Óriási a feszültség a BKV-nál, a vezérigazgató szinte bujkál a dolgozók elől

Pesti Srácok

Úgy tűnik, teljesen megfeledkeztek az illetékesek a közösségi közlekedésben dolgozókról, legalábbis a béremelésükről – állítja közleményében az ország több nagyvárosi szolgáltatójánál is jelen lévő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Azt írják: főleg ott feledkeztek meg a dolgozókról, ahol az önkormányzat élén váltás történt és a cégvezetésben is várható személycserékről hallani.

Az év utolsó napjaiban sem került szóba a jövő évi béremelés a BKV-nál és több nagyvárosi közösségi közlekedési cégnél sem, holott a szakszervezet az elmúlt hónapokban többször is sürgette a tárgyalások megkezdését – minderről az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) adott ki közleményt hétfőn.

Egyre nagyobb a feszültség a járművezetők körében

– közölte a szakszervezet. Az EKSZ elnöke nem is emlékszik olyan évre, amelyet úgy zártak volna, mint a mostanit, vagyis érdemi bértárgyalások nélkül.

„A BKV OLYAN, MINTHA NEM IS LENNE VEZETŐJE”

Naszályi Gábor közleményében a BKV-t emeli ki, amely „most olyan, mintha nem is lenne vezetője”. Az EKSZ többször is felszólította a vezérigazgatót, Bolla Tibort, hogy álljon ki a dolgozókért, tegyen béremelési ajánlatot, hogy mielőbb le lehessen zárni az egyezkedést és az emberek a jövő év elejétől már a megemelt bérüket kaphassák.

Bolla azonban a „füle botját sem mozdítja”

– állítja az elnök. Mint mondja: vége az évnek, és a BKV dolgozóknak fogalmuk sincs, kapnak-e egyáltalán valamennyi emelést, ezért egyre nagyobb a zúgolódás. Hozzáteszi: a járművezetők ebben az egyre erősödő bizonytalanságban dolgozták át tisztességgel, éjjel-nappal még a karácsonyt is, és vélhetően még jó ideig úgy járnak szolgálatba, hogy nem tudják, béremeléssel is elismeri-e a munkáltató a szolgálatukat.

A vezérigazgató szinte bujkál a dolgozók elől

– vélekedik Naszályi, aki szerint ez a bánásmód „egyszerűen tisztességtelen a munkavállalókkal szemben”. Az EKSZ tapasztalata szerint olyan, mintha „a városvezetésben bekövetkezett váltás óta a BKV vezetői csak a saját pozíciójuk megtartásával foglalkoznának, és azok sem törődnek a dolgozók jövő évi béremelésével, akiknek ez kötelességük lenne”.

Hasonló a helyzet más olyan nagyvárosban is, ahol az önkormányzat élén változás volt

– ismerteti Naszályi.

Tatabányán például úgy hírlik, a városi közlekedést mindössze két éve biztosító kft. élén várható személycsere, és ott vélhetően ezért nem foglalkozik senki a dolgozók béremelésével, holott a kollektív szerződés szerint december 15-e volt a határidő az ajánlattételre. Ez a kft. jelenlegi vezetőjének lenne a kötelessége, érthetetlen, hogy mégsem teszi

– magyarázza az elnök, majd arra is felhívja az illetékesek figyelmét: kockázatos éppen azokkal a dolgozókkal így bánni, akik naponta utasok ezreinek a biztonságáért, sőt, életéért felelnek.

De az sem biztató, hogy a bértárgyalások elmaradása miatt csalódott legtapasztaltabb járművezetőktől is egyre többször hallani: ha nem lesz emelés, odébbállnak

– mondta Naszályi Gábor.

Forrás: Pesti Srácok

7 hozzászólás “Óriási a feszültség a BKV-nál, a vezérigazgató szinte bujkál a dolgozók elől” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Gyurcsányiék ellopják a pénzt, sajnos ezért nem futja béremelésre…persze ők nem békávéval közlekednek, de akkor sem értem, miért kell annyit lopniuk, szétlopnak mindent!

  2. Betke szerint:

    Az elmúlt 9 évben mit csinált a főváros? Miért mentek a busz vezetők nyugat felé?

  3. Gyula szerint:

    Gyúrcsány?
    Te barom, 10 éve a süllyesztőben van, Trianonig nem akartok visszamenni?
    Ezt az elbaszott országot?!

  4. Nagyapó szerint:

    Betke! Most, hogy a hozzá nem értő eetásak veszik át a vezetést, a busz vezetők nem fognak menni nyugat felé? Mert ugye “el lehet menni” (Gyurcsány(i))!😉

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. pusssh szerint:

    Mire ez az örökös hülye mutogatás meg szájtépés?
    Tatár, török, labanc, német, szovjet, EU. Mindenhez mindig megvolt a szükséges honi asszisztencia. Elvégre szuverén állam vagyunk. És még vagyunk. Mint méla tót a tutajon…

  6. keménylegény szerint:

    A Bollát 2012-ben a Tarlós nevezte ki.

    Azt megelőzően a Fővárosi Közgyűlés 2010. október 27-én lefejezte a hatásköréhez tartozó cégeket.

    http://infoszab.budapest.hu:8080/akl/tva/Tir.aspx?scope=kozgyules&sessionid=5900

    Érthető a fővárosi bukás után a levitézlett oldali káderek kapaszkodása, ők már csak tudhatják, hogy kerültek a székeikbe?

  7. Gyula szerint:

    Öreg!
    Az előzőek értettek hozzá?
    Ja, hogy akkor tologattatok egy kis aprót.
    Gabi cége megkapta akkor is és most is. 😉

Itt lehet hozzászólni !