A nagy kérdés

Magyar Hírlap

Victor Ponta és Robert Fico. A feltámadt kisantant.

Ponta csinált „ügyet” Nyirő temetéséből. A temetés szervezése ugyanis több mint egy éve folyt, a magyar és a román illetékesek mindenben megegyeztek – és akkor jött a kormányváltás.

Jött Ponta, és előre megígérte, hogy a marosvásárhelyi orvosképzésben nem lesz magyar kar. Elődje, a jobboldali román kormány megteremtette végre azt, ami a világ legtermészetesebb dolga kellene legyen, de jött Ponta, ez a rossz külsejű lókupec, akitől senki sem venne használt autót, és visszavonta elődje intézkedését. Nagyon nem is indokolta. Csak. Jött Ponta, és bejelentette, hogy a választójogi törvényt és a közigazgatási beosztást a magyarság kárára fogja átszervezni. S mert ennyi gazemberséget azért mégsem tehetett volna meg szó nélkül, hát ráharapott Nyirő József újratemetésére.

Azóta szó sem esik a magyar kar elvételéről és egyebekről – csak Nyirőről. Ponta – aki a saját alkotmánybíróságának döntéseire is magas ívben tesz – boldogan konstatálhatja, hogy az unióban mindezt nyugodtan megteheti.

Fico is megteheti, és mindig is megtehette. Az EU a füle botját sem mozdította és mozdítja, amikor megfosztják állampolgárságuktól a felvidéki magyarokat. Az EU-t ez nem érdekli, a „művelt” világ erre nem érzékeny. Erre sem. A „művelt” világ a „melegolimpia” önmagukat sportolóknak tituláló nyomorultjai miatt aggódik. Hugh Grant meg a magyar médiáért aggódik. Istenem, pedig micsoda remek színész… Milyen kár…

A „művelt” világ az önimádat büszke heverőjén fekszik. Romulus Augustulus a nyálát folyatja, és még nálánál is fiatalabb fiúkra vágyik. Odoaker pedig készülődik…

De addig marad Ponta, Fico és a „művelt” világ. Marad a kisantant. Teljes egyetértésben a „nagy” antanttal. Mint annak idején s mint mindig.

Egyre többször látom, hogy a Monarchia volt a legutolsó menedék.

Nézem a csodálatos Parlamentünket, amely a Monarchia nemzetiségeinek is épült, ahol románok és szlovákok is ültek és felszólaltak. S bennünket gyaláztak már akkor is, ott is. S lett belőlük Ponta meg Fico. Az üres gyűlölet, az igazi ostoba kegyetlenség, a rémisztő frusztráció és a szűnni nem akaró bűntudat miatti engesztelhetetlenség fajtiszta példányai.

S ővelük vannak a hazai „ugyanilyenek”. A kisantant belső katonái. Jászi Oszkár, Garbai, Linder Béla, Cserny, Szamuely utódai. És bizony Lukács György „ovisai”. Mind-mind együtt. Nem változik soha semmi sem. Csak a versek feleselnek egymásnak – ugyanarról.

„A romlás vagyok, a hanyatlásvégi Róma:
jönnek a szőke és roppant barbárhadak
s a Birodalom únt akrosztikont farag
s stílusát bágyadó alkonyat aranyozza.”

Baudelaire még csak dekadens. Kosztolányi már realista:

„Az önimádat büszke heverőjén
fekszem nyugodtan, s a paplanomra sárgán
hull éji villany, nappali verőfény.
Füst és kávé között henyélek,
mivel a dolgom, végzetem csak annyi,
hogy élek.”

A dekadencia és a realizmus között pedig egy befejezett és egy közelgő világháború nyújtózkodik – és a kisantant. Ölik, pusztítják, levágják, meggyalázzák a maradék kis magyar világokat mindenütt, kívül-belül, s minekünk még védekezni sem illendő. Sőt: védekezésünk felháborító. Hiszen kérdés csak egy van, s ezt már Illyés is tudta:

„Pusztul a nép – kezdtem. Hangom
elakadt. – A magyarság…
Mit? Magyarok? – hangzott. – Csönd, te
zsidógyűlölő!
– Pusztul a nép… Hallgass! Ne beszélj itt
másról! A kérdés
Egy volt és leszen is: antiszemita vagy-é?”

Illyés sorai 1939-ből valók. És most tessék csak nyugodtan, higgadtan végiggondolni: lett más kérdés azóta?

Nem lett.

Akkor pedig mondjuk ki végre: ez minekünk nem kérdésünk többé. Eluntuk. A kérdést is és az aljas kérdésbe bugyolált ocsmány állítást is. És a szándékokat, amelyeket szolgál. Eluntuk a kisantantot is. Ideje van önmagunknak végre.

Bayer Zsolt- magyarhirlap.hu

17 hozzászólás “A nagy kérdés” bejegyzésre

  1. Gr.drün szerint:

    Érdekes ezt az Illyés verset sokáig nem lehetett nyomtatásban olvasni. Megtört a jég.
    Aztán meg az is kiderült, hogy a Jobbik EP képviselője, volt alelnöke, Szegedi Csanád is zsidó. Na meg azt is olvasom, hogy 400 ezer magyar dolgozik külföldön, és ettől csak több fog, ha nem sikerül hamarosan munkahelyeket teremteni. A baj az, hogy az “ész” megy el. Hatelemis cigányokat visszatoloncolják, de több diplomás kvalifikált embereket nem.
    Erre mondaná Virág elvtárs : A nemzetközi helyzet fokozódik…

  2. Dr. grün szerint:

    “Jött Ponta, és bejelentette, hogy a választójogi törvényt és a közigazgatási beosztást a magyarság kárára fogja átszervezni!”
    Ez a Ponta! Honnan veszi a bátorságot, hogy minket koppintson?!
    Vagy Ő is több ciklusra betonozza be magát?! 🙂

  3. Vátesz szerint:

    Ponta elődje Ungureanu a hebraisztikai tudományok doktora volt, viszont nem lehetett tudni, hogy az e? Ponta fingot sem ért a hebraisztikához, neki nem is kell, mert színtisztán az. Innen van a nagy bátorsága, mögötte van a nyugati bankárvilág.

  4. Dr. grün szerint:

    “Akinek Isten (a pénz) a barátja, könnyen boldogul!”

  5. Királyerdei szerint:

    A fényes gomb.

    Van Európa asszonyság kabátján egy fényes gomb. Mi magyarok Magyarországnak, magyar Hazának hívjuk. A szarkák számára viszont csak egy fényes gomb, amit el szeretnének lopni. Ilyen a szarkák természete.
    Hazánk történetét nézve, bőven jutott szarka, aki ránk fente a csőrét.
    Némelyiket lenyilaztuk, egynéhányat elzavartunk, volt, amelyiket hazaküldtük.

    Tisztességes küzdelem volt szemtől szembe. De most valami megváltozott.
    A szarka átváltozott, dögkeselyűvé vált. Harciasságát sunyi, alattomos mosolyra cserélte. Ő az „üzletember”. Az ő fegyverei a bankok, a médiák, a korrupt politikusok.
    Harci eszközei a csábító hitelek, a hírek elferdítése, elhallgatása, a magyarokat megnyomorító adók és törvények gyártása. Jellemtelenségéből adódóan mindenütt ott rejtőzik, ahol pénzt szimatol.

    A sunyik most bajban vannak! Hiába a sok ellopott pénz, hiába a zsebben lévő parlamenti pártok. Nincs az a pénz, amin hazát lehetne venni.
    Ahogy az olajkészlet fogy, úgy fogy az USA érdeklődése a Közel-kelet iránt.
    Amerika nélkül Izraelnek vége! Meleg lett a föld a talpuk alatt.

    Nosza, megvan a cél-ország, de hol fognak lakni? A stratégia készen, hisz jól bevált a palesztinokkal szemben is.
    – Építtessünk kerítéssel körbevett, jól védhető lakóparkokat a magyarokkal, akiket a végén úgysem fizetünk ki. Vegyük el jelzáloggal terhelt ingatlanjaikat, hisz úgysem tudnak fizetni, (v)álság van! Igen ám, de azt azért nem várhatjuk el Izrael népétől, hogy a gojokkal egy iskolába, közös kórházba járjanak! Sebaj, le kell zülleszteni a magyar oktatást, be kell zárni az iskolákat, (amiket majd átvesznek ingyen), rá kell tenniük a kezüket az egészségügyre, a kórházainkra – és már minden kóser.

    Nagy az öröm Izraelben. Csak egy a baj, az ország foglalt, tele van magyarokkal. Jön az ötlet: – túl sokan vannak, elég lenne 3 millió is.
    Rabszolgának. Kipattan a szikra: biztassuk fel a cigányokat, majd azok elvégzik a piszkos munkát, aztán persze őket telepítjük ki az üres Izraelbe, hadd legyen az araboknak is örömük benne. Tobzódnak az ötletekben: Mérgezzük meg őket, ismeretlen származású élelmiszerekkel és még pénzt is keresünk.
    Hirdessük, hogy mennyire trendi szinglinek és egyáltalán nem szégyen buzinak lenni. Így nem szaporodik a magyar. Kiírtja önmagát.

    Ám számításaikba hiba csúszott! A terv kiszivárgott. Árulók ott is vannak.
    Még egy év kellett volna-e gyalázatos tervhez. Ezt az egy évet kaptuk meg a Jóistentől, ezt az utolsó lehetőséget kell kihasználniuk a magyaroknak.
    Mit tehetünk? Összefogunk! Számon kérünk!
    Számon kérjük jelenlegi vezetőinket, képviselőinket. Nem veszünk mérget a multiktól. Nem olvasunk és nézünk hazug sajtót, nem hallgatjuk tovább a magyarok gyalázását a parlamenti pártoktól.
    Összefogunk! Piacra járunk, magyar árut veszünk, beszélgetünk a szomszédokkal, szerveződünk.

    Informálódunk, tervezünk, cselekszünk!
    Nem vagy egyedül! Hallgass a szívedre, keresd a tenni vágyó magunkfajtákat.

    Haza csak egy van! Magyarország a Magyaroké!

    Mennyei Atyánk, mindenható Istenünk, színed elé járulunk, Benned bízva és Hozzád könyörögve kicsiny nemzetünkért.
    Már nem szabadságharcot folytatunk, élet-halál küzdelem a tét.
    Mi is ezzel a hittel álltunk és állunk a harcban, hisszük, hogy számíthatunk a Te segítségedre.
    Imádkozunk vezetőinkért is, hogy Istenhez hűen vezessék országunkat, nemzetünket…
    Segítsd őket, segíts minket Szent lelked erejével, mert Tiéd az ország, a hatalom, és a dicsőség.
    Mindörökké.

    Ámen.

    Kérlek, adjátok tovább, imaháló borítsa be a Kárpát-medencét.
    Mindszenty Bíboros Atya mondta:

    ” Ha lesz egy millió imádkozó magyar,
    nem féltem ezt a nemzetet “;

    Legyen! Itt az ideje.

  6. Dr. grün szerint:

    Királyerdei!
    Szépen beszélt a plébános úr!
    “A szarka átváltozott, dögkeselyűvé vált. Harciasságát sunyi, alattomos mosolyra cserélte. Ő az „üzletember”. Az ő fegyverei a bankok, a médiák, a korrupt politikusok.
    Harci eszközei a csábító hitelek, a hírek elferdítése, elhallgatása, a magyarokat megnyomorító adók és törvények gyártása. Jellemtelenségéből adódóan mindenütt ott rejtőzik, ahol pénzt szimatol.”
    Jó bót volt elcserélni a szarkát dögkeselyűre?!
    Itt már a zima nem segít, jöhetne a munka!
    “Ora et labora!”

  7. Gr.drün szerint:

    Ez mind szép, csakhogy. Ha a ma életbe lépő új munka törvénykönyv folyománya következtében az utcára kerülnek az emberek, azok már nem fognak itthon munkát találni külföldre mennek és ott is maradnak. Egy volt osztálytársam és barátnője is 15 éve kimentek Ausztráliába csak amíg egyenesbe jönnek. Aztán jött a gyerek – akkor az volt a terv amíg iskolás nem lesz. Aztán jött a második gyerek is, és ma már csak látogatóba jönnek haza. Még egyet ne felejtsünk el. Ha a magyar földesúr alatt rosszabbul élnek az emberek mint a kizsákmányoló karvalytőke elnyomása alatt, akkor az utóbbit választják. Valahányszor a Titanic című filmet látom elszorul a gyomrom. Nemcsak az áldozatok miatt. A Kárpátia hajót ami kimentette a hajótörötteket, az akkori magyar kormány bérelte ki a kivándorlók számára. Menjen csak a büdös parasztja. Kitántorgott másfél millió emberünk…és bejött helyette ugyanennyi oláh, tót, rác, akik később mivelhogy többségbe kerültek már csak egy mesét kellett kitalálniuk arra, hogy ők mindig is itt voltak, és követelték maguknak a területet is. És sajnos meg is kapták. Az igazi kivándorlási hullám még csak most jön, és ez a kormány semmit nem tesz az emberek itthon tartása érdekében.

  8. joságos. szerint:

    Királyerdei! Izraelben nincs és nem is volt kőolaj! A rabszolgaságot Mózes tiltotta be az Egyiptomi kivonuláskor! Eszük ágában sincs egy új egzodusz. Támogatásért, segítségért, kölcsönökért pedig mi mentünk hozzájuk és nem ők jöttek hozzánk.

  9. lolka szerint:

    De van ivó vizünk és olyan az országunk földrajzi fekvése, hogy a globális melegedés hatására emelkedő tenger nem önti el…

  10. Királyerdei szerint:

    Na figyu “joságos”!
    A közel-kelet nem egyedül Izraelt jelenti.
    Egyébbként valami tényleg nem kóser arrafelé:

    http://consortiumnews.com/2011/06/15/israels-jewish-exodus/

  11. Gordon szerint:

    Királyerdei!

    Érdemes lenne tudnod, hogy mi az a Közel- Közép- és Távol-Kelet. 🙂

    Nyomás a guglira! 😀

  12. csaba péter szerint:

    tényleg ennyire felháborító ha más pont ugyan azt csinálja mint ti?
    Nem ismerősek az intézkedések ? Pedig fidesz program ez is , csak a túlsó oldalról.

  13. Gordon szerint:

    Gordon már évekkel ezelőtt leírta ennek lehetőségét.

  14. joságos. szerint:

    Királyerdei! Maga Magyarország új honfoglalójaként Izraelt jelölte meg! Arról nem irt, hogy jönnének az arabok is;u.m. Irak, Irán, Jordánia, Libanon, Szíria, Palesztina! Ha volna olyan jó és kedves elmondaná,hogy ők miért jönnének?

  15. Gordon szerint:

    Az a helyzet, hogy ide a kutya sem akar jönni. Bécs tele van turistákkal, Budapesten meg pangás van.

    Talán nem kellene lehúzni őket mindenhol.

  16. Zoli049 szerint:

    Gordon!
    A hétvégén mentünk egy jó nagy kőrt Észak Magyarországon.
    Sehol egy túrista. Sem magyar, sem külföldi!
    Mondjuk ameddig 2-3X annyi a szállás és más, mint a horvátoknál?!
    Mondjuk csak a redvás kocsmák vannak nyitva…?!

    Sajnos itt ez van…

Itt lehet hozzászólni !