Durva: csak az akasztások hiányoznak az Együtt 200 napos programjából

Csepel.info

A teljes forradalmár párt és még a sajtó is befért egyetlen 180 fős terembe a 200 napos programot ismertető kampánynyitón

A rendszerváltáskor 100 nap türelmi időt adtak a pártok arra, hogy az Antall kormány megszüntesse a 45 évnyi idegen uralom és a kommunista hatalomgyakorlás összes negatívumát. Az Együtt viszont 200 napot kér ahhoz, hogy illegális bevándorlók százezreit engedje be és eltüntesse az Orbán kormány minden nyomát. De ezt is a jogállamiság felfüggesztésével és a kommunista diktatúrára erősen hajazó módszerekkel tennék. Bemutatjuk a programjukat, melyből csak az akasztások vagy tarkón lövések hiányoznak, minden más megtalálható.

A jogállamiság felfüggesztését, tömeges bebörtönzéseket, vagyonelkobzást és büntetőadókat, valamint a politikai alapú negatív diszkrimináció országos bevezetését ígéri a párt 200 napos programja – derül ki a dokumentumból.

Megnyitná Csepelt a migránsok előtt a parlamenti képviselő

Az illegális bevándorlók százezreinek nem lenne kötelező igazolniuk magukat és bármennyien bejöhetnének – ez a program kulcsfontosságú része

Lennének azonban kedvezményezettek is. A Soros Terv alapján  lebontanák a határt védő kerítést, és tömegesen engednék be az illegális bevándorlókat. Megszüntetnék a tranzitzónákat is, így a migránsoknak nem kellene igazolniuk magukat, még csak be sem kellene mutatkozniuk. Nekünk, magyaroknak természetesen ilyen kedvezményeink nem lennének az uniós határok átlépésekor.

Az Együtt a homoszexuális életformát is kiemelten támogatná, a kábítószereseknek pedig szintén arany életük lenne – az aranylövés előtt.

De szemezgettünk néhány szó szerint idézetet is.

Az alkotmányos jogállamiság felfüggesztése

Az Együtt hatalomgyakorlási elveit a program “Alapelveink” pontja tartalmazza, ami ismerős szövegeket idéz. Az Internacionálé sorát a múlt eltörléséről:

A bátor változtatás alapelve a jelennel és múlttal történő szakításra való elkötelezettséget jelenti. Nincs progresszív politika a status quo-val való szakítás bátorsága nélkül. Csak úgy lehet megerősíteni a szabadság és az igazságosság kultúráját, ha szakítani merünk évtizedes berögződéseinkkel. 

A párt felfüggesztené az alkotmányos jogállam jelenlegi kereteit. Először megpróbálnák ezt törvényesen, kétharmaddal:

Konszenzusos kísérletet kell tenni az új Alaptörvény kialakította rend akár parlamenti kétharmaddal történő átalakítására. 

Ha viszont konszenzussal nem megy, törvénytelenül, politikai deklarációval függesztenék fel a jelenlegi alkotmányos rendet, feloszlatva és pártpolitikai alapon újraszabályozva a független hatalmi szervek működését is (ez volt korábban a “proletárdiktatúra”):

Amennyiben a konszenzusteremtési kísérlet nem jár sikerrel, akkor a népszuverenitásra hivatkozva politikai deklarációval ki kell mondani az orbáni, illiberális rendszer illegitimitását, és annak rendszerváltó korrekcióját. Ennek eredményeként az új kormány nem ismeri el legitimnek a Fidesz alkotmányos rendszerének egyes intézkedéseit, mert azok megszüntették és nem megerősítették a liberális demokrácia intézményrendszerét. Ezen intézkedések a fékek és egyensúlyok intézményeit érintik leginkább (Állami Számvevőszék, Legfőbb Ügyészség, Magyar Nemzeti Bank, Költségvetési Tanács, Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság, Gazdasági Versenyhivatal). Ezek helyett megújult intézmények kellenek az új köztársaságnak.

Az Együtt politikai alapon kimondaná, hogy a 2010-2018 közötti időszak törvénytelen volt. Így semmit nem ismernének el a nyolc év választói képviseletéből, következésképp a jogalkotásból és a joggyakorlásból sem:

Mivel az Orbán-rezsim nem volt legitim és felszámolta a liberális demokráciát, így új választási rendszert kell kialakítani.

Leszámolás azokkal, akik boldogultak az elmúlt években

Attól a pillanattól kezdve, hogy illegitimmé nyilvánítanak mindent, ami az elmúlt nyolc évben történt (például vagyonszerzés, munkabér, béremelés, jutalom vagy különböző jogokhoz való jutás), mindez bármikor elvehető. Az Együtt első sorban tömeges bebörtönzéseket és vagyonelkobzást akar. A megfogalmazott tágabb körbe (strómanok) pedig bárki bevehető, aki politikai okból nem tetszik, hiszen bevallottan politikai alapú leszámolásról van szó:

Célzott állami tulajdonba vétellel kell sújtani az illegitim Orbán-rezsim idején az Orbán-család és strómanjai által megszerzett vagyonelemeket. A kárpótlás nélkül megvalósuló folyamat ugyan sérti az érintettek tulajdonbiztonságát, de ők éppen a közösséggel szemben, legitim felhatalmazás nélkül tettek szert vagyonukra. 

A büntetőadózást is megfogalmazta a párt azon vállalkozások és munkavállalók ellen, amelyeket politikai alapon nem tart barátinak. Ilyenek a nem baloldali önkormányzatok cégei is:

Meg kell kezdeni célzott jóvátételi adók bevezetését is, amelyek a szélesebb fideszes kedvezményezetti kör vállalatait érik el. 

De természetesen azoknak is meg kell fizetniük az új rendszer árát, akik csak boldogulni merészeltek az elmúlt nyolc évben. Akik például a munkájuknak, tehetségüknek köszönhetően többet kerestek, gazdagodtak, szolidárisan adniuk kell a jövedelmükből és vagyonukból azoknak, akiknek kevesebb van:

E program kulcsa a jövedelmi egyenlőtlenségek határozott csökkentése a középosztályt is érintően. A vagyoni egyenlőtlenségek csökkentése területén pedig célzott szabályozással kell elősegíteni a generációk közötti szolidaritás megerősítését jogszerű és méltányos eszközökkel.

Amikor a Medgyessy kormány adómentessé tette a minimálbért, a fél ország minimálbéres lett, és zsebbe kapta a fizetését. Ezzel sikerült elérni az adóbevételek csökkenését, az eladósodottság növelését és azt is, hogy ezeknek az embereknek a nyugdíja is kevés lett. Ezt a lépést sokan rossznak gondolták, de azért az Együtt megismételné. Ráadásul, aki nem akar minimálbért keresni, annak megemelnék az adóját:

A költségvetési törvény és az adójogszabályok évközi módosításával megkezdjük az igazságos és egyenlőtlenség-csökkentő, többkulcsos, adójóváírásos közteherviselési rendszer kialakítását. Az alacsony jövedeleműek adóterhelését csökkenteni kell, ezért adómentessé tesszük a minimálbért.

A leszámoláshoz politikai alapú büntetőperek is kellenek. Ez kötelező lenne az átszervezések után a különböző igazságszolgáltatási és titkosszolgálati szervezeteknek, melyeknek saját, jelenlegi vezetőik és tagjaik ellen is kötelező lenne fellépniük:

El kell indítani azon eljárásokat is, amelyek azokat érintik, akik bizonyíthatóan esküjükkel ellentétesen, szabadságkorlátozó módon jártak el az Orbán-rezsim idején, és intézkedéseikkel az ügyészségi szervezetben, a titkosszolgálatoknál, az állami vagyonkezelést végző intézményeknél és más, egyensúlyt jelentő szerveknél vezetői, döntéshozói pozícióban járultak hozzá az illegitim, illiberális rendszer hatalmon tartásához, a magánnyugdíjpénztári károsultak zsarolásához és más, az államhatalommal való sorozatos visszaélésekhez.

Kábítószer-használat, eutanázia, illegális migránsok beengedése

Az Együtt már az első 200 napban szabaddá tenné a kábítószerek használatát és az eutanáziát, propaganda szinten ismertetné a szexuális kisebbségek fajtáit:

Programot indítunk a személyes szabadságjogok megerősítésére, a velük való élés ismereteinek növelésére, a személyes és közösségi szabadság előnyeinek tudatosítására. Mindez az élethez való jog, az eutanázia, a szexuális kisebbségek joggyakorlását, a szerhasználatot, a vallás- és lelkiismereti szabadság kérdését érinti különös hangsúllyal.

Ami pedig az összes programpont közül a legfontosabb, nem más, mint az illegális bevándorlók korlátlan beengedése. A párt a határvédelmet is leépítené. Fontos terv a kerítés lebontása, és a tranzitzónák megszüntetése. Így már bemutatkozniuk, igazolniuk sem kell a kilétüket az ide érkezőknek:

Megszüntetjük a tranzitzónát, és megkezdjük a határkerítés megszüntetésének előkészítését.

Csepel.info

Előzmények:

Megnyitná Csepelt a migránsok előtt a balliberális politikus

Együtt: az MSZP és Karácsony Gergely ígéretei felelőtlenek

 

11 hozzászólás “Durva: csak az akasztások hiányoznak az Együtt 200 napos programjából” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Modern Lenin fiúk.

  2. propaganda szerint:

    A cikket nem merte aláírni a szerzője?
    Ennyi hülyeséget, hazugságot összehordani, ehhez pofa kell.
    Csak nem a propagandafelelős alpolgármester Ábel Attika alkotása?

  3. Nagyapó szerint:

    propaganda! “Ennyi hülyeséget, hazugságot összehordani, ehhez pofa kell.” Igaz, de ha csak ennyi telik az EGYÜTT-től.
    Nézze meg a DK, vagy a Jobbik programját!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. admin szerint:

    Ennyi hülyeséget, hazugságot összehordani, ehhez pofa kell.

    Végig idéztük a az Együtt programját, amit itt ér el teljes egészében:

    https://egyuttpart.hu/200-napos-program/

    Az Együtt azon programrészéről még csak nem is írtunk, hogy összevonnák az önkormányzatokat. Pedig ezzel éppen a Fideszt vádolják. 😀

  5. propaganda szerint:

    Az idézetekkel nincs is baj, a mellé fűzött kommentárok, (félre)értelmezések azok, amik baromságok. Ezeket írta az aranyos kis Ábel Attika (nem tagadtad, hogy ő írta).

    Nézzük csak pl. mit is mond valójában az Együtt menekültügyben:
    https://program.egyuttpart.hu/programok/biztonsagos-allam

    Mit is mond a kerítésről?
    “Együttműködésre kell lépni az Európai Unió azon tagállamaival, közöttük különösen Németországgal, amelyek a biztonságteremtés és a menekültválság érdekében közös stratégiát hajtanak végre. Ezen együttműködés részeként meg kell erősíteni közös erővel Európa külső határainak és a válságos belső határszakaszoknak a védelmét. Mindezek bevezetése elvezet a drága és értelmetlen magyar határkerítés visszabontásához 4 éven belül.”

    Tehát azt, hogy meg kell erősíteni Európa külső határainak és a válságos belső határszakaszok védelmét, és akkor a magyar határkerítésre már nem lesz semmi szükség, 4 éven belül le lehet bontani. A Fidesz meddig akar kerítést? A következő 100 évre? Építsünk az összes határra? De jó lesz.

    Mit is mind a tranzitzónákról az Együtt?
    “Kulturált, emberséges és biztonságos befogadóállomásokat kell kialakítani a menedékkérők számára a jelenlegi zárt és embertelen tranzitzónák helyett.”

    Tehát tranzitzóna helyett emberséges és biztonságos befogadóállomásokat hozna létre.

    Vagyis szó nincs arról, amit Ábel Attika itt összehazudozik, hogy “illegális bevándorlók korlátlan beengedése”, meg ilyen baromságok.

    Na ennyi, a többi témában is hasonló a helyzet, most nem megyek mindenen végig.

  6. admin szerint:

    Nincsenek félreértelmezések. A 200 napos programból idéztünk, méghozzá pontosan, szó szerint.

  7. propaganda szerint:

    admin, a cikk nem csak idézetekből áll, hanem közéjük irkált kommentárokból is, nem tudom, feltűnt-e? Vegyél olvasószemüveget!

  8. Nagyapó szerint:

    propaganda! Nagyon érdekes, amit az Együtt-től idéz. Ekkora marhaságot összehordani, amit az Együtt írt és propaganda propagál, nehéz.
    -A “Mit is mond a kerítésről?” szakaszhoz:
    „meg kell erősíteni közös erővel Európa külső határainak és a válságos belső határszakaszoknak a védelmét.” írják.
    propaganda, hol vannak Európa külső határai? A schengeni övezet határai, az EU határai, avagy Európa határai???? A Magyar-Szerb határ melyikhez tartozik?
    – Mit is írt a tranzitzónákról az Együtt? szakaszhoz idézem:
    “Kulturált, emberséges és biztonságos befogadóállomásokat (sic)kell kialakítani a menedékkérők számára a jelenlegi zárt és embertelen tranzitzónák helyett.”
    propaganda. MO-on működik befogadó állomás (Bicskén és Vámosszabadi) valamint tranzitzóna Röszkén és Tompán. Mit akar a zEgyütt, melyiket szüntessék meg, vagy fogalmuk sincs a témáról? (A tranzitzónák Szerbia felé nyitottak)
    Az egész program egy blabla szöveg.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Jobban szerint:

    ….afgán és eritreai migránsok egymásnak estek a kikötővárosban. A mérleg 22 sebesült – közülük négynek az állapota életveszélyes.
    http://www.globoport.hu/199160/migranshaboru-calaisban-22-sebesulttel-video/

  10. Csimponya Wumpetics szerint:

    Ultrahazug fidesznyák közpénztolvaj hazaárulók és bűnözők vadulhülye agyszüleménye a primitívek ámítása, agymosó bekajáltatása , megtévesztése és megvezetése céljából . Választási csalás, mint a fideszbalfaszok összes agyament sülthülye plakátja, és a cenzúrázott közmédia agyatlanító fideszérdekű hazug híradásai. Fidesz Takarodj , normális ember nem szavaz közpénztolvajokra , focibuzi szotyiköpi maffiavezérekre !

  11. Kaschauer szerint:

    “propaganda” hazudik, és a nemzetellenes ballib propaganda szócsöveként sikálja a védhetetlent.
    Ezt képes leírni “Együttműködésre kell lépni az Európai Unió azon tagállamaival, közöttük különösen Németországgal, amelyek a biztonságteremtés és a menekültválság érdekében közös stratégiát hajtanak végre.”
    Éppen Németország sűlyed mély biztonságpolitikai válságba, és éppen Németország az, aki nem hajlandó semmilyen együttműködésre Európa biztonságának szavatolása érdekében. Éppen ők a menekültválság elindítói és előidézői.
    Ezért ostoba hazugság “propaganda” szövege.

Itt lehet hozzászólni !