Egy éve történt a halálos HÉV-baleset

Csepel.hu

Egy éve történt a halálos HÉV-baleset

Egy évvel ezelőtt, február 28-án hajnalban történt az a halálos HÉV-baleset a Szabadkikötő és a Kvassay híd között, amelynek következtében életét vesztette a 21 éves F. Dávid. Egy Boráros tér felé haladó szerelvény gázolta el a fiatalembert, de máig sem lehet tudni, mi előzte meg a tragédiát.

„Soha nem heverjük ki Dávid elvesztését” – mondta a családja. Ikertestvére, F. Alex, azóta sem járt Csepelen, hanem visszatért Ózdra. A nagymama, akinél a testvérpár lakott, elköltözött Csepelről, hogy még a HÉV-et se lássa.

„Február 28-án újra mécseseket helyezünk el a vágányoknál azon a helyen, ahol F. Dávid az életét vesztette” – mondta Magyar Tamásné, az elhunyt nagymamája. „Kivételesen jövök Csepelre, mert már nem lakom itt. Nem tudok újra végigutazni a HÉV-en, mert nyomaszt az emlék. Elviselhetetlen az a fájdalom, amelyet Dávid elvesztése miatt érez az egész családja. Ezt nem lehet szavakban elmondani, ezt a tragédiát soha nem lehet feldolgozni. Mindennap hazavárjuk Dávidot, de tudjuk, hiába…”

Az ózdi születésű F. Dávid ikertestvérével, F. Alex-szal együtt lakott Csepelen a nagymamájuknál és egy munkahelyen, egy benzinkútnál dolgoztak Budafokon. Aznap éjjel F. Dávid a barátaival szórakozott Pesten, majd azzal vált el tőlük az Oktogonnál hajnali fél hatkor, hogy beszalad ikertestvéréhez, aki éjszakai műszakban dolgozott. De nem így történt, aminek nem lehet tudni az okát. Dávid mindig szavahihető volt, s mélységesen ragaszkodott testvéréhez. Az is kiderítetlen maradt, hogy hogyan és miért került a HÉV vágányai közé a Weiss Manfréd úton, ahol hajnali 6 óra kilenc perckor elgázolta egy szerelvény.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, de eredményre nem jutott. Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, hogy F. Dávid nem lehetett öngyilkos. A boncolás során olyan külső sérüléseket sem találtak rajta, amelyek a balesetét megelőzően erőszakos cselekményre utalnának. A későbbi toxikológiai vizsgálatból az derült ki, hogy a fiatalember nem fogyasztott drogot, semmiféle bódítószert nem mutattak ki nála.

Családja ugyanakkor bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen, de a rendőrség egyelőre semmit nem közölt arról, elkezdték-e egyáltalán a nyomozást.

F. Alex-et, az elhunyt ikertestvérét olyan súlyosan megrázta a tragédia, hogy azóta sem tud dolgozni és nem akarja újra felidézni a baleset napját. Ózdon él az édesanyjával és húgával, akik szintén nehezen viselik a gyász terhét. Alex egyetlen kikapcsolódása a focizás. Dáviddal egy csapatban játszottak Ózdon: ő kapusként szerepelt, Dávid csatár volt.

F. Dávid emlékére a múlt szombaton futballtornát rendeztek az ózdi városi sportcsarnokban.  A mérkőzéseken az eredmény másodlagosnak számított, a pályára lépő játékosok egykori barátjukért rúgták a bőrt. Dávidot korosztályában az egyik legtehetségesebb labdarúgóként tartották számon.

„Dávid a mi játékosunk volt. Még az NB1-ben, az U19-es csapat tagjaként számos helyen szerepelt velünk együtt. Megszerettük, tiszteltük őt. Éppen ezért úgy éreztük a játékosokkal együtt, hogy így tudunk méltóképpen tisztelegni az emléke előtt” — mondta Kohári Tibor, az ÓVSE Futsal szakosztályvezetője a helyi lapnak.

A körmérkőzések után nem hirdettek győztest. A pályára lépő játékosoknak egy-egy emlékérmet, a gyászoló családnak egy Dávid fényképével ellátott serleget nyújtottak át.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Egy éve történt a halálos HÉV-baleset” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    “Jelentem Magyarországon rend van”
    Pintér Sándor

  2. Derrick szerint:

    Kedves fghfjhgkjhk!

    Akkor szerinted a belügyminiszter dolga az lenne, hogy minden részeg és drogos fiatal mellé egy rendőrjárőrt állítson? Mindezt az adófizetők pénzéből?

Itt lehet hozzászólni !