Állatvédelem Csepelen

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat a szeptemberi képviselő-testületi ülésen döntött a projektről, aminek az a célja, hogy a csepeli gyerekek megismerkedjenek a felelős állattartás szabályaival.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló eseménysorozat során Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője minden csepeli óvodában bemutatót tart a felelős állattartásról.

Játékos feladatok

Az első foglalkozást a Repkény Óvodában tartották, ahol Borbély Lénárd polgármester elmondta, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy minden csepeli gyerek megtanulja, hogyan kell felelősen kutyát tartani, és hogyan legyen jó gazdája négylábú kedvencének. Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője Danny nevű kutyájával félórás bemutatót tartott a gyerekeknek, akik többek között megtudhatták, hogyan kell helyesen megsimogatni egy kutyát, és milyen érintés az, amit az állat nem szeret. A szakember játékos feladatokkal mutatta meg, hogyan közelítsenek a gyerekek egy kutyához, és felhívta a figyelmüket arra, hogy gazdátlan ebhez inkább ne szóljanak és ne is menjenek oda. A gyerekek megtanulták, milyen játékot szabad odaadni az állatnak, hogyan játszanak vele, és a jutalomfalatokkal hogyan lehet engedelmességre nevelni. A gyerekek bátran vettek részt a kutyás feladatokban. A bemutató végén a polgármester minden óvodásnak névre szóló, kiszínezhető emléklapot adott át.

Hogyan közeledjünk egy kutyához?

Nagy Vilmos lapunknak elmondta, régi szívügye vált valóra azzal, hogy állatvédelmi bemutatókat tarthat a gyerekeknek. „Fontos, hogy a gyerekek minél kisebb korban megismerjék a kutyákkal való helyes bánásmódot. Sajnos nem mindenki tudja, hogyan kell helyesen hozzájuk érni, hogy például nem szabad a szájukba nyúlni, mert hirtelen helyzetben a kutya odakaphat. A gyerekek szeretik az állatokat, fogékonyak minden információra, ami velük kapcsolatos, ezért nagyon hasznosnak tartom ezeket a bemutatókat” – mondta, majd hozzátette, az óvodák után általános és középiskolákban is szeretne bemutatókat tartani. Az állatvédelmi programra az összes csepeli óvoda jelentkezett, így a következő hónapokban mind a huszonegy óvodában lesznek állatvédelmi bemutatók.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !