Jimmy magányos volt a halála előtt

Blikk

Gyakran zenéltek együtt. Jimmy (balra) a billentyűknél, Fásy pedig a dobok mögött

Már tíz év telt el Zámbó Jimmy (†42) tragikus és rejtélyekkel teli halála óta. Hol elővették, hol lezárták az ügyet a nyomozók a megváltoztatott vallomások miatt.

Ám arról, hogy pontosan mi játszódott le a Király szívében a halála előtti napon, és milyen ember volt, viszonylag keveset tudunk. Fásy Ádám A királynők fogságában című könyvében mindent elmesél arról, miről beszélgetett Jimmyvel a szörnyűség előtti óévbúcsúztatón.

– A halála után sokan, túlságosan sokan dicsekedtek, büszkélkedtek azzal, hogy Zámbó Jimmyt, az aranytorkú énekest a barátjuknak mondhatták. Nekem eszem ágában sem volt ehhez a hamis kórushoz csatlakozni, de most, egy évtized elmúltával, ebben a könyvben szeretnék megemlékezni róla – közölte Fásy Ádám. – Az utolsó éjszaka, amelyet együtt töltöttünk, máig élénken él bennem. 2000. december 31-én, szilvesztereste csörgött a telefon. Jimmy hívott a Császárkert étteremből, kérte, hogy találkozzunk. Nem igazán akaródzott kimozdulnom a meleg otthonból a feleségem és a kislányom mellől, de Jimmy többször is hívott. Éjfél után elkért a feleségemtől, Marikától. Éreztem, hogy nagyon egyedül van, és odamentem.

A Király egyik legjobb barátjának mondhatta magát Fásy Ádám

Fásy a könyvében leírja, hogyan töltötték a szilvesztert. Elmeséli, miről beszélgettek. Beszámol arról, Jimmyt mennyire megviselték, hogy családi veszekedések kísérték az ünnepeket.

– Jimmy egész éjszaka egyetlen korty alkoholt sem ivott – idézi fel a 2001. január 1-jére virradó éjjel történéseit. – Emlékszem, a tál lencsét eltolta maga elől, babona ide, babona oda, nem szerette annyira a pénzt, mint amennyire a lencsét utálta. Az ország legnépszerűbb énekese, akit a közönség Királyként imádott, szilveszterkor, az óév búcsúztatóján, az új év köszöntőjén magányosnak érezte magát. És ez nem először esett meg vele. Egyszer valaki találóan azt mondta róla, olyan, mint a lópokróc. Tud védeni és melegíteni, de aki rosszul fogja meg, annak egész testét felsérti. Kevés nála érzékenyebb embert ismertem.

Kolontár Krisztián-blikk.hu

3 hozzászólás “Jimmy magányos volt a halála előtt” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    Vasárnap van a Blikknél, látom… 🙂

  2. lolka szerint:

    A magány nem válogat, az mindenkihez bekopog egyszer, és valaki befogadja, vagy elküldi a francba…Ezek szerint hiába a család, csillogás, siker, hírnév, karrier, pénz, ismerősök, ha nem tud mit kezdeni ezekkel az ember…

Itt lehet hozzászólni !