Újra ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

A képviselők a koronavírus-járvány utáni első ülésen döntöttek az idei díszpolgári címekről és a Csepel Szolgáletáért Díjakról.

A koronavírus-járvány enyhülésével a kormány feloldotta a korlátozó intézkedések többségét, így tavaly szeptember óta, kilenc hónap után ismét ülésezhetett a Csepeli Önkormányzat képviselő-testülete.

A testület napirendjének megkezdése előtt a képviselők egy perces néma felállással emlékeztek az azóta elhunyt, köztiszteletben álló csepeli polgárokról – Vezér Endre helytörténész, Csepel díszpolgára; Kálmán Sándor, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársa; Ludasi Róbert, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület elnöke; Kegye Tibor úszó, triatlon-mesteredző; Hanczár János író, újságíró; dr. Marosvölgyi Péter sebész, főorvos, a Csepeli Orvosi Kamara elnöke; Sugár Géza, Csepel díszpolgára; Kovács Zsuzsanna, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Tátika tagóvodájának óvodapedagógusa; dr. Erős László háziorvos; Kóczián Antal, a Csepel SC 1958-59-es bajnokcsapatának labdarúgója – és minden kerületi lakosról, aki a koronavírus miatt veszítette életét. A megemlékezés végén Borbély Lénárd polgármester megjegyezte, a közeljövőben javaslatot terjeszt be arról, hogy a kerületnek legyen egy méltó helyszíne, ahol emlékezni lehet a vírusban elhunytakra. A polgármester a testület nevében köszöntötte a Bárczy István-díjas Szigeti Barnabásnét, a Cseperedő Bölcsőde kisgyermeknevelőjét és Angyal Krisztiánt, a Kolonics György Sportérdem Érem díjazottját, a Csepeli Birkózó Club sportolóját, aki külföldi versenye miatt nem tudott jelen lenni a június 4-ei díjátadón.

A Dél-Pesti Tankerületi Központ kérésére a képviselők megszavazták a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola kisépületének elbontását. Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója elmondta, oktatási célokra már nem használják a könnyűszerkezetes épületet.

A testület döntött sportcélú támogatásokról. A csepeli sportegyesületek, sportcélú alapítványok részére korábban kiírt ötmillió forintos keretösszegű pályázatra 15 db nevezés érkezett be. Mivel ezek mind érvényesek voltak, így a testület döntésének értelmében 15 csepeli sportegyesület részesült összesen 3 millió 400 ezer forint támogatásban. A polgármester elmondta, a fennmaradó 1 millió 600 ezer forint felhasználásáról még idén dönthet a képviselő-testület.

A képviselők döntöttek az idei díszpolgári címekről és a Csepel Szolgálatáért Díjakról is. Díszpolgári címet kapott dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató-főorvosa, Rizmajer József, a Rizmajer Sörház tulajdonosa. Csepel Szolgálatáért Díjas lett Dr. Baktay Csaba, a csepeli kormányhivatal vezetője, Metz Tímea, ágazatvezető, dr. Rencsár Éva orvos, Schönek Alfréd és Márta, a Segítség Köve Alapítvány vezetői, Tóth János, a Dél-pesti Tankerület igazgatója és a Csepeli Mentőalapítvány.

Csepel.hu

 

 

4 hozzászólás “Újra ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Nem döntöttek viszont a Főváros által felkínált antitest vizsgálatokról. Ha csak hallomás útján van róla tudomásuk, akkor is foglalkozni kellett volna vele, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Fővárossal. Így olyan érzése lehet a 60 év felettieknek, hogy nem is érdekli ez a téma a képviselőtestületet. Mindegy? Majd ha szólna akkor lépünk, vagy sem? Erre nem maradt idő? Vagy a képviselők nem is hallottak erről? Szomorú.

  2. Nagyapó szerint:

    Nem kell minden DK-s ötletnek bedőlni. Ezeket a vizsgálatokat magán laborok végzik, kellő haszonért. Az eredménnyel mit kezd a Főváros? Jobban bízom a szakemberekben.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Gary Ridgeway szerint:

    A szakembereitek, pestiesen basznak rá!
    Gondolom, hogy nem kínait kaptál? 😁👏👍

  4. Dominó szerint:

    Összegyűlt a maffia vezetősége. Ki tudja, hogy milyen lopási technikát találnak ki, hogy a nép még jó pofát is vágjon hozzá.

Itt lehet hozzászólni !