Ülésezett a képviselő-testület

Csepel.hu

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag elfogadták a csepeli rendőrkapitányság éves beszámolóját, amelyből kiderül, a 2021-es év közbiztonság szempontjából az elmúlt 10 év eddigi legkiemelkedőbb éve volt.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester a testület nevében köszöntötte a közelmúltban minisztériumi díjazásban részesült csepelieket.
Ladányi Erika, a csepeli Kompánia Tanoda kuratóriumi elnöke kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréséül belügyminisztériumi elismerő oklevelet vehetett át. Az 1997-ben létrejött tanoda egyénre szabott felzárkózási lehetőséget nyújt az iskolarendszerben nehezen, illetve rosszul teljesítő 10-16 éves gyerekek számára.
Török Ferenc, a Csepel Lövész Egylet sportolója Héraklész-díjat vehetett át Szabó Tündétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárától. A 18 éves sportoló tavaly ősszel az 50 méter kisöbű sportfegyver összetett csapatversenyében junior világbajnoki címet szerzett. Az egyéni megmérettetésen egy hajszállal maradt le a döntőről, végül a kilencedik helyen végzett. A több évtizedes múltra visszatekintő Csepel Lövész Egylet legeredményesebb versenyzőjének célja, hogy a magyar felnőtt válogatott tagjaként részt vehessen a párizsi olimpián 2024-ben.

A polgármester közölte, Bercsik Károly fideszes képviselő betegség miatt nincs jelen az ülésen, így a Fidesz-frakció nem tudja a többséget biztosítani. Mivel az előterjesztések között nincs olyan, amely hosszútávú stratégiát érintene és indokolt lenne a teljes testületi létszám, ezért nem halasztotta el az ülést, de arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a pártpolitikát félretéve az önkormányzat működőképességéhez elengedhetetlenül fontos előterjesztéseket szavazzák meg. Horváth Gyula, a DK képviselője jelezte, eleget fog tenni a polgármester kérésének.

A testület egyhangúlag fogadta el a csepeli rendőrkapitányság és a csepeli tűzoltóparancsnokság tavalyi évről szóló beszámolóját. Szilágyi Sándor csepeli rendőrfőkapitány elmondta, kerületünkben a közbiztonsági helyzet évek óta stabil, a kapitányság eredményes felderítési és nyomozási mutatókkal rendelkezik. A koronavírus, és a különleges jogrend, valamint a veszélyhelyzet meghatározta a 2021-es évet és jelentős többletfeladatot generált. Hozzátette, az önkormányzattal és a képviselőkkel is jó a kapitányság kapcsolata. Szót ejtett arról is, hogy kerületünkben folyamatban van a teljes térfigyelő-rendszer felújítása. A beszámolóból kiderül, a 2021-es év közbiztonság szempontjából az elmúlt 10 év eddigi legkiemelkedőbb éve volt, a súlyos testi sértés, garázdaság, személygépkocsi-feltörés, kifosztás és rongálás számában csökkenés történt. Pócsik Attila tűzoltó ezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a beszámolóból azt emelte ki, hogy a tűzoltóság csendes évet zárt, nem történt kiemelt jelentőségű káresemény a kerületben.

Az önkormányzat és a csepeli rendőrkapitányság évek óta együttműködési megállapodást köt a kerületi lakosok biztonságérzetének fokozása érdekében, amelyet évente megújít. A képviselők döntöttek arról, hogy az önkormányzat a szabadidős járőri tevékenység finanszírozására jövő év áprilisáig 90 millió forintot különítsen el, amely kiterjed a közterületek, nyilvános helyek kiemelt rendőri ellenőrzésére, és strandszezonban a Csepeli Strand területére.

A képviselők 9 igen, 7 nem és egy tartózkodással fogadták el az önkormányzati cégek (Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft., a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., és a Csepeli Városkép Kft) tavaly évi beszámolóját és az idei üzleti tervet.
A testület elfogadta a Helyi Esélyegyenlőségi Programot, amely átfogó helyzetelemzést tartalmaz a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok lakhatási, foglalkoztatási, egészségügyi, szociális és oktatási helyzetéről. A dokumentum a feltárt esélyegyenlőségi problémák felszámolása érdekében javasolt intézkedéseket is tartalmazza.
A képviselők döntöttek támogatások odaítéléséről is. Hat nemzetiségi önkormányzat részére egyenként 250 ezer forint támogatást szavaztak meg, amelyet előre meghatározott célra – programokra, rendezvényekre – költhetnek.
Az önkormányzat az idei nyári napközis tábort június 27. és augusztus 19. között szervezi meg, amelynek helyszínei a hollandi úti Sport, Szabadidő és Rendezvényközpont, a tavaly megújult Napközis Tábor (Hollandi út 18.), és a Mészáros Jenő óvoda Vénusz utcai telephelye.
Az ülés végén a polgármester megköszönte az ellenzéki képviselők együttműködését.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Ülésezett a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. PáLoS TReND szerint:

    MINDEKÖZBEN ROGÁNT KI FOGJÁK RÚGNI a FIDESZBŐL!!!…- MERT KIPATTANT, HOGY a “PARASZTGYEREK” VOLT a VÉGREHAJTÓ-MAFFIA FEJE!!!
    RÁADÁSUL ROGÁN PROSTIJA Dr. MAJOROSI ESZTER LAKOLTATTA KI BÍRÓ ICÁT és SOK MÁS SZÁZ ÁRTATLANT!!!
    Ilyetén a 2022-es év közbiztonság szempontjából a politikus-bűnözők börtönbe zárásával lazán überelheti az elmúlt 10 év eddig legkiemelkedőbbnek számító 2021-est.
    HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!

  2. László szerint:

    “Belehalt sérüléseibe az a 19 éves nő, aki a csütörtök esti csepeli baleset után került kómába. A nő az anyósülésen utazott, amikor az autó belerohant egy kanyarodó buszba. A becsapódástól szinte eltűnt az autó eleje, az eszméletét vesztett utast a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsból, míg a sofőr súlyos sérülései ellenére a saját lábán szállt ki a járműből. A 26 éves férfi volt az, akit február elején hosszú percekig üldöztek Csepelen a rendőrök, mert nem állt meg, amikor igazoltatni akarták. Azért menekülhetett, mert el volt tiltva a vezetésből, autójában ráadásul kábítószergyanús anyagokat is találtak. Csütörtök este két és fél hónappal az üldözés után szintén jogosítvány nélkül vezetett.” – persze hogy csökkent a bűncselekmények száma, mikor bárki bármit csinál nincs elitélve, csak kiengedve. És erre vagytok büszkék?

Itt lehet hozzászólni !