Hatalmas a 4-es metró építkezésének forráshiánya

InfoRádió

Nem látják az alagút végét (fotó: Origo)

Óriási összegek hiányoznak a 4-es metró második és harmadik szakaszának megvalósításához – közölte Tarlós István, a Fidesz -KDNP fővárosi frakcióvezetője. Bár az előzetes tervek szerint a Bosnyák térig vezet majd a második szakasz, még nincs meg a 160-180 milliárd forintos költségek forrása.

Hamarosan ismét fúrni kezdenek a 4-es metró pajzsai a Keleti pályaudvar felé. A tervek szerint június közepéig elérhetik az állomást, de a személyforgalomnak csak 2013-ban adhatják át a Kelenföldtől idáig tartó szakaszt.

Valószínűleg a Bosnyák tér irányába haladnak tovább az építkezők. Pető Szabolcs a DBR Metro Projekt igazgatóságának szóvivője InfoRádiónak elmondta: a 4-es metró második szakaszának tervei már megkapták a szükséges engedélyeket a nyomvonal folytatásához.

Ezen újabb négy megállót építenek ki a Bosnyák térig. Az első szakasz 366 milliárd forintba kerül, a meghosszabbítás újabb 180 milliárdot emészt fel, így az előzetes számítások szerint 533 milliárd forintra emelkednek a költségek – tájékoztatott Pető Szabolcs.

Tarlós István szerint gazdasági és műszaki-logikai szempontból is elengedhetetlen a 4-es metró nyomvonalának folytatása.

A Bosnyák térig tervezett, illetve a budaörsi virágpiacig tartó hosszabbítás is kiemelkedően fontos – mondta el az InfoRádiónak a Fidesz -KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Hozzátette azonban, hogy már az első nyomvonal építése közben tizenegy különböző közbeszerzési szabálytalanság miatt bűntette meg a fővárost az Európai unió. Ráadásul a második és harmadik szakasz kialakításához nincs is meg a fedezet.

A főváros következő vezetőire ez a forráshiány hatalmas terheket ró. Ha a forráshiány pótlására szánt pénzt Budapest egyéb égetően fontos igényeire fordíthatnák, akkor sokkal könnyebb lenne a helyzetük – fejtette ki a frakcióvezető.

Tarlós István közölte: ennyi pénzből csaknem az össze belső kerület épületrekonstrukcióját el lehetne végezni. a pénznek tehát volna helye, a baj az, hogy hiányzik – jegyezte meg a frakcióvezető.

Hanganyag: Tóth Krisztina

inforadio.hu

3 hozzászólás “Hatalmas a 4-es metró építkezésének forráshiánya” bejegyzésre

  1. nem jani szerint:

    180 milliárd?????? 3 megállóért? 60Km autópálya, isszák meg. Ebből a Gerinc út vígan megépülhetne autópályának!

  2. Nagyapó szerint:

    Csepel mindig Demszkyre szavazott!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. miska72 szerint:

    Igen igen! MEGCSINÁLTUK! Itt épül a világ legdrágább metrója! Itt épül a világ leghosszabb munkaidővel megépített metrója.
    Megigértük! Megcsináljuk!
    Egyszer mejd kész lesz!
    No comment.

Itt lehet hozzászólni !