Rekordlétszámú versenyzőt vonzott a Szárcsa kupa

Csepel.hu, Csepel.info

Az első helyezést elért 3. osztályos fiú csapat (kép: Szárcsa-bp.sulinet.hu)

Visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, melynek egyik kerületi „ismertetőjele”, hogy ismét megrendezhették Csepel hagyományos mezei futóversenyét, a Szárcsa kupát. Az első tavaszi szabadtéri futóversenynek immáron 4-ik esztendeje, a Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakközépiskolával határos Kis-Duna part ad otthont.

Az 1979 óta – kisebb megszakítással – megrendezett viadalon minden esztendőben összemérhetik tudásukat kerületünk általános iskoláinak legjobb futói, s bizony nem egy alkalommal találtak már valódi tehetségeket az éles szemű szakemberek. Idén 521 gyerek állt rajthoz, ami rekordnevezést jelent a kupa történetében, s rekordszámba mehet a kerületi sportesemények tekintetében is.

A több mint félszáz nebuló, 6 lány és 6 fiú kategóriában küzdött meg a legjobbaknak járó díjakért, amelyeket az önkormányzat, illetve a kerületi diáksport szövetség jóvoltából kaptak meg a legjobban teljesítők. A Széchenyi, a Szárcsa, valamint a Kazinczy iskolák testnevelői által megszervezett megmérettetéshez társult a Csepeli Öttusa Egyesület, és a NITE, akiknek felajánlásából 1700 db joghurttal frissülhettek fel a célba érkezők.

Az ilyenkor szinte elmaradhatatlan csoki jutalmakat a Szárcsa iskola biztosította, míg a legjobb időt futók 5- illetve 10000 Ft értékű kuponnal is gazdagodtak, amelyet a Csepeli Öttusa Egyesület úszóedzéseire, valamint a nyári napközis sporttáborhoz használhatnak fel a jövő reménységei.

Volt tehát motiváció bőven, a 15 tanintézményből érkezett sportolóknak, akiknek ezúttal az időjárás is a kedvében járt, így semmi akadálya nem volt, hogy mindenki kihozza magából a legjobbat. A közel száz hozzátartozó is láthatóan jól szórakozott, akik végigizgulták csemetéik versenyzését, s talán a napsütésnek köszönhetően az sem vette el jókedvüket, hogy nem minden esetben sikerült a legjobbak közé kerülnie a srácoknak. A nívósnak méltán nevezhető futóversennyel tehát „hivatalosan is” kezdetét vette a szabadtéri futószezon Csepelen, ami remélhetőleg minél hosszabb ideig tart majd ebben az évben.

Légrádi Gábor – Csepel.hu

A résztvevő sportolók és eredményeik (egyéni és csapat helyezések) listáját itt olvashatja el.

Itt lehet hozzászólni !