Triatlon: Zelinka Gabriella megvédte címét

NSO.hu/Csepel.hu

A férfiaknál Szabó Attila, a nőknél Zelinka Gabriella a Csepel Dolphins sportolója győzött a  Fornetti Magyar Nagydíj XXIII. eXtremeMan Hosszú távú Triatlon Országos Bajnokságon.

A Nagyatádon rendezett verseny 3.8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,195 kilométer futásból állt, amit több százan teljesítettek. A szervezők tájékoztatása szerint egyéniben 571-en, váltóban pedig 239-en neveztek.

A nőknél szinte borítékolható volt, hogy az aranyérem sorsa a tavalyi bajnok Zelinka Gabriella (Csepel Dolphins) és Brassay Réka (Veszprémi TE) között fog eldőlni. A 22 esztendős Zelinka remekül úszott, csupán 19 férfi versenyző előzte meg. A kerékpározásban is kiváló teljesítményt nyújtott és több mint félórás előnyt szerzett a futás előtt. A korábban atlétaként szereplő Brassay hiába próbált meg mindent a maratoni távon, ekkora előnyt már nem tudott ledolgozni, így a csepeli lány nyakába került a legfényesebb medál.
„A nagy meleg miatt több holtpontom is volt, főleg kerékpáron, de olyankor visszavettem egy kicsit a tempóból. A futás könnyebben ment, mint ahogyan számítottam rá, bár harminc kilométernél ott is akadt gondom. Örülök annak, hogy az elmúlt évhez hasonlóan, sikerült országos bajnoki címet szereznem” -nyilatkozta a Csepel Dolphins sportolója a versenyt követően.
A sorrendben 24. nagyatádi viadalra Németországból, Ausztriából, Japánból, Nagy-Britanniából, Lengyelországból, Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Szlovéniából, Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek triatlonisták.

TRIATLON OB
NŐK
1. Zelinka Gabriella (Csepel Dolphins) 9:39:21 óra
2. Brassay Réka (Veszprémi TE) 9:54:08
3. Krasznai Adrienn (Proathlon SE) 10:58.27

FÉRFIAK
1. Szabó Attila (Spuri SC) 8:35:11 óra
2. Vatai Miklós (Uniqa Team Újbuda) 8:43:10
3. Molnár Gergő (Agria KTK) 9:02:25

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Triatlon: Zelinka Gabriella megvédte címét” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “A Puskás Ferenc Akadémia kommunikációs igazgatója szerint a magyar kupacsapatok idei szánalmas teljesítményének felelőse természetesen Gyurcsány Ferenc, Puskást és Kocsist viszont Klebelsberg Kunónak köszönhetjük. Jó. De akkor ki felel Orbán Gáspár sikereiért?”
    .
    Apukán kívül?! 😛
    .
    http://hvg.hu/velemeny/20130730_Madl_Ferenc_Magyar_Balint_Orban_Gaspar#rss

  2. nagyapó szerint:

    Gratulálok Zelinka Gabriellának a Csepel Dolphins Sport Club versenyzője. Dicsőséget hozott Csepelnek.
    Nem úgy, mint a szocik által ellopott Csepel SC, amelyik kemény küzdelmet folytat a bányászbékával a jobb helyezésért.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !