Németh Szilárd frakcióvezető levele Tóth Mihály polgármesterhez

Fidesz-KDNP frakció

Tisztelt Polgármester úr!

Kerületünkben jelenleg is zajlik a lomtalanítás, sajnos nem kis foltot ejtve Csepel köztisztaságán, közegészségügyén.

Engedje meg, hogy egy hozzám küldött lakossági e-mail-ből idézzek szó szerint:

„Tulajdonképp ez is a Polgármester Úrra is tartozna, ha foglalkozna vele. Lomtalanítás van, hát olyan kupleráj, kosz, van itt a Szent László lakótelep körül, hogy nem mindennapi, a roma gyűjtők, /mert nem tudom ,hogy írjam le őket szépen/ 3 napja itt tanyáznak, a ház körül lévő bokrokba járnak dolgukat végezni, az ablakok elé Mázoló u. 24-26 pl-ul ülnek ki és ott óbégatnak fennhangon mintha otthon lennének. Az, hogy esetleg éjszakás műszakba lévők, vagy kisgyermekek nem tudnak pihenni nem számít, és természetes nem szólunk, mert betörik esetleg az ablakot, vagy leköpködnek ha kimész az utcára, a szemetet szétdúrták, egy összerakott ki kupacból, hatalmas elhúzódó szeméthalmazt csináltak.
Esetleg ezeket a dolgokat valahogy felügyelni nem lehetne, mert az ürülékről amit hátra hagynak, nem beszélve ez egy fertő, vagy az ANTSZ-hez kellene forduljunk?”

Egy királyerdei idős hölgy ezt mondta nekem:

“Sok nyugdíjas ilyenkor fél a turkálóktól, nehogy a kertjébe, vagy a házába is beugorjanak. Egész éjjel világít az udvari lámpa. Az autós gyűjtögetők óriási porfelhőt csapnak naponta akár százszor is elhúzva a burkolatlan utakon. És persze a szükség, ott végzik el, ahol rájuk jön.”

Döbbenetes, hogy képviselői körzetemben (6. ÖEVK) a Kis-Duna-öböltől (természetvédelmi terület???) úgy szállították el a kihajigált, majd össze-visszaturkált lomokat, hogy egy része ott maradt a parton. (Az már önmagában is furcsa, hogy miért egy olyan természetes környezet lett kijelölve a lomoknak, ahová családok járnak pihenni, szépet látni, feltöltődni?)

A fentieket bárki, így Polgármester úr is megtapasztalja, ha nyitott szemmel gyalogol kerületünk bármely részén. Ennek ellenére szeretném felhívni Polgármester úr figyelmét a csepel.info internetes portálnak a témában készült fényképes riportjára: http://csepel.info/?p=2020

Arra kérem Polgármester urat, hogy tegye meg azokat a szükséges és elvárható intézkedéseket, amelyek a mostani áldatlan állapotokat megszüntetik (takarítás, begyűjtés, fertőtlenítés, stb.).

Egyben tájékoztatom, a jövőre nézve, a felmerült problémák elkerülése végett megbeszélést kezdeményezek a fővárosi önkormányzat és a lomtalanítást végző cég vezetőivel, amelyre Önt is tisztelettel meghívom.

A választópolgárokkal együtt (el)várjuk Polgármester úr gyors és szakszerű intézkedését!

Budapest, 2008. július 31.

Tisztelettel:

Németh Szilárd
frakcióvezető,
fővárosi képviselő

5 hozzászólás “Németh Szilárd frakcióvezető levele Tóth Mihály polgármesterhez” bejegyzésre

  1. bubu szerint:

    mi is járunk lomizni bár mi magyarok vagyunk de az emberek néha velünk is lekezelően bánnak annak köszönhetően amit a kisebbség tesz a szeméttel. mert ha már a ruhákat kiszedik a zsákból hát tegyék de legalább ami nem kell nekik vissza raknák és a szemetet nem szednék ki a szemetes zsákból hol ott látszik, hogy abba csak szemét van akkor velünk sem bánnának igy az emberek. mert nem csak mi vagyunk egyedül magyarok akik lomiznak elég sokkal találkoztunk és ők is panaszkodtak hogy az emberek hogy félnek. ami persze érthető is. a minap is érden voltunk és az egyik kisebbségi beszolt az ott lakó urnak hogy ő ilyen és ilyen……….. mert nem tudott neki adni semmit.
    a szomszédja ezt hallotta és ő sem adott ez miatt neki semmit. pár perc elteltével mi is megkérdeztük a szomszéd urat hogy nem adná e nekünk oda azt amire nekünk szükségünk lenne és mivel udvariasan és persze emberi hangon kértük hát igent mondott. ha a kisebbség ezen elgondolkodna talán nagyobb szerencsével járnának.
    és az emberek sem bevonulnának és elfordulnának ha megszeretnék kérdezni tőlük hogy nincs e valami használható lomuk. sajnos ezért lett az emberiség ilyen segitő készség nélküli. a félelem nagy ur.

  2. veszett_kutya szerint:

    Nem értem, hogy ha valaki túrkálni jár, akkor az mit keres a kukák között?
    Én erőteljes ellentmondást érzek.

    De, hogy érdemben a nyílt levélhez hozzászóljak:
    Engem piszkosul zavar, hogy a cigányoknak jogaik, nekem pedig kötelességeim vannak csak ebben a mocskos országban. Nem bírtam elaludni az óbégató emberektől. Felhívtam a rendőrséget, mivel még gyerekhang is hallattszott bőven. Ilyenkor a gyámhivatal is nyugodtan razziázhatna…
    Azt hadd’ ne kelljen részleteznem, hogy a XXI.ker rendőrkapitányságon milyen flegma ember vette fel a telefont, végig sem hallgatott, hanem letette a telefont. Még jó, hogy én barom fizetek mindenféle adókat ezeknek az álszent tolvaj bandának, akiktől ezek a “Szaladgálunk és félünk” nyikhajok a fizetésüket kapják.
    Igaza van fecónak: ha nem tetszik, akkor el lehet költözni. Jelentem, azon vagyok, hogy minél hamarabb itthagyam ezt a mocskos országot.

  3. veszett_kutya szerint:

    Nah, ezt jól megmondtam:
    Szóval, aki kukázik, az hogyhogy internezetik? Ellentmondásosnak érzem a dolgot.

  4. jani szerint:

    Azt is látni kellett akkor, hogy mercis utánfutos gyüjtőgetők
    ugy köröztek a lomok körül mint a keselyük. Jól meg lehet élni ebből ezek szerint ! Akik letáboroztak már csütörtökön a házak előtt azok csak a megbizottak voltak. Ha valaki valamit kinézett magának a lomok között azt már csak pénzért vihette el. A rendőrség ugyan kint volt a környékünkön, igazoltatott is de minden maradt a régiben. Továbbra is itt maradtak. Az itt lévő “társaság” becsületére legyen mondva rendet hagytak maguk után, amit kiszedtek az utolsó darabig elvitték. A közterületesekről ez egyáltalán nem mondható el.
    Ez az állítólagos titkolódzás a lomtalanítás időpontjáról egy agyament ötlet volt.!!

  5. Lora :) szerint:

    Ahhh…emberek ez Balkän!

Itt lehet hozzászólni !