Nyolcszorosára nőtt a csepeli közterületeken dolgozók száma

Csepel.info

Az elmúlt években egyre-másra szépültek meg Csepel közterületei az egykori Csepel Művektől nem messze álló, teljesen elhanyagolt Petőfi tértől vagy az Akácfa utcai Kiserdőtől egészen a Kis-Duna partig. De nem csak terek, utak, járdák, parkok és természetvédelmi területek újultak meg: több ezer fát ültettek, csapadékvíz-elvezetőket építettek, füvet nyírtak a Csepeli Városgazda munkatársai. Mindez annak köszönhető, hogy az önkormányzati cégben dolgozók száma több mint hét, a kétkezi munkát végzők száma pedig több mint a nyolcszorosára nőtt.

A fenti adatokat az teszi meghökkentővé, hogy a foglalkoztatottak létszámának radikális megemelése mellett a kerület kiadásai nem nőttek, hanem éppen ellenkezőleg: kétmilliárd forinttal csökkentek. Ennek oka a “mutyivilág”, a korrupció megfékezése volt. A Csepel.info Ábel Attila alpolgármestertől kapta meg azt a levelet, melyet Szabó Szabolcs balliberális parlamenti képviselő közérdekű adatkérésére adtak ki. Szabó Szabolcs azonban – akinek a csepeli és soroksári polgárokat kellene képviselnie – elhallgatta a kerületi vezetéstől kikért adatokat. Mivel a politikus szombaton elítélte a cenzúrát, az alábbiakban nyilvánosságra hozzuk az általa cenzúrázott levelet. A levél érdekessége, hogy Szabó Szabolcs a teljesítmény alapú bérezést akarta úgy bemutatni, mintha a kerület hatalmas pénzeket adna jutalmazásul. Ehhez képest a balliberális politikus nem a politikusok jutalmazását elutasító kerületi vezetést, hanem a 17 millió forint jutalmat felvevő Horváth Gyulát és a 37 millió forint jutalmat és prémiumot felvevő Szenteczky Jánost támogatja az őszi választásokon. Az alábbiakban a cenzúrázatlan levél olvasható, melyet fotóinkkal színesítettük.

Tisztelt Szabó Szabolcs!

Engedje meg, hogy magam is megköszönjem közérdekű adatkérését, melyre levelemben és a mellékletben küldjük a választ. Bízom benne, hogy elméleti gazdasági szakemberként már az adatokból látni fogja, hogy milyen jelentős változások mentek végbe az elmúlt években Csepelen.

A kerület vagyonkezelő cégétől kért prémium-adatokat éppen a jobb megértés érdekében további fontos adatokkal egészítettük ki. Pusztán az adatkérés tárgya alapján ugyanis az volt a benyomásunk, hogy demagóg politikai szándék áll mögötte.

Ismerve viszont az Ön választási ígéreteit, illetve azt, hogy csepeli képviselő létére megragadta a vidékieknek járó sok százezer forintos lakástámogatást, nyilvánvaló, hogy nem demagógiáról van szó. Inkább a helyismeret és a gyakorlati ismeretek hiányából fakad, hogy a prémiumadatokhoz elfelejtett elkérni további fontos információkat.

2014-06-24 09.56.20

Csepel Napja van ma

2010 októberében egy olyan önkormányzat irányítását vettünk át, amely a fizetésképtelenség küszöbén állt. A közpénz ellenőrizetlenül folyt ki MSZP-s és SZDSZ-es pártcégekhez, a lehetőségekhez képest ötödannyi szociális lakást tudtak kiadni, a kerület közterületei pedig a Szent Imre tér egyharmad részét kivéve elhanyagoltak voltak. Néhány valódi fejlesztésre 2010 októbere előtt csak választási években, és csak hitelből vagy jelentős vagyonelemek, például Észak-Csepel eladásából fordított a kerület akkori vezetése.

A korrupció miatt 2010-ben éves szinten kétmilliárd forintnál is többet költött a kerület MSZP-s vezetése a kelleténél. Jól mutatja ezt, hogy a korrupció-gyanús szerződések megszüntetésével, a pénzügyek rendezésével 17.291.338.000 forintról 15.221.158.000 forintra csökkentettük a kerület kiadásait. A különbség egészen pontosan 2.070.180.000 forint, amihez nem adtuk hozzá, hogy a kerület gőzerővel megkezdte a 16 éven keresztül elmaradt fejlesztéseket.

A korrupció visszaszorításának legfontosabb lépése volt, hogy pártcégek helyett az önkormányzat a saját cégével, a Csepeli Városgazdával végzi el a korábban kiszervezett munkákat. Ezért javultak a foglalkoztatási adatok.


2014-06-24 10.21.29

A Csepeli Vagyonkezelő Zrt. (Csevak) munkatársainak száma 2006-2010 között 2010-ben volt a legmagasabb, azaz 111 fő, többségük szellemi foglalkoztatott. Ez is felduzzasztott létszám, mivel Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt ott adott munkát a kampánystábjának. Nincs ezen meglepő, hiszen két bírósági ítélet mondta ki, hogy Szenteczky a magánügyvédeit is közpénzből fizettette ki. Az előbbiekből következik, hogy az akkori vagyonkezelő – eltérően a funkciójától – inkább volt egy szellemi (párt)foglalkoztató műhely, mint fizikai munkásoknak állást nyújtó munkahely.

A Csevak nem csak nevében változott Csepeli Városgazdára, de azt a munkát is végzi, amit minden más helyen a vagyont kezelő cégek végeznek. Mivel a korábban kiszervezett munkákat is a Városgazda végzi, 111-ről 807 főre (2014. 03. 31-i adat) nőtt a foglalkoztatottak száma, akik a korábbitól eltérően már nem zömében szellemi foglalkozásúak, hanem túlnyomó részt fizikai munkások. A pártokhoz kötődő cégek persze messze nem alkalmaztak ennyi fizikai munkást, hiszen munkát se nagyon végeztek. A korrupció visszaszorításával tehát nem csak a hatékonyságot tudtuk növelni, hanem a foglalkoztatottságot is.

A kerület vezetésének átvételekor megfogadtuk, hogy nem követjük elődeink korrupt politikáját. Tudatában a ránk hagyott önkormányzat anyagi helyzetével, elődeinknél jóval alacsonyabb polgármesteri és alpolgármesteri fizetést határoztunk meg. Jutalmat, prémiumot vagy más pluszjuttatást nem vett fel a jelenlegi kerületi vezetés 2010 óta. Emlékeztetőül: Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármester a jóval magasabb fizetésén és költségtérítésén felül 16,8 millió forintot, Orosz Ferenc alpolgármester 36,7 millió forintot, Horváth Gyula alpolgármester 17,3 millió forintot, Borsány György alpolgármester pedig 7,7 millió forintot kaptak a csepeli adófizetők pénzéből.

A vagyonkezelő és más hasonló, önkormányzati vagy akár oktatási cégeknél, szervezeteknél ugyanakkor nem csak Magyarországon, hanem az egész világon megszokott, hogy a munkaszerződésben meghatározott munkabér szerves részét képezi a prémiumok és jutalmak rendszere. (Ennek is utána tud nézni a baloldali vezetésű kerületekben, városokban vagy más európai, amerikai példák alapján.) Bár egyetemi évei alatt Ön is kapott ilyen pluszjuttatást, és elméleti szakemberként azt is tudja, hogy ez mi célt szolgál, az adatkérés miatt muszáj ezt röviden kifejtenem.

Lezárult a „Virágos Csepelért” program – Egynyári virágokat kaptak a lakók

Teljesen felújították a Kis-Duna öböl feletti hidacskát

A szokásos munkavégzésen kívül az önkormányzati cégeknél mindig vannak cél- vagy pluszfeladatok, melyeket el kell végezni. A sikeres munkavégzés érdekében ezért a munkabért megosztják. Csepelen a Magyarországon megszokott módon a cégvezetők munkabérének kb. felét teszi ki az ilyen jellegű prémium. (A Csepeli Városgazda esetében valódi célokhoz kötik a prémiumokat. Ez is változás a 2010 októbere előtti időkhöz képest, amikor a prémiumfeltételek komolytalanok voltak.)

Érdemes megnézni a prémiumok változását. 2007-1010 között összesen 90.709.279 forint került kifizetésre, míg 2010-2014 között 52.594.274 forint. Amennyiben a dolgozók – és a munka – arányában nézzük meg a prémiumok arányát, még beszédesebb adat jön ki. 2010-ben, amikor 111 ember dolgozott a Csevaknál, 28.836.200 forint prémium került kifizetésre 9 fő részére, ami egy foglalkoztatottra számítva 259.785 forint. 2013-ban 23.638.146 forint prémium lett kifizetve 6 fő részére, ami egy foglalkoztatottra számítva 32.030 forint. Arányaiban tehát az MSZP-s vezetésű időszakban nyolcszor annyi prémiumot fizettek ki sokkal kevesebb munkáért, mint manapság!

