Egyéves a Kormány

Csepel.hu, Kormány.hu

Mintegy 900 napirendi pontot tárgyalt meg 48 ülésen megalakulásának egyéves évfordulójáig a második Orbán-kormány, 200 törvény, közel háromszáz kormányrendelet és még ennél is több, 350-et meghaladó kormányhatározat az elmúlt egy év termése.

A kormány tavaly május 29-i megalakulása óta 48-szor ülésezett. A kabinet tagjai több kihelyezett tanácskozást is tartottak: elsőként tavaly júniusban Lovasberényben, ahol többek között a gazdasági akciótervvel kapcsolatos döntés-előkészítés zajlott. Októberben Veszprémbe utazott a kormány, a téma a vörösiszap-katasztrófa volt. Legutóbb idén februárban tartott kihelyezett ülést a kabinet: Siófokon egyebek mellett arról döntöttek, hogy kiemeltté nyilvánítják a győri Audi-beruházást. 2010 novemberében Brüsszelbe is ellátogatott a kormány, ahol együttes ülést tartott az Európai Bizottsággal a 2011 első félévében esedékes magyar európai uniós elnökség előkészítéséhez kapcsolódóan.

A 48 ülésen csaknem 900 napirendi pontot tárgyaltak meg a kormány tagjai. A kabinet nagyságrendileg kétszáz új törvényjavaslatot, illetve törvénymódosítási indítványt terjesztett az Országgyűlés elé. Emellett – az államtitkárság tájékoztatása szerint – május 19-ig megalkotott 273 kormányrendeletet és meghozott 347 határozatot.

Orbán Viktor második kormányzása első évében több mint 50 külföldi utat bonyolított le: miniszterelnökként elsőként, tavaly június 1-jén Lengyelországba látogatott, majd szinte az összes európai országot bejárta, jelentős részben a magyar uniós elnökséggel összefüggésben. Európán kívül Kínában és Egyiptomban tárgyalt a kormányfő.

Tavaly júniusban a frissen alakult kormánynak minden idők egyik legnagyobb árvize jelentette az első feladatot. Ekkor hirdették meg az első gazdasági akciótervet, és megkezdődött az alkotmányozás folyamata.

Júliusban több intézkedés is megszületett az akciótervvel kapcsolatban: döntöttek a bankadóról, megszűnt az öröklési és ajándékozási illeték egyenes ági rokonok között, és betiltották a devizaalapú jelzálog bejegyzését.

Augusztusban elindult az Új Széchenyi Kártya Program, a kormány bevezette az egyszerűsített foglalkoztatást, és szigorodott a büntető törvénykönyv (Btk.), amely alapján már a kis értékű lopás is büntethető, és a kommunizmus bűneinek tagadása is bekerült a törvénybe.

Szeptemberben szabad lett a pálinkafőzés, megrendezték az első kormányzati karrierexpót, és megnyitottak több, korábban bezárt kispostát, valamint vasúti szárnyvonalat.

Októberben a kormány számára a legtöbb feladatot a vörösiszap-katasztrófa adta, emellett a miniszterelnök meghirdette a második gazdasági akciótervet.

Novemberben több év szünet után újra összeült a Magyar Állandó Értekezlet, és hatályba lépett a bajba jutott lakáshiteleseket segítő törvénycsomag.

Decemberben a kormány döntött a kötelező magánnyugdíj-pénztári tagság megszűnéséről és a magánpénztári nyugdíjvagyon állami kézbe vételéről. Döntés született emellett arról, hogy minden nő nyugdíjba mehet 40 év munkaviszony után a korától függetlenül, valamint arról, hogy ismét hároméves lesz a gyes.

2011 januárjában Magyarország átvette az EU soros elnöki tisztségét. Ekkor lépett hatályba az egykulcsos adórendszer, az új gázárszabályozás, továbbá elindult az Új Széchenyi Terv, megalakultak a kormányhivatalok, és ekkortól igényelhetik a kettős állampolgárságot a határon túli magyarok.

Februárban egyszerűsödött az örökbefogadás, és létrehozták a 250 milliárd forintos stabilitási alapot.

Márciusban a kabinet bejelentette a Széll Kálmán Tervet, meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot, és esküt tett 1.800 új rendőr.

Áprilisban a parlament elfogadta az új alaptörvényt. A gyöngyöspatai események miatt ismét szigorodott a Btk.

Májusban elindult a szociális konzultáció, és az állam visszavásárolta részesedését a Mol-ban.

A kormány egy évéről itt olvashat összefoglalót.

csepel.hu

23 hozzászólás “Egyéves a Kormány” bejegyzésre

 1. "?!" szerint:

  A fő kormányzati intézkedések számokban:

  0 százalékkal változott a gáz ára a lakosság 57 százaléka, vagyis a kisfogyasztók számára a 2011. januárjában bevezetett új gázárszabályozásnak köszönhetően. A lakosság kétharmada számára egyáltalán nem, vagy csak minimális (0,7 százalék) mértékben változott a gázár. Az intézkedés a lakosság szociális biztonságát szolgálja, a rezsiárak kontrollálását.

  1-kulcsos, 16 százalékos új adórendszer lépett életbe januárban. Ez azt jelenti, hogy mindenki jövedelmével arányosan adózik, azaz aki tízszer annyit keres, az tízszer annyit adózik.

  1 forint értékű lopás is büntetendő lett, mert a 2010. augusztus 19-én életbe lépett a közbiztonsági törvénycsomag nem huny szemet sem kis értékű lopás, sem a magánlaksértés felett. A törvénymódosításoknak köszönhetően ma már elzárással vagy akár százötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtható a kis értékű, azaz 20 ezer forint alatti lopás, csalás, sikkasztás, szándékos rongálás, valamint a hűtlen kezelés is.

  2 katasztrófával kellett megküzdenie a lakosságnak és a kormánynak az elmúlt egy évben. 2010 májusában – júniusában rendkívüli árvíz sújtotta az országot, október 4-én Magyarország eddigi legnagyobb ipari katasztrófája történt, a kolontári vörösiszap-tragédia. A két katasztrófában összesen több mint 600 család veszítette el otthonát, ennyi családnak biztosította kormány az újrakezdéshez mindent, hiszen mindkét katasztrófát követően a kormány vállalta a teljes újjáépítést.

  2 milliós bérplafont vezetett be a kormány a közszférában: minden vezető, aki közpénzekből kapja fizetését, be kell, hogy érje ennyivel, annak érdekében, hogy az ország talpra álljon, és ne a lakosságon csapódjon ismét a korábbi kormányok elhibázott döntéseinek az ára.

  Duális szakképzést vezet be a kormány. Ennek lényege, hogy nemcsak az állam vállal részt a szakképzésben, hanem a leendő, illetve lehetséges munkáltatók, a vállalkozások is, így az első perctől erősen gyakorlatorientált képzésben részesülnek a diákok. Az új szakképzési rendszer várhatóan 2012-től működik.

  Kettős állampolgárságot szerezhetnek 2011-től a határon túl élő magyarok. Az Országgyűlés májusban fogadta el azt a törvénymódosítást, amellyel bevezette az egyszerűsített honosítási eljárást, amely szerint akár három hónap alatt magyar állampolgárságot kaphat a kérelmező. Eddig több mint 81 ezren kérték azt, hogy részben magyar állampolgárként élhessenek.

  3 csapás törvény lépett életbe tavaly nyáron, amely jelentősen szigorította az erőszakos bűncselekményt elkövetők büntetését. Aki háromszor követ el erőszakos, személy elleni bűncselekményt, arra a harmadik esetben – mérlegelés nélkül – a cselekményre kiróható legsúlyosabb büntetőjogi tételt, akár a büntetési tétel maximumának kétszeresét szabja ki a bíróság.

  3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, ami riadalmat kelthet valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozó közösség tagjaiban, ezt a tavaly elfogadott Btk. szigorítást tette lehetővé.

  Újra 3 évig maradhatnak otthon gyesen az anyák, miután a kormány visszaállította a gyes időtartamát. A 2010 májusa után született gyermekekre és anyukáikra vonatkozik az intézkedés.

  3 autógyártó óriáscég (Audi, Opel, Mercedes) is Magyarországon terjeszkedik tovább. A győri Audi-beruházás, a kecskeméti Mercedes gyár, a Szentgotthárdi Opel-beruházás. Ezeknek köszönhetően közvetve összesen 27 500 új munkahely jön létre.

  3 extraprofittal rendelkező szektorra is válságadót vetett ki a kormány azért, hogy ily módon járuljanak hozzá az ország pénzügyi stabilizálásához. A válságadók azokat a jól jövedelmező szektorokat sújtják, amelyek eddig „megúszták” a teherviselést. Most azokon a sor, akik eddig kevesebbet vállaltak.

  3,5 milliárdos állami és uniós forrásból támogatta a kormány az Országos Mentőszolgálat irányítási és segélyhívási rendszerének megújulását.

  3,8 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak 2011.január 1-jétől, így mintegy 2,6 millió nyugdíjas infláció fölötti, nyugdíjemelést kapott.

  3 milliárd forinttal marad több évente a magyar lakosságnál annak köszönhetően, hogy a kormány eltörölte tavaly nyáron az egyenes-ági rokonok között az ajándékozási és örökösödési illetéket.

  4 Széchenyi Kártya Hitel Program indult, az állami támogatású hitelekkel a hazai kis- és középvállalkozások támogatása (forgóeszköz-hitel, beruházási hitel, pályázati önerő hitel), és az agrárvállalkozások támogatása a cél.

  5 kispostát nyitott eddig újra a kormány a vidék életképességének javítása érdekében: Küngösön, Semjénben, Sárkeszin, Vadnán és Tornanádaskán.

  5 százalékos áfát kell csak fizetni azoknak a vendéglátós előadóművésznek, akik vendéglátás keretében, zárt körben és belépődíj nélkül hangszeres élőzenei szolgáltatást nyújtanak.

  6 év után ült ismét össze tavaly a Magyar Állandó Értekezlet, a kormány és a határon túli magyar szervezetek fóruma. Ezzel hivatalosan megindult a nemzetpolitika megújulása, a határon túl élőkért való felelősségvállalás politikai megerősítése.

  6 fajta karika került a TV műsorok elé az új médiatörvénynek köszönhetően a kiskorúak védelmére. A korhatár nélkül megtekinthető műsorszámoktól kezdve, a 6-12-16-18 év alatti műsorszámokon át olyan műsorszámokig, amelyek alkalmasak a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyos károsítására, különösen azáltal, hogy pornográfiát vagy szélsőséges, illetve indokolatlan erőszakot tartalmaznak.

  7 kitörési pontra összpontosít az 2011 januárjában elindított Új Széchenyi Terv. Ezek: a vállalkozásfejlesztés-üzleti környezet fejlesztésfoglalkoztatás, gyógyturizmus – egészségipar, közlekedésfejlesztés, zöld gazdaságfejlesztés, tudomány – innováció – növekedés, otthonteremtés és lakásprogram.

  7 pontból álló a bajba jutott lakáshiteleseket segítő segítő törvénycsomag lépett életbe tavaly év végén. Ez több oldalról nyújt védelmet a bajba került lakáshiteleseknek: csökkentette az adósok kiszolgáltatottságát, pl. a bankoknak kötelezővé tette a deviza középárfolyam vagy a Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyamának alkalmazását. Egy alkalommal díjmentesen meghosszabbítható a futamidő legfeljebb öt évvel, ha a fogyasztó legalább kilencven napos késedelemben van. A bajba jutott lakáshitelesek segítő törvénycsomagon túl a kormány egyéb intézkedéseket is bevezetett: jelzáloghoz kötött devizahitelezés betiltása, kilakoltatási moratórium, valamint hamarosan megállapodás születhet a bankokkal a hosszú távú megoldásokról

  8-10 oldalra csökkentek a pályázati ívek az Új Széchenyi Tervben a korábbi 40-60 oldal helyett, így kevesebb lett a papírmunka, a régi átláthatatlan szabályozást a kormány felszámolta és lehetőség adott a pályázatok CD-n való benyújtására is.

  10 kis- és középvállalkozásokra vonatkozó kisadót szüntetett meg a kormány, pl. a vállalkozók kommunális adóját, az üdülőépület utáni idegenforgalmi adóját, vízgazdálkodási érdekeltségi hozzájárulást. Ezekkel több tíz milliárd forint tehertől szabadultak meg a vállalkozások.

  10 százalékra csökkent a hazai vállalkozások társasági adója a korábbi 19 százalék helyett. Az 500 millió forintos adóalapig érvényes adócsökkentés, közel 262 magyar vállalkozás terheit mérsékli, összesen 150 milliárd értékben.

  10 éves koráig is igénybe vehető a GYES az örökbefogadott gyermekeknél, ezzel az új gyermeknevelést támogató intézkedéssel fél éven át élhetnek a szülők.

  10 éves Nemzeti Vidékstratégiát alkotott a kormány, a vidéken való megélhetés, a vidékfejlesztés ösztönzésére.

  11 vasúti szárnyvonalat nyitott újra a kormány a vidék életképességének javítása érdekében.

  12 oldalra és 149 sorra csökkent az adóbevallás új, egyszerű adórendszernek köszönhetően. Eddig 36 oldalas és 556 soros nyomtatvánnyal kellett az adózóknak megküzdeni. Az egyszerűsítésnek nincs vége, a kormány a „söralátétnyi”adóbevallást szeretné bevezetni.

  12 milliárd forintot fordít a kormány arra, hogy az ország bármely pontján elérhető és gyorsabb legyen az internet. 2011-ben a szélessávú fejlesztések támogatására, amit az állam helyett vállalkozások valósíthatnak meg.

