Most is hallgat a Csepel újság

Csepel.info

Csepel újság

Most is hallgat a Csepel újság a Gulyás-botrány ügyében – derül ki az újság hétvégi számából. A lap természetesen arról sem közöl semmilyen információt, hogy a Fidesz-KDNP frakció miért nem vett részt az október 22-i önkormányzati rendezvényen és a díszpolgári címek kiosztásán.

Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ön sokadik alkalommal állította – valótlanul – a széles nyilvánosság előtt az önkormányzat lapjáról, hogy lapunk „a csepeli MSZP pártújságaként működik” – reagált viszont Borbély Lénárd Fidesz-KDNP bíráló szavaira Bárány Tibor, a közpénzből kiadott lap “felelős szerkesztője” a lap 2. oldalán.

Ismét, immáron harmadik hete hallgatja el azt az országos médiában is széles nyilvánosságot kapott hírt a Csepel újság, hogyan károsította meg Gulyás Gábor MSZP-s képviselő, volt ügyvéd Németh László csepeli rokkantnyugdíjas ügyfelét. A lap 3. oldalán erről mindössze ennyi olvasható: “a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nevében Borbély Lénárd frakcióvezető állásfoglalást fogalmazott meg a helyi politikai közéletet borzoló, dr. Gulyás Gábor képviselő nevével fémjelzett ügyben, de a testület többsége végül érdemi vitára sem engedte a benyújtott elmarasztaló javaslatot.” Ember legyen a talpán, aki a Kádár-korszak hazudozásán és félreinformálásán is túltevő szövegből kiolvassa az igazságot.

A közpénzből, de a csepeli MSZP kézivezérlésével működő újság mélyen hallgat arról is, miért nem vett részt a Fidesz-KDNP az október 22-i önkormányzati megemlékezésen és a díszpolgári címek kiosztásán. Erről mindössze ennyi olvasható: “A Fidesz-KDNP frakció előzetesen bejelentette: nem kívánnak részt venni az önkormányzat megemlékezésén, sem a díszpolgári címek átadó ünnepségén. Így is történt: a frakció
képviselői október 23-án, délelőtt,külön koszorúzták meg a csepeli 56-os emlékművet.”

Lapunk beszámolója az okokról viszont itt olvasható.

Csepel.info

A Gulyás-botrányhoz kapcsolódó cikkek időrendben:

Valóban kizárták a politikust az ügyvédi kamarából

Útilaput kötnek Gulyás talpára?

“Gulyás-ügy”: pro és kontra, ami eddig elhangzott

Az MSZP büszke Gulyásra

Szív, érszűkület és cukorbeteg rokkantnyugdíjast lopott meg az MSZP-s politikus

Ismét várják a bejelentést

Az MSZP büszkén kiállt sikkasztó képviselője mellett

Borka-Szász Tamás frakcióvezető álláspontját hét végére ígérte

Borka-Szász Tamás és Szenteczky János válasza a Fidesz-KDNP nyílt levelére

Túl sok az ellentmondás az MSZP-s közleményekben

Ismét megvédte Gulyást az MSZP

A csepeli Fidesz-KDNP nem vesz részt az önkormányzat megemlékezésén

Elhallgattatta a csepeli cenzúra a Gulyás-botrányt

Gulyás mégis búcsúzott az MSZP frakciótól

A csepeli cenzúrához kapcsolódó hírek időrendi sorrendben:

Valótlanságokat állít a Csepel újság

A Csepel újságnál nem hír a hetvenezer tonna szennyvíziszap

Köszönjük: jó munkát kívánt a Csepel.hu

Botrányos tisztogatás a Csepel újságnál – így működik a cenzúra

Retteg a Csepel újság az igazságtól?

A Csepel újságnak „nem volt hír” az öbölfeltöltés

Graffitit mostak le a Csepel újság előtt

MDF–MSZP-összeborulás, „főcenzori szájat mosatás” Csepelen

Nem frissült a Csepel.hu, nem adott hírt a Csepel újság

Megint félretájékoztatott a Csepel Újság?

Gázálarcban tiltakozott a csepeli Fidesz a cenzúra ellen

Megint hallgat a Csepel újság és a Csepel.hu

Miről nem ír a Csepel újság?

Cenzúra áldozata lett a Fidesz karácsonyi jókívánsága

Kihúzták a részvét-közleményből a Fidesz-elnök nevét

Ismét hallgat a Csepel.hu

Munkában a “névzabáló”

Elhallgattatta a csepeli cenzúra a Gulyás-botrányt

43 hozzászólás “Most is hallgat a Csepel újság” bejegyzésre

  1. médi szerint:

    Tarlós beszél a Kossuthon, érdemes hallgatni!