A kifizetett prémiumok nagysága:

Létszámadatok Csepeli Városgazda

Tisztelt Szabó Szabolcs!

Mint elméleti gazdasági szakember, és mint olyan, aki oktatásban dolgozóként nyilvánvalóan maga is vett fel jutalmakat és prémiumokat, reméljük, hogy közérdekű adatkérése nem demagóg politikai célból történt. Csepelen sok vidéki ember talál otthonra. Bízunk benne, hogy adatkérése az itt élő közösség szolgálatát célozza, hiszen gyulai lakosként, de Csepelen és Soroksáron megválasztott képviselőként mégis csak az itt élőket, itt dolgozókat kell képviselnie. Ehhez kívánunk Önnek jó munkát!

Budapest, 2014. július 8.

Üdvözlettel:

Ábel Attila
alpolgármester
Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

41 hozzászólás “Nyolcszorosára nőtt a csepeli közterületeken dolgozók száma” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Érdemes néha a politikán túl a lényeget is látni. Ahogy az Infó is írja, Szabó Szabolcs ellenzéki képviselő kérésére adtuk ki azokat az adatokat, melyeket a levelemben olvashatnak. Mivel a leírtak nem feleltek meg Szabó demagóg céljainak, nem hozta a közérdekű adatközlésére adott választ nyilvánosságra.

    Én ezt megtettem: pokolba a cenzúrával!

  2. Szabó Szabolcs szerint:

    Kedves Attila!

    Én azt kérdeztem meg tőletek, hogy mennyi prémiumot és jutalmat fizettetek ki. Ezt nyilvánosságra hoztam. A kért adatok mellé körítettél egy politikai pamfletet. Ezzel kapcsolatban pedig felhívtam a figyelmedet, hogy annak a kérdésemhez semmi köze, és ilyenre a jövőben magam nem tartok igényt.

    Akkor most ki hazudik?

    Egyébként meg érdekes dolog cenzúrázásról beszélni, hiszen egy megkapott levelet nem lehet cenzúrázni (cenzúrázni ugyanis kimenő levelet, illetve kiadott sajtóterméket lehet). Pl. Ti ezt csináljátok a Csepeli Hírmondó c. Fideszesen pártlapban. Ha szerinted bárkit is érdekel a válaszodhoz adott körítés, akkor hamarabb is közölhetted volna itt, hiszen pont az a lényeg, hogy közérdekű adatokat kértem, vagyis nem titkos dolgokat. Szóval bonyolult a magyar nyelv, de azért nem ennyire. Érdemes a szavak jelentésével tisztában lenni.

    A hírgyártáshoz további jó munkát kívánok!

    Üdvözlettel,

    Szabó Szabolcs

  3. felix szerint:

    Azért azt tegyük hozzá, hogy a közmunkásokat az állam fizeti, ezért aztán lehet kevesebből többet foglalkoztatni a kerületekben és elküldeni a drágább nem államilag foglalkoztatott munkaerőt.

  4. felix szerint:

    Tisztelt Szabó Szabolcs

    Bizony nem ártott volna nyilvánosságra hozni a levelet és leleplezni a hazug következtetésélt.

  5. Ábel Attila szerint:

    Látod Szabolcs, megint a demagógia és a rosszindulat. Ha a csepelieket képviselnéd, azt kérdezted volna, hogy MIÉRT és mennyi prémiumot kaptak a Városgazdánál. Azt ugyanis pontosan tudod, hogy az önkormányzati vagyonkezelő cégeknél a teljesítmény-bérezés miatt alapbér és célprémium van. Ez volt 2010 októbere előtt is – még ha kamucélok is voltak kijelölve.

    Szenteczkyvel sem az volt a bajunk, hogy prémiumot kapott. A bajunk az volt, hogy kriminalizálta a Csevakot, a haverjainak szervezte ki a munkákat. Ezeket a munkákat ma a Vagyonkezelő maga végzi. Leírtam, megkaptad, elhallgattad.

    Ennyit a cenzúrát kiáltó cenzorról.