  12,5 milliárd forintos állami támogatást kapott a budapestiek közlekedési vállalata, a BKV, ezt a pénzt a közlekedési társaság jármű- és pályafelújításra fordítja.

  12+1 kérdést kaptak kézhez az állampolgárok a 2012-ben életbe lépő új Alaptörvénnyel kapcsolatban, ennyi kérdésben mondhatták el véleményüket, amelyet az Országgyűlés bele is épített az új alkotmányba.

  13. havi juttatás már nem jár a közjogi méltóságoknak, mert ez a politikai kiváltság is megszűnt.

  14 nap helyett 2 nap elég ahhoz, hogy bárki saját honlapját regisztráltassa. Ezt egy a kormány által az internetszolgáltatókkal kezdeményezett tárgyalási folyamat tette lehetővé.

  16 százalékos adókulccsal 2011-ben életbe lépett az arányos, új családi adórendszer, amely soha nem látott adókedvezményt biztosít a munka mellett gyermeket nevelőknek. Évi 150 milliárd forinttal több marad közel 900 ezer családnál.

  20 napra csökkent a korábbi 40 napról a politikai vezetők, így az államtitkárok és miniszterek szabadsága.

  20 százalékos TB járulékot fizetnek az eddigi 27 százalék helyett január 1-jétől azok a munkaadók, akik készek részmunkaidős foglalkoztatást is nyújtani a nőknek.

  20 százalékban korlátozta éves szinten a bűnügyi hírek arányát az új médiatörvény azért, hogy a szenzációhajhász, sokkoló, bulvár tartalmak helyett magasabb arányban legyenek a valóban közérdekű hírek.

  21 ezer milliárd forintos (a GDP 80 százalékát elérő) államadóssággal vette a kormány az országot a szocialistáktól. Ez a hatalmas államadósság a legfőbb akadálya annak, hogy a gazdaság és az állam működése versenyképes legyen. Az államadósság leküzdésére indította el a kormány az államadósság csökkentő programot, a Széll Kálmán Tervet.

  21,2 százalékos tulajdoni részesedést szerzett ismét a Magyar Állam számára a kormány az ország legfontosabb stratégiai vállalatában, a MOL-ban. A nemzeti részesedésen a korábbi szocialista kormány adott túl.

  25 millió forintos keretösszegben igényelhető, az államilag támogatott Széchenyi Kártya Forgóeszköz Hitel, amely a vállalkozások mindennapi működését segítheti, piacaik megtartásához és bővítéséhez használható fel.

  28 százalékkal nőtt az agrár- és vidékfejlesztési támogatások összege az előző évekhez képest.

  29 kormányablak működik az ország 29 pontján 2011. január 1-jétől, ahol eddig mintegy 25 ezer ügyben segítették az állampolgárokat.

  30 százalékkal nőtt a rendőri intézkedések száma és ugyanilyen arányban emelkedett az elfogások száma is a 3 csapás törvénynek köszönhetően.

  33-ra csökkentette a kormány a beruházási engedélyek számát a korábbi 51-ről. A hazai beruházások így egyszerűbben és a gyorsabban valósulhatnak meg.

  40 év munkaviszony után a nők 2011. január elsejétől külön életkori megkötés nélkül nyugdíjba mehetnek. Teljes összegű nyugdíjat biztosít számukra a kormány, ezzel is elismerve a munka mellett nők gyermeket nevelő édesanyák erőfeszítéseit.

  45 nap alatt pénzükhöz juthatnak az Új Széchenyi Terv nyertesei, nem kell többé két hónapot várniuk a támogatások kifizetésére, így sokkal gyorsabbá válnak a kifizetések, és a fejlesztések.

  50 literig a kormány szabaddá és adómentessé tette házi pálinkafőzést. A 2010. szeptember 27-én életbe lépett törvénymódosítása megakadályozta, hogy nemzeti italunk feledésbe merüljön.

  50 millió forintos keretösszegben állami támogatású Széchenyi Önerő Hitel Program indult a hazai vállalkozásokat segítésére, hogy csak azért, mert nincs önrészük, ne essenek el pályázati forrásoktól.

  75 százalékos foglalkoztatási arány elérése a kormány hosszú távú célja, a jelenlegi 55 százalékos foglalkoztatási arány helyett, ami azt jelenti ma minden munkaképes felnőttből csak minden második dolgozik.

  91 napos terhességnél, azaz már a gyermek megszületése előtt is igényelhető a családi adókedvezmény.

  98 százalékos különadót kell fizetni a közpénzből korábban kifizetett többmilliós végkielégítésekre. A kormány így szeretne visszafizettetni a több milliós végkielégítéseket. Az állami vezetők, parlamenti és az európai parlamenti képviselők, alpolgármesterek, főpolgármester-helyettesek és a megyei közgyűlési alelnökök esetében 2 millió fölött, a közszféra munkavállalói esetében 3,5 millió forint felett kell megfizetni a különadót.

