Kiléptek az MSZP-ből, és mennek szavazni…

Magyar Idők, Csepel.info

Kiléptek az MSZP-ből

Bár egyetlen, a Magyar Idők által megkérdezett korábbi vagy jelenlegi önkormányzati vezető sem szeretné, ha migránsokat küldenének Magyarországra, a vasárnapi referendumon ennek nem mindenki ad hangot. Karsai József vállalja, hogy nemmel szavaz, Szabados Ákos titkolózik – írja a lap.

– Nemmel szavazok a betelepítési kvóta elleni vasárnapi népszavazáson, egy referendumon kutya kötelessége részt vennie egy olyan embernek, aki korábban közszolgálatot látott el – nyilatkozta lapunknak Karsai József.

A politikus korábban az MSZMP, majd az MSZP tagja volt, innen 2010 őszén lépett ki. A szocialisták színeiben két cikluson keresztül az Országgyűlésben, 2002 és 2006 között pedig a párt képviselőjeként a Békés Megyei Közgyűlésben ült. Karsai, aki Battonya polgármestere is volt 2006 és 2014 között, lapunknak azzal indokolta a voksolását, hogy a migránsözön idején ott volt a határon, járt Röszkén is, és látta, hogy mit művelnek az illegális bevándorlók.

– Több száz emberrel beszéltem a népszavazásról, és 95 százalékuk – néhány szocit és gyurcsányistát leszámítva – nem akarja, hogy migránsokat fogadjunk be. Mégis többen vannak, akik nem akarnak részt venni a referendumon. Számukra egyértelművé tettem, hogy ha vasárnap nem szavaznak nemmel, akkor igent mondanak a migránsokra. Mindenkinek meg kell értenie, hogy ez nem pártpolitikai kérdés, hanem nemzeti ügy – hangsúlyozta Karsai.

A politikus kitért arra is, hogy ha igent mondanánk a kvótára, akkor olyan migránsokat kapnánk, akiket a nagy nyugati államok kiselejteznek, akik nem tudnak angolul, és nincs szakképesítésük. Ráadásul más a kultúrájuk és a vallásuk. – Leginkább a gyerekeket féltem, mert ha itt bevándorlók lesznek, akkor nemcsak az elsős és másodikos diákokat kell iskolába kísérni, hanem mindenkit, mert bármikor bajuk eshet – szögezte le Karsai. Arra is figyelmeztetett, hogy a Közel-Keletről és Afrikából további óriási tömegek indulhatnak el a kontinensünk felé, és ha erre nem mondunk nemet, akkor Európának vége.

– Részt veszek a népszavazáson, de azt nem árulom el, hogy miként voksolok. Mindenkinek, aki a közélet szereplője, egy szavazás nem lehetőség, hanem kötelesség – jelentette ki lapunknak Szabados Ákos, Budapest XX. kerületének polgármestere, aki hosszú ideig MSZP-s színekben politizált. – Azt gondolom, hogy az emberek többsége is elmegy szavazni. A referendumon olyan döntést szükséges hozni, amely Magyarország javát szolgálja – hangsúlyozta Szabados Ákos.

Forrás: Magyar Idők

Egy hozzászólás “Kiléptek az MSZP-ből, és mennek szavazni…” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    http://www.origo.hu/itthon/20160929-lomnici-szerint-aggalyos-a-nepszavazas-bolykottalasa.html

    Ifj. Lomnici: A bojkottra szólítás rombolja az emberek jogtudatát
    ORIGO2016.09.29. 19:15
    Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a népszavazáson való részvétel alkotmányos alapjog, és a pártoknak kötelességük, hogy ennek a jognak a gyakorlását segítsék.

Itt lehet hozzászólni !