  6. helyi szerint:

    Mennyi prémiumot is kapott Werner?Miért is nem fizette vissza a Csepeli Városkép vezérével együtt Orbán kifejezett kérése ellenére???? Erről miért nem szól a fáma??Szerencsétlen közmunkásokkal villogtok itt, ami szégyen!

  7. felix szerint:

    Ábel úr!
    A dolog roppant egyszerű. Lássuk a célokat és a hozzájuk rendelt prémiumokat.

  8. potyek szerint:

    esetleg az még jobb lenne, ha lennének normális munkahelyek, ahol mindenki a végzettsége szerint dolgozik, nem takarítana, meg füvet gereblyézne egész nap…

  9. Albérlő szerint:

    Kedves Szabolcs!

    Magad is láthatod, hogy az elődeinél jóval alacsonyabb alpolgármesteri fizetés ellenében (prémium nélkül!) még vasárnap is dolgoznia kell!!!
    Ésszel, szívvel, tisztességgel! 🙂

  10. kerdezo szerint:

    Én csak azt látom, hogy 7 év alatt megnyolcszorozódott a foglalkoztatottak száma. Tovább nő a közalkalmazottak száma, miközben a versenyszférában folyamatosak az elbocsátások.
    Tehát tovább nő az állami vízfej…

  11. Ábel Attila szerint:

    Kérdező: sajnos nem olvasol. Ha olvastad volna, kevesebbe kerül a több munkavállaló, mert nem lopunk. Másrészt pedig a foglalkoztatottság országosan is növekedett, ami mellett csökkent a munkanélküliség, a GDP meg Magyarországon nőtt most a legjobban.

    Olvass, nézz utána a dolgoknak, akkor nem leszel ilyen buta.

  12. szevenszi szerint:

    Tisztelt Ábel Attila!
    Miért kell butának nevezni azt aki nem ért magával egyet?
    Akkor lássuk miről van szó. A közmunkások az államtól ( a kormánytól ) kapják a pénzt, a közmunka program keretében. Havi 45 ezer nettó. Ezt nem az önkormányzat fizeti, vagy ha igen előtte megkapja az államtól. Tehát ezért Önöknek semmit nem kellett tenni. Nekünk viszont igen mert ez a mi pénzünk és ezeket mi finanszírozzuk és nem az Önök önkormányzata. Tehát ne legyen olyan nagyképű, mert még a végén butának nézzük.

  13. kerdezo szerint:

    Kedves Attila!
    Meg sem fordult fejemben, hogy a Fidesz vagy párttagjai lopnának, de ha Ön egy fel nem tett kérdésre kijelenti, majdhogy nem cáfol, Önök nem lopnak.
    Tartá a mondás: mindenki magából indul ki.
    Csökkent a munkanélküliség? Nem a munkanélküli járadékban részesülők száma csökkent?
    Ha valóban csökkent, akkor vissza a start mezőre, mert a közalkalmazottak száma megnyolcszorozódott.
    Mondjuk, régen is így volt teljes foglalkoztatottság, hogy mesterségesen kreált munkaköröket hoztak létre. Akár, ki is jelenthetném, hogy e tekintetben semmiben sem különbözik ma a Fidesz az MSZMPtől, de e kijelentést nem teszem meg!

  14. szevenszi szerint:

    Ezt nevezem demokratikus moderációnak. Az előző cikkekből kimoderáltak, pedig szokásomhoz híven nem emlegettem csúnya szavakat, csak azt írtam le, hogy lenne néhány IP cím amit szintén meglehetne nyilvánosan jeleníteni. Az igaz, hogy ezekről az IP címekről érkező posztok, nem a jobb oldalt gyalázzák.

  15. Balos szerint:

    Tisztelt Szabó Szabolcs!

    Őszintén kíváncsi lennék, milyen érzés egy év alatt ennyire elkurvulni. Úgy kezdte, hogy szeretné megújítani a politikát. Szimpatikus volt. Aztán elfogadta Szenteczky támogatását: kikerülhetetlen volt. De ő sem azért támogatta, mert kedvelte volna. Én ezt pontosan tudom.

    Most viszont ezt az embert nyíltan támogatja, pedig nem kötelező. Eldobott mindent, amit a politika tiszettésségéről mondott korábban. Mindent, amit gyűlöletesnek tartott, most elfogadhatónak tart egy cél érdekében.

    A cél szentesíti az eszközt? Ezért kezdte el? Most mit mondana egy olyan embernek, aki egy évvel ezelőtt volt: ne kezdjen bele, mert elkurvul? Nem szabad küzdeni a politikai tisztességéért, mert az úgyis tisztességtelen? Én kevés voltam, mint mackósajtban a brummogás? Az első próbatételnél elbuktam?

    Mit mondana?

  16. Doki szerint:

    Az azért magáért beszél, hogy 2010 előtt az MSZP-s vezetés mennyi pénzt vett fel és hogy 2010 után mennyit a fideszes vezetés… A tények makacs dolgok. Az egész csepeli MSZP a botrányoktól hangos… Ha egy kicsit önérzetesek lennétek, csendben maradnátok, de tudjuk, hogy legjobb védekezés a támadás.
    Szabó Szabolcs is jobban tenné, ha befogna a száját és nem játszaná meg magát, mert nagyon szánalmas amit művel, és olyan ne dumáljon, akit mindössze csak fél éve ismer a legtöbb csepeli.

  17. szigetország szerint:

    Tisztelt ‘képviselőm’, Szabó Szabolcs!

    Azzal hogy elfogadtad olyan emberek támogatását, mint a bírósági ügyeiről jól ismert Szenteczky János vagy a másik csirkefogó, Takács Krisztián, nincsen erkölcsi alapod alapod bárkit megszólni. Támogatóid között sikkasztók, rágalmazók vannak, akikre még büszke is vagy, és soha nem határolódtál el tőlük. Most is velük együtt kampányolsz. Sem a jobboldali, sem a baloldali értékeket valló embereknek nem elfogadható a bűnözői múlttal rendelkező emberek szerepeltetése és követendő példaként állítása a közéletben.

    Sajnos, eddigi tevékenységed arra mutat, hogy a bűnözői körökkel továbbra is szívesen tartod a kapcsolatot, ami számomra elfogadhatatlan.

  18. grün szerint:

    szigetország!
    “Sajnos, eddigi tevékenységed arra mutat, hogy a bűnözői körökkel továbbra is szívesen tartod a kapcsolatot, ami számomra elfogadhatatlan.”
    .
    Mit értesz “bűnözői körök” alatt?!
    A magyar Gányolmány és a Önkormányzati választási törvény szerint a jelöltségre vagy a szavazásra jogosultakra nézve vannak bizonyos törvényi feltételek!
    Például nem lehetnek jogerős ítélettel közügyektől eltiltva stb.

    Ha ez a helyzet számodra elfogadhatatlan, akkor prezentálj a nem elfogadható személyekről ilyent, megfelelő helyeken mutasd be és annyi meg egy bambi! 😛 😀
    Még a plébános úr megkérdezi egy esketés előtt, hogy tud-é valaki valamit ami nem teszi lehetővé a frigyet most szóljon, de utána fogja be a pofáját örökre!
    Csak a Szabolcs béketűrését tisztelem, hogy a rágalmazást bőven kimerítő kijelentésed felett elsiklik!
    “Bolond lukból bolond szél fú!” alapon! 😛 😀

  19. felix szerint:

    Szigetország.
    Te még rosszabb vagy Badaival és Várhegyivel.
    Náluk jogerős ítéletek voltak.
    Miről is beszélsz?

  20. felix szerint:

    Arra vagytok büszkék, hogy növekszik a létminimum alatt foglalkoztatottak száma?

  21. szigetország szerint:

    Grün már nemcsak Horváth Gyula hátsójába igyekszik, hanem Szabó Szabolcséba is. Mindegy, mit tesz Szabolcs, az a tuti! Ezt nevezik bálványimádásnak!

    Szabolcs, sokra viszed még, mert sok a seggnyalód!

  22. felix szerint:

    Kíváncsi vagyok arra, hogy hány az önkormányzat által fizetett közalkalmazott lett lecserélve, a kormány által fizetett közmunkásra.

  23. grün szerint:

    szigetország!

    Bocsáss meg nekem, úgy látom már megint szíven ütöttelek a zigassággal!
    Olyankor mentek át személyeskedésbe mikor már nincsenek érveitek!
    Ezért szartok ennyire a vereségtől, mert Ti is tudjátok esélyetek sincs a győzelemre, a zembereknek kinyílott a szemük és látják azt a mérhetetlen hazugságot és önfényezést amit ellenük elkövettek!

    Csak így tovább és érik a narancsos bukta! 😛 😛

  24. szigetország szerint:

    Szabó Szabolcs mindig hallgat akkor, amikor felemlegetik neki a bűnözői körökkel való kapcsolatát. Egy nyilvánvalóan bűnözőkből álló csoport támogatását elfogadva lett képviselő, őket példaképnek állította, tőlük nem határolódott el. A jobboldali és baloldali értékeket való emberektől távol állnak a sikkasztást, rágalmazást elkövető, a korrupciót elősegítő emberek — de nem áll távol Szabó Szabolcstól.

    Na, ettől van hányingerem.

  25. felix szerint:

    Szigetország.
    Amennyiben igazad lenne, egy polgármester jelölt nem kormány tag.
    Ti ilyen szintre emeltétek a korábbi elítéltet.
    Mondom elítéltet, nem általuk támogatottat.
    Fura erkölcsi érzéked van.

  26. felix szerint:

    Szigetország is hallgat. 🙂

  27. ebihal szerint:

    szigetország!
    Az üres vádaskodás eddig mindig bejött a Fidesznek, jó tanítvány vagy!

  28. felix szerint:

    Ebihal!
    A suttogók szerint nem is akármilyen szinten.

  29. nagyapó szerint:

    Szabó Szabolcs! Miután elszámolt lelkiismeretével, a saját kis lakásmutyija ügyében, kérdezhet másokat. Anélkül hiteltelen, ahogy a kínai mondja “elveszítette arca fényét”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  30. nagyapó szerint:

    Eetásak! “2014. május–júliusra a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 92 ezer fővel, 354 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta 2,2 százalékponttal, 7,9%-ra mérséklődött.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  31. nagyapó szerint:

    Szegény Szabó. Idióta Dr. grün t.t. támogatására szorul. szigetország kérdezi Szabót, idióta Dr. grün t.t. válaszol. Nem semmi! Szegény Szabó legény.
    Ez van nekünk. Szabó képvisel. Hol, mikor, mit????

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  32. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Mi tart vissza a lakásmutyi bejelentésétől?!
    Csak nem a kiröhögéstől való félelem?!
    Eggyel több vagy kevesebb neked már nem oszt, nem szoroz!
    Bátran csapjál bele a lecsóba! 😛 😀

  33. helyi szerint:

    Nyugi nagyapi, hamarosan nyit a Nyugdíjas Ház a víztoronynál, lesz hova menniem felidézni a régi szép kommenista emlékeit.:)

  34. fghfjhgkjhk szerint:

    helyi, van neki.

  35. nagyapó szerint:

    Idióta Dr. grün t.t. Már megint hülyeséget írogat. Szabónak idióta Dr. grün t.t.-re van szüksége? Talán ő maga is le tudna írni egy választ.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét,lop.

  36. köves szerint:

    ez az egész egy majom,cirkusz,miért nem törödnek a lakóság gondjaival ,és kőzmeghalgatás miért nincs mert ez kteleő lenne.Aztán tőbb MIÉRT van. sorolnám.: gyermek korház/ott áll üresen, észak csepel eperfőld csáki szalmája,és társasházak közös,költségek nagy foku elmaradása,az egy pár renitens lakó kibaszik a rendesen fizetőkkel.A tartozások nagy összegüek/romlik a lakások ezen házakban értéktelenekké romlanak.Aztán a kurva anyját annak aki nem akar kórházet Csepelen.A libsik Demszky tolt ki velünk.A szabi pedig menjen a francba mi a francót akar csepelen? milyen épitő jelleget váltözást tervez?hógy a szegényeknek jöbb legyen.Ezt jó lenne megszivlelni minden górénak.

  37. ebihal szerint:

    köves!
    Feltetted a kérdést a Szilárdnak is? Volt neki 4 éve!

  38. Gordon szerint:

    Felixnek is el kellene végre mennie dolgozni.
    Megszokná.

  39. felix szerint:

    Gordon!
    Nyugdíj mellett szívesen mennék melléd dolgozni, csak áruld már el végre, hogy mit csinálsz.

  40. köves szerint:

    ebihal! Kérdéseim mindenkihez szóltak Szilárdhoz is. ugy tudom az uj jelőlt borbély Lénárd . na csá!

Itt lehet hozzászólni !