Semmelweis-napi ünnepség a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Csepel.hu

Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek a Csepel betegeit is ellátó Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház aulájában június 29-én. Immár hagyomány, hogy ezen a napon méltatják az egészségügyben dolgozók munkáját és díjazzák a legkiválóbbakat.

Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója kiemelte és megköszönte az önkormányzatok segítségét és támogatását, melynek köszönhetően Semmelweis nap alkalmából valamennyi főállású közalkalmazott munkatársuk jutalomban részesülhetett. Az eseményen a csepeli önkormányzatot Morovik Attila alpolgármester képviselte.

Ralovich Zsolt beszédében kitért a közelmúlt beruházásaira és fejlesztéseire, melyeknek köszönhetően még hatékonyabban tudnak gondoskodni a közel négyszázezer ember egészségéről. Uniós forrásokból sikerült felújítani csepeli telephelyüket, az önkormányzat segítségével pedig a belső helyiségek is megújultak, komfortosabbak és energiatakarékosabbak lettek.

Jelentős eredmény ugyanakkor, hogy a csepeli önkormányzat támogatásával sikerült vásárolni egy, az országban első, úgynevezett 3 dimenziós laparoszkópos tornyot, melyet az urológiai osztály munkatársai használnak. Uniós pályázat keretében pedig nemrég aláírtak egy támogatási szerződést napelempark telepítésére mindhárom telephelyükre, mely az idei évben fog megvalósulni. Semmelweis nap alkalmából a Csepeli Önkormányzat 3,5 millió forinttal járult hozzá a kórházi dolgozók jutalmazásához.

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

2 hozzászólás “Semmelweis-napi ünnepség a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Gratulálok a kórház dolgozóinak! Örülök a fejlesztéseknek és a csepeli önkori hozzájárulásának!
    Ezek után jöhetnek a zellenzéki összefogás hazugságai az egészségügy leépítéséről!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. genovéva szerint:

    Mi komfortos? Jártál már ott betegként is? Pl. a CT, UH, csontizotóp előtti folyosón? Ótvar, Gulág feeling, és télvíz idején (merthogy ruhatár sincs) a csizmás-kabátos emberek között dekkoltatják a hálóinges magatehetetlen mamikákat.

Itt lehet hozzászólni !