Gulyás Gergely: A kormány kifizeti az Erasmus-ösztöndíjakat

Magyar Nemzet

Tegnap megtartotta a kormány az első ülését 2023-ban. A legfontosabb feladat az aktuális ügyek áttekintése volt, elsősorban a költségvetéssel foglalkoztak.

Emellett az Erasmus-programmal kapcsolatos bizottsági döntésről is tárgyaltak – számolt be róla az év első Kormányinfóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány szerint elfogadhatatlan, ami a programmal történik.

– Amikor Brüsszellel megállapodtunk, akkor ennek megfelelően módosítottuk az összeférhetetlenségi szabályokat, sőt szigorúbb szabályokat is elfogadtunk volna, ha ezt kérik – jelentette ki Gulyás Gergely. – Pontosan úgy jártunk el, ahogy a bizottság kérte – nyomatékosította a politikus.

A kormány kifizeti az Erasmus-ösztöndíjakat a jövő évre, ha addig nem lesz megoldása az ügynek

– jelezte a miniszter. Ebben az esetben Magyarország az Európai Unió bíróságához fog fordulni. – A modellváltó egyetemek esetén egy év alatt 18 százalékkal növekedett a tudományos közlemények száma, az érettségiző magyar diákok száma nem nőtt, de a felsőoktatásba több hallgatót vettek fel 2020-hoz képest, a külföldi hallgatók létszáma 2013-hoz képest 65 százalékkal emelkedett – sorolta az eredményeket Gulyás Gergely. A miniszter tájékoztatása szerint az egyetemeink feljebb kerültek a nemzetközi rangsorokban is, és a tanszabadság is garantált az intézményeken.

A következő év is a rezsivédelem éve lesz

Költségvetés: a kormány tegnap áttekintette a költségvetést, februárban megkezdődhet a költségvetés módosításnak tárgyalása az Országgyűlésben, márciusban el is lehet fogadni. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: mindenfelé, elsősorban a dollárbaloldal szakértőitől hallottunk gazdasági összeomlást, fizetésképtelenséget. Ehhez képest azt láttuk, hogy a 2022-es növekedés 4,5 százlék körül lesz, ami az EU-ban az egyik legmagasabb.

„Az államadósságot 77,8ről 73 százalékra sikerült mérsékelni. 2022 első 10 hónapjában a reálbérek több mint 4 százalékkal növekedtek, a reálkeresetek 77 százalékkal nőttek”

– hangsúlyozta a miniszter. Mint kifejtette: az OECD összefoglalása szerint 32 országból, amelyben az EU-s tagok is benne vannak: 2022 harmadik negyedévében egyedül nálunk nőttek a reálbérek. Foglalkoztatási rekordot értünk el. Gulyás Gergely kiemelte: a forint árfolyamát is sikerült stabilizálni. A fókusz a következő évben is a rezsivédelmen van. A rezsivédelmi alap segítséget nyújt a megnövekedett rezsiösszegekhez. – Másfél százalékos növekedéssel számol Magyarország, így a gazdasági visszaesést el tudjuk kerülni – emelte ki a miniszter. Gulyás Gergely elmondta: 2023-ban sem szeretnék a stratégiai célokról lemondani: a családtámogatási, szja-kedvezmény meghosszabbodik 30 éves korig azoknál, akik 30 éves korukig vállalnak gyereket. Valamint idén januárban 208 ezer forint az átlagnyugdíj, a kormány által lehetővé tett 15 százalékos emeléssel.

A részsiker is siker lenne

A részsiker is siker lenne az Európai Parlament átalakításakor. A mostani korrupciós botrány a maradék tekintélyét is felemészti az intézménynek. Gulyás Gergely szerint itt a lehetőség, hogy az uniós vagyonbevallási szabályokat a magyar előírásokhoz igazítsák.

Az EP-nek általánosságban kell szigorúbb kritériumokat meghatároznia a tagjaival szemben

– válaszolta az Origó kérdésére a miniszter. Nagyívű haderőfejlesztés van folyamatban Magyarországon, ezen korábban a baloldal gúnyolódott, de mostanra a háború árnyékában ezek a hangok kezdenek elhalni – jelezte egy másik kérdésre válaszolva Gulyás Gergely.

Aki nem megy el az egyeztetésre, nem kap támogatást

A Magyar Nemzet kérdésére a rezsibotránnyal kapcsolatban a miniszter úgy fogalmazott: Niedermüller Péter, Erzsébetváros VII. kerületi DK-s polgármestere elment az egyeztetésre és kapott is támogatást. Gulyás Gergely szerint aki nem megy el egy ilyen egyeztetésre, az nyilvánvalóan nem igényli ezt a támogatást. Örül annak, hogy a nagy többsége a polgármestereknek, sőt a DK-támogatottságú vezetők is elmentek erre az egyeztetésre.

Kifejtette a miniszter azt is: az ukrajnai háború árát az európai családok kénytelenek megfizetni.

Mint mondta, a magyar álláspont mindig is világos volt: Magyarország Kárpátalján keresztül tudna fegyvereket szállítani. Éppen ezért Magyarország fegyverszállításokban nem vesz részt, mert így óvjuk meg az ott élő százezres magyarságot is. A pedagógusok megmozdulásaival kapcsolatban a miniszter úgy fogalmazott: egyetlen kérésük volt, hogy a jogszabályokat mindenki tartsa be. Gulyás Gergely kiemelte: a kormány nagyra becsüli a tanárok munkáját, és remélhetőleg január 1-jével visszamenőlegesen is finanszírozni tudják a fizetésemelést. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kérdésünkre válaszolva kiemelte: a hét második felében ismerteti a kormány a nemzeti konzultáció eredményeit a brüsszeli szankciókról.

A kormány azon van, hogy fizessenek a pályázóknak

A kormány örülne annak, ha lenne második köre a rezsitámogatásokról szóló egyeztetéseknek, ez függ a gazdaság helyzetétől és az energiaárak változásától is. – A kérdés nyitott, szeretnénk segíteni az ország teljesítőképességének határain belül – jelezte az Index kérdésére válaszolva Gulyás Gergely. A miniszter jelezte: a költségvetés keretei ismertek, és a büdzsé tartalmazza a távhős ellátás rezsicsökkentésének fenntartását.

A fürdők egy része bezárt, másik részük nyitva van, és jelentősen megemelte az árakat – vázolta a helyzetet egy kérdésre válaszolva Gulyás Gergely, és jelezte, hogy a kormány tárgyal majd a fürdőkkel a támogatásukról, hogy idén a következő télen már ne kelljen bezárniuk. A napelemes pályázatokkal kapcsolatosan igaz a hír, hogy eddig nagyon kevés igényt fizetett ki a kormány, ezért Gulyás Gergely miniszter elnézést kért. A kormány azon van, hogy hónapról hónapra milliárdos összeget tudjanak kifizetni a pályázóknak.

Középkori helyzet a rakparton

A Lánchíd forgalomkorlátozásával kapcsolatban abszurdnak tartja a kormány, hogy az a gyalogos és az autós forgalom elől le van zárva – emelte ki a miniszter. Szerinte ez nem politikai bal- vagy jobboldal kérdése, ez egy középkori helyzet. – Nem tudjuk, hogy mit akar az Európai Bizottság az Erasmus-üggyel kapcsolatban, ugyanis a korábbi kifogásokat orvosolta a kormány – hangsúlyozta Gulyás Gergely. Szerinte most méltánytalanság érte Magyarországot. Hangsúlyozta: azt tettük, amit kértek, ezért a kormány most nem érti az EB kifogásait.

A miniszter kérdésre válaszolva kifejtette: nem tudnak senkit visszahívni, mert ezek autonóm szervezetek. Arra a kérdésre, miszerint házi őrizetbe került a CATL akkumulátorgyár két vezetője Kínában, és ez okoz-e ez bármilyen fennakadást a debreceni gyár építésében, a miniszter azt válaszolta, hogy egyelőre nincsenek meggyőződve arról, hogy a hír megfelel-e a valóságnak, ha erről meggyőződtek, akkor fognak tudni dönteni. Ugyanakkor remélik, hogy ez az esemény nem fogja befolyásolni a gyár ügyét.

Felelőtlen és buta Karácsony kijelentése

Gulyás Gergely kiemelte azt is, hogy a reálnyugdíj-csökkentés nem következhet be, és bízik benne, hogy az idei infláció nem lesz 15 százalék fölött, bár az év elején még lehet magasabb, majd radikálisan csökkenhet. A kormány célja, hogy az év végére egyszámjegyű legyen az infláció.

Régi bolsevik gondolkodás következménye a DK mai közleménye, amelynek értelmében hűtlen kezelés miatt feljelentést tesznek a kormány ellen – mondta el a Hír TV kérdésére válaszolva Gulyás Gergely. A miniszter szerint ebben az ügyben büntetőjogi kategóriák nem merülnek fel. Felelőtlen és buta kijelentésként értékeli Gulyás Gergely Karácsony Gergely főpolgármester Kijevben tett, a magyar kormányt kritizáló mondatait. A Biodómról azt mondta a miniszter, hogy a főváros felelőssége, hogy működtesse. – Ha a kormány megkapja a kulcsait, azzal nem tud mit kezdeni – emelte ki a miniszter. Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány ellenzi a földadót, amelyet Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere vezetett be.

A 2024-es kézilabda EB rendezéséből Magyarország kiszáll

A kormány három napja értesült az Erasmus-pénzek befagyasztásáról – jelezte a 24.hu kérdésére Gulyás Gergely. A 2024-es kézilabda Európa-bajnokság rendezéséből Magyarország kiszáll, mert olyan magasak a költségek – erősítette meg az Inforádió felvetését a miniszter. A napelemes rendszerek szaldóelszámolásának kivezetéséről Gulyás Gergely azt mondta; az a fontos, hogy a most folyamatban lévő fejlesztéseket el tudja majd bírni a villamosenergia-hálózat.

A hálózatot fejleszteni kell mindenképpen, és emiatt nem tudnak most újabb kérelmeket befogadni – jelezte a miniszter. Az élelmiszer-árstoppal kapcsolatban a miniszter úgy fogalmazott hogy minden árstopra ugyanaz vonatkozik: a legszegényebbek tudnak garantált áron hozzájutni bizonyos termékekhez. – Egyelőre arról döntöttünk, hogy április 30-ig él az árstop – hangsúlyozta Gulyás Gergely. Arra kéri a miniszter a baloldali képviselőket, hogy ne lobbizzanak a magyar tanárok fizetésemelése ellen az uniós testületekben. Gulyás Gergely kérdésre kifejtette: amikor a legtöbb vállalkozásnak tavaly lejárt a gázszerződése, akkor az akkori áron vett gázt fél-egy évre. Mint mondta, ha nem így döntött, és változó áron szerződött, akkor ott jelentősen csökkennek az árak. Kérdésre válaszolva a miniszter kifejtette, hogy az ezermilliárdos államháztartási hiányt GDP-arányosan számolják, az 6,8 százalékról 4,9 százalékra csökkent. A Horizont esetében is átvállalja a magyar állam a finanszírozást. A debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban azt mondta a miniszter, hogy támogatják a gyár megépülését.

Forrás: Magyar Nemzet

48 hozzászólás “Gulyás Gergely: A kormány kifizeti az Erasmus-ösztöndíjakat” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    A hülyeség tényleg fideszes népbetegség, vagy ez csak magától hülye?

  2. László szerint:

    Bízom benne az olimpiát azért bevállaljuk. Az kevesebbe kerülhet.. 🤣🤣
    Fertő-tavi beruházás, 10 milliárd ráköltve, minden kipusztítva – felfüggesztve…
    Moto GP pálya, 6 milliárd ráköltve, szintén felfüggesztve. RezsiMvédelem van…

  3. Gary Ridgway szerint:

    Mondottak már el vele sok mindent és nem úgy lett.
    Napelem, meg van, ugye?
    Erasmus? Nem lesz brüsszeli lé, de ez így rendjén is van nálam.

  4. Gary Ridgway szerint:

    Ez kimaradt, gondolom:
    “Házi őrizetbe vették Kínában a debreceni akkugyárat építő Semcorp alapítóit”
    “A kínai hatóságok nyomozást indítottak a Semcorp Advanced Materials Group alapítói ellen, mert a gyanú szerint titokban külföldre akarták vinni a cégük tőkéjét”

    Na, Debrecen megnyugodhat? 😎

  5. Hozzászóló szerint:

    Karácsony buta és felelőtlen nyilatkozatokat folyamatosan tesz, ez igaz. Ahogy az is, hogy az ezer helyről fizetést kapó politikusoknak semmi keresnivalója az egyetemekkel kapcsolatban álló kuratóriumokban. Nagyon szeretik a pénzt, tudjuk. De ideje volna adott területeken a fékre is rálépni. A miniszterelnökünk fizetése az európai élbolyban található, nyilván a többi politikusunké is, ezek után úgy illenék, hogy a rendszert fenntartó melósok is hasonló pozíciót foglaljanak el az unió bérlistáján.

  6. Nagyapó szerint:

    Tekintettel az EU-ban is meglévő szoclib korrupcióra, a magyar kormánynak kérést kell tenni, hogy számolják föl a korrupciót és addig felfüggesszük tagdíjunk átutalását!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. László szerint:

    Tekintettel a Mgayarországon tomboló fideszes korrupcióra Brüsszel lépéseket TETT az uniós pénzek visszatartására. Milyen tagdíj fizetésről beszél? Polgári körös? Néppárti? Kiszes?

  8. robi szerint:

    Szegény politikus elit!
    Rá van szorulva a kamuból hozott kuratóriumi kifizetőhelyek pénzeire.

  9. Nagyapó szerint:

    Szegény proli robi, Hozzászóló! Halvány segéd fogalma sincs a kuratóriumokról!🤣
    A kuratóriumi tag nem kap fizetést (így robi és Hozzászóló nem is vállalna ilyen felkérést🤣) Gondolják, hogy Miskolc polgármestere pénzért vállalta az egyetem kuratóriumi tagságát??
    Ja, csak röfögnek?🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. László szerint:

    “A kuratóriumi tagok tisztségük ellátásáért tiszteletdíjban, költségtérítésben részesülhetnek, ha ezt az alapító okirat nem tiltja. ”
    Átlag netto 1 millió Ft/hó, nézzen már utána fater…
    “Milliós fizetéseket vesznek fel az egyetemek kuratóriumának fideszes tagjai…”
    “Nemrég a 24,hu írt arról, hogy Veres Pál (MIskolc polgármestere) mint a Miskolci Egyetem kuratóriumának tagja, korábbi döntésével ellentétben már felveszi a tiszteletdíját. Nem ő az egyetlen, így tesz Varga Judit igazságügyi miniszter is.”
    Röfögjek még fater? röf röf röf röf.
    Na ezek lettek felnyomva az uniónak, tudja Dobrev végzi a dolgát. röf

  11. Nagyapó szerint:

    László! Nem tudom honnan idéz? De a Ptk. 3:25. szerint:”Az alapító okiratban rögzíteni kell a kuratóriumi tagsági díjazás megállapításának szabályait.” E szerint előbb megalakul a a kuratóriu, azután döntenek…
    De nem értem! Hiányolja a Corvinuson Kórozst, vagy a Közszolgálati Egyetemen Vadait, esetleg az SZFE-n Gréczit???🤣 Igaz, ők jó pénzért mindent vállalnak!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. László szerint:

    Honnan idézek? Írja már be gugliba “kuratóriumi tagság” Csak fideszes bűnelkövetőket dob ki a gép. Azt azért nem gondolhatja hogy ingyé csinálják. Kik ezek, irgalmas szamaritánusok? Tövismadarakból a Ralf atya? Netán Izaura? A Gyurcsány! Az nem vette fel a fizetését…🤣

  13. Gary Ridgway szerint:

    Az öreg szarházi megint csúsztat. Megalakul (megalakították előre) a kuratórium, majd (papíron) dönt a tiszteletdíjakról. A lényeg, hogy ott is vesznek fel pénzt, nehogy éhen pusztuljanak.
    Fater! Gyűjteni nem akarsz nekik? 💰🤣✔

  14. László szerint:

    Egy alkesz lumpenproli vagyok pici lankadt cerkával. Nézzétek el nekem, hogy sok hülyeséget hordok itt össze, mindössze így próbálok kompenzálni!

