Döbbenetes felvétel: tűzharc Afganisztánban

Index, Youtube.com

Egy Afganisztánban szolgáló amerikai katona sisakkamerájával rögzítette, amikor tűzharcba keveredett a helyi ellenállókkal. A felvételen látszanak a körülötte záporozó sorozatok, majd pedig az is, ahogy a földön fekve próbál segítséget kérni a társaitól. Négyszer is eltalálták, de a golyóálló ruházat megvédte a testét.

Egy amerikai katona privát videója került fel két napja a youtube-ra, azóta több mint egymillióan megnézték, hogyan menekül az afgán hegyekben a rázúduló lövedékek elől.

A katona egységét őrjáratozás során érte támadás Kunar tartományban. Amíg a többiek leértek a géppuskatűz alá vett hegyoldalon, ő fedezte a csapatot. Fejkameráját akkor kapcsolta be, amikor elindult utánuk.

A felvételen jól látszik, hogy a meredek, nehéz terepen csak néhány métert tud ereszkedni, a golyózápor visszafordulásra kényszeríti.

A videóhoz fűzött szöveg szerint az alatt az egyetlen perc alatt, amíg menedéket talált egy sziklatömb mögött négyszer találták el, egy sorozat pedig kiszakította kezéből a fegyverét. A gránátlövő használhatatlanná vált.

A legdrámaibb rész mégis az, amikor a katona testét ért többszörös találat után, a sziklatömb mögött fekve kiabálva próbálja felhívni társai figyelmét magára, de nem jelentkezik senki.

A youtube-ra feltöltött szöveg szerint a katona végül maradandó sérülés nélkül úszta meg az esetet, a védőruházat felfogta mind a négy lövést.

Forrás: Index

20 hozzászólás “Döbbenetes felvétel: tűzharc Afganisztánban” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ez a felvétel csak egy szélhámoskodás!

    Egyébként meg minek ment Afganisztánba, ha zokon veszi, hogy lőnek rá?

  2. Vátesz szerint:

    Még 2001-ben kiplakátoltam Csepelen, hogy az afganisztáni háborúval nem oldanak meg semmit! Egy népet nem lehet legyőzni, ha az nem adja meg magát! Amit az oroszok vadállati kegyetlenséggel tíz év alatt nem tudtak elérni, azt Blair és Bush sem tudja véghezvinni! Blair azt hazudta, hogy segíteni akarnak az afgánokon, én meg megírtam, “sikerülni fog, mert a halott afgán sem nem fázik, sem nem éhezik!” Takarodjatok haza Afganisztánból, s a magyaroknak sincs ott semmi keresnivalójuk! Majd lehet etetni itt az idemenekült afgán kölyköket, mintha nem lenne elég bajunk az itteni “norvégekkel” is! Obama is törődne inkább az otthoni dolgokkal, például hogy sittre vágatta volna a Lehmann Brothers össze vezetőjét! Iránnal meg kár szívózni, ott sem fognak győzni az amerikaiak! Az izraeliek meg maradjanak nyugton a seggükön, mert a világbéke úgy fog eljőni, hogy egyszer valaki szarrá bombázza őket, s akkor belátják, ők is csak egy nép a többi között! Nincs semmiféle választott nép, ezt ők hazudják maguknak! E pluribus unum! Egy a sok közül!
    “IZRAEL ADDIG LÉTEZIK, AMÍG AMERIKA NAGYHATALOM! Copyright Vátesz.”

  3. Tóth Mária szerint:

    Vátesz, minden szavaddal egyetértek! Amerikát már régen /Reagen/ nem azok vezetik, akiknek kellene, de tudjuk, hogy miért nem!

  4. Meghát.... szerint:

    Lihegés közben kiabálni is csak egy amerikai katona tud!!!!!!

  5. lolka szerint:

    beküldve:Külföld, technika….otthon marad esztergálni, nem éri találat…

  6. krapulaxxx szerint:

    A video címe:
    Az afgán szabadságharcosokat csak egy köpeny védi, nem űrtechnológiás védőruházat, mégse győzi le őket a texasi kukoricaföldről érkezett Johnny.

  7. Gordon szerint:

    Azért azt ne felejtsük el, hogy az afgán “szabadságharcosok” nem is szabadságharcosok.

  8. Dr. grün szerint:

    Tudja ott még valaki, hogy ki ki ellen harcol?!
    Vagy csak lőnek mindenre ami mozog, mint a magyar vadászok?!

  9. Gustavo Thoeni szerint:

    Egy emberölésért jogerősen elítélt gyilkost büntetési ideje alatt eltávozásra szabadon engedhetnek

    “A magyar közállapotok abszurdisztáni állapota sok meglepetést már nem tud szolgáltatni, de fölöttébb nyugtalanító, hogy bármikor elsétálhat mellettünk az utcán Sztojka Iván, Szögi Lajos egyik lincselője, netán a kulcsi mészáros vagy esetleg a balástyai rém, mert éppen szokásos kimenőjüket kapták meg wellness-börtönükből” – írta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

  10. Gordon szerint:

    Úgy emlékszem a korábbana jobbik felvonulásánán is meg-megjelent egy-két büntetett előéletű (pl.: zsiráf).

  11. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. szeptember 30., vasárnap – 19:53
    -Nem kell erőlködni az emlékezéssel, elég a holnappal törődni…egy dolog a büntetett előélet és más dolog a büntetését töltő…oda kéne már egy kicsit figyelni az olvasásra…

  12. Vátesz szerint:

    Az afgánok igenis szabadságharcosok!
    Szabadnak lenni annyit jelent, hogy saját szokások szerint élni! Copyright Vátesz.

  13. Zoli049 szerint:

    Vátesz!

    A poszt a Tálib kisebbségről ír, így nem ők az afgánok még mindíg…

  14. Vátesz szerint:

    A Taliban a vallásos afgánok szervezete, nem nemzetiség, amelyből, pontosabban a törzsekből van néhány, például pástuk, tadzsikok, stb. Az afgánok összefoglaló név, Afganisztán területén lakókat jelöli.

  15. Vátesz szerint:

    Szovjetek sem éltek soha a Földön, mégis megtámadták Magyarországot! Mármint az oroszokból és más népekből besorozottakból álló Szávétszkájá Ármija.

  16. felix szerint:

    Ej ej ezek a szovjetek megtámadták Magyarországot pedig az csak szabadon a szokásainak megfelelően élt.

  17. Gordon szerint:

    Ha jól emlékszem a tálibok már az előtt harcoltak, hogy az USA beavatkozott volna. És emellett előszerettel és nagy kedvvel pusztították az ország műemlékeit, terrorizálták a helyi lakosságot is.

    A jobbik meg inkább foglalkozzon azzal, hogy a muzulmánok mit művelnek a keresztényekkel Afrika egyes területein.

  18. Gordon szerint:

    Mielőtt a ruszkik bejöttek volna azért történt egy pár dolog…

  19. "?!" szerint:

    Mi történt mielőtt bejöttek a ruszkik?

    Mesélj “Gordon”!

Itt lehet hozzászólni !