  120 milliárd forintot takarított meg magán a kormány tavaly az ország pénzügyi stabilitása érdekében. Zárolták például a jutalmakat és tilos volt a bútorbeszerzés is.

  130 milliárd forint értékben pályázható támogatás az Új Széchenyi Terves forrásokból a zöldgazdaság fejlesztésre.

  150 ezer Ft büntetéssel és elzárással is sújtható az az ember, aki hamis bejelentéssel megtéveszti a hatóságokat (rendőrséget, mentőt, tűzoltóságot), például bombariadóval fenyeget.

  173 milliárd forintos injekciót kapnak a hazai vállalkozások az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési programjában.

  193 Új Széchenyi Terv Infopont létesült az országban, ahol az érdeklődők lakóhelyük közvetlen közelében, személyesen kaphatnak ingyenes tájékoztatást a pályázatokkal kapcsolatban.

  200 képviselő lesz 2014-től az Országgyűlésben a jelenlegi 386 helyett.

  200 milliárd forintra pályázhatnak az idén vidékfejlesztésre a magyar gazdák.

  270 pályakezdő fiatal előtt nyílt meg a kapu a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program keretében 2011 februárjában, akiknek szakmai fejlődését itthon és külföldön támogatja a kormány.

  300 millió forintot biztosít a kormány a kistelepüléseken lévő, korábban bezárt iskolák újranyitásához.

  317 lakóház vált lakhatatlanná a tavalyi árvízben, minden család számára biztosította a kormány a lakhatást, az újrakezdést.

  319 lakóház vált lakhatatlanná a tavalyi vörösiszap-katasztrófában, minden család számára biztosította a kormány a lakhatást, az újrakezdést.

  500 milliárd forinttal több maradt már idén a lakosság és a vállalkozások zsebében – a 2010-ben és 2011-ben végrehajtott adócsökkentéseknek köszönhetően.

  500 milliárd forintos bürokráciacsökkentést hajt végre a kormány még az idén, a vállalkozások felesleges adminisztrációs terheinek enyhítésére.

  900 új gépkocsit kapott tavaly a rendőrség a nyomozási munka könnyítése érdekében.

  1100 milliárd forint és 93 pályázat érhető el az Új Széchenyi Tervben az idén.

  1800 tiszthelyettes rendőr tett esküt 2011. március 5-én. 2012-ig összesen 3500 fővel fog növekedni a rendőrség állománya.

  2000 milliárd forint támogatást biztosít a hazai vállalkozásoknak az ÚJ Széchenyi Terv 2011 és 2013 között.

  2000 fős katonai tartalékos rendszer jött létre januárban, hogy a jövőben esetleg bekövetkező katasztrófákra még nagyobb erőkkel, még hatékonyabban tudjon reagálni a Magyar Honvédség.

  5200 Ft lett május 1-jétől a táppénz maximális összege. A szigorítás célja, hogy a közpénzekkel való visszaélés lehetősége a minimálisra csökkenjen, azaz a táppénzt jogtalanul és alapos indok nélkül felvevő „potyautasok” száma csökkenjen.

  7500 kg-ot meghaladó össztömegű tehergépkocsik számára tilos az előzés az azonos irányban két forgalmi sávval rendelkező autópálya- és autóútszakaszokon reggel 6 és este 22 óra között.

  18 000-vel többen dolgoznak, mint tavaly ilyenkor – jelentette a KSH május 18-án, amelyet a kormány biztató jelnek tart, az eddigi gazdaságösztönző intézkedések hatásának.

  100 ezer munkanélküli roma foglalkoztatásba történő bevonásáról írt alá megállapodást Orbán Viktor kormányfő és Farkas Flórián, az országos Roma Önkormányzat elnöke májusban. Továbbá olyan átfogó oktatási reform program megvalósítását tűzték ki, amely révén 20 000 roma fiatal piacképes szakmát szerezhet.

  Lehet csámcsogni a fentieken kedves mszp-s, lmp-s és jobbikos agitátorok!!!

 2. aggódó szerint:

  ?!
  Beteg vagy, kezeltesd magad. Normális ember az egyes kérdéseben más véleményen lévőket nem agitátorozza le. Ilyen figurák az ötvenes éveket idézik, amikor mindenkiben az ellenséget keresték a hatalmukat féltők.

  Sz@r lehet neked és környezetednek is.

