CSAFFKA koncert – Hatalmas siker a Csepeli Munkásotthonban

Csepel.info

További képekért kattintson ide!

Az immár hagyománynak tekinthető november 24-ei hangverseny ismét fergeteges sikert aratott a közönség körében. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Csepeli Munkásotthon Díszterme zsúfolásig megtelt – tájékoztatta lapunkat Mr.Gabee.

Az előadás közönsége egy különleges időutazáson vehetett részt: a műsorban felhangzó zenéket Péntek János karmester a zenetörténet különböző korszakaiból, sokféle stílusban, sokféle műfajból válogatta, így a zenekar megmutathatta technikai és művészi tudásának magas színvonalát.

A koncert első részében Mozart, Bellini, Bartók, Berlioz és más híres zeneszerzők művei csendültek fel, a második részben neves művészek közreműködésével könnyedebb, közismert melódiákat hallgathatott a nagyérdemű.

A kiváló szólisták: Szolnoki Péter, Tóth Tamás bravúros szereplésével, a zenekar csillogó színeivel óriási élményt adott a közönségnek, akik vastapssal fejezték ki elismerésüket.

csepel.info

7 hozzászólás “CSAFFKA koncert – Hatalmas siker a Csepeli Munkásotthonban” bejegyzésre

  1. csapos szerint:

    Csepeli csoda
    (Részlet Horváth Gyula blogbejegyzéséből, mert IGAZA van!!!)

    Péntek János karmester kiváló ember és kitűnő vezető!
    A csütörtök esti műsor megmutatta, hogy nem csak felkészült szakember, hanem kreatív, újító művész! Olyan ember, aki nem elégszik meg azzal, hogy régi és új műveket a szakmai szabályok szerint magas szinten interpretál, hanem olyan, aki figyeli a környezetét, érti az emberek viselkedését, és ezekre hangoltan viszi közelükbe azt a művészetet, ami a lelkében él.
    Péntek János a fúvós zenekar működését három alapra helyezte.
    Egyik a Munkásotthon tradicionális amatőr zenekedvelőiből kinőtt és a munkásság művészeti önmegvalósítását mutató, -már nem az ifjak közé sorolható- de nagyon lelkes kis csapata.

    A másik, a Fassang Árpád Zene iskola és az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendékeiből verbuvált professzionálisan képzett tinédzser társaság. Már a látvány is megható, ahogy a nagypapa korúak és az unoka kinézetűek egymás mellett ülnek, egymásra figyelnek és egymást segítve, kiegészítve szereznek örömet maguknak, és a közönségnek egyaránt. Sokkal nagyobb dolog megoldására vállalkozott itt a karmester és az iskolák vezetése, mint egy zenekar összeállítása. Példát mutattak arra, hogy a mai korban is lehet emberek, generációk között megértést, békét és önzetlen együttműködést kialakítani, ha őszinték a célok és hitelesek a megvalósítók!

    Akkor, amikor a társadalomban szinte kizárólag az egyéniség kiterjesztése, a verseny és a győzelem a fő törekvés, náluk a csapatmunka és az összhang dominál.

    A harmadik csoportba tartoznak azok a képzett művészek, akik zenészként, tanárként, felkészült és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező emberként működnek közre a munkában. Szinte lerí róluk, hogy nekik csak a gyerekek a fontosak. Őket a kitűnő zene a csapat sikeressége és nem az egyéni becsvágy motiválja Erre a három igen szilárd alapra építkező különleges társaság elvarázsolta a közönséget Csepelen. Mindezeket kitűnően egészítették ki a szólisták, Tóth Tamás trombitaművész, Szolnoki Péter énekes és a moderátor, Zelinka Tamás egyaránt.
    Mint mindennek, ami jó, hamar híre megy.

    A zenekar fellépése előtt már több mint fél órával nem volt parkolóhely a Munkásotthon környékén. Az átalakuló félben lévő aula megtelt emberekkel. A várakozók között voltak öltönyös, estélyis emberek és voltak sötét mackónadrágos, pulóveresek is. Egy azonban közös volt bennük.
    Nyitott szívvel és várakozó szeretettel akarták látni és hallani azt a csodát, amit Péntek János és zenekara adni tudott nekik.

    A Munkásotthon felújított színház termének aranyos csillogása, a színpadon fellépők őszinte szeretetet sugárzó adni akarása beteljesítette a várakozásokat. Boldogságot és megnyugvást adott a közönségnek.
    Azok az órák, amiket a zenekar művészetének hallgatásával telt mindenkinek ünneplőbe öltöztette a lelkét. Hála művész barátainknak és a zenepedagógusainknak, jól kezdődik az advent Csepelen.

  2. Lakó1214 szerint:

    És meddig marad a “Melós”?

  3. Csepeli lokál szerint:

    Gratulálok az együttesnek! Nagyszerű este volt, a sok munka látható és hallható volt.

  4. ennéllejebbmár nincsen szerint:

    Azt hallottam, hogy a Fasangot is bezárják, mert csak ‘egy maradhat’, ebből mi igaz?

  5. Lady N szerint:

    Ha az AMI-t szétverik a közép- és felsőfoku zeneoktatás is megrendül hosszú távon!

  6. Zárkirály szerint:

    Büszkék vagyunk a pompásan felújított szinháztermének bejárati ajtókilincseire és a zárbetétekre melyeket mi újjítottunk fel illetve kódoltunk azonos működésűre!

  7. Gandalf szerint:

    Kár hogy Németh Szilárd és bandája felesküdött a Munkásotthon tönkretételére!

Itt lehet hozzászólni !