Szabó Szabolcs: hazudott valamit a Hírmondó

Vélemény – Szabó Szabolcs

Szabó Szabocs átszavazó

Szabó Szabolcs a vidékieknek fenntartott csepeli szavazóhelyiség előtt választása napján: ő azt hallgatta el, hogy nem is csepeli

A balliberális pártok csepeli és soroksári parlamenti képviselője nem árulta el, hogy szerinte mi volt a hazugság. Szabó Szabolcs nyílt levelében nem csak a rejtélyes hazugságról, hanem arról is írt, hogy nem szabad hazudni és cenzúrázni.

A Csepeli Hírmondó címoldalon számolt be Horváth Gyula balliberális polgármester-jelöltnek a romák Csepelre költöztetésének ügyében tett nyilatkozatáról. A lap emellett a 2. oldalán írt Falus Ferenc balliberális főpolgármester-jelölt csepeli kampánylátogatásáról, a 4. oldalon pedig a balliberálisokat vezető Horváth Gyula és Szenteczky János valamint Borbély Lénárd, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjének választási programjáról. Szabó Szabolcs gyaníthatóan e cikkekből ítélhette meg, hogy valamit hazudhatott a lap, bár azt nem tudjuk, hogy szerinte mi volt az. A balliberális politikus levelét az alábbiakban olvashatják.

NYÍLT LEVÉL MÁGER JUDITNAK, A CSEPELI HÍRMONDÓ SZERKESZTŐSÉGVEZETŐJÉNEK

Tisztelt Máger Judit!

Az Ön által szerkesztett Csepeli Hírmondó c. önkormányzati lapot a csepeli adófizetők finanszírozzák. Az Ön által szerkesztett önkormányzati lap célja így nem is lehet más, mint a csepeli lakosok objektív és független tájékoztatása. Egy demokrata így gondolkozik. A sajtószabadságért küzdöttek elődeink és velünk élőhonfitársaink 1848-49-ben, 1956-ban, 1989-90-ben. Mi büszkék vagyunk elődeinkre, akik megküzdöttek a szabadságért, amit így nekünk is kötelességünk utolsó leheletünkig védeni.

Az Ön általszerkesztett lap ezen alapvető demokratikus elveket folyamatosan mellőzi. A Csepeli Hírmondó nem más, mint a helyi Fidesz pártlapja. Ön szerint ez normális? Ön szerint így működik a 21. századi demokrácia? Ön szerint így kell tisztelegnünk a szabadságunkért harcoló és küzdő őseink emléke előtt?

Legutóbbi lapszámuk ékes bizonyítéka annak, hogy a Csepeli Hírmondó semmibe veszi a sajtószabadságot, valamint az alapvető sajtóetikai elveket. Már a címlapon olyan állítást fogalmaznak meg, mely tényszerűen nem igaz! Az említett számban– folytatva az elmúlt évek hagyományait – egyoldalúan csak a Fidesz csepeli szervezete, valamint a helyi Fideszes városvezetés írásait és közleményeit jelentették meg. Nem gondolja, hogy más csepeli politikai szervezetek álláspontját is be kellene mutatniuk? Miért nem adnak teret a testületben képviselővel rendelkező MSZP, DK, LMP helyi szervezeteinek? Miért nem jelentetik meg a csepeli országgyűlési képviselőt delegáló Együtt-PM pártszövetség álláspontját?

Az országgyűlési választások előtt nyilvánosságra hozott programunk fontos eleme volt a független és elfogulatlan helyi sajtó megteremtése. Ezen elképzelésünk jottányit sem változott. Mert egy demokrata így gondolkozik. Mert egy demokrata így cselekszik.

Tisztelettel,

dr. Szabó Szabolcs
Csepel országgyűlési képviselője

13 hozzászólás “Szabó Szabolcs: hazudott valamit a Hírmondó” bejegyzésre

  1. Mr. Gabee szerint:

    admin: Kérlek javítsd Szabolcs 2 hibáját: “általszerkesztett”

  2. grün szerint:

    Mr. Gabee!
    Milyen alapon lehetne belepiszkálni egy levélbe?!
    Ahogy a Smitti Paja “álamelnök” hibáit sem lektorálta senki, úgy itt sem illik!
    Egyébként is a Szabolcs égetése a cél! 😛 😀

  3. admin szerint:

    Kijavítjuk a helyesírási hibát. Ez nyilvánvalóan gépelési hiba, nem pedig tanulatlanságból eredő.

  4. Szabó Szabolcs szerint:

    Nagyon kedves vagy Attila!

    A hiba abból ered, hogy a facebook “jegyzet” alkalmazása általam ismeretlen okból mindig összevonja a szavakat, amikor doc fájlt illeszt be az ember, így a szöveget újból szét kell szedni. Szóval nem gépelési hiba, és nem tudatlanság 🙂

    Ami a lényeget illeti: olvassátok néha el az újságot! Egyszerűen pártlapot adtok ki közpénzen. Nincs ebben semmi rejtély. (csak hogy a legnagyobb hazugságot megemlítsem: azt adjátok Gyula szájába, hogy csupán egy családot költöztettek Csepelre. Ugyebár Gyula nem ezt mondta.). Ti nem beszámoltok a kerületi hírekről és közéletről, hanem szubjektív, pártérdeknek megfelelő propagandát folytattok. Ez nem újságírás. Ez nem tájékoztatás.

    További szép napot!

    Szabó Szabolcs

  5. Öreg nyugger szerint:

    Arra, hogy Szabó Szabolcs mit tart hazugságnak a Hírmondóban, nem tudok válaszolni! Arra viszont, hogy a csepel. info. hogyan “csúsztat”, álljon itt példaként ennek a cikknek első mondata: “A balliberális pártok csepeli és soroksári parlamenti képviselője nem árulta el, hogy szerinte mi volt a hazugság.” Ez kérem a nettó szemenszedett hazugság, mivel Szabó Szabolcs nem valamelyik párt listáján került a Parlamentbe, hanem a budapesti 17 választókerület (Csepel és Soroksár) választópolgárai többségének akaratából! Ez a különbség egy pártlistán bekerülő (pl.: Németh Szilárd) valamint egy választókerület szavazóinak többsége által megválasztott képviselő mandátumának ” legitimitási ereje” között.! Emlékezzenek a miniszterelnök EU parlamenti képviselők legitimációját kritizáló kijelentése indokaira! Ez adott nekem is útmutatást ennek a következtetésnek levonására. Az EU parlamenti választásokon, ugyanis pártlistákra szavaznak. Ezért tartotta Orbán Viktor az EU parlamentet gyengébb legitimációjú testületnek, egy nemzeti parlamenthez képest.
    Ehhez járul még az az -önök szempontjából- szomorú tény, kedves csepel.info, hogy a -valóban Fidesz többségű- Soroksáron, úgy 5000 szavazatnyi hátrányba került a Baloldali összefogás, így Csepelen legalább ilyen mérvú többséget kellett szerezniük, hogy nyerjenek.

  6. felix szerint:

    Pontosan tudták, hogy mi volta hazugság. Ott már nem lehetett úgy javítani a címet mint itt.

  7. Mr. Gabee szerint:

    Az öreg nyuggereknek (akik útálják oldalunkat) szeretnék kívánni a három kívánságban. Ezúttal kizárólag egyetlen kívánságom van. A másik kettőt meghagyom a gyerekeknek:
    http://youtu.be/oL0tbWmK51U?t=17s

  8. Doki szerint:

    2010-ig a Csepel Újság talán nem pártlap volt? Bárány Tibor talán nem Tóth Mihályék embere volt? Az éremnek 2 oldala van Szabolcs…

  9. ebihal szerint:

    Te szerencsétlen! Azt ígértétek, hogy ti másképp csináljátok!

  10. gyula szerint:

    Dr. Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője Gyuláról. Így lett volna pontos az aláírás. Tehát a gyulai lassan, aki már lassan másfél éve már csepeli. Itt jutott mandátumhoz, de gyulai lóvét nyal fel az országgyűlésből. Most már nincs baja az képviselői fizetéssel, mint ahogy azt a választások előtt nyivákolta. Most már a Nagy Demokratikus Ő is részesül belőle, s így minden oké lett. Ráadásul többet kap, mint a fővárosiak, mert a Nagy Demokratikus Ő gyulai, mint a kolbász (wurst).

  11. kuku szerint:

    grün hol van fletó lopott szakdolgozata a volt sogorál de az övét ki irta

  12. felix szerint:

    kuku.
    A dolog még ma is úgy áll, hogy saját maga írta.

  13. kuku szerint:

    félix biztos igazad van de sokan büszkék lennék rá hogy mint kormányzása erényeit amit ismerünlt hát szakdolgozatávál is beismerjént nyerjünk

Itt lehet hozzászólni !