Evezés: Csepeli siker a Simády Béla nemzetközi evezős emlékversenyen

Nemzeti Sport, Csepel.info

A kép csak illusztráció

A Szigeti Roland, Krpesics Péter, Vallyon Bence, Novák Edvin (Győr, Csepel, Tisza EE) csapat nyerte meg szombaton a kormányos nélküli négyesek küzdelmét a Szegeden zajló  Simády Béla nemzetközi evezős emlékversenyen – számolt be a Nemzeti Sport.

A hagyományos, kétnapos versenyen – amelyet a Maty-éri vízicentrum megálmodójáról, a Magyar Evezős Szövetség egykori alelnökéről neveztek el – a hazai sportolók mellett szerb, szlovák és román versenyzők szállnak-szálltak vízre. A szombati kilenc felnőtt döntőből hatban magyar siker született.

A teljes cikket és a szombati győztesek listáját az alábbi linkre kattintva olvashatják el.

nso.hu

5 hozzászólás “Evezés: Csepeli siker a Simády Béla nemzetközi evezős emlékversenyen” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Könyörgök! Döntsük már el Simándy vagy Simády?!
    Ez nem diploma-munka! 🙂

  2. Királyerdei szerint:

    Jó állandóan hülyének lenned Grün? 🙂

    “1931 novemberében született a Szeged melletti létesítmény megálmodója, dr. Simády Béla. Kevesen tudják, de dr. Simády futballozott, kapus volt, sőt a fia, Béla is követte ezt a vonalat – utóbbihoz egy személyes megjegyzés: nem is rosszul. Aztán az aktív sportot felváltotta a tanulás, a műszaki egyetem elvégzése után előbb Szentesen a MÁV-nál, majd 1962-től Szegeden a vízügynél dolgozott, és húsz évig vezette az Alsó- Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóságot. Igazgatói működése alatt olyan művek készültek el, mint például a szegedi belvárosi partfal rekonstrukciója, az algyői olajmező védelme, a marosi gátrendszerek mértékadó árvízszintre való kiépítése, az újszegedi és a torontáli belvízrendszerek, de az ő érdeme az Alsó-Tisza vidék sajátos hidrológiai helyzete miatt különleges figyelmet érdemlő ár-, közép- és kisvízi előrejelzés fejlődése is.
    No, és a Maty-ér. Ő képviselte Csongrád megyét a Magyar Olimpiai Bizottságban, 1978-tól a Szegedi Vízügy SE evezős szakosztályának elnöke, a város evezős sportjának felélesztője, évekig a Magyar Evezős Szövetség alelnöke volt. Így aztán nem véletlen, hogy amikor az akkori országos vízügyi hivatal elnökhelyettese, dr. Breinich Miklós megkérte, találjon Szegeden egy olyan helyet, amely alkalmas álló vízi versenyek megrendezésére, szinte parancsként vette a kérést, és így vetette magát bele a munkába. ”

    A közelmúltban elhúnyt operaénekes (Simándy) pedig nem evezett. 🙂

  3. hajós szerint:

    Királyerdei: talán magyarázd el ezt a cikk szerzőjének is.

  4. Királyerdei szerint:

    A cikk szerzője írta:

    “A hagyományos, kétnapos Simády Béla-emlékversenyen – amelyet a Maty-éri vízicentrum megálmodójáról, a Magyar Evezős Szövetség egykori alelnökéről neveztek el – a hazai sportolók mellett szerb, szlovák és román versenyzők szállnak-szálltak vízre. A szombati kilenc felnőtt döntőből hatban magyar siker született.”
    Mi a probléma?A foxi-maxis “értelmiség”? 🙂

  5. Dr. grün szerint:

    Királyerdei!
    Ha már annyit elértem, hogy közben a Simándy kijavult (kijavították) Simády-ra már nem írtam hiába! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !