Állatvédelem a csepeli gyermekeknek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat a szeptemberi képviselő-testületi ülésen döntött az „Állatvédelem a csepeli gyermekeknek” elnevezésű projektről, amely azt a célt tűzte ki, hogy minden csepeli óvodás és általános iskolás gyermekkel megismertesse a felelős állattartás szabályait.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megvalósuló projekt során Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője minden csepeli óvodában bemutatót tart a felelős állattartásról.

Az első foglalkozást a Repkény Óvodában tartották, ahol Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy minden csepeli gyermek megtanulja, hogyan kell felelősen kutyát tartani és hogyan legyen jó gazdája négylábú kedvencének. Nagy Vilmos, a Jókutya Iskola vezetője Danny nevű kutyájával fél órás bemutatót tartott a gyerekeknek, akik többek között megtudhatták, hogyan kell helyesen megsimogatni egy kutyát, és milyen érintés az, amit az állat nem szeret. A szakember játékos feladatokkal mutatta meg, hogyan közelítsenek a gyerekek egy kutyához, és felhívta a figyelmüket arra, hogy gazdátlan ebhez inkább ne szóljanak és ne is menjenek oda. A gyerekek megtanulták, milyen játékot szabad odaadni az állatnak, hogyan játszanak vele, és a jutalomfalatokkal hogyan lehet engedelmességre nevelni.  A gyerekek érdeklődve, csillogó szemekkel figyelték a foglalkozást, és bátran vettek részt a kutyás feladatokban. A bemutató végén a polgármester minden óvodásnak névre szóló, kiszínezhető emléklapot nyújtott át.

Az állatvédelmi programra az összes csepeli óvoda jelentkezett, így a következő hónapokban mind a 21 óvodában lesznek állatvédelmi bemutatók.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !