Orbán Viktor: Egyéni ambíció nem kerülhet a haza érdeke elé

Hirado.hu

Orbán Viktor: Egyéni ambíció nem kerülhet a haza érdeke elé

Sem egyéni ambíció, sem egyéni vagy csoportérdek nem kerülhet a haza érdeke és szolgálata elé – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Várkert bazárban tartott évértékelő beszéde elején.

A kormányfő azt is hangsúlyozta szónoklatát megnyitva, hogy “mi egy kereszténydemokrata alapokon álló néppárti közösség vagyunk, amelynek eszménye, vezércsillaga a polgári Magyarország”.

“Nem lehet a liberális multikulturalizmus keretében válaszolni a fontos európai kérdésekre”

Orbán Viktor szerint Európa olyan kérdésekkel szembesül napjainkban, amelyekre lehetetlen “a liberális multikulturalizmus” keretében válaszolni. A kormányfő a legfontosabb kérdések közé sorolta azt, hogy be lehet-e fogadni azokat az embereket, akik közül sokan nem hajlandók elfogadni, vagy eleve azzal a szándékkal jönnek, hogy lerombolják az európai kultúrát.

Megakadályozhatjuk-e, hogy visszatérjen a hidegháború szelleme és Oroszország ismét az ellenségünk legyen? – folytatta. “Nekünk, magyaroknak lehetséges-e kiállni Ukrajna függetlensége, a kárpátaljai magyarok biztonsága, Magyarország energiabiztonsága és gazdasági érdekei előtt egyszerre?” – tette fel a kérdést a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország választott vezetőinek ezekre a kérdésekre elkötelezett uniós és NATO-tagként kell válaszokat adni úgy, hogy az ország biztos hely maradjon egy bizonytalan világban.

“Véget ért a védekező külpolitika korszaka”

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarország gazdasági sikertörténet lett, amit Európa is elismer, ezért nem nézhetjük a partvonalról, hogy mások döntsenek a sorsunkról, így új külpolitikát hirdettünk, véget ért a védekező külpolitika korszaka – tette hozzá a miniszterelnök.

A saját útját járó Magyarországról a Nyugat sokáig nem tudta eldönteni, hogy fekete bárány, vagy európai sikertörténet – folytatta Orbán Viktor. Úgy látják, bár zavaros népség vagyunk, a végén megoldjuk a saját problémáinkat. Nem kérünk kivételezést és mentességet, és a végén hozzák a gazdasági számokat – fogalmazott a kormányfő.

“Valódi gazdasági áttörés történt a magyar gazdaságban”

Orbán Viktor valódi gazdasági áttörésnek tartja, hogy a magyar gazdaság évtizedek után tavaly először nem külföldről felvett hitelekből kezdett el növekedni. Szerinte, többről van szó, mint jó kormányzásról, egy nép vált nagykorúvá pénzügyi értelemben. Az állam, a vállalkozások és a háztartások úgy viselkedtek, ahogy az felelős és felnőtt emberhez illik: alaposan mérlegeltek, ésszerű döntéseket hoztak, azokat fegyelmezetten végre is hajtották. Lehet ezt kölcsönös bizalomra épülő összefogásnak nevezni. Ezért vagyunk ma kint a vízből, és ezért jött meg az étvágyunk a további sikerekre – fogalmazott.

“Elengedtük a politikai korrektség dogmáját”

A kormány elengedte “a politikai korrektség dogmáját” – mondta Orbán Viktor, aki szerint a magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt, “vagyis még nem veszítette el a józan eszét”, “nem a duma érdekli, hanem a tények, eredményeket akar, nem elméleteket”.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a kormány elengedte a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorítások politikáját, a multikulturális társadalom “téveszméjét” és a liberális társadalompolitikát, amely nem ismeri el a közjót, és elutasítja a keresztény kultúrát. A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor, hogy “az előző korszakból” érdemes megtartani a demokráciát, annak “jelző nélküli formáját”.

“A keményen dolgozó emberekről szólnak a következő éve”

A következő éveknek a minden nap keményen dolgozó emberekről kell szólniuk – jelentette ki a kormányfő.

A cél, hogy mindenki, aki dolgozik, meg tudjon élni és egyre könnyebben tudjon megélni a munkájából – mondta a kormányfő. Ezért fog nőni a kétgyermekes családok adókedvezménye, otthonteremtési program indul, folytatódnak az életpályamodellek, emelkedik a háziorvosok juttatása, új óvodák épülnek, új szakmunkásképző rendszert alakítanak ki, valamint ingyenes közétkeztetés lesz a gyermekeknek – sorolta.

A keményen dolgozó magyarok százezreit gazdasági növekedés mellett, azzal együtt, a versenyképesség javításával párhuzamosan kell megsegíteni – tette hozzá Orbán Viktor.

“Legyünk ismét észnél, ne üljünk a babérjainkon!”

Legyünk ismét észnél! Ne üljünk a babérjainkon! – kérte pártját és annak híveit Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a vasárnapi veszprémi időközi választást értékelve azt mondta, régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek, ráadásul a kétharmados parlamenti többségük is elesett. Azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, minden bizonnyal elégedetlen velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben.

Orbán Viktor szerint egy felfokozott választási év után nem szabad megnyugodni, polgári demokráciákban nincs végső győzelem. Hozzátette: csak akkor lesz polgári Magyarország, ha mindenki dolgozik érte, akinek az fontos. Úgy fogalmazott: harcolni együtt lehet és nem egymás ellen, mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló. Jó reggelt Magyarország! Jó reggelt magyarok! – zárta beszédét.

Forrás: Hirado.hu

18 hozzászólás “Orbán Viktor: Egyéni ambíció nem kerülhet a haza érdeke elé” bejegyzésre

 1. helyi szerint:

  Szánalmas hazudozó! Méghogy “idén sokkal többet spóroltak a magyar családok” 🙂 Viccelsz Viktor, vagy csak a sajátjaidra gondoltál, esetleg nem kaptál kezelést Grazban? Orbán, Lázár, Rogán, Habony, Kövér, Simicskó, Szíjjártó, Németh, Borbély és családja egészen biztosan jóval többet spórolt a magunkfajta munkából élő embereknél! Parasztvakító narancsbőrbe bújt férgek! Pfej!

 2. felix szerint:

  Vagy azt nem tudja, hogy mit tett, vagy azt, hogy mit mond.
  Vagy ketten vannak.

 3. Tarjányi László szerint:

  Egy politikus idős szülei négy ingatlant vásároltak, a fiuknak csak egy van, az unokáknak meg egy sem! Sebaj, majd örökölnek! Mégis csak jobb, mintha az apjuk vásárolna nekik!

 4. Grün Rikárdó szerint:

  “Moszkva belvárosában ismeretlen fegyveresek agyonlőtték az orosz ellenzék egyik vezetőjét, az 55 éves Borisz Nyemcovot. ”
  .
  http://hvg.hu/vilag/20150227_Agyonlottek_Moszkva_belvarosaban_az_orosz

 5. felix szerint:

  Kezdem érteni Viktor orientációját.

 6. Grün Rikárdó szerint:

  “Azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni – jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.”
  .
  Nem jött össze! 😛
  “Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isȧ, por ës homou vogymuk”
  .
  http://nol.hu/belfold/pokorni__aki_belenyul_a_penztarba__annak_le_fogjuk_vagni_a_kezet-601071

 7. nagyapó szerint:

  Mennyivel másabb országértékelő, mint Gyurcsny(i)é. Összegezte a jelent, mutatta a jövőt. Mindezt a szokott nyugodt, enyhén humoros stílusban. Ellenképe a Gyurcsány(i) rekedtesen rikoltozó, kapálódzó, hazug értékelésének, ami csak néhány eetásnak tetszett.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 8. Tóth Mária szerint:

  Gyurcsánynak lopni sem kellett, simán beköltözött a zsidó villába! Az nem szúrja a szoclibsik szemét? Szemét!

 9. Grün Rikárdó szerint:

  Igen Vezírem, jól látod!
  Legalább szégyellnék a lopást!
  Ettől kapnak a zegyszerű emberek hányingert és ezt nevezzük “urizálásnak”! 😛 😀
  .
  https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10985269_10153125932027048_4314619248946074826_n.png?oh=7e44e2e04adba93c437f708d51d771d7&oe=557AFA5D

 10. felix szerint:

  Tóth Mária!
  Csepel is “beköltözött” a zsidó vagyonba.
  Ez szúrja a szemedet?
  Tudod te, hogy hányan költöztek “zsidó” lakásba villába?
  De mit tegyünk? Valakinek csak laknia kell a legyilkolt vagy elűzött zsidók helyén.
  Menj inkább és koszorúzd meg valamelyik Horti szobrot.

 11. felix szerint:

  Szemétláda!
  Melyik Orbán tartotta a beszédet?
  Az amelyik kiforgatta a megélhetéséből a keményen dolgozókat, és másoknak adta a piacot vagy földet. Vagy az amelyik azt hirdeti, hogy őket védi?
  Szegény szociopatátok már nem a régi.

 12. bugyi szerint:

  Orbán elvtárs vajon mekkora munkával szedte össze azt a lassan milliárdnyi vagyont ami ő és cuki kis neje nevén van?

 13. felix szerint:

  Új a jelszó.
  Aki politikailag korrekt az elvesztette a józan eszét.
  A geci arcpoétikája.
  /bocsánat de ez a szó jobb oldalon honos/

 14. Grün Rikárdó szerint:

  “Nehogy úgy járjunk, mint Tigris a Micimackóból, aki túlzásba vitte az ugrálást” – próbálta elviccelni Magyarország külpolitikai elszigetelődését, ami szerinte azért sem igaz, mert csak februárban “egy államfő, három miniszterelnök és kilenc külügyminiszter” járt nálunk.
  .
  Édes Vezírem!
  Mégis túlzásba vitted a zugrálást!
  Angela Merkel német kancellár miért maradt ki a felsorolásból?!
  Vagy Ő nem fontos külpolitikai tényező?!
  Persze, ha a fejedből kipattant illiberalizmust sem tudja hová tenni jobb elfelejteni! 😛 😀

 15. nagyapó szerint:

  Eetásak, meg a gatya! Orbán miniszterelnök minden jövedelme nyitott, ellentétben a ripaccsal,akinek lopásai elévültek. Az adózók kifizették.
  Rendkívül örülök, hogy Orbán és M.O. “elszigetelődött”, különben éjszaka is fogadnia kellene a külföldi látogatókat.
  Bezzeg a Gyurcsány(i)-Tóbi- Vona trió ki sem látszik a sok nemzetközi meghívásból. M ég az EU-ba is a sameszek mennek a zországot feljelentgetni.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

 16. felix szerint:

  szemétláda!
  Milyen lopása évült el Gyurcsánynak?
  Addig amíg kitalálod tanulmányozd ezt az ábráét.
  https://www.facebook.com/168ora/photos/a.10150349770587048.372811.308921667047/10153126773392048/?type=1&theate

 17. Grün Rikárdó szerint:

  felix!
  Azt hiszem ezt hívják gerrymandernek.
  Ehhez még hozzá jön fityesz választási matematikája:
  Hogyan csináljunk a szavazásra jogosultak nem egészen felének leadott szavazatainak csaknem feléből (27%-ból) kétharmados győzelmet?! 😛

Itt lehet hozzászólni !