Közösen tervezve

Csepel.hu

 

Közösségi tervezéssel újul meg a Hollandi úti Ifjúsági Tábor. Az erről szóló pénteki lakossági fórumon Borbély Lénárd polgármester arra kérte a csepelieket, minél többen vegyenek részt a közösségi tervezésben, mondják el véleményeiket, javaslataikat.

A nagy érdeklődéssel kísért lakossági fórum az Ifjúsági Tábor jelenlegi állapotának felvázolásával kezdődött. Kivetítőn láthattuk a rozsdásodó épületeket, az enyészetté vált kültéri bútorokat és a leromlott, hiányos burkolatot, amelyek a terület teljes megújításáért kiáltanak.

 

– A legsikeresebb fejlesztések mindig akkor valósultak meg, amikor a tervezésbe a lakosságot is bevonták, és azok elnyerték a csepeliek többségének támogatását – fogalmazott Borbély Lénárd polgármester, aki példaként hozta fel a volt Görgey Artúr Általános Iskola helyén épült parkot és a megújult Rákóczi Kertet, amely a főváros egyik legkedveltebb családi közparkja lett. A polgármester kifejtette, nem szeretnék kizárólag az önkormányzat elképzelései szerint megvalósítani a felújítást, ezért is fordulnak a lakossághoz. Eddig több száz kérdőív érkezett be, de továbbra is arra kéri a csepelieket, jutassák el az önkormányzathoz a beruházással kapcsolatos javaslataikat, mert minél többen mondják el a véleményüket, annál sikeresebb lesz a projekt. A Csepeli Hírmondóban közzétett kérdőíven többek között arra vár választ a helyiektől az önkormányzat, hogy a büfé a jelenlegi méreteiben vagy kibővülve újuljon-e meg, vagy hogy az Ifjúsági Tábort megnyissák-e a Kis-Duna-part felé, illetve összekössék-e azt a Kolonics György sétánnyal. Miután beérkeznek a lakossági javaslatok, elkészül a beruházás koncepcióterve, amelyet véleményezés céljából szintén a csepeliek elé tárnak. Ha a beruházás minden részletével kapcsolatban sikerül többségi konszenzusra jutni, akkor elkészülnek a látványtervek. A felújítás első üteme tavasz végén, nyár elején indulhat. A polgármester kifejtette, az önkormányzat leginkább egy család-és gyermekbarát központ létrehozását támogatja. Egy olyan népszerű közösségi helyet szeretnének létrehozni, amelyre ugyanolyan büszkék lehetnek a csepeliek, mint a korábbi fejlesztésekre.

A fórumon számos értékes javaslat hangzott el, kerékpárkölcsönző és kerékpárszervíz, erdei tanösvény, masszázsszoba és kalandpálya létesítése is felvetődött. Elhangzott az a kérés, hogy a helyszín alapvető funkciója továbbra is a napközis tábor legyen, minimális diákszállásokkal kiegészülve. A polgármester elmondta, ez szerepel az önkormányzat tervei között is, de csak olyan formában, hogy a terület beépítettsége változatlan marad, tehát emeletes épületek nem épülhetnek. A polgármester emlékeztetett, 2007-ben az akkori szocialista városvezetés a csepeliek akaratával szembemenve akarta bezáratni a tábort, hogy ott lakópark létesüljön.

– Ha egy képviselőtestület a többségi akarat ellenében hoz döntést, akkor azt el kell zavarni. A mostani városvezetés csak olyan beruházásokat szeretne megvalósítani, amely a lakosság érdekeit szolgálja – jelentette ki.

A rendezvényen több Holland úton lakó is felszólalt, akik arra kérték a városvezetést, hogy a beruházás során az itt lakók érdekeit is vegye figyelembe: nekik az a legfontosabb, hogy az új Ifjúsági Tábor rendezvényei ne zavarják a nyugalmukat. Borbély Lénárd válaszában hangsúlyozta, az önkormányzat nem egy bulihelyszínt, hanem egy pihenő, rekreációs övezetet szeretne létrehozni. Kérdésre azt is egyértelművé tette, amíg ő a polgármester, addig sem szálloda sem kollégium nem épül a területen.

Szóba került a parkolás kérdése is. Ábel Attila alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta, ha folyamatosan annyi parkolóhelyet alakítanának ki, mint amennyire igény van, már alig lenne zöldterület a kerületben. Hozzátette, a statisztikák szerint Csepelen intenzíven növekszik a kerékpározók száma, ezért a beruházás során a kerékpáros-infrastruktúra fejlesztést fogják szem előtt tartani, ahogy ez történt a strand felújítása kapcsán.

Az ott élők tehát egyértelműen elutasították a magas épületek megvalósulását és mindenképp szeretnék használni a területet. Az önkormányzat tervei szerint a beruházás még ebben az még ebben a ciklusban ütemezve megvalósulhat.

Csepel.hu

 

 

Egy hozzászólás “Közösen tervezve” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    A fidesz munkamenete a következőkkel kezdődik:
    – a terület tarra vágása
    – …
    Miért lenne ez most is másképp?
    A Majorból meg leszarom mi lesz ott, mert itt semmi nincs, tudom a Gulyás gyerek. 😁👍👏

Itt lehet hozzászólni !