Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját

MTI, Híradó, Csepel.info

Galériánk itt tekinthető meg (fotók: Ábel Attila)

Kedden délután átadták Csepel új szabadidőparkját. A csillagtelepi Tejút parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret alakítottak ki. 

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) polgármester az átadáson elmondta: a szabadidőparkot a Főkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósították meg, a kormány által biztosított 420 millió forintból.

Galériánk itt tekinthető meg (fotók: Ábel Attila)

Felidézte, 2019 áprilisában döntött úgy a kormány és a fővárosi önkormányzat vezetése, hogy – mivel abban az évben Budapest volt Európa sportfővárosa –

2,151 milliárd forintból hét családi szabadidőparkot hoznak létre Budapesten,

ezek egyike a most átadott Tejút park.

Hozzátette, az elmúlt években Csepel önkormányzata nagy hangsúlyt fektetett a parkok, zöldterületek felújítására, példaként említette a Rákóczi kert-Családok partját, a Brenner János parkot, a Bringaváros – Kresz parkot, és – jegyezte meg – jelenleg is folyik a Daru-domb megújítása.

Galériánk itt tekinthető meg (fotók: Ábel Attila)

Borbély Lénárd megköszönte a kivitelezésben részt vevők munkáját, a kormánynak a finanszírozást, Tarlós István volt főpolgármesternek és Szentkirályi Alexandra volt főpolgármester-helyettesnek pedig a közbenjárásukat, amely nélkül – fogalmazott – nem kaphatta volna meg a főváros a pénzt és nem valósulhatott volna meg a Tejút park a XXI. kerületben.

Galériánk itt tekinthető meg (fotók: Ábel Attila)

A polgármester azt kérte a helyiektől, hogy tartsák be a járvány miatti óvintézkedéseket és vigyázzanak a parkra. Zakar András, a Főkert Zrt. vezérigazgatója elmondta: 59 fát ültettek a park körül, négyezer évelő növényt ültettek, 6900 cserjét telepítettek, és 300 méteres futókört alakítottak ki.

Szólt arról is, hogy bár a park már korábban elkészült, a koronavírus-járvány miatt csak most tudták felavatni.

Megköszönte a helyi lakosoknak, hogy tiszteletben tartották a park eddigi lezárását.

A Tejút park Csillagtelepen, a II. Rákóczi Ferenc út, a Rakéta utca és a Tejút út által határolt területen valósult meg. A közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témája jelenik meg a park játszóterein, a többi között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát építettek, a földbe süllyesztett kráterben trambulin van, oda pedig csúszdán, kötélen, kapaszkodógömbökön lehet leereszkedni.

Galériánk itt tekinthető meg (fotók: Ábel Attila)

Kialakítottak egy 15×28 méteres játékterű öntött gumiburkolatos többfunkciós, elkerített sportpályát is focikapuval, kosárpalánkokkal.
A parkba telepítettek továbbá egy „okososzlopot”, amely a park egész területére sugározza a wifi-jelet, a kijelzőjén pedig az UV-sugárzás erősségéről tájékoztat. Kialakítottak illemhelyet és pelenkázót is.

Időseknek üzentek az ovisok

Az  átadáson a járványhelyzet miatt nem tudtak jelen lenni a szomszédos Olajág Otthonok idős korú lakói: nekik készítettek az óvodások rajzos üzeneteket, amelyeket az intézmény egyik vezetőjének adtak át.

Galériánk itt tekinthető meg (fotók: Ábel Attila)

A fejlesztést egyébként a csepeli ellenzéki pártok közül többen – leginkább a Demokratikus Koalíció – a Rákóczi Kerthez és a KRESZ parkhoz hasonlóan ellenezték, ám a kivitelezést nem sikerült megakadályozniuk.

A járványhelyzet miatt pedig az is kiderült, mennyire jó döntés volt az elmúlt tíz évben megsokszorozni a rendezett csepeli szabadidőparkok nagyságát.

Csepel.info

27 hozzászólás “Átadták Csepel legújabb szabadidőparkját” bejegyzésre

 1. csak úgy szerint:

  “A fejlesztést egyébként a csepeli ellenzéki pártok közül többen – leginkább a Demokratikus Koalíció – a Rákóczi Kerthez és a KRESZ parkhoz hasonlóan ellenezték, ám a kivitelezést nem sikerült megakadályozniuk.”

  Ezt nem lehetett kihagyni, ugye, Ábel?

  DE, hogy eredetileg nem ide szánták, csak a lakók tiltakoztak. Az hol van?

  Miért került a WC a sporteszközök közvetlen közelébe?

  Más bajom nincs, csak az egyik legszennyezettebb környék az áthaladó, főleg kamion forgalom miatt. De nyilván ezt mindenki tudja.

  Nem emlékszem, van kerékpár tároló?

 2. csak úgy szerint:

  Még egy kérdés jutott az eszembe. Iskola, óvoda zárva. Honnan irányították ide a bio díszlet gyerekeket? Az önkormányzat vezetőinek, tisztségviselőinek a gyermekei, unokái?

 3. Zsolt szerint:

  Miért fáj most magának az igazság? Legyen rá büszke, hogy a pártja játszóterek helyett csak hajléktalan szállókat építene. A világ összes hajléktalanját idehoznák, mert többnyire nem is itt laknak.

 4. SzCs szerint:

  Köszönjük szépen, hamarosan felkeressük az unokáimmal:)

 5. csak úgy szerint:

  Miért nem lehet politika mentesen közölni egy jó hírt? Az oldal egyre inkább uszításról szól! Miért? Egyszerű, politika mentes kérdéseket tettem fel.

  A hajléktalan és a gyerek is ember.

 6. Ábel Attila szerint:

  Kedves “csak úgy”, mivel az ellenzék politikát csinált a parkból, politika lett belőle. Egyébként csak egy szép, megújult park lenne a sok közül.

 7. csak úgy szerint:

  #Ábel!

  Az lett volna az igazi! Próbálják meg, hátha sikerül!

 8. Béla szerint:

  A balliberós politikusok hülyeségét ne Ábelre kenjed. Ábel meg a Fidesz csak kihasználják, hogy a csepeli ellenzék hülyékből áll. Tíz éve van fideszes önkormányzat a vörös Csepelen. Vagy ők tudnak valamit, vagy a drága ellenzék nem tud semmit.

 9. Kisapó szerint:

  Szeretném megtudni, hogy a “kedves” Polgármester Úrnak és társainak nem kell betartani az 1,5m távolságot? Tudomásom szerint még nincs teljes feloldás.

 10. Tóth kati szerint:

  Fantasztikus!
  A nyóckert meg eközben elönti a szemét,a fekália,hajléktalanok úton-útfélen.

 11. Nagyapó szerint:

  csak úgy! Talán nézze az időrendet! Az Önkori közölte, hogy játszótér készül Csillagtelepen, erre megindult a dk-s rágalomözön. Ezt most folytatja “politika mentesen”😉

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 12. werthan szerint:

  csak úgy!
  Marhára unalmas, hogy maguknak minden uszítás, ha nem Önök találnak ki, írnak róla, kezdeményezik stb.
  Boldogtalan, megkeseredett emberek maguk, akik semminek nem tudnak örülni!!!

 13. Nagyapó szerint:

  😉😉

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 14. csak úgy szerint:

  Akkor most beszéljünk Hárosról!

 15. Nagyoroszi Zsigmond szerint:

  Hajrá!

 16. Nagyapó szerint:

  Trollkodó “csak úgy”! Örömmel közölheti a hárosiakkal, hogy az ő gyerekeik is játszhatnak az új játszótéren!!!😉

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 17. […] Rákóczi Kertben jó időben folyamatosan telt ház van, és a nemrég átadott Tejút park is nagy népszerűségnek örvend. A Tejút parkban két fővárosi cég egymás közötti […]

 18. […] Tejút park átadása május 19-én történt. A szemetesek ürítésétől a locsolás és a gumiszőnyeg kivitelezési hibáinak javításán […]

 19. […] eset, ráadásul a fenntartó – a főváros – látványosan hagyja lepusztulni az alig egy éve átadott, és hányattatott sorsa ellenére közkedvelt parkot  – értesült a […]

 20. […] a járvány miatt – már csak lépésben folyt a csepeli építkezés, de a park végül megépült, szép és jó lett. Megérdemelné a törődést. Karácsony Gergelyéknek egy forintba sem került a megépítése, […]

 21. Nagyapó szerint:

  A moslékkoalíció szokása szerint mindent, ami jó az embereknek, ellenez, tönkre tesz. Vigyori most erősen küzd – a DK-val karöltve – az atlétikai világbajnokság ellen. Eközben pofavizitet tartanak a stadionokban.😀
  Jön a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, jönnek a világ sok országából, Vigyori megmutatja a “gyönyörű” Budapestet és bemutatja a várható jövőt („a főváros „péntek és szombat esténként egy húgy-, szar- és piaszagú végbélnyílássá válik”. Nyugati Fény!)

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 22. Gary Ridgway szerint:

  Öreg ragály!
  Pista alatt is össze-vissza volt szarva a város, ne reszkess már itt.
  Májusi témára itt reszketsz?

 23. […] 2020. május 19-én adták át a csepeli Tejút parkot, amely Szentkirályi Alexandra korábbi főpolgármester-helyettesnek, Tarlós István korábbi főpolgármesternek és a magyar kormány támogatásának köszönhetően épült meg. A fővárosnak az üzemeltetés jutott, de mivel Budapest legjobb szabadidőparkjainak egyike lett a Tejút park, és mégiscsak a főváros egyik dolga az értékmegőrzés, ezzel nem lehetne semmi probléma. […]

 24. […] – részben a járvány miatt – csak lépésben folyt a csepeli építkezés, a park végül megépült, szép és jó lett. A fővárosnak egy forintjába sem került a megépítése, de fenntartását már nekik kellene […]

 25. […] rá lehet fogni, hogy a késlekedés a világjárvány miatt történt. A park pedig végül csak megépült, szép és jó lett. A fővárosnak egy forintjába sem került a kivitelezés. Ám a park fenntartását már nekik […]

Itt lehet hozzászólni !