Tehetségnap a Vermesben

Csepel.hu

vermes2

52 csapattal, több mint kétszáz vendég gyerekkel játszottak együtt a Vermes iskolások intézményükben rendezett tehetségnapon. Április 29-én negyedik alkalommal tartottak logikai-matematikai játéknapot a kerületi iskolásoknak.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egész napon át folytak a programok, a 3-4. osztályosok délelőtt, az 5-6. osztályosok délután versenyeztek.

A helyszíneken – ahol felsős gyerekek vezették a játékokat – egyebek mellett a logikai készség, az egyensúlyérzék, az ügyeskedés és a gyorsaság is szerepet játszott.

„A fő hangsúly azonban az együttműködésnek jutott, hiszen a négyfős csapatok erős egymásrautaltságban játszottak, az eredmény az együttes teljesítményüktől függött. Fontos, hogy a gyerekek mennyire képesek egymás ötleteit elfogadni, egymás közt szerepeket, feladatokat felosztani” – tájékoztatta oldalunkat Blazicsek Anikó, a Vermes Tehetségpont teamjének vezetője.

A játékállomások kellékeit tanárok, diákok, szülők és volt tanítványok készítették.

A rendezvényen egy varázslatos kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők. Becz Éva tanítónő osztályával Fekete István: Koppányi aga testamentuma című regényét dolgozta fel egészen kivételes módon. Ennek állomásai végig követhetőek voltak a tárlaton. Lehetett itt látni többek között pazar páncélokat, fegyvereket, vérteket, pajzsokat is, melyeket Szabó Péter gimnazista diákmentor készített lenyűgöző tehetséggel.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !