe, de ez eléggé kontraproduktív. Még akkor is, ha vannak köztünk lelkes tálibok, például egy marxista őskövület színikritikus, aki már tőletek, a nagy USÁ-tól várja a beavatkozást saját hazája belügyeibe.
    Nem nagyon fog menni, itt már csak az atombomba segít. De jelzem, Goodfriend mester, ezt is mi találtuk ki. Csak nem önmagunk ellen.
    (szék) -gondola.hu
    Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák “lájkukkal” a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
    – Minden “lájk számít, segíti a magazin működését!

    Köszönettel és barátsággal!
    http://www.flagmagazin.hu

  44. felix szerint:

    Az okos és kegyetlen világ lenyomta a buta és ostoba magyart.
    Ezt szajkózzátok állandóan, persze úgy, hogy nehezen legyen észrevehető.
    Közben a parlagföldekre veszi fel az “ifjúgárda” az uniós támogatásokat és nyomja a levesbe a magyar gazdákat.
    A rohadt liberális gazdaságok öntik a pénz, azt amivel az ő piacaikra lehetne betörni.
    Persze nem az átlag magyarnak, hanem a liberálisok által anno kitanított Viktor bandának.
    Aki nem ezekből a “nem mi vagyunk a hibásak” népaltató baromságokból táplálkozik az soha sem ismeri meg a valóságot és Viktor nyer és nyer, addig míg egyszer valamelyik korábbi rajongója bosszút nem áll rajta.

  45. felix szerint:

    Aki ezekből …….

Itt lehet hozzászólni !