Gigéről érkezett, de lebukott a kábeltolvaj

Csepel.hu

A csepeli rendőrkapitányság folytatja le az eljárást annak a férfinak az ügyében, aki július 16-án a hajnali órákban egy telefonkábelt lopott el a Szentmiklósi úton, s ennek következtében 400 lakásban szűnt meg a telefon- és internet szolgáltatás. A 29 éves O. József gigei lakost (Somogy megye) a környéken élők bejelentése alapján fél óra múlva elfogták a csepeli rendőrök. Az elkövetőt őrizetbe vették, s indítványozták az előzetes letartóztatását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága közérdekű üzem működésének megzavarása és lopás bűntettének elkövetésével gyanúsítja a férfit.

A bűncselekmény július 16-án a hajnali órákban történt a Szentmiklósi úton, ahol O. József egy telefonakna tetejét eltávolította, majd onnan telefonkábelt tulajdonított el. Néhány járókelő azonban felfigyelt a furcsa neszezésre és a hajnali órákban szokatlan „telefonszerelési munkálatokra”, ezért értesítették a rendőrséget. A férfi egy személygépkocsival elmenekült a helyszínről, de nem jutott messzire, mert az egyenruhások a Gyimesi és az Uzsoki utca kereszteződésében elfogták nem egészen fél óra múlva.

Értesüléseink szerint O. Józsefet a szakzsargonban „utazó bűnözőnek” nevezik, aki általában lakhelyétől távolabb követi el bűncselekményeit. Csepelt valószínűleg azért választotta célpontjául, mert csendes, számára nyugodt helynek vélte, de hát súlyosan tévedett. Az éber lakóknak és a gyorsan reagáló rendőröknek köszönhetően sansza sem volt, hogy megússza a kábellopást. Tanulságként elmondható, hogy teljesen felesleges volt Csepelre autóznia egy lopás kedvéért a 200 kilométerre lévő, Kaposvár mellett található Gigéről. Egyelőre nincs rá adat, hogy máshol is kábellopásra szánta el magát, de a nyomozás akár újabb bűncselekményekre is fényt deríthet.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Gigéről érkezett, de lebukott a kábeltolvaj” bejegyzésre

  1. Mari nénye szerint:

    Volt idő feltérképezni a területet a lomtalanítás alatt…

  2. bonifác szerint:

    Nem vagyok szadista, de most szívesen tennék kivételt Már egy kis….. Ez vonatkozik minden kábeltolvajra is.Kár, hogy nem tartozik ez a bűntény a terrorcselekmények közé…Pedig
    néha legalább akkora kárt okoz.Brazil testvéreink megbízóit pedig 10 év siittre (legalább)
    Vígaszul mind kapna egy szál vörös szekfűt….

Itt lehet hozzászólni !