  15. Hozzászóló szerint:

    Kedves Nagyapó, a legjobb tolvajlási lehetőségeket mindig az alapítványok adják. Emlékezzünk, hogy a kuratóriumi tagok mekkora örömmel és milyen ügyességgel élik fel egyes alapítványok, pl. a rákos gyermekek kezelésére összegyűjtött pénzt. Az a baj a magafajta exkomcsi szarháziakkal, hogy pimaszok a végtelenségig és érdemi munkát nem végeznek.

  16. László szerint:

    Melyik irigykedik hogy iszom? Van rá pénz. TB helyett erre költöm…

  17. Gary Ridgway szerint:

    Az öreg valamit feltalált, állítása szerint, csak az internet, úgy globálban nem tud róla. 🤣
    Egyik öreg komcsi szomszédom szerint is munkásőr volt, gondolom életében nem dolgozott, ezért volt a nyögdíja aprópénz? 2011-es vagyonnyilatkozata a neten.

  18. László szerint:

    A kispolszkis? Azt láttam 🤣

  19. Nagyapó szerint:

    Hozzászóló (2023. január 12.) Értem a proli irigységet. Maga szerint sok a miniszterelnök jövedelme. Rendben. De mit szól Újhelyi eus jövedelméhez?? Orbán urat 2/3-dal megválasztották, vezeti az országot. Újhelyit senki nem választotta, nincs mögötte párt, senkit nem képvisel. Az ö jövedelmét nem irigyli???

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. László szerint:

    Európa Parlamenti képviselőt nem ez EU fizeti? 2022-től nincs mögötte párt, független. Ne aggódjon jól dolgozik. Nyomja a gazdáját fel folyamatosan. Tudja kik dicsérik Orbánt? Persze valamelyik megafonos aztán ott vannak még a svéd, erdélyi, amerikai nyugdíjasok. Szoktam nekik írni jöjjenek, éljék át a csodát! Válasz: azt azért nem szeretnék. Vajon miért? 🤣

  21. Nagyapó szerint:

    Az EU korrupt szocijai sorra próbálnak Magyarországon elégedetlenséget kelteni különböző csoportok között. Színészek, pedagógusok és most a diákok ellen. Az ország azonban jó pénzügyi helyzetben van, így – bár hiányzik a nekünk járó pénz – de azért a diákok ösztöndíját a kormány átvállalja! Számunkra jó. hogy sorra buknak le Cseh, Újhelyi, Dobrova harcostársai,így szavuk is halkul!🤣
    Lassan megkérdezik a magyar libsi EU képviselőket, hogy miért, esetleg mennyiért szavaztak
    Eva Kaili mellett Katar, Marokkó ügyeiben?
    Vajon hány magyar van a 60 gyanúsított szoci képviselő között???

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. László szerint:

    A brüsszeli politikusokat a katari kormány vesztegette meg ugye a zsák pénzzel. Az a katari kormány, amely vezetőjénél egy héten belül kétszer is járt a magyar miniszterelnök, a két látogatás között pedig Szijjártó. Ellenőrizhetetlen magángépen mennyi pénz fér vajon el?
    Milyen “jó” pénzügyi helyzet lehet az, ahol csomó beruházást “szüneteltetnek” Fertő tavira eddig 10 milliárd ráköltve, minden lepusztítva úgyhagyva, Moto GP pálya 6 milliárd, Kézi EB már sokba kerül. Lőrinc barát sem újít szállodákat, persze nem jön az Eu-tól pénz, a sájátját miért költené erre? Lesz itt olyan visszesés fater, öröm lesz nézni. Örüljön hogy nincsenek fagyok, óriási szerencséje van orbánnak…

    Nézem az origo tényfeltáró leleplező cikkét, Újhelyi egy csoportképen az elkövetővel. Szóval ezt mantrázza…🤣

