Költségvetés a stabil és biztonságos működésért

Csepel.hu

Hosszas és alapos munka eredményeképpen az önkormányzat pénzügyi szakemberei elkészítették Csepel 2024-es költségvetését, amely biztonságos, stabil és nyugodt működést tesz lehetővé erre az évre is, a megszokott rendben – jelentette ki Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán tegnap. Az előterjesztés tegnap került aláírásra és beterjesztésre.

Ennek értelmében jöhet az óvodapedagógusok egyedülállóan magas béremelése. Sőt, 1700 dolgozót érintően jelentős, átlagosan 15%-os fizetésemelést terveznek. Ez fontos, mert sokan vannak, akiknek ez nagy segítséget fog jelenteni.

A költségvetésben ahogyan eddig is, nemcsak a kötelező feladatokat fogja az önkormányzat ellátni, hanem a törvény alapján a nem kötelező – önként vállalt – feladatokat is. Ilyen például a törvényi szint feletti béremelés, az egészségügyi szolgálat működtetése, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás üzemeltetése, a nyugdíjasház működtetése, a csepeli szociális támogatások biztosítása, a nyári napközis tábor megszervezése, az iskolai tanulmányokat kezdő gyermekes családok támogatása, az ingyenes nyári gyermekétkeztetés, az ingyenes védőoltások az újszülötteknek vagy éppen az időseknek.

De saját döntésünk nyomán támogattuk eddig is, és javaslatunk szerint ezután is a Tankerületi Központon keresztül az iskolákat, az ovisok és a diákok ingyenes úszásoktatását, sport- és civil szervezeteket, az egyházakat. És szintén magunk vállaltuk fel, a jelenleg 77 fő megváltozott munkaképességű kollégánk foglalkoztatását is – írja a polgármester.

A választási évre való tekintettel, hiszen október 1-től új testület irányíthatja Csepelt, nagyívű politikai célokat, vagy új, hosszan tartó beruházást nem terveznek, viszont egy jó gazdasági helyzetben lévő, biztonságosan működő önkormányzatot erősítenek meg.

A 2024-es költségvetés tervezése alatt a képviselő-testületben helyet foglaló politikai pártokat és független képviselőket egyeztetésre hívta a polgármester. Sajnos nem jelent meg mindenki, de akik javaslatot nyújtottak be, azoknak – bár különböző, főleg szakmai okok miatt nem értek velük egyet – a javaslatát befogadtam és a költségvetés részévé tettük – emelte ki Borbély Lénárd, hozzátéve, hogy a kerület működése a választók döntése nyomán alakult az elmúlt években is.

„Ezt tiszteletben kell tartania mindenkinek, ezért arról az útról nem térünk le, amelyet 2019-ben ismét kijelöltek számunkra a demokratikus választásokkal. A 2024-es választáson pedig a csepeliek újra eldönthetik, hogy mit szeretnének a jövőben. Számomra továbbra is Csepel az első!”

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !