460 tonna műtrágya

Police, Mr. Gabee, Csepel.info

A budapesti rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be annak a csepeli férfinak és társainak az ügyét, akik értékesítés céljából 69,2 millió forint értékben loptak műtrágyát. A bűncselekmény elkövetésében mindenkinek le volt osztva a szerepe.

A nyomozás adatai szerint a 39 éves budapesti U. Zoltán és a 29 éves budapesti B. Tímea 2016. január 7-én azért vásárolt egy kamiont, hogy azzal egy csepeli telephelyről műtrágyát lopjanak továbbértékesítés céljából. A telephely őrzését ekkor U. Zoltán és B. Tímea cégei látták el, ezért a bűncselekmény elkövetésének napjain és éjszakáin úgy szervezték az őrszolgálatot, hogy társuk a 23 éves budapesti J. Tamás legyen szolgálatban.

J. Tamás 2016. január 1-je és 2016. április 1-je között három alkalommal, összesen 460 tonna műtrágyát pakolt fel a kamionra, majd azt a telephelyről kiengedte. Az ellopott anyagot U. Zoltán és a 33 éves székesfehérvári P. Krisztián a cégük számláival értékesítette, majd a cég számlájáról a 69,2 millió forintot B. Tímea vette fel.

A budapesti nyomozók a négy elkövetőt lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai a nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

2 hozzászólás “460 tonna műtrágya” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Valahogy az az érzésem, hogy ez a cikk 2018. január 27.-én már lement. Ha ismétlik, ismételhetnék a hozzászólásokat is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Johnny szerint:

    69,2 Mft / 460t ? Ez “aranyból” volt?

Itt lehet hozzászólni !