Bajnai Gordon utcáját újítják fel a csepeli Táncsics Mihály utca helyett

Magyar Nemzet

A kritikus állapotú csepeli Táncsics Mihály utcára megvolt a pénz, a közbeszerzés és a szerződés

De nem azért, mert rossz állapotban van, hanem, hogy szebb legyen. Karácsony Gergely Csepeltől minden útfelújítást elvont 2024-ig, neki csak az adónk kell, hogy máshol költse el. 

Karácsony Gergely Csepel és a XVI. kerület után a hegyvidéki önkormányzatot is bünteti, a kormánypárti vezetésű kerülettől hárommilliárd forintot vont el a főpolgármester. A XII. kerületben a főváros korábban a Böszörményi út felújítását már megterveztette, míg a Béla király úton felújítás és vízcsőcsere szerepelt a kerület terveiben. A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés jogkörében eljárva, egy tollvonással vonta vissza szerdán a korábbi megállapodásokat, helyette viszont beillesztett egy sürgős felújítást a teljesen átlagos állapotú Szarvas Gábor útra, ahol történetesen Bajnai Gordon volt kormányfő villája áll.

– A felújítások az itt élők számára nagyon fontos fejlesztések lettek volna, amire számított a kerület, de a főváros végül ezeket nem tervezte be a költségvetésébe – mondta el a Magyar Nemzet kérdésére Arató Zsolt, a Hegyvidék önkormányzatának sajtófőnöke.

Információnk szerint a Böszörményi út tervezésére több mint kétszázmilliót költött korábban a főváros, úgy tűnik, feleslegesen. A következő négy évben biztosan nem újulhat meg a kerület egyik legforgalmasabb útja. A főpolgármester nem kíván költeni a Béla király út rendezésére sem, pedig ott – a sajtófőnök elmondása szerint – égetően szükségessé vált az útfelújítás és ezzel párhuzamosan az elöregedett vízcsövek cseréje.

Karácsony Gergely azonban egy új projektet is beillesztett: a XII. kerületi Szarvas Gábor utat a kerület kérése nélkül is felújítja a főváros. Az említett úton történetesen Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök villája áll, s az utóbbi időben többször látták együtt a főpolgármesterrel. Lapunk korábban arról írt, hogy alig néhány nappal főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely négyszemközti tárgyalást folytatott az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal. Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadója és szövegírója mindvégig Karácsonyt támogatta, sőt a kampányba is beszállt, és egyértelműen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje mellett kardoskodott.

Korábban a főpolgármester Bajnai volt kabinetvezetőjét, Walter Katalint nevezte ki a Budapest Városüzemeltetési Holding Zrt. élére.

– Az önkormányzattal erről nem egyeztettek, de tudomásom szerint valóban sor kerülhet ennek a teljesen átlagos állapotú útnak a felújítására – mondta el Arató Zsolt sajtófőnök.

A Magyar Nemzet korábban megírta: Karácsony Gergely bosszút áll a fideszes polgármestereken, ugyanis a következő négy évben nem hajlandó egy fillért sem áldozni azoknak a főutaknak a rendbetételére, takarítására, amelyek kormánypárti polgármesterek kerületében vannak. A XVI. kerület és Csepel is súlyos elvonásokkal szembesült, mert a főpolgármester visszavonta a korábbi megállapodásokat, és kivette a költségvetésből a felújításokra tervezett forrásokat.

Kovács Péter, a Kertváros polgármestere lapunknak úgy nyilatkozott: Karácsonynak olyan közutakat sikerült most lehúznia a fejlesztési listáról, amelyeknek a rekonstrukciójára már kész terveik voltak. Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a biciklizőknek is keresztbe tett az ellenzéki főpolgármester, ugyanis a borzasztó állapotban lévő Magtár út felújításának letiltásával a Budapest–Csömör kerékpárút kialakítása is lekerült a fővárosi önkormányzat napirendjéről.

Karácsony lépése Csepelt is sújtja, miután Borbély Lénárd, a kerület kormánypárti polgármestere megvétózta a Táncsics Mihály utcába, egyeztetés nélkül létrehozni tervezett fővárosi hajléktalanszálló ügyét. A XVI. kerülethez hasonlóan Csepelen is már lefutott közbeszerzés és megkötött szerződés volt például a Táncsics Mihály utca felújítására. Karácsony a különleges jogrend adta jogával élve, a Fővárosi Közgyűlés helyett, a korábban megígért egyeztetések nélkül hozott egy személyben döntéseket.

 Forrás: Magyar Nemzet
A témához kapcsolódik:

Egyetlen utat sem újít fel Karácsony Gergely az ellenzéki kerületekben

Bosszú: Karácsony a koronavírus-teszteket is elvonta

Karácsony Gergely szerint rasszista és náci dolog megemlékezni a halottakról

54 hozzászólás “Bajnai Gordon utcáját újítják fel a csepeli Táncsics Mihály utca helyett” bejegyzésre

  1. Veres László szerint:

    Biztos van ott egy libatelep, s azért.

  2. Happy szerint:

    Kellett nektek több milliárdos birkózócsarnok fideszesek! Kérjetek az utakra is lóvét.
    Ja hogy Taplós idejében ment tönkre? Az már kit érdekel ugye?
    Szokjátok a szopást. Legalább visszakaptok egy kicsit abból amit jó szívvel osztogattok: a gyűlöletet.
    😀

  3. pl szerint:

    Qqriq szerint: Legalább saját magad bizonyítod, hülye vagy…
    -többször elhangzik, h a szolgáltató hibájából
    -többször elhangzik, h a fogyasztónak okozott kárt

    Mit szeretnél, miért raktad ki? Vagy az háborít fel, hogy került ez a Hír tv-be?

  4. pl szerint:

    A libázás a hülyeség mértékegysége… Megütötted a fideszes szavazóknak állított szintet, mehetsz békamenetre!

  5. Betke szerint:

    Temesvári utca ismerős? Végig szépen felújitva, fekvőrendőrökkel, ahogy az kell!

  6. Qqriq szerint:

    Tény: Vagyonkimentés történt Hajdú-Bét Zrt-ből. Még ha ezt jogilag nem is lehetett bizonyítani, ellopták a libatenyésztők pénzét és kilencen öngyilkosok lettek közülük. A károsultak folyamatosan tüntettek az elmaradt pénzükért, ennek következtében később közpénzből kártalanítás (kárenyhítés) valósult meg. Bajnainak közben beficcent egy villa Hegyvidéken.

  7. admin szerint:

    A Királyerdő és a többi út-utca is szépen néz ki Betke. 2012 óta gőzerővel mennek az útépítések, és 2019-ig ebben a főváros is partner volt.

  8. Horváth János szerint:

    admin!
    És ki volt az az észlény, aki a Vesszősfia János utcát szorgalmazta?

  9. bhu szerint:

    10 év 2/3-dal rá sem köptetek a gerincútra. Nem kell most hisztériázni.
    Persze ezek is szemetek, de ti még inkább.:)

  10. bhu szerint:

    Gerincút, Gubacsi-híd, Ady Endre, Háros. Erről beszéljünk.

  11. robi szerint:

    Az Erdősor utca vége gyalázatos.

  12. pl szerint:

    kukurikúúú
    “A Hajdú-Bét vesztét is megmagyarázza az Együtt 2014. Azt mondják részben „természeti” csapások okozták a cég vesztét, mint a madárinfluenza, valamint a forint váratlan megerősödése, ami az egész magyar exportágazatot nehéz helyzetbe hozta, így a döntően exportra termelő Hajdú-Bétet is. Részben viszont politikai csapások a felelősek: a Fidesz kormányzat 2001-ben és 2002-ben két lépcsőben a minimálbért közel duplájára emelte, amitől a Hajdú-Bét bérköltségei az egekbe szálltak, hiszen a cégnél a legtöbb munkás a minimálbér környékén dolgozott. Az így legyengült Hajdú-Bét legnagyobb vetélytársának, az állami tulajdonú Bábolnának ugyanakkor a magyar állam összesen több mint 35 milliárd forintnyi veszteségpótlást adott: ezzel egy magáncég nem tudhatta tartani a lépést.” De tudom, neked mindegy…

  13. Qqriq szerint:

    Igen, csakhogy az Együtt nem bontotta ki az igazság minden szeletét. A Hajdú-Bét és a többségi tulajdonosa, a Wallis -nyilván a vezérigazgató utasítására- többször biztosította a beszállítókat arról, hogy fizetni fognak. Ha nem volt fizetőképes a társaság miért élt vissza a kistermelők bizalmával? Aztán ahelyett, hogy fizetett volna, felszámolást kért önmaga ellen, a Wallis pedig feltett kézzel angolosan távozott.
    A családok verejtékes munkájával megtermelt vagyon szőrén-szálán eltűnt, offshore cégekhez került, majd magánvagyon és pártpénz vált belőle. Amúgy nem elgondolkodtató, hogy egy kőgazdag pali egyáltalán miért szereltet fel az otthonába vezérelt mérőt? Az ún. éjszakai áramot szociális megfontolások alapján a fixen csatlakoztatott, nagy fogyasztású, szakaszos üzemű fűtőkészülékekhez találták ki (aki a vezérelt áramkörre nem fixen csatlakoztat készüléket, szerződésszegést követ el). Tipikusan ilyen berendezés a villanybojler. Azokban a lakásokban, ahol nem elérhető a gázszolgáltatás és szilárd tüzeléssel vagy olajkályhával fűtenek valamint szilárd tüzelésű vagy gázpalackos tűzhelyet használnak, a vezérelt mérős villanybojler igen hasznos megoldás a használati melegvíz előállításához, mert az így külön mért fogyasztás a mindennapszaki mérőnél jóval kedvezőbb díjszabású. Talán Bajnai villanybojlert használt a luxusvillájában és havi néhány ezer forint megtakarítás annyit számított neki?

  14. Béla szerint:

    Még jó, hogy Kamugeri megígérte a Gubacsi híd azonnali felújítását – is. 😀 😀 😀

  15. robi szerint:

    Béla és sorstársai lennének legjobban felháborodva, ha a Kvassay-híd közelgő felújításával egyidőben kezdődne el a Gubacsi-híd felújítása.

    Van még valami hasonló ostoba mocskolódás a tarsolyodban?

  16. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Fussál neki még egyszer a bojlernek!

  17. Qqriq szerint:

    2008-ban járunk, amikor tudtommal a következő áramtarifák léteztek: A1, A2, B, és C. A “C” tarifa az áramszolgáltató dolgozói számára volt elérhető. Az “A1” az egy zónaidős, az “A2” a két zónaidős elszámolási mód. A “B” tarifa az éjszakai áram, ami különmért. Ekkoriban még valóban éjszaka szolgáltatásról volt szó, amely időszak megközelítőleg este tíztől reggel hatig tartott. Miről lehetett szó a Bajnai-villa esetében? Valószínűleg a legmodernebb hőszivattyús fűtési rendszert alakították ki, aminek azonban jelentős energiaigénye volt (ebben az időben még nem létezett külön tarifa hőszivattyús fűtéshez). Az olcsóbb vételezést úgy oldották meg “okosba”, hogy éjjel az éjszakai áramról üzemelt a fűtésrendszer, míg napközben a normál mérőn keresztül kapta a megtáplálást. Csakhogy ez a vételezési mód ekkor még nem volt megengedett. Tehát ha reggel elhasználtad a bojlerből a melegvizet, akkor várhattál estig, amíg ismét felfűtött.

  18. Horváth János szerint:

    Mivel nekem is van un. éjszakai mérőm van néminemű ismeretem a dologról, arról nem is
    beszélve, hogy mint gyakorló építész belebotlottam néha. Fix bekötés a 80 l-s bojlerektől
    kezdődött. Nem kívánságműsör volt mégpedig azért, mert a hálózat éjszaka kevésbé volt
    leterhelve. Ma nincs időkorlát, akkor működik, ha van a hálózatban elég energia. Tudomásom
    szerint ez már jóval 2008 előtt is így volt. Tekintettel arra, hogy az energia betáplálás
    folyamatossága nem volt garantált, erre normális ember rendszert nem épített.

  19. Qqriq szerint:

    Utánanéztem: 2008. január 1-től a gazdasági és közlekedési miniszter 115/2007 (XII. 29.) számú rendelete írja elő a szolgáltató számára az egyes napszakokban alkalmazható fűtési időtartamokat, mely annyiban változott, hogy nem kizárólag éjszaka, hanem a nap bármely szakaszában sor kerülhet az éjszakai áram „bekapcsolására”. Az áramszolgáltatók ugyanakkor kötelesek ezt egy napon, tehát huszonnégy órán belül a téli időszámítás alatt legalább nyolc, a nyári szezonban minimum hat órában biztosítani. Tehát 2008 előtt nem így volt. Ugyanakkor a Bajnai-villa esetében valószínűleg már a hőszivattyús fűtésrendszer kiépítésekor megoldották ezt például egy mágneskapcsoló segítségével, hogy amikor az éjszakai áram rendelkezésre állt, arról működött a fűtés, amikor pedig csak nappali áram volt, akkor azt vette igénybe. Amennyiben puffertartályokkal is kiegészült a rendszer, a kedvezményes áron előállított hőmennyiséget raktározni lehetett, ami további jelentős költségmegtakarítást eredményezett.

  20. Horváth János szerint:

    Nem tudom te mit tartasz tetemes költségmegtakarításnak, de a számla szerint A1 kedv.
    1,731, az A1 normál 2,478, míg a B1 “éjszakai 1,967 Ft kWóránként. Szerintem ebből
    annyi nyereséget sem tudsz kitermelni, ami a furfingos rendszerhez kellene. Ennél sokkal
    jobb hatásfokú a hőszigetelés.

  21. pl szerint:

    Mit szeretnél bizonyítani? Nem egy kész villába költözött?
    Bajnai esetleg elcsal havi 2-5 ezer forintot? Ennél még Lajcsi is tehetségesebb volt… 🙂
    Szerinted mit tud Bajnai a villája energetikájáról? Tovább megyek… mikor látott villanyszámlát szerinted?
    Bárcsak ekkora energiát fektetnél gazdád panel eladásával, székház eladásával, Mészárostól “bérelt” kúriájával, vagy gazdád és Mészáros gyümölcsöző kapcsolatával…
    Ügyes, kitartó fiú vagy, kibányászhatnád azokat az adatokat is, ha akarnád, nem teszed.
    Lehetnél te hasznos tagja is a társadalomnak, az ország nem a NER-ből, és mindenki gyalázásából áll..

  22. pl szerint:

    Amúgy meg az éjszakaiba beleakadni, mikor gazdátok mindennél nagyobb kárt okozott a medencék fűtésének rezsicsökkentésével… hát, ti tényleg átlátjátok a dolgok lényegét…

  23. pl szerint:

    És akkor technikailag,,, Nem tudom van e itt villanyszerelő, de abból a mondatból, h rézvezetéket kötöttek az órára, számomra két dolog kézenfekvő:
    -ha valaki elég gazdag, és esze van, mindenhol rézvezetéket használ…
    -ebből viszont következik, h a bekötésnél hüvelyt kell rá préselni, és úgy bekötni, az elektrolizis (és a kötés korrodálás) megakadályozása végett.
    Nálam legalábbis, amikor családi házba költöztem 5 éve, akkor a szerelők
    ezt kifogásolták, helyben megszerelték, de sajna egyik újság sem írta meg…
    Szerintem ez maradt el, de ha nem ez, akkor is elhangzik, h Bajnai a károsult. Kukkuri nem vagy te Kotkoda, nem hagynád ezt a fenébe?

  24. Qqriq szerint:

    Mikori számla szerint? Íme az aktuális tarifatábla:
    https://elmuemasz.hu/egyetemes-szolgaltatas/szolgaltatasok/villamos-energia/villamos-energia-tarifak

    Ne feledjük el azt sem, hogy a baloldal szó szerint azt ígérte, nem lesz gázáremelés, majd becsapták az embereket. Ugyanakkor a ballib kormány bukását követő időszak rezsicsökkentéseknek köszönhetően a lakosság tetemes energiaköltségeket tudott megtakarítani. Gyurcsányiék csúnyán átverték az embereket, sanyargatták a népet, hazudtak reggel, délben és este.

  25. Qqriq szerint:

    Nem igaz, hogy az alumíniumvezeték rosszabb vagy hogy ma már nem használatos. 16 mm2 keresztmetszet és afölött alkalmazzák fővezetékként, erőátviteli kábelként. Például a mérőhely és az elosztótábla között. Az alumíniumvezeték tömör, ezért nem hüvelyezik. Az alumínium és a réz anyagú kábelek közvetlenül valóban nem köthetőek össze elektrokémiai okokból, ugyanakkor semleges anyagú kötőelem közbeiktatásával nincsenek egymásra hatással. A villanyszerelők valószínűleg azért emelték ki, hogy rézvezetéket találtak, mert az eredeti szerelés alumíniumkábellel történt, és a rézkábelt utólag csatlakoztatták (rézdróttal végezték a szabálytalan szerelést).

  26. pl szerint:

    Azt hiszem, te nem vagy normális… Hova kanyarodtál? De ha már… Van elképzelésed arról, h mennyibe kerül neked az üzletekben az agyon védelmezett rezsicsökkentés?
    Kifizethetted az rezsit, amibe előállítása, került 2-3 tétel. Most ha te havonta megspóroltál pár ezer forintot, szerinted mennyivel fizettél többet az üzletben, h a vállalkozók dupla annyit fizetnek az energiáért? Kiszámoltad? Vagy azt gondolod, van olyan hülye vállalkozó, aki nem fizetteti ki veled?
    NEM TUDSZ OLYAN DOLGOT VENNI, AMIBEN NINCS BENNE A VÁLLALKOZÁSOK MEGEMELT KÖLTSÉGE!
    Örülj bameg! Ennyire hülye nem lehetsz… Nem érted, h nem vagy szellemi partner, ha a hülyeséget, gazemberséget akarod nemtelenül védeni?!

  27. Qqriq szerint:

    “Az energiaköltségek feldolgozóipari versenyképességre gyakorolt hatását elemző tanulmányunk eredményei rámutattak, hogy míg Magyarországon a teljes feldolgozóipari hozzáadott értékből és az exportbevételből való részesedését tekintve a Fémfeldolgozás és gépgyártás és a Járműipar szerepel első helyen, ezek a szektorok jellemezhetők a legalacsonyabb, 2 százalék alatti energiaköltség-hányaddal, vagyis a magyar versenyképesség szempontjából legfontosabbnak tekinthető iparágak relatíve kevésbé érzékenyek az energiaköltségek emelkedésére.
    A vizsgált időszak folyamán a magyar feldolgozóipar energiaköltség-versenyképessége kedvező irányban változott, 2009 és 2015 között 13 százalékról 9,5 százalékra csökkent az egységnyi reál-energiaköltség mutató (RUEC) értéke. Azon EU országokhoz hasonlítva, amelyekre a megfelelő adatok rendelkezésre álltak, azt találtuk, hogy a német mutatónál magasabb, de a portugál értéknél alacsonyabb volt a magyar RUEC, és 2015-re a holland és a spanyol értékekhez konvergált.”
    http://real.mtak.hu/91837/1/02Bartek-LesiessztsaiA.pdf

  28. Qqriq szerint:

    Végigmentem Bajnai utcáján a gúgli segítségével. Nincs egy éve az utcai felvételek készítésének. Azt tapasztaltam, hogy az útburkolata ha nem is tökéletes, de jó állapotú, nagyobb kátyú nincs, úgy tűnik mintha rendszeresen a karbantartanák ezt az utat. A csatornafedelek, víznyelőfedelek egy síkban vannak az úttal. Az utca elején 30-as tábla van, több fekvőrendőrt is telepítettek, forgalomlassító terelőszigeteket is elhelyeztek. Nagyon helyesen, hiszen tudjuk, hogy a Bajnai-féle milliárdosok szeretik nyomni a gázpedált, azt hiszik övék a világ: https://www.blikk.hu/aktualis/politika/bajnai-gordon-balesetet-szenvedett/8m10rnk
    Szép házak és kertek vannak, rengeteg a parkoló autó, amik azonban nem olyan szakadtak, mint amik a lakótelepeken állnak -szerintem az errefelé lakók közül kevesen közlekednek békávéval. Mindenesetre az biztos, hogy Budapesten máshol vannak sokkal rosszabb állapotú, a főváros kezelésében lévő utak.

    Akkor mégis miért erre az útra esett a választás? Nos, az úszómedence, a jakuzzi, a szauna, a beszélő vécécsésze és minden egyéb luxusberendezés már beépítésre került a villába és a kert is elnyerte a végleges formáját. Bajnai ezért most áttért a tágabb lakókörnyezetének különleges igényei szerinti kialakítására. Tudjuk, hogy gyurcsányi és libás jó haverok, Karácsonyt pedig alapvetően gyurcsányi mozgatja. Tehát Bajnai megrendelte a munkát gyurcsányitól, aki megbízta a feladattal az intézőjét, KariGerit. Ezután KariGeri és Bajnai többször összejöttek, hogy tisztázzák, pontosan milyen elképzelések mentén, hogyan valósuljanak meg az átalakítások az utcában.

  29. robi szerint:

    Kukurikú tudatos ferdítései azt a hasmis látszatot akarják kelteni hogy kizárólag a bal oldalhoz tartozó politikusok élnek luxuskörülmények között.
    Aki kellően ostoba, az könnyen vevő lehet a maszlagra.

    Arról sohasem fog írni a “tisztelt”úr, hogy az általa szolgált hatalom képviselői hasonlóan fényűzően élnek.

  30. Horváth János szerint:

    Qqrq!
    Igazad van, elnéztem egy sorral. DE, az egymáshoz viszonyított arányok nem nagyon
    változnak, így a következtetésem rendben van.
    Az egy kurva érdekes fordulat, ahogy a Bajnai házától már a rezsicsökkentésnél tartasz.
    És jobb ha tudod, a rezsicsökkentésnek semmiféle szakmai indoka nincs, sima politikai
    döntés, mézesmadzag a publikumnak.

  31. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Téged betűre fizetnek, mint a kőfaragókat?
    Nem tiltakoztál pár éve, amikor fideszes képviselőnek külön utat építettek.
    A Sáska utca aszfaltozását azzal indokolták. kell a Szárcsa utcai iskolához. pedig a
    Szárcsa utca aszfaltos volt. Megcsinálták a Sügér utcát. Mindkét utca Németh Szilárd
    telke mellett van, nyomós indok! Megcsinálták a Popieluszko utcát, mondván az a leg-
    rosszabb állapotú, bár a Kolozsvári utca vagy a plaza parkoló melletti két útszakasz sokkal
    rosszabb, csak azokon nem fog a lengyel küldöttség suhanni. Agyilag eljutottak addig, hogy
    a Tiborc utca közlekedésileg fontos, ám az senkit sem zavar, hogy a magasabban fekvő
    Farkas László, Sáfár Péter utcákból az eső a földet rá és a csatornába fogja mosni. Viszont
    megcsinálták a Vesszősfiát /Zupkó képviselő háza tájéka/. Te Érted?

