Bangóné glettel, burkol, de lekvárt is szívesen főzne

Mandiner

A rendőrségre vár Bangóné Takács Krisztiánnal, miután bementek szórólapot keresni a csepeli Fidesz irodájába

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője már nem tudta megmérettetni magát a 2022-es országgyűlési választáson, pártja idén januárban zárta ki a soraiból, mert kiderült, hogy a parlament honlapján róla szereplő információkkal ellentétben nincsen diplomája.

Márciusban Bangóné Borbély Ildikó interjút adott az Indexnek, akkor azt mondta: az MSZP listáján a tizedik helyen szerepelt, amely nem lett volna befutó hely az ellenzéki összefogás listáját nézve. Azt is hozzátette: sok minden miatt több mint egy éve készült arra, hogy nem lesz a következő parlament tagja, miután azonban kitört a diplomabotrány, voltak olyan pillanatok, amikor úgy érezte, hogy a Kossuth téren egy máglyán fogják elégetni.

„Mintha a világ legnagyobb bűnét követtem volna el. Nem gondolom, hogy ez történt. Hibáztam, és ezért elnézést kérek mindenkitől, aki bízott bennem. Az elmúlt nyolc év munkája azonban nem mehet feledésbe emiatt. Azt szeretném, ha a választóknak néha eszükbe jutna azért az a számos jó ügy is, amiért képviselőként harcoltam”

– fogalmazott akkor az Indexnek Bangóné Borbély Ildikó.

Az MSZP-be 2003-ban lépett be, több szervezeti pozíciót is betöltött, volt közgyűlési tag is, illetve a párt vezetőségébe is bekerült: 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották meg, majd 2016-ban az MSZP elnökségének lett tagja. 2014-től volt a szocialista párt színeiben országgyűlési képviselő a parlamentben.

Nem mondom, hogy nem érdemeltem meg, amit kaptam, de ezáltal legalább eldőlt, ami amúgy is bennem motoszkált az utolsó négy év nehézségei után, amikor kevés sikerélményünk volt, hogy ez most egy jó alkalom arra, hogy váltsak. Most vár rám a civil élet. Nem kell többé a politika. Okos mondás, hogy aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Tényleg ez a helyzet. Úgy tűnik, hogy nem kellenek a valóban tisztességes emberek a politikába

– fejtette ki Bangóné Borbély Ildikó a kizárása után az Indexnek.

A volt szocialista politikust az Index ismét felhívta, és érdeklődésükre elmondta: most éppen ingatlanfelújítással van elfoglalva, amit a saját két kezével csinál.

Glettelek, tapétázok, burkolok, mindent csinálok

– mesélte Bangóné Borbély Ildikó. Decemberre akarja úgy kialakítani az ingatlant, hogy vendégeket tudjon fogadni, ugyanis turizmussal szeretne foglalkozni. Emellett évek óta érdeklik a helyi termékek, főleg a lekvár készítése. A volt parlamenti képviselő hozzátette: nagyon szeret kísérletezni, és a tervei között szerepel egy kis lekvárfőző üzemnek a kialakítása is.

A kérdésre, hogy hosszú évek politizálása után mennyire nehéz valami teljesen másba fogni a civil életben, azt válaszolta: egyáltalán nem nehéz, többször váltott már, kifejezetten élvezi most, hogy kihívások elé állította az élet, és valami újba foghat. Azt sem bánja, hogy már nem parlamenti képviselő, és nem politizál, jól érzi magát.

„Nagyon-nagyon örülök, hogy ennek a katyvasznak nem vagyok része. Iszonyatos állapotban van az ellenzék, persze nagyon sok minden nem úgy alakult, ahogy azt várták, vagy ahogy akár én is szerettem volna, de ebben nagy felelőssége van az ellenzéknek is” – mondta Bangóné Borbély Ildikó az Indexnek.

Forrás és további kiesett politikusportrék: Index

Itt lehet hozzászólni !