Csak a saját pénzük számít?

Csepel.hu

Új javaslatot adott be a csepeli költségvetésről a csepeli Fidesz négy képviselője. E szerint a csepeli politikusok akkor is megkapják a tiszteletdíjukat, ha a kerület működése leáll – értesült a Csepel.hu.

Amennyiben a csepeli önkormányzatnak március 15-ig nem lesz költségvetése, veszélybe kerül a kerület működése. Az önkormányzat ez esetben nem kap állami támogatást, sőt nettó befizetővé válik az állam felé. A kerület cégeinél vagy az önkormányzatnál dolgozók, pedagógusok így nem kapják meg a béremelésüket, megszűnik a segélyek kifizetése, nyár elejére pedig a csepeli szakorvosi rendelő működése teljesen leállhat. A javaslatot benyújtó politikusok egyébként havonta 800 ezer forintot keresnek, és csak akkor tudják elfogadtatni, ha összefognak DK-MSZP-Momentum csepeli politikusaival.

Borbély Lénárd polgármester csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, hogy a költségvetés biztosítja az óvodapedagógusok egyedülállóan magas béremelését. Sőt, 1700 dolgozót érintően jelentős, átlagosan 15%-os fizetésemelést terveznek. „Ez fontos, mert sokan vannak, akiknek ez nagy segítséget fog jelenteni.” – emeli ki Csepel polgármestere.

„A költségvetésünkben ahogyan eddig is, nemcsak a kötelező feladatainkat fogjuk ellátni, hanem a törvény alapján a nem kötelező – önként vállalt – feladatokat is. Ilyen például a törvényi szint feletti béremelés, az egészségügyi szolgálat működtetése, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás üzemeltetése, a nyugdíjasház működtetése, a csepeli szociális támogatások biztosítása, a nyári napközis tábor megszervezése, az iskolai tanulmányokat kezdő gyermekes családok támogatása, az ingyenes nyári gyermekétkeztetés, az ingyenes védőoltások az újszülötteknek vagy éppen az időseknek.” – fogalmaz Borbély Lénárd. Fontos megjegyezni, hogy ha nincs költségvetés, az önként vállalt feladatok is megszűnnek. Így szűnik meg az önkormányzati segélyezés, de még a megváltozott munkaképességűek munkahelye is.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !