Remekeltek a Csepeli DAC U-16-os atlétái a magyar válogatottban

Csepel.hu

Az U-16-os magyar atlétikai válogatott színeiben kiválóan szerepeltek a Csepeli DAC versenyzői, és eredményeikkel nagyban hozzájárultak a magyar csapat sikeres szerepléséhez.

2019.szeptember 28.-án rendezték meg a szlovéniai Ptuj-ban; Csehország, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia és Magyarország U-16-os atlétáinak válogatott viadalát.

A magyar csapatban a Csepeli Diák Atlétikai Club versenyzői közül eredményeik alapján hárman képviselhették hazánkat: Babinyecz Anna 600 m síkfutásban, Botos Katalin Ilona 100 m gátfutásban és Pesti Máté 100 m gátfutásban valamint a 4X100 m váltófutás tagjaként.

A magyar csapat az összesített pontversenyben 429 pontot gyűjtött, s Csehország mögött 427 ponttal második helyezést ért el. Ehhez a sikerhez nagyban hozzájárultak a Csepeli DAC atlétái is.

Babinyecz Anna elsőként ért célba a női 600 m síkfutásban, nagyszerű, 1:36.64 p eredményével.

Pesti Máté 100 m gátfutás első időmérő futamát 13.30 mp-el megnyerve, összesítésben a második időfutam nyertese mögött az összesített rangsorban második helyezést szerzett, majd a győztes 4×100 m-es váltófutás tagjaként első helyezést ért el.

Botos Katalin Ilona 100 m gátfutásban annak ellenére, hogy hazánkban, korosztályában csak 80 m gátfutást rendeznek és ebben a versenyszámban van rutinja, nagyszerűen helytállva, 14.83 mp-es nagyon jó eredménnyel, negyedikként ért célba.

Gratulálunk a magyar csapatnak és atlétáinknak, valamint felkészítő edzőiknek is!

Hajrá Csepeli DAC!

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !