Őszi ingyenes cserjeakció a csepeli lakóknak és lakóközösségeknek

Csepel.hu

 

Idén ősszel is folytatódott az önkormányzat Csepeli Zöld Sziget Programjának cserjeültetési akciója, melynek keretében 8000 darab növényt osztottak szét a Csepeli Városgazda Zrt. Zöldterület-fenntartási Osztályának munkatársai. A díszcserjéket szeptember 27-én reggel 7 órától vehették át díjmentesen a csepeli lakosok a városgazda udvarán. A már hagyományos cserjeosztásra ellátogatott Borbély Lénárd polgármester.

A sikeres csepeli pályázók 18-féle cserjefajok közül válogathattak. Az akcióban többek között elvihető volt terülő rózsa, tollborzfű, angol levendula, törpe orgona, ezüstfenyő, örökzöld mirtuszlonc, arany kúszó kecskerágó és cserjés pimpó.

A virágosztási akcióhoz hasonlóan a cserjeosztás iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. A mostani akcióban több mint nyolcszázan döntöttek úgy, hogy cserjékkel szépítik otthonukat és környezetüket a kerületben.

 

Az önkormányzat ebben az évben is lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) átlag tíz darab konténeres díszcserjét ajánlott fel cserjefoltok, sövények kialakítására. A Zöld Sziget Program révén az elmúlt években ötezer új fát ültettek, több tízezer virágpalántát, sok száz gyümölcsfát, cserjét és komposztládát adtak át a csepeli családoknak. A soron következő program az őszi gyümölcsfa akció lesz.

 

 

A.Zs.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Őszi ingyenes cserjeakció a csepeli lakóknak és lakóközösségeknek” bejegyzésre

 1. Nagyapó szerint:

  Remek program, zöldül Csepel, de kérem, hogy a kertes házaknál a saroktelkek előtti járdára ne ültessenek sövényt!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 2. kiss istvan szerint:

  Mi az hogy ingyenes?

  Az én adómból?

  Mi lesz az oktatásegészségüggyel??

 3. Nagyapó szerint:

  kiss istvan! Trollkodása ismét idétlen és hülyeség, mert:
  – milyen adói fizet Csepelen? – Semmilyent!
  – hasonlítsa össze a tolvaj Gyurcsány(i)-Bajnai kormányok “oktatásegészségügyi” kiadásait a jelenlegi polgári kormány kiadásaival, azután csönd!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. Jobban szerint:

  kiss istván szorgalmazza az oktatás és egészségügy rendbetételét, Gyurcsány és társai kormányok kórházbezárós éveit alatt is ilyen határozottan kiállt a rendbetétel mellett?
  Hogy említett formációk a mi adónkból kormányozták a csőd szélére az országot?

 5. Gyula szerint:

  Nagyapó!
  Melyik Csepelen nincs semmilyen adó?
  Miért fárassza “istvánt”?

Itt lehet hozzászólni !