  23. Hozzászóló szerint:

    Kedves Nagyapó, ez a terelés és mellébeszélés tiszta komcsi tempó. Ön nem csupán pimasz kis köpönyegforgató, de ceterum censeo: malum vermis.
    Állandó jelleggel prolizza a kerület lakóit. Pedig belőlük él. Mert a legutolsó dolgozó proli is több önnél, hiszen ön csupán gazdáinak és pártjának önálló gondolkodástól tiltott, láncravert és csaholó kutyája. Továbbra is őszintén remélem, hogy a rendszert és az önt is fenntartó szorgalmas réteg jövedelme eléri az európai elitét, ha már a miniszterelnök úré ott van. És egyáltalán: az alkoholtól felpuffadt arcú Újhelyi hogy jön most ide? Minek ennyire terelni?
    Nehezen tudom elhinni, hogy akit Moszkvában képeznek ki, ennyire hülye legyen.

  24. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Az ország jó pénzügyi helyzetben van? Azért kell átírni a költségvetést? Azért állítanak le beruházásokat? A szomszédai tudják, hogy ilyen baromságokat terjeszt?

  25. Gary Ridgway szerint:

    Fater azt hiszi, hogy vett a kormány egy Vodafone-t és egy Digit, most ömlik azonnal belőle a pénz, az elektromos hálózatra meg nem lehet visszatáplálni? Ja és egy ezrelékét fizették ki a napelemeknek. Ennyire jól áll ez a koszfészek.

  26. Nagyapó szerint:

    Nem olvastam Horváth Jánostól, hogy
    – az EU intézkedése miatt elszabadulnak az energiaárak
    – hogy a tervezett 7 milliárd € helyett 7 milliárd €-ba kerül az energia
    – hogy az aszály miatt lecsökken a mezőgazdaság termelése
    így természetes, hogy korrigálni szükséges a költségvetést.
    Most írogat Horváth János, mert “okos a paraszt a vásár után”🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. Nagyapó szerint:

    Ugyan nem szoktam Sorozatgyilkos trágár szövegeire reagálni, de most köll! Honnan tudják Dobreváék, hogy a Vodafon veszteséges? Eddig azt harsogták, hogy a multik kiviszik a nyereséget az országból, akkor???
    A villamos hálózatot úgy tervezték, hogy a táplálás és fogyasztás egyensúly esetén jól működjön. Ezt felborították a hirtelen megnövekedett napelemes rendszerek (tetőn lévő atom erőművek🤣). Ezért lassítja a kormány a napelemek rákapcsolását.
    De hát ez a DK “kitűnő szakembereinek”, mint Sorozatgyilkos, túl nehéz!🤣🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Az EU miatt szabadultak el az energia árak? Talán emlékszik, a felcsúti azt mondta jó üzletet kötött Putyinnal, ötöd áron kapjuk a gázt. Talán az is rémlik, hogy az EU-ban már a szankciókat megelőző árszintre esett a gáz ára. 7 milliárd helyett 7 milliárd, ez mi? Mit mondott a mezőgazdasági miniszter? Azt állította, hogy Magyarország ellátása biztosított. Az a helyzet, hogy a rohadt szemét módon becsapják az embereket.

  29. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Mit és mikor harsogtak? Én eddig csak az Orbán- Lázár kettős vonyítását hallottam. A napelemekkel kapcsolatban csak annyit, aki anélkül biztatta és ígért támogatást, hogy nem kért szakmai véleményt, na az a balf@sz. Orbánék semmi mást nem néznek, csak a GDP kisajtolás lehetőségét.

  30. László szerint:

    Hadházy Ákos:
    “Hogyan függ össze a jogbiztonság teljes hiánya és az ország energetikai kiszolgáltatottsága?
    Az elmúlt években több tízezer honfitársunk telepített napelemeket a háza tetejére, remélve, hogy jelentősen csökkentheti a rezsiköltségeit, sokan leváltak a gázhálózatról is, aminek a hasznát a mostani időkben nem lehet eléggé megbecsülni. Ezek az emberek azért vállalták a (támogatásokkal együtt is) milliós kiadásokat, mert az volt az ígéret, hogy évente egyszer lesz elszámolás, és csak a fogyasztott, illetve a hálózatra visszatáplált energia különbözete után kell fizetni. Most viszont hideg zuhanyként éri őket, hogy az éves helyett havi elszámolás jön, a téli fogyasztás és a nyári