  2. bolemann lajos szerint:

    Ti meg arról felejtettetek el tájékoztatni, hogy alapszervi elnökötök első interpellációján hogy beégett. Rossz minisztériumhoz címezte. Szakértelem rulez.

  3. Lottó szerint:

    Nagyon elegáns a felelős szerkesztő válasza. Fele akkora helyet sem foglal el mint a képviselő levele, és mégis többet mond. Gigi korábban már egészen kiképzett bennünket. Majd ő felvilágosít minket, hogy ezt a választ miként kell értelmezni. Számomra, persze elég világos. Nem csinálta össze magát a felelős szerkesztő a Fidesz összes fenyegetése ellenére sem, sőt. Ez olyan igazi csepeli melós tempó. Kezd érdekelni ez az ember. addig is:

    Sok szerencsét!

  4. hollósi szerint:

    T. Lottó! Készül a nyugdíjára.

  5. Hugi szerint:

    Szégyen gyalázat a Csepel újság. MSZP lapként mûködik, de a mi pénzükbõl. Ezt hívják lopásnak.

  6. Manitu szerint:

    Lottó, mindig elegánsak voltak a kommunisták. A gyerekeknél megvárták, hogy betöltsék a 18-at, és csak azután akasztottak. Akasztás után sokszor koszorúztak, kommunista hőst (lásd Rajk) vagy szocdem hőst avattak áldozataikból (lásd Nagy Imra).

    Attól függően, hogy épp kommunista vagy szocdem hősre volt szükségük. Ahogy az elegáns ember jól is tudja hogy mikor kell öltönyt húzni, ők is jól tudják, hogy a hullákat hogyan aggassák fel éppen aktuális elveik mellé.

    A Csepel újság is nagyon elegáns. A főszerkesztő legánsan elhallgatja mi történik Csepelen, ha valami nem úgy történik, ahogy a kommunisták, bocs szocdemek, bocs progresszív szocialisták akarják.

    Igaz, hogy minderre egy dokráciában csak annyit mondanának: mocsok és gusztustalan fenéknyalás.

  7. miska72 szerint:

    Ezek csak halgatni tudnak!
    Intézkedni nem! TAPASZTALAT! 😉

  8. CsepeliXXI szerint:

    Mansfeld Pétert aztán végigvezették azon a folyosón… A siralomház folyosóján. Kattant a zár a siralomház celláján, vigyorgó vagy mord állat-emberek fogták közre a fiút, és vitték. Hajnal volt, biztosan. Hajnalban gyilkoltak ezek. Nem ők – ezek, mert fontos, hogy szigorúan és pontosan fogalmazzunk. Végigvezették Mansfeld Pétert azon a folyosón, és felakasztották. Tizenhat éves volt Mansfeld Péter 1956-ban, amikor “halálos bűnét” elkövette. Fellázadt a világ legundorítóbb hatalma, a kommunista diktatúra ellen – fellázadt, majd harcolt a hazáját megszálló szovjet szörnyállam ellen. Két évet vártak, hogy felakasszák. Két évet vártak, hogy betöltse végre tizennyolcadik életévét, és nagykorú legyen. Ember ilyet nem tesz…
    Ezt Kádárék tették. Vajon mi lehetett az ok? Kik döntötték el, kik szóltak, hogy Mansfeld Pétert fel kell akasztani? Azért kellett ennek a gyerekembernek meghalnia, mert a forradalmat és a szabadságharcot a pesti srácok vívták – és Kádárék üzenni akartak, hogy ők a gyerekeken is bosszút állnak… Fónay Jenőt szintúgy halálra ítélték. Aztán végigvezették Fónay Jenőt azon a folyosón. A vigyorgó vagy éppen mord állat-emberek. Odaállították a bitófa alá, nyakába rakták a kötelet, bekötötték a szemét – és ekkor, ebben a pillanatban olvasták fel neki a végzést, amely szerint halálos ítéletét életfogytiglanra változtatták. Ilyen volt a humora Kádáréknak. Mert ember ilyet nem tesz. Ezt is Kádárék tették. Ahogy Tóth Ilonát is ők végezték ki, a fiatal orvostanhallgatót, aki embereket mentett a szabadságharc poklában. És még több százat, és aztán mennyien viseltek börtönt, megaláztatást, egzisztenciális ellehetetlenítést, hányan menekültek el Magyarországról, mert “inkább idegenbe menni, mint az idegen embertől félni”. Ezt mind Kádárék tették. Kádár János, a fiumei Csermanek, akit a sors kifürkészhetetlen játéka folytán nem bírt elvinni idejében sem a paralízis, sem a morbus hungaricus. Aki megélte a felnőttséget, hogy kommunista legyen, és a szovjet szuronyok mögött hazaárulóként visszasompolyogjon ebbe a hazába, és autodafét rendezzen itt. S végül – mert valamiféle igazságszolgáltatásra mégiscsak sor kerül valahogyan -, mint reszketeg vénember, a lelkiismerettől vagy a pőre félelemtől szétszedett ésszel csak megélte, hogy áldozatait újratemetik…
    Valaki, valaki egyszer magyarázza meg nekem, milyen lehetett kommunistának lenni? De nem az önfelmentésekre vagyok kíváncsi, hanem a lényegre. Arra, hogy a második világháború után, amikor egy másik állat faji alapon gyilkolt meg embermilliókat, hogyan lehetett nekilátni annak a munkának, amelynek során osztályalapon gyilkoltak meg embermilliókat. Auschwitz után milyen lélekkel lehetett felépíteni Recsket, Kistarcsát? Épelméjűként miképpen lehetett elhinni, hogy ami történik, az jó, az rendben van… És a hullahegyeken, a törvénytelenségeken, a hazugságokon, a megaláztatásokon, a tökéletes irracionalitáson és idiotizmuson, a legaljasabb és legprimitívebb propagandán, a négyelemis büdös bunkó seggfejek hatalmán túl, mindezen túl hogyan lehetett szeretni a Terv szivarkát, a jegyrendszert, a műbort, a lódent, az éhezést és a munkaversenyt? Aki nem a lipóton ült a nyálát folyatva, az miképpen tudott viszonyulni az olyan mondatokhoz, hogy “szovjethatalom plusz villamosítás egyenlő kommunizmus”? Ezt magyarázza el nekem valaki, mert képtelen vagyok megérteni. Képtelen vagyok, mert 1963-ban születtem, és egész életemben azt hallottam otthon, hogy a kommunistákat fel kell akasztani. 1963-ban születtem, és két éves voltam, amikor Kádárék még akasztottak 1956 miatt… És mondja meg nekem végre valaki, ’56 után hogyan tudott valaki maoista lenni? Hogyan lehetett a hatvanas években Kádárékat balról támadni, és március 21-re, a Tanácsköztársaság (pfúj!) “ünnepére” ellentüntetést szervezni, mert – úgymond – március 15-ét “nacionalista propagandára” használja a csőcselék… Mit hallott az otthon, aki 1956 után ilyesmiket beszélt, ilyesmiket gondolt – hol nőtt az fel, aki még akkor is kommunistább volt a kommunistánál? Igen…
    A kommunistákat fel kell akasztani. Drága Nagyapám mondogatta ezt gyakran, drága Nagyapám, akit előbb ki akartak telepíteni, mert “minden sváb náci”, aztán kuláklistára tették, mindenét elvették, és nekizavarták a kilátástalanságnak mind a négy gyerekével. Ez a mondat, hogy fel kéne őket akasztani, ez maradt őnéki az elégtétel egész életére. Amúgy egy macskát sem tudott volna felakasztani, tudom, mert ismertem, én ismertem, én voltam a kedvenc unokája, és aki ezért a mondatáért, ezért a reménytelenségbe vesző életért és sóhajtásért és haragért most erkölcsi prédikációt akar nekem tartani, hogy micsoda szörnyűség ilyet mondani, annak bizony elefes, hölgyeim és uraim, már csak hogy Ottlik Gézát idézzem…
    No de voltak, akik itt akasztottak, akasztottak, mint mondtam, még 1965-ben is… Hát akkor? Akkor miképpen fognak valahogy helyükre kerülni a dolgok? Azt tanították a kommunisták, hogy forradalom nélkül nincsen haladás, egy szemernyi sem. Valahogy úgy szólt a marxi tétel, hogy szükségképpen bekövetkezik az a pillanat, amikor az uralkodó osztályok már nem tudnak a régi módon kormányozni, az elnyomottak pedig nem tudnak a régi módon élni, és akkor hajrá!, kitör a forradalom, és megint csak szükségképpen működésbe lép a nyaktiló meg a bitófa. Továbbá, a kommunisták (Marx and Engels and Lenin and Sons) logikája szerint ha az úgynevezett elnyomottak működtetik a nyaktilókat és a bitófákat, akkor az rendben is van. Antall József miniszterelnök egyik legnagyszerűbb, legmélyebb értelmű mondata így szólt: “Tetszettek volna forradalmat csinálni”… Hát igen. De nem tetszettünk. Mégis, most játsszunk el a gondolattal, mi lett volna, ha… Bár a kommunisták szerint a történelemben nincs olyan, hogy mi lett volna, ha, de azért mi bátran gondolkodjunk el ezen, mert e nélkül a kérdés nélkül amúgy is nehezen lehet gondolkodni. Tehát akkor: mi lett volna, ha a rendszerváltás egy forradalmi aktus lett volna? Egy második 1956 – 1989-ben? Előfordulhatott volna, hogy valakik, mondjuk Mansfeld Péter és a többi meggyilkolt mártír hozzátartozóinak vezetésével kirángatják Kádár Jánost a Fehér Házból, és lámpavasra húzzák? Előfordulhatott volna. Előfordulhatott volna, hogy kirángatják a pufajkás Horn Gyulát a Külügyminisztériumból, és szintúgy lámpavasra húzzák? Előfordulhatott volna. Előfordulhatott volna, hogy kirángatják a munkásőrparancsnokot az odújából, és lámpavasra húzzák? Előfordulhatott volna. Előfordulhatott volna, hogy hajdani ávós verőlegényeket, szájba vizelőket, vérbírókat, tömegbe lövetőket kirángatnak otthonaikból, és lámpavasra húzzák őket?
    Előfordulhatott volna. Előfordulhatott volna, hogy Berecz Jánost, az Ellenforradalom tollal és fegyverrel című nemzetgyalázó förmedvény szerzőjét kirángatják az utcára, és lámpavasra húzzák? Előfordulhatott volna.
    Előfordulhatott volna, hogy Papp Jánost, a hírhedt Veszprém megyei pártfőnököt, aki 1956 vérbe fojtása után személyesen és sikerrel járt közbe Kádárnál, hogy néhány életfogytos ítéletét változtassák halálbüntetésre, kivonszolják az utcára, és lámpavasra húzzák?
    Előfordulhatott volna. Szörnyű lett volna? Szörnyű lett volna.
    Érthető lett volna? Tökéletesen érthető lett volna. Ezt ne feledje soha senki sem. És egyszersmind ennyit a lámpavasról. De nem ez történt – szerencsére nem ez történt. Már 1956 méltósága, majd pedig a rendszerváltás méltósága mindjárt bebizonyította azt is, hogy a forradalomról szóló marxi tanítás egy marhaság, csakúgy, mint általában a marxi és lenini tanítások összessége. Csakhogy ezt a méltóságot egyesek alaposan félreértelmezték. Mert mi történt ebben az országban valójában, mi is történt az elmúlt ötven esztendőben?
    1945 után a szovjet megszállókkal együtt megérkeztek a kommunisták. Megint csak akasztottak, internáltak, magyarok százezreit tették tönkre egzisztenciálisan, hazát árultak, elcsalták a választásokat, bélistáztak, megtöltötték ártatlanokkal a börtönöket – alig tíz év alatt felépítették szörnyállamukat, és nyomorba, kétségbeesésbe döntötték ezt az országot. Aztán jött 1956, a XX. század legnagyszerűbb, legtisztább forradalma, amit ugyanezek megint csak szovjet segédlettel vérbe fojtottak. A forradalom után elképesztő megtorlást rendeztek, újabb tízezrek életét nyomorították meg, hazafiakat és hazafiak utódait tették tönkre, elüldözték az országból kétszázezer honfitársunkat, ellenforradalomnak gyalázták a csodát, a mi csodánkat, a magyarok csodáját. Mellesleg száz évvel visszavetették Magyarországot a nyugati világhoz képest, a gazdaságot tönkretették, felhalmozták a szovjet blokk legnagyobb adósságát, sorsára hagyták és kitagadták a nemzetből Európa legnagyobb nemzeti kisebbségét, a szégyenletes trianoni határok meghúzása után a “testvéri kommunista államokba” szorult és végveszélybe jutott magyar kisebbséget, s eközben fennen hangoztatott “nagyszerűségük” csúcsa az volt, hogy míg a Varsói Szerződés többi négyelemis bunkó, hazaáruló és gyilkos pártfőtitkára személyi kultusszal vette körül magát, addig a mi négyelemis, hazaáruló és gyilkos pártfőtitkárunk nem rakatta ki a képét minden utcasarokra, és a legjobban grízes tésztát szeretett zabálni piros láboskából, hokedlin a félhomályos konyhában. Így ért bennünket 1989, a rendszerváltás pillanata. Ebben a nagyszerű és mámoros pillanatban a megalázottak és megnyomorítottak azt hitték, hogy lesz végre igazságtétel, lesz végre elszámoltatás. Nem lett. Nem lett forradalom – s a békés átmenet egyik ára az volt, hogy senkinek sem lesz bántódása. A megalázottak és megnyomorítottak azt látták, hogy az ország tönkretevői, a gyilkosok és a hazaárulók kiemelt nyugdíjakkal visszavonulnak rezidenciáikra, horgászgatnak, vadászgatnak, és kicsit meg vannak sértve, hogy ez a “jobboldali, ellenforradalmi, fasiszta csürhe” egyáltalán ki meri nyitni a pofáját. A megalázottak és megnyomorítottak azt látták, hogy az ország tönkretevői, akik nem érték még el a nyugdíjas kort, remek kis magánvállalatokat alapítanak, és az utolsó pillanatban ellopott vagyonokból elképesztő tőkéket kovácsolva síkra szállnak hirtelen a magántulajdon szentségéért – a magántulajdonért, ami kizárólag csak őnekik van… És még mindig nem lett forradalom. És a megalázottak és megnyomorítottak azt is látták, hogy az ország tönkretevői, akik további politikai álmokat dédelgettek, hétfőről keddre létrehozták új pártjukat, és nekiláttak elmagyarázni minekünk, hogy milyen is, és hogyan is kell értelmezni a demokráciát. És még mindig nem lett forradalom. Aztán alig tíz esztendő alatt eljutottunk odáig, hogy a fentiek kívánják megmondani azt is, mit szabad gondolni 1956-ról. Mondjuk Szekeres Imre feláll a szószékre, és előadást tart az 1956-os “demokratikus szocialista” forradalomról. Ez a Szekeres Imre a fentebb már emlegetett Papp Jánosnak volt a – mi is manapság a menő jelző? – táskahordozója. Ücsörögtek odalent Veszprémben, két görény MSZMP-s, a gyilkos meg a samesza. Azt taníttatták nekem (ők, igen ők is!), hogy 1956-ban utcára tódult a fasiszta csőcselék, lincseltek az utcán, fasiszta volt mindenki, Mindszenty és Pongrátz Gergely – ebből következően a Nagyapám is meg az apám is; azt taníttatták nekem, hogy a hős szovjet csapatok a nagyszerű Kádár János hívó szavára megmentették a hazát; ücsörögtek odalent Veszprémben, két görény MSZMP-s, a gyilkos meg a samesza, és minden október 23-án lesték a titkosrendőrségi jelentéseket, történt-e valahol “rendzavarás” az országban… És most kiállsz a szószékre, te, Szekeres, hogy 1956 szociáldemokrata forradalom volt? Szociáldemokrata lett a “fasiszta csőcselék”, mi, Szekeres? Pongrátz Gergely? A Falábú? Fónay Jenő? A tizennyolc évesen felkötött Mansfeld Péter? És ki kötötte fel őt Szekeres? Mi? Hát milyen vastag bor van a te pofádon? De úgy egyáltalán… Az MSZP konferenciát rendez 1956 baloldali értékeiről? Ha 1956-nak csak baloldali értékei lettek volna, az MSZP akkor sem rendezhetne róla konferenciát! Mert az MSZP tokkal-vonóval MSZMP volt még egy tucat évvel ezelőtt, az a párt, amelyik az eredendő bűnben, 1956. november 4-én fogant. Kádár 1957-ben egy PB-ülésen kijelentette: “1600 fasisztát semmisíthettünk volna meg fizikailag. De nem tudtuk elérni, hogy az ellenforradalom szervezőit és vezetőit megsemmisítsük. Kár, hogy nem tettük meg.” Ücsörögtünk a KB-ban Medgyessy elvtárs? Horn elvtárs? Lapogattuk a grízestészta-zabáló gyilkos hátát? Úgy-é Kovács elvtárs? Cenzúráztuk a filmeket, szakmányban Lendvay elvtársnő? 1990-ben még Recskkel fenyegetőztünk, Vastagh elvtárs? Tizenkét éve még szétverettétek rendőreitekkel az arcunkat kint az utcán október 23-án, az enyémet is és az édesanyámét is – ma pedig konferenciáztok 1956 baloldali értékeiről? Ma a rendszerváltás élharcosaiként tündököltök? Az a helyzet, hogyha a republikánus Ronald Reagan nem nyeri meg a hidegháborút és nem omlik össze a Szovjetunió, akkor ma nagy valószínűséggel Horn Gyula az MSZMP főtitkára, Kovács László az ő külügyminisztere, Medgyessy Péter az ő pénzügyminisztere, Lendvay Ildikó ma már egészen magas pozícióban cenzúrázná a kultúrát – és együtt lesnétek minden október 23-án, hogy megzavarja-e a “rendet” néhány “szemét fasiszta”. Járta egyszer egy történet – mert viccnek azért nem nevezném semmiképpen.
    Úgy szólt, hogy emléktúrát szerveznek Auschwitzba az áldozatok hozzátartozóinak és a túlélőknek. Két középkorú férfi sétál egymás mellett az iszonyatos barakkok között, s az egyik megszólítja a másikat: – Itt halt meg az édesapám, ebben a barakkban… És ön kit gyászol? – Én is az édesapámat… Látja ott a hatos őrtornyot? Abból zuhant le szegény… Hát ezért ne járjon az MSZP koszorúzni sehová se, amikor 1956-ot ünnepeljük. És ha a megalázottak és megnyomorítottak kifütyülnek benneteket, akkor nem megsértődni kell, nem hisztériázni kell, nem balhézni kell – hanem elgondolkodni mélyen, hogy vajon tényleg annyira klassz srácok és lányok vagytok-e, mint amennyire képzelitek.B.Zs.

    “A szívem vérzik, egész létemben megrendülve állok, felejthetetlen hõseink holteste elõtt, már sírni sem tudok és nem is tudom, mit kellene mondanom ennek a csodálatos magyar ifjúságnak! Egy összetört aggastyán szól hozzátok, aki zokogni szeretne, zokogva szeretné forró szívetekre hajtani elfáradt fejét, és arra kérni benneteket, hogy akármi következik is ránk, ti még forróbb szeretettel zárjátok édes, fiatal szívetekbe hazátokat, ezt a sok, mérhetetlenül sokat szenvedett Magyarországot!”

    Füst Milán

  9. Gigi szerint:

    Uff… Ez most hogy jön a helyi laphoz…?

  10. Gigi szerint:

    Kedves Lottó,

    nem szeretnék felvilágosítósdit játszani, ráadásul egy másik témában médivel értettem egyet: sokszor kommentár nélkül is értik az olvasók a lényeget. Szerintem itt is így van. 🙂

  11. Gigi szerint:

    Kedves bolemann lajos,

    mielőtt elsikkadna a hsz-ed magva, érdekel ez a másik oldal is, elvégre az igazságért szoktunk itt kiáltani mindig. Mi történt ama interpellációban? Hol olvastál róla? Küldesz egy linket?

  12. Gigi szerint:

    Tisztelt Szerkesztő(k),

    hogyan tesz túl az idézett szöveg a “Kádár-korszak hazudozásán és félreinformálásán”? Nem igaz az a mondat? Szerintem is kevés, vagyis alkalmatlan arra, hogy aki itt nem ismerte meg a részleteket, az képben legyen, de – mint korábban más témában kifejtettem – nem hallgatja el az ügy meglétét, és a hetilap nem bírná el a kívánt terjedelmű kivesézést. Miért nem a helyi tévét vagy még inkább a helyi honlapot támadjátok, ahol valódi lehetőség lenne a részletek közlésére?… 🙁 Rosszat sejtek: hónapok óta a hatalomátvételt készítitek elő. De a kérdés fennáll: miért csak az újságnál?…

  13. Gigi szerint:

    Szintén a fenti cikkel kapcsolatban jegyzem meg, és várok választ a szerző(k)től: ha egy önkormányzati lap beszámol az önkormányzati rendezvényekről (a Szent Imre téri megemlékezés hivatalosan ilyen volt, ha Ti távol is maradtatok róla), de tudatos következetességgel nem közöl részletes tudósítást a párteseményekről (mint a Ti külön koszorúzásotok), az mennyiben kérhető számon?

    Tudom, értem a távolmaradás indokát – bár idealista módon sokkal jobban szeretném (az ismerőseim többségével) a csatabárd elásását, némi megbékélést, összefogást, legalább ilyen alkalmakkor -, de azt is elfogadom, hogy kampány van, és bele kell rúgni a másikba, ahol csak éritek. A fenti kérdéseim tehát szakmaiak, és ilyen szemmel (érvvel) vitatkoznék korrekten…

  14. csepeliiszap szerint:

    Manitu:
    A csepel újság elegáns? Kinézetre a 60-as éveket idézi, a beltartalom inkorrekt. Az idegesítően béna, nagy felületen megjelenő hirdetéseket is érdemes lenne boncolgatni, az érdekkapcsolatokat feltárni. A Tóth Mihálynak és az Orosz Ferencnek is Toyotája van, hm… és lásd a nem kis hirdetést! Nem a csepeli lakosok a célközönsége a fenti márkának, akkor miről is van szó???

  15. csepeliiszap szerint:

    Ja, és az mszp közeli cégek és szolgáltatók hirdetéseiről nem is szólva. De ez az újság nem “pártlap”, na…

  16. Gigi szerint:

    csepeliiszap,
    ha fizetnek a hirdetésért, nem mindegy a feladó? Ez mindenhol így van, a Heti válaszban és a Demokratában is…

  17. csepeliiszap szerint:

    Gigi:
    Azért léteznek nem minden érdek nélküli prioritások – itt is, ott is.

  18. Kovács Ernő szerint:

    Botrány élőbenFERENCVÁROS – DVTK FÉLBESZAKADT I
    http://www.kommentalok.hu/news.php

  19. csepeliiszap szerint:

    Gigi:
    Neked aztán igazán tudnod kell, hogy a sajtóban biztosított reklámfelületekért befolyt összeg milyen irányokba csordogálhat tovább. A hirdetést feladó fizet a kiadónak, a kapcsolattartónak zsebbe és akár személyes kedvezmények biztosításában is megnyilvánulhat a szivességtétel. Gyanítom, hogy még a pártkasszába is jut. Nem értem, mi az, amin csodálkozol? Kis hazánkban ez így működik, mindez az adófizetők pénzéből.
    A média hatalom, nem csak politikai, gazdasági is. Aki hozzáfér és teheti, mindezt ki is használja.

  20. bolemann lajos szerint:

    Nocsak?
    Törlődött egy hozzászólásom.
    Cenzura?
    Tilos NSZ parlamenti beégését feszegetni a fideszinfón?
    No, már sejtem milyen lesz a csepelújság, ha netalán ti győztök a kerületben.
    Hódmezővásárhely, Esztergom, Edelény “jó” példát szolgáltat.

  21. lolka szerint:

    Ha közszolgálati, ha nem egy fillért sem adnék rá. Éljen meg a reklámokból. Mennyi az annyi 45milka évente? Ez már régóta piszkálja a fantáziámat, sőt már gondoltam arra is, hogy kötegben ahhogy ledobják a lépcsőházban, úgy egyben, vagy még tőbbekkel vissza vinni az önkori elé, aztán egyék meg. Vagy csak az jutna hozzá aki megrendeli érdekes számok jönnének ki…

  22. bolemann lajos szerint:

    Javasold ugyanezt az esztergomiaknak is.

  23. lolka szerint:

    Mi közöm az Esztergomiakhoz, én itt születtem itt élek, és talán halok ez a szükhazám. Amúgy Esztergom szép város…

  24. Lottó szerint:

    Köszönöm Gigi a felhomályosítást!
    Most már tudom, hogy kell értelmezni a felelős szerkesztő válaszát. Csak azt nem értem, hogy te miért nem érted a Csu elleni támadást. Azok, akik itt kígyót békát kiabálnak a Csu-ra (meg a te kedvedért a csepel.hu-ra is), jól tudják, és ez fáj, nagyon fáj, hogy gyűlölködésük tárgyait bizony olvassák, sőt elolvassák. Lehet, hogy nekem elkerülte a figyelmem, de itt még Csepp TV ellen szervezett acsarkodást nem láttam. A megoldás ezek szerint egyszerű: a Csu-nak a Csepp TV-ről kell példát venni. Jó és hasznos HELYI dolgok vannak a Csepp TV-ben csak úgy mint a Csu-ban, de kétségtelen, hogy senkit sem gyaláznak, senkit sem fenyegetnek egyikben sem. Ez ma – az itteni uralkodó áramlat szemében – nem erény, hanem megbocsáthatatlan bűn. A folytatáshoz:
    Sok szerencsét!

  25. Gigi szerint:

    bolemann lajos,
    mit töröltek? Tán csak véletlen… Próbáld meg megint, engem (is) nagyon érdekel az az elfuserált interpelláció… (T. admin, nem az ellendrukk miatt, hanem hogy teljesebb képet kapjunk minden oldalról – végül is úgyis az derül ki mindig, hogy emberek vagyunk: tévedősek, sebezhetőek… De ez nem baj.)

  26. Gigi szerint:

    csepeliiszap,
    tudom, a negyedik nagyhatalom… És a pénz útjai kifürkészhetetlenek. 🙁

  27. Gigi szerint:

    Lottó,
    talán reménytelen vállalkozás, én azért igyekszem tompítani a gyűlölködés élét, és szerencsére vagyunk páran ilyesféle vitaPARTNEREK… 🙂

    Ha viszont a Te is úgy látod, hogy az acsarkodásmentességben hasonlít a tévé és az újság, és a tévé még sincs célkeresztben, akkor ennek vajon mi lehet a háttérben? Személyes ellentétek? Hatalmi helyezkedések?

  28. bolemann lajos szerint:

    Kedves Gigi, ne csinálj úgy mintha nem tudnád mit töröltek, hisz még reagáltál is rá a 3. hozzászólásban.

  29. Gigi szerint:

    Kedves lajos,
    arra reagáltam, hogy feldobtad a témát, és a 3. hsz-emben részletezést kértem… Megtetted? Vagyis taglaltad, miféle beégés történt? Azt törölték? Vagy eredetileg is többet írtál róla?

  30. bolemann lajos szerint:

    Nem, te ezt kérdezted: “mit töröltek? Tán csak véletlen”
    Olvastad, reagáltál rá, tehát tudtad mit töröltek.

    A lényeg: Az interpellációt október 19-én olvasta volna fel, de elutasították, mert nem a megfelelő miniszterhez címezte. Nem tiltakozott ellene, belátta hogy elcseszte.

  31. Gigi szerint:

    lajos,
    köszi az infót!

    15:57-kor amúgy már nem tudtam olvasni az általad töröltnek tituláltad, “tán véletlennek” csak látatlanban és azért minősítettem, hogy senki se gondoljon elsőre cenzúrára (se itt, se máshol…), a reakcióm pedig a Te 9:52-es meghökkenésedre volt…

    Szerintem egyébként ma nem dolgozik admin, hiszen az én hajnali kérdéseimre nem válaszolt… 🙁 Nem baj, várom holnap! 🙂

  32. bolemann lajos szerint:

    Te most hülyének nézel engem?

    6.14-kor mire reagáltál, ha nem arra amit töröltek, ugyanis előtte egyetlen hozzászólásom sincs.
    Ne égesd már magad!

  33. Cs.Elli szerint:

    Kedves Gigi !

    Annyira megható , ahogy véded a Csepel újságot…
    Mint anya gyermekét !
    Más lehet gonosz , csúf , de a CSÚ. tökéletes !
    Úgy tűnik Te nagyon is ” lapközeli ” vagy …
    Sőt !

  34. Gigi szerint:

    Kedves lajos,

    bemásolom, amit MOST IS a képernyőn látok:

    # bolemann lajos:
    2009. október 31. 15:13-kor

    Ti meg arról felejtettetek el tájékoztatni, hogy alapszervi elnökötök első interpellációján hogy beégett. Rossz minisztériumhoz címezte. Szakértelem rulez.

    Vagyis erre reagáltam ma, 1-jén, 6:14-kor…
    Akkor most ki ég?… 🙁

    Egyébként meg nem nézlek (téged sem) hülyének…

  35. Gigi szerint:

    Kedves Cs.Elli,

    nem tudom, mi hogyan tűnik, meghatódni sem kell, csak helyesen értelmezni az olvasottakat… Például hogy szerintem sem tökéletes a CSÚ, csak éppen azon az alapon (pártközeli vádak), amiken nyakló nélkül támadják itt, lehetne ugyanúgy (ha nem jobban) a honlapot és a tévét is. Jelen esetben azzal érveltem, hogy nyomtatott formában képtelenség tálalni normálisan a G-sztorit, ezt sokkal inkább a másik két médiumon kellene számon kérni. Meg hogy olvasóként azt várom el, hogy egy önkormányzati lap az önkormis eseményekről tudósítson, ne pártok egyéni megemlékezéseiről. Se jobbról, se balról. Kár, hogy ezt nem érted, pedig ha lennének ellenérveid, szívesen vitatkoznék…

  36. Gigi szerint:

    Ha már témánál vagyunk: mi a véleményetek a Fidesz-MSZP mutyiról, ami a két új országos kereskedelmi rádiót megszülte? Szerintem ezen – sajnos – nincs mit csodálkozni, inkább az a tanulság: ne vádaskodjunk mutyizósdival, ha magunk is benne vagyunk!

  37. bolemann lajos szerint:

    Kedves Gigi!
    Én!
    CsepeliXXI 600 oldalas floodja fölé nem néztem.
    Hülyének néztél, mert az is voltam (figyelmetlen)
    Elnézést kérek, tőled is és az admintól is.
    Mea culpa!

  38. Gigi szerint:

    No problem! Milán füstje eltakarta 🙂

  39. admin szerint:

    Gigi, a 2009. november 1. 06:21-kor tett hozzászólásod viccelődés vagy komolyan gondoltad?

    Bolemann úr, hiába várja annyira, nem töröltük a hozzászólását, az most is ott van, ahol volt. Németh Szilárd interpellációjánál pedig úgy oldották meg, hogy ne válaszoljanak, hogy ezt válaszolták. Ez egy szokványos problémakerülési mód azoknak, akik bármi áron hinni akarnak még a kormánynak. Ők bármit elhisznek – mint az most is bebizonyosodott.

  40. Gigi szerint:

    Kedves admin,

    tök komoly, és választ várok…

    (Bolemann Lajos pedig elnézte a dolgot, és tőletek is elnézést kért tegnap este 20:27-kor.)

    A problémakerülésről annyit, hogy benne lehet a pakliban, de ha TÉNYLEG rossz volt a címzés, nem lenne egyszerűbb elismerni? Vagy csak egy jogi-értelmezési csavarról van szó? Milyen témában szólalt volna fel NSZ, ez publikus?

  41. médi szerint:

    Kedves Gigi! Egy régi sztorira utaltam, amiről egész Csepel beszélt annak idején. S.M. fodrászmesterre , aki önkormányzati képviselő és egy gyermekalapítvány titkára volt. Ügyét agyonhallgatták, a CSÚ-ban semmit nem olvashattunk róla. Úgy tudom leülte már a büntetését. Vagyis az “alkotmány szerint ” is bűnös volt. Ez volt a pedofil sztori.

  42. Gigi szerint:

    Nem ismertem a történetet, de köszönöm a tájékoztatást! Lehet ám, hogy ez a CSÚ már nem az a CSÚ… 🙂 De az igazi kérdés, hogy milyen LESZ a csere után… 🙂

Itt lehet hozzászólni !