  32. Qqriq szerint:

    robi,
    A liberális és a jobboldali ideológiák az öngondoskodás szerepének megerősítésére törekszenek. A baloldali gondolkodásmód a társadalmi szolidaritás elvét vallja, a közösségi szerepvállalás fontosságát hangsúlyozza a rászorulók segítésében, az állam nagyobb mértékű újraelosztását tartja kívánatosnak a jóléti szolgáltatások hathatósabb érvényesülése érdekében.
    Természetesen nem kizárólag a baloldalhoz köthető politikusok élnek előkelő körülmények között, de akik tisztességgel megdolgoztak a javaiért, azoktól én nem irigylem. Álláspontom szerint Bajnai nem ebbe a körbe tartozik. Továbbá attól függetlenül, hogy tisztességes úton szerezte e a vagyonát, egy kissé álságosan viselkedik az a baloldali politikus, aki egy baloldali párt első embereként azzal kampányol, hogy “Fizessenek a gazdagok!”, miközben önmaga dúskál a luxusban. Egy ilyen politikust és egy ilyen pártot azért elég nehéz komolyan venni.

  33. Qqriq szerint:

    János,
    akkor mégis milyen oka lehetett annak, hogy Bajnai luxusvillájának fogyasztásmérő szekrényébe éjszakai árammérőt szereltek fel? Az ELMŰ kívánsága volt, csak így volt hajlandó szerződést kötni a felhasználóval?! Milyen fogyasztó működhetett a Bajnai-villában éjszakai áramról?
    A rezsicsökkentés következtében a rezsidíjak kisebb hányadot tesznek ki egy átlagos háztartás költségvetésében mint a rezsicsökkentést megelőzően. Ennyi.

    Az iskola a Sáska utcában van a Szárcsa utca sarkán, ide és az ovihoz is a Sáska utcán keresztül vezet az út. A Sügér utcán keresztül lehet eljutni a Szárcsa iskolához, mert a Sügér utca végében található a 148-as busz megállója, szükség volt járdára, amit azonban az úttesttel együtt célszerű megépíteni. A Popieluszkó utca megcsinálására a közművezetékek felújítása miatt volt szükség. Ahol nincsen csatorna kiépítve, a csapadékvíz elvezetésére vízelvezető árkok szolgálnak. Azokat a lakókat tessék szidni, akik parkolóhely létesítése céljából betemették az árkokat vagy a meglévő árkot nem takarítják ki az utcafrontjukon.

  34. pl szerint:

    Ez bámulatos…

  35. Nagyoroszi Zsigmond szerint:

    Hajrá qq!

  36. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    ‘975-ben diplomáztam mélyépítő mérnöki szakon, 1993-ban építész szakon, de ekkora baromságot még nem hallottam!

  37. Betke szerint:

    Qqriq, menjen már végig, de nem virtuálisan, a Temesvári utcán és a Szebeni úton! Micsoda különbség! Miért is?

  38. Qqriq szerint:

    A csapadékvíz elvezetésének alapvetően két megoldási módja létezik:
    – zárt rendszerű: jellemzően városokban elterjedt, a csapadékvíz a föld alatt fut zárt csőben, ahova lefolyókon, víznyelőkön át jut be,
    – nyílt rendszerű: nyílt árok vezeti el (gyűjti össze) az esővizet, amely általában az út szélén fut. Falusias, kisvárosias környezetben jellemző.
    Mindkettő esetében fontos a helyes méretezés, a megfelelő lejtés biztosítása és a rendszeres karbantartás.

  39. Horváth János szerint:

    Igazad van, taníts!

  40. Qqriq szerint:

    Az építész kamara névjegyzékében mindössze négy Horváth Jánost találtam, egy Nógrád megyeit, egy Somogy megyeit, egy Borsod megyeit és Győr-Moson-Sopron megyeit. Mint gyakorló építész, ezek közül te melyik is vagy, János?

  41. Horváth János szerint:

    Közelebb a 70-hez én élvezem a kormány által biztosított bőséges nyugdíjat. Egyébként
    milyen listát vezetsz?

  42. Qqriq szerint:

    A slágerlistát, kedves János, ahol te már csak egy lejárt lemez vagy. 😉

    Bajnai: “Ő az a politikus, aki nem lop, és nem enged másokat sem lopni.”
    Karácsony: “Gordon három okot mondott arra, hogy miért támogat engem. Ezért én most háromszor válaszolom neki: köszönöm, köszönöm és köszönöm!”
    …úgy tűnik, KariGeri nem tud eléggé hálás lenni és mindenképpen viszonozni szeretné a támogatást, aminek ékes bizonyítéka a Bajnai sétány projekt. Nem lepődnék meg, ha egyirányúsítanák az utcát az autóforgalom számára és kapna egy “csak célforgalom” kiegészítő jelzést is a tábla. Ezután a bukott miniszterelnök porontyai már háborítatlanul tudnának fel-le bringázni az utcában, hisz nekik ez jár.

    http://www.facebook.com/watch/?v=776158222839854

  43. Választó szerint:

    Bercsik régen Jobban teljesített. Ma meg olyan érzésem van, Qqriq olyan tájékozott infrastruktúra felújításokban, mint Bercsik! Ki érti ezt? 😉

    Jöhetne már egy új vezetés, ami megszüntetné a jelenlegi és régi kiváltságosok előjogait az utcákat illetően! Szívjunk egyformán a közlekedési ártalmaktól! Legyünk egyenlőek, mink, összes csepeliek! Vagy fekvőrendőt minden utcára, a főutakra is, vagy sehová! Az nem járja, hogy egyesek élvezik a nyugalmat, mások meg elviselik a forgalom ártalmait!

  44. Horváth János szerint:

    Qqriq!
    Csak, hogy ne halj meg hülyén. A kamarai tagság nem feltétele a szakmagyakorlásnak.
    És tudod még mindig jobb lejárt lemeznek lenni a slágerlistán, mint utolsó senkinek lenni
    a futottak még kategoriában.

  45. Qqriq szerint:

    Hogyne építész úr, ahogy a büntetlenség sem a feltétele, sőt még diploma sem kell hozzá.
    A személyeskedő megjegyzésedtől még nem válik igazzá az állításod. Szerintem te az MLEE-n és a Politikai Főiskolán szerezted a komoly végzettségeidet… 😉

  46. Horváth János szerint:

    Egyre jobban elásod magad.

  47. Qqriq szerint:

    Legyen tiéd az utolsó szó!
    Jaj bocs, most így mégis az enyém lett. 😉

  48. Qqriq szerint:

    “– A miniszterelnök úr úgy döntött, a saját házában marad – mondta Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője. – A napokban kezdik meg kollégáim a szükséges fejlesztéseket. A mobil (hordozható) eszközöket az őrezred fizeti, ezeket mandátuma végén le tudjuk szerelni. Amiket be kell építeni a házba, azt a kormányfő fizeti ki.”
    https://www.blikk.hu/aktualis/milliokat-koltenek-bajnai-villajara/byh3yf0

    A gúgli 2014-es utcaképén látszik, hogy a biztonsági kamerák még mindig fel vannak szerelve, amikhez komoly technikai háttér is tartozik. Feltehetően Bajnai nem szolgáltatta vissza a luxusvillájába borsos áron, közpénzen beépített biztonságtechnikai eszközöket. Most pedig korzót akar kialakíttatni az utcájából közpénzből.

  49. kormánypárti szerint:

    BAJNAI TE MOCSKOS GYILKOS LIBATOLVAJ, ANDRÁSSY UTAT CSINÁLNÁL AZ UTCÁDBÓL ???
    AKÁRMILYEN SZÉPEN KIRITTYENTED A MI PÉNZÜNKBŐL AZ UTCÁDAT, JÖSSZ TE MÉG A MI UTCÁNKBA IS !!!!!!!!!!!!

  50. Horváth János szerint:

    Sőt, nagyon hülye!

  51. Qqriq szerint:

    https://www.youtube.com/watch?v=eJI8oTLPLfQ

    Hülye, hülyébb, leghülyébb, Horváth János
    Tovább nem fokozható. 😉

  52. Horváth János szerint:

    A szegényes gondolatvilág eredménye!

Itt lehet hozzászólni !