Már megint kiszivárgott egy Gyurcsány beszéd

Mno

Mesterházy Gyurcsányt szaval, közreműködik Bajnai Gordon

Nemcsak a homoszexuálisok házasságát iktatná törvénybe Gyurcsány Ferenc, hanem gyermekek örökbefogadását is lehetővé tenné számukra – közölte egy zártkörű beszélgetésen a volt kormányfő. Jelezte: azért nem nyújtották be eddig a törvénytervezetet a parlamentben, mert „ettől a szocialisták csuklanának”. Gyurcsány már Őszödön is taglalta, miért fontos a kampányban eltitkolni valódi szándékaikat.

Ha bejutnak a parlamentbe, az első törvénytervezeteik egyikeként kezdeményezni fogják az azonos neműek házasságát, illetve azt, hogy az ilyen párok gyermeket fogadhassanak örökbe – jelentette ki szerdán egy zártkörű rendezvényen Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az ELTE Bibó István Szakkollégium meghívására vett részt a beszélgetésen, amelyen kizárólag a szakkollégium diákjai lehettek jelen.

A Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint Gyurcsány itt elárulta: „Csak azért nem nyújtottuk be a törvénytervezetünket erre vonatkozóan, mert nem akarjuk az összefogást megzavarni. Mert ettől csuklanának a szocialisták, azt hiszem.” A volt miniszterelnök azt mondta: „Kulturális és szexuális, hitbéli, identitásválasztási ügyekben mélységesen liberális vagyok. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit gondolok és mit hiszek.” A következő mondatában mégis kifejtette, mit hisz: „És hiszem, vallom azt a nagyon hagyományos liberális elvet, hogy addig terjed az én szabadságom, amíg nem zavarja a másik szabadságát.”

Gyurcsány elmondta: „Hogy megbotránkoztassak mindenkit, mi vagyunk az egyetlen párt, aki egyébként támogatja az azonos neműek házasságát és a gyerek örökbefogadásának ügyét.” Gyurcsány zártkörű beismerése azért is lényeges, mert a DK honlapján közzétett programokban, dokumentumokban nyoma sincs annak, hogy esetleges hatalomra kerülésük esetén engedélyeznék a homoszexuálisok házasodását, és lehetővé tennék számukra gyermek örökbefogadását.

A volt kormányfő már 2006 tavaszán a szintén zártkörű őszödi frakcióülésen beszélt arról, mennyire fontos a kampányban bizonyos dolgokat eltitkolni a választók elől: „Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni.”

Bár 2012 júniusában Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke bejelentette, törvénymódosítást készítenek az azonos neműek házassága érdekében, jelezte, azt csak a melegszervezetekkel való egyeztetés után nyújtják be. Tavaly júliusban pedig Sebián-Petrovszki László, a DK operatív igazgatója a Klubrádióban ígérte meg, hogy benyújtanak egy törvényjavaslatot, amely a homoszexuálisok házassága és az örökbefogadása mellett olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a transzneműek nemváltoztatásakor szükséges okmánycsere kérdése. Azonban a parlamenti honlap tanúsága szerint a Gyurcsány-párt képviselői végül nem nyújtottak be ilyen javaslatot.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Magyar Nemzetnek elmondta: az azonos neműek házasságához első körben két jogszabályt, az alaptörvényt és a polgári törvénykönyvet (Ptk.) kellene módosítani. Az alaptörvény kimondja: „Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.” A Magyar Nemzet 2012 januárjában brüsszeli forrásokra hivatkozva írt arról, hogy az unió a Gyurcsány Ferenc elleni büntetőeljárás megszüntetését, illetve a férfi és nő közötti házasság alaptörvényi rögzítésének eltörlését várjahazánktól a hiteltárgyalás sikeréért cserébe.

Ferencz Gábor, az MSZP sajtófőnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: az MSZP nem gondolja, hogy az azonos neműek regisztrált élettársi kapcsolatának intézményén „rövid időn belül változtatni kellene”. Hozzátette: minden módosítás csak alapos társadalmi vita után képzelhető el, s nem gondolják, hogy a DK e tekintetben ne lenne kompromisszumkész. Az MSZP sajtófőnöke emlékeztetett: az új Ptk. vitájakor szocialista képviselők kezdeményezték, hogy az azonos nemű párok is örökbe fogadhassák egymás gyermekeit, ám ezt a kormánytöbbség leszavazta. – Ezt a törvénymódosítást újra kezdeményezni fogják – tette hozzá.

A Bajnai Gordon-féle Együtt 2014 tavaly januárban közzétett alkotmánytervezetében az áll: „az állam az azonos nemű, nagykorú személyek tartós életközösségét törvényben meghatározott formában védelemben részesíti”.

Forrás: Mno

4 hozzászólás “Már megint kiszivárgott egy Gyurcsány beszéd” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Ezek után még mondja valaki, hogy nem beteg elme. Ennyire kell a szavazat?

  2. ebihal szerint:

    Miért is beteg? Nem ő a meleg. Magánügye, hogy elfogadja, támogatja őket. Inkább
    ez, mint a hátulról mellbeszúrás vagy a KDNP álszent vaskalapossága! Ahogy Hofi
    mondta:”Amíg nem kötelező….”

  3. nagyapó szerint:

    Szerencsétlen csecsemő béka! Megint nem talált! A zidézett mondatrészt nem Hofi, hanem nagy mentora, a závós, de különben értelmes Komlós János mondta.
    Si tacuisses, philosophus mansisses.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop

  4. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Már az ávósokat is ismerte? Hogy mik ki nem derülnek magáról!?

Itt lehet hozzászólni !