A legjobbakat díjazták a Csepeli Művészeti Szemlén

Csepel.hu

A Csepeli Művészeti Szemlén kiemelt arany minősítést elért diákokat díjazták a polgármesteri hivatalban április 8-án. A művészeti szemlét immár hagyományosan, évtizedek óta rendezi meg a csepeli önkormányzat, a Dél-Pesti Tankerületi Központ és a Szabó Magda Közösségi Tér. Idén csaknem ötszáz pályázatot nyújtottak be, és harmincegyen érdemelték ki a kiemelt arany minősítést. Borbély Lénárd polgármester köszöntötte az ifjú művészpalántákat, a felkészítő pedagógusokat és a szemle szervezőit. Külön kiemelte Szentkirályi Aladár művészeti vezető és Udvardi Beáta, a Szabó Magda Közösségi Tér intézményvezetője tevékenységét.

A pályázóknak háláját fejezte ki, hogy megosztották a közönséggel a művészetek iránti szenvedélyüket és lelkesedésüket. Az esemény remélhetőleg nemcsak örömet szerzett nekik, hanem ösztönözte is őket a művészetek világában való további felfedezésekre és alkotásokra.

A Csepeli Művészeti Szemlén több kategóriában nevezhettek a diákok egyénileg vagy csoportosan. Ezek közé tartozik a vers- és próza, mozgásművészet, képzőművészet, fotó, ének, zene és tánc. A kiemelt arany minősítés mellett arany, ezüst és bronz fokozatot is elérhettek a növendékek.

Kiemelt arany minősítést és ajándékot kapott Filácz Nóra Liliána (képzőművészet), Kercza Zsombor Bendegúz (vers-próza), Szabó Mira (ének), Pfeffer Luca (vers-próza), Jónás Luca (vers-próza), Jónás Luca (ének), Rigó Eszter-Jónás Luca duett (ének), Nagy Zsuzsanna Bianka (fotó), Egri Szilvia (ének). Továbbá Király Zsuzsanna Zsófia (képzőművészet), Martin Liliann Viktória (képzőművészet), Radácsi Borbála (vers-próza), Koch Dominik (vers-próza), Heiny Jázmin (ének), Pap Nika (ének), Pap Nika-Vékony Anna duett (ének), Joó Marianna-Konkoly Anna duett (ének), Csillagvirág mazsorett csoport (mozgásművészet), Forgó Lilien (vers-próza), Kőhalmi Irina (vers-próza). Továbbá Boros Bálint (vers-próza), Szekszárdi Anikó (gitár), Géra Zoé (zongora), Concha-Őze Alicia (zongora), Cseszkó Míra (fuvola), Ács Dorina (magánének), Sárközi Péter (magánének), Ács, Romos Zsófia, Sárközi Péter, Nagy István (csoportos magánének), Koza Mihály Gyula (trombita), Marton Olivér (oboa) és Babinszki Lara- Moldován Csenge (oboa).

A felkészítő tanárok munkáját szintén ajándékkal köszönték meg.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !