Németh Szilárdban bízik a DK és a Momentum: ragaszkodnak a polgármester-jelöléshez

Csepel.info

Most a 444 vette górcső alá az önkormányzati választások esélyeit. Elemzésük szerint csak a Németh Szilárd által indított belháború miatt van esély ellenzéki győzelemre Csepelen. Viszont emiatt a DK és a Momentum is ragaszkodik a könnyebben megszerezhető hatalomhoz. 

Németh tavaly oszlattatta fel a csepeli Fideszt, hogy kizárhassa az önkormányzati vagyont védő polgármestert és alpolgármestereit. Egyelőre azonban nem talált olyan polgármester-jelöltet, aki felvállalná Csepel vagyonának átadását, és a Kis-Duna-part eladását. A csepeli ellenzéket sem csak a DK-Momentum csata húzza szét. Kál Károly, a DK korábbi csepeli alelnöke is bejelentette az indulását a polgármesteri székért, és hasonló történhet a korábban szövetséges Jobbik vagy a Nép Pártján szervezetétől is.

“A Demokratikus Koalíció csütörtökön jelentette be, hogy külön-külön együttműködési szerződést kötött az MSZP-vel és a Párbeszéddel, vagyis velük már biztosan megegyeztek arról, ki hol indít saját jelöltet jövőre az önkormányzati választásokon. Kölcsönösen támogatják is egymás hivatalban lévő polgármestereit az egész országban. A Momentum és az LMP egyelőre kimaradt a megállapodásokból. (…) A Momentum viszont sokkal inkább politikai okok miatt nem tudott még megállapodni a többiekkel. Az elmúlt hetekben egyeztetéseik sem voltak a DK-val. A tárgyalásokat még csak nem is az akasztotta meg, hogy Donáth Anna egyre dörgedelmesebb megszólalásaiban hazugnak, károsnak és toxikusnak nevezte a DK politikáját. Valójában azon a ponton nem sikerült túljutni, hogy a momentumosok a jelenleginél több polgármesteri helyet követelnek maguknak Budapesten, mivel úgy érzik, a támogatottságukhoz képest alul vannak reprezentálva. Viszont a többiek közül senki sem akart nyerhetőnek tűnő kerületet átengedni.” – fogalmaz a 444.

A lap leszögezi:

A Fidesz csepeli belháborúja miatt akár ellenzéki győzelem is lehet a kerületben, Soroksáron pedig az okoz konfliktust, hogy a Momentum fideszes kollaborációval vádolja az LMP helyi jelöltjét, Bereczki Miklóst.

A balliberális 444 cikke itt olvasható.

Csepel.info

 

 

Itt lehet hozzászólni !