 3. Jeniszej szerint:

  Megsegít a kormány? – ha svájci valuta hiteled van?
  – Egy frászt!
  Semmi más nem történik csak az, hogy további értékteremtő munkanélküli bevételekhez jutnak a bankok.
  Ez nem megsegítés, hanem a hitelesek további sanyargatása.
  Ki volt az okozója, hogy ide jutott az ország?
  A luzer politikusok és a tolvaj hazug kommunisták.
  A bankok értékteremtő munkanélküli extra profitja növekedik csak ezzel az intézkedés sorozattal. – Mert ugye a bankok soha nem járnak rosszul.
  A munkahelyek teremtése egyedül a segítség.
  Lehet úgy emberi életet élni, hogy a család kiszolgáltatott a bankoknak?
  Ezt mind a politikusoknak köszönhetjük.
  Ha a Fidesz nem fogja betartani az ígéreteit, akkor ez a párt is hamarosan pártocskává fog zsugorodni.
  Jobban tenné a kormány, ha a bankok támogatása helyett munkahelyeket teremtene.
  Megoldódna sok minden!
  Ha az emberek dolgozhatnának. A családok létbizonytalansága megszűnne.

 4. grün szerint:

  “?!”!
  Értünk el eredményeket hm…hm…hm…! és sorolhatnám még, de nem akarok nagyképűnek tűnni!
  Nem ígértünk semmi jót, de azt sikerült betartanunk! He…he…he…!!!

 5. Manitu szerint:

  Grün: ti csak jót ígértetek, és szétloptátok, tönkretettétek az országot. Valakinek rendet kell tennie. Egyébként sok jó dolog történt az elmúlt évben, tehát még abban sincs igazad, hogy nem.

 6. "?!" szerint:

  “grün”!

  Megértem a csalódottságodat, mert tudom, hogy a hozzád hasonló ellendrukkerek csak akkor lennének elégedettek, ha a kormány egyéves működése után Orbán Viktornak is az mszp-s maffiavezér Gyurcsány Ferenc alább idézett mondait kellett volna megismételni:

  “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

  Úgy őriztük a titkot, mint soha.

  Nincsen sok választás.

  Azért nincsen, mert elkúrtuk.

  Nem kicsit, nagyon.

  Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

  Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

  Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

  Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

  És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

  Semmit.

  Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

  Semmit.

  Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
  Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

  Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

  E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.”

 7. Menyhért Péter szerint:

  Kedves admin!

  Ez a “?!” nevezetű névtelen senki a fidesz hivatásos agit-prop titkára?

  Ha igen, akkor miért nem meri a nevét közölni?

  Vajon a fidesz számára nem égés egy ilyen másokat rendszeresen undorító módon mocskoló, a fórum színvonalát rendszeresen lezüllesztő alak?
  Nem gondoljátok, hogy ez a fajta seggnyalás, amit művel, már sértés a normális emberek szemében?

  Üdv menyus

 8. kilgore trout szerint:

  Kedves Menyhért Péter!
  Nem tisztem védeni “?!”-t, mert van, amiben magam sem értek vele egyet, de most nem írt semmi lázítót. (legalább is szerintem)

 9. Gordon szerint:

  Menyhért!

  Jó lenne ha visszavennél magadból!

 10. Gordon szerint:

  Egyébként a 2011. május 30., hétfő – 21:45-ös összefoglalója elég jó.

  Menyhért!

  Ha te a fenti összefoglalót sértésnek veszed, akkor nálad “elmentek otthonról”.

 11. Menyhért Péter szerint:

  Kedves olvasók!
  A véleményem a következő oldalon található értékeléssel azonos:

  http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1548-szima-judit-30-i-beszede.html

  Olvassátok el, érdemes!
  Üdv menyus

 12. kicsikacsi szerint:

  Menyhért Úr azért ideges, mert az otthoni láblógatásból neki is vissza kell mennie dolgozni, mint minden, idő előtt nyugdíjazott tűzoltónak, rendőrnek.

  Fáj a munka, nagggggyyyon fáj! Boooooldog nyugdíjas évek…!!

  A tűzoltó nem dolgozhat 60 évesen, mert sokat dolgozott az élete kockáztatásával. És mi van az orvosokkal, nővérekkel, akik 3 műszakban dolgoztak, és 40 éves korukra összeszedtek mondjuk 1-2 gerincsérvet? Nekik miért nem lehet hamarabb otthon maradni nyugdíjban?
  Ki a fene akarja, hogy öreg doktorbácsi turkáljon a hasában, amikor kiveszi a vakbelét? És mi van, ha benne felejti a hasában a fogót, mert nem látja, hogy ott van?
  Vagy, ha a nővér rossz gyógyszert ad be, mert már nem lát, vagy nem hall jól? Lehetne sorolni! Mégsem mehetnek el idő előtt nyugdíjba. Pedig, ha hibáznak, emberek fizethetnek az életükkel!!!!!

  Hisztiznek, mert nem akarnak dolgozni. Erről szól az egész, semmi másról. Arra persze egyik sem beteg, és fáradt, hogy nyugdíj mellett dolgozzon. Mert a 95%-uk ezt csinálja! Jól jön a dupla zsozsó…

 13. "?!" szerint:

  Mi történt veled kedves Menyus!

  Annyira rágerjedtél Szima Juditra, hogy jobb híján engem választottál ki legfőbb ellenségnek és ismét belém kötöttél annak ellenére, hogy én eddig is csak a Te pofátlankodásaidra válaszolva koptattam a számítógépem billentyűzetét miattad?

  Az “admin”-hoz címzett kirohanásod miatt, a silány memóriád felfrissítéseként megismétlem részedre, hogy soha egyetlen percig nem voltam tagja egyetlen pártnak sem, ezért nem lehetek a Fidesznek a hivatásos agit-prop titkára, és nem vagyok seggnyalója sem senkinek!

  A 16:06-os hozzászólásodban közölted, hogy a véleményed azonos Szima Juditnak (a “Tettre kész” rendőrszakszervezet vezetőjének) az általad elolvasásra ajánlott beszédében kifejezett értékeléssel.

  A Szima Judit értékelésével való azonosulásod azt bizonyítja, hogy ideje lenne elmegyógyászhoz fordulnod, mert aki Szima Juditnak az alábbi szövegével azonosulni tud, az már valószínűleg súlyos elmebetegségben szenved!

  Idézet Szima Judit rendőr szakszervezeti vezető beszédéből:

  “Azt gondoltuk, hogy Gyurcsány és bandája aroganciáját semmi nem múlhatja felül és fellélegezhetünk. Nem így történt.

  Most itt van a nyakunkon Orbán és bandája, Lázár, Répássy, Kövér, Balsai, Szíjjártó és még sorolhatnám.

  Minden nap hoz valami iszonyatot az életünkbe.
  Nyugdíjelvétel, kollektív büntetés, pénzbehajtóvá silányított rendőrség, a magyar emberek alázása nap, mint nap, aztán hab a tortán, hogy Orbán úr azt üzente a magyar népnek Párizsból, hogy ajánljuk fel 1 havi fizetésünket, a nyugdíjunkat, életünket, gyerekeinket, a jövőnket.

  Megindult a gyarmatosításunk eléggé nyilvánvalóan.

  Már sem jog, sem törvény nem érdekli őket.

  Azon túlmenően, hogy az életünkre törnek és eladnak bennünket, a tulajdonunkra, megszerzett javainkra is igényt tartanak. A nyugdíjunkra, házunkra, bankbetétjeinkre, gyermekeink életére is.

  Válaszúthoz érkeztünk. Vagy elveszünk, vagy összeszedjük magunkat és az idegen rabigát levetjük.

  Az erő velünk van!

  Köztes út nincs. A szemetet pedig el kell takarítani az útból.

  Ez a szemét ezen az úton a jelenlegi kormánypárt, vele együtt a sehonnai bitang kormánypárti politikusaikkal.

  Azért jöttem ide, hogy ezt elmondjam nektek. Azért jöttem ide, hogy ezt tovább adjátok, azoknak akiket ismertek, akikben megbíztok, akikben hisztek.

  Elindultunk az úton azért, hogy mindezt visszafordítsuk, hogy az ország túlnyomó része ellenálljon a hódító hazug kormánypropagandának.

  A kormánypárti hamis próféták lelepleződtek.

  A kormány gyáva arra is, hogy elénk, elétek álljon. Gyáva és lapít, mint az a bizonyos a gazban.

  Nem mi lapítunk, mert mi ma is itt vagyunk bátran, félelem nélkül láncainkat levetve, egyenes derékkal.

  Mi itt vagyunk tettrekészen és ha arra kényszerít minket a hazug kormánypropaganda, akkor tenni is fogunk céljaink eléréséért.

  Nem tűrhetjük tovább Orbán és elvtársai hazudozását, tőzsdézését, a nemzet tönkretételét.
  Ez eskünkben vállalt kötelességünk is.

  Megtesszük, megteszem, amit megkövetel a haza.
  Isten engem úgy segéljen!”

 14. nagyapó szerint:

  “?!” !
  Szima Judit beszédének végén, én az utolsó szót, két g-vel hallottam.

 15. kiskovi szerint:

  Menyhért Péter :
  Kár erőlködni, “?!” ov fő furulya mestere – egy sörözés alkalmával elmesélte -, de mivel többször már feri is a háta mögé lopódzott, ezért úgy van vele jobb a patron elölről, mert azt legalább látja. De mivel már olyan sok patront kapott, ezért érthető módon beoltott lett. Így megértem, ha nem csíp senkit, aki nem alázza meg jól. A többiek csak szimplán mindezt végig nézik, de ez nem elég, mert még élvezik is!
  Na ez a perverz! 🙂

 16. csaba péter szerint:

  “!?” párttitkárnak Kiadták a brosúrát népszerűsítésre.
  Olvassátok figyelmesen mert visszakérdezi.
  A közpénzekből erre is tellik

 17. csaba péter szerint:

  “!?” Manitu párttitkár nekem tetszik ennyit a fidesznek senki nem árt Csepelen esztelen fröcsögésével mint ez “!?”
  Szerintem előbb utóbb Ábel Atilla barátom le keveri mert ennyi kárt csak közpénzen fizetett seggnyaló okozhat nekik.

 18. "?!" szerint:

  Kedves “kiskovi”!

  Légy szíves tájékoztasd a fórumozókat arról is – amit egy sörözés alkalmával nekem meséltél – hogy hogyan szoktad anyádat furulyáztatni, és azt se felejtsd el elmesélni, hogy hányszor szoktál naponta a háta mögé lopózni és előbb a csorgóba, utána a morgóba módszerrel hányszor szoktad kielégíteni!
  Ne szerénykedj, és ne csak rólam mesélj Menyusnak, hanem dicsekedj el a fentiekkel is!

 19. csaba péter szerint:

  “!?” Bravó írjál csak ilyeneket legalább népszerűsíted a helyi Fideszt.
  Egy párttitkár legyen harcos

 20. Menyhért Péter szerint:

  Kedves kicsikacsi!

  Mint látható, te ennek az egésznek a lényegét nem fogod fel.

  A lapok mára kiterültek: láthatóvá vált, hogy ov barátai és üzletfelei már kilopták azt az 50 milliárdot a nyugdíjalapból, aminek jogi lepapírozását ezzel a lázár-balsai alkotmánymódosítással szeretnék UTÓLAG legalizálni!

  Természetesen azt sem veszed észre, hogy én továbbra is nyugdíjas maradok azzal a változással, hogy ov atyánk és bölcs vezérünk, valamint barátai és üzletfelei SZJA nyereségét a nyugdíjak 16%-os megadóztatásából tudja csak finanszírozni!

  Vajon, mily lelkesítő maszlagot fogsz mondani a nyugdíjas szüleidnek, amikor nyomorúságosan alacsony nyugdíjukból a mi viktorunk lenyúlja majd a 16%-os SZJA-t???
  Gondolkozz, mielőtt ítélsz.
  Üdv menyus

 21. Toth Kati szerint:

  Menyhért Péter!Igazi,sötét agyú bolsevik vagy.Remélem már egyre kevesebben vagytok.Az idő nekünk dolgozik.Honnan veszed ezt a hülyeséget a 16%-ról?A rémhírterjesztéshez,a hazudozáshoz,a hülyeség szajkózásához nagyon értetek,genetikailag kódolva van belétek a riogatás,hazudozás.Fejezzétek már be!Nem kérünk belőletek.

 22. Menyhért Péter szerint:

  Kedves vakhittel rendelkező Tóth Kati!
  Tudod, én mielőtt leírok valamit, utána szoktam nézni a dolognak, és nem döngölöm a földbe a nekem nem tetsző véleményt.
  Hogy honnan veszem a 16%-ot? Pintér Sándor belügyminiszter úr, a mi viktorunk bizalmas kebelbarátja ajánlotta tárgyalási alapként a rendvédelmi szakszervezetek vezetőinek.

  Ezek szerint Pintér úr, és a mi viktorunk is “Igazi,sötét agyú bolsevik…”.

  Szerinted tehát e két dicső államférfi “A rémhírterjesztéshez,a hazudozáshoz,a hülyeség szajkózásához nagyon értetek,genetikailag kódolva van belétek a riogatás,hazudozás.Fejezzétek már be!Nem kérünk belőletek.”

  Gratulálok a magasröptű meglátásaidhoz.
  Üdv menyus

 23. Tarjányi László szerint:

  Orbán úr az új 16%-os SZJA-val havi 500ezer forinttal javította saját családjának anyagi helyzetét! Ezt és többi nagykeresetűek által megspórolt adót kívánja most behajtani a nyomorultakon! Bravó Orbán úr, tartsátok csak a jó irányt, az SZDSZ-ét! A Fidesz lesz az új Starfighter, cél a horizont alsó széle/közepe!

Itt lehet hozzászólni !