Születés hete Csepelen

Csepel.info

A Születés Hete Fesztivál egy országos tájékoztató, szakmai és kulturális rendezvénysorozat, amely immár 8. alkalommal, 2010. május 2. és május 9. között kerül megrendezésre. Célja, hogy a várandósság, szülés, születés, szoptatás, anyaság és család témája köré szervezze programjait. A programok ingyenesek.

Kerületünkben a Születés Hetét a Zöldalma Egyesület szervezi évek óta. Számos intézmény vesz benne részt, ebben az évben többek között a Csepeli Védőnői Szolgálat, a Csepeli Szociális Szolgálat, az Egyesített Bölcsődék és a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház.

Minden előadó és foglalkozást tartó önkéntes, sokan már több éve rendszeresen vesznek részt a csepeli programokban. Többek között Virágh Júlia természetgyógyász, aki hasznos tanácsaival segít a mamáknak, Ladányi Gabriella és Négyesi Anna pedig alaposan, mindemellett szelíden mozgatják át az anyukákat minden évben.

Kismamák, anyukák, várandósok és a család minden tagja találhat kedvére való programot.

Helyszínek: Védőnői Tanácsadó, Rákóczi Kert, Csepeli Szociális Szolgálat, Nagy Imre ÁMK, Kertvárosi bölcsőde, Csepeli Egészségügyi Szolgálat kupolaterme

Babáknak szóló programok:

Babamasszázs, Baba-mama jelbeszéd bemutató, Babusgató, Ficánkoló, Cseperedő, Madárdal.

Anyukáknak mozgás:

Bodylisious – jóga alapú torna, Frissítő torna Kovács módszerrel

Előadások:

Természetgyógyászat várandósság, szülés és szoptatás idején; Az újszülött fogadása; Születés és szülészkedés; Hordozókendő bemutató; Mélygátizom torna,; A Világra jönni c. film vetítése, majd ezt követően kerekasztal beszélgetés.

Bölcsődei programok:

Előadás a kisgyermekkori táplálkozásról, ételkóstolóval.

Megismerés a játékokon keresztül, játékbemutatóval egybekötött beszélgetés.

A részletes program a www.zoldalma.hu és a www.szuleteshete.hu honlapon.

3 hozzászólás “Születés hete Csepelen” bejegyzésre

  1. nem írok nevet szerint:

    Ez mind szép és jó!
    De azért tessék már megmondani miért vonták el azt a “szaros” húszezer forintot is,amely adható volt egy kerületi baba megszületése után?!

  2. nem írok nevet szerint:

    Csepeli szociális ágazat????????!!!!!!!

  3. zed szerint:

    Nekem a Baba tusfürdő reklám ugrott be a képről.

Itt lehet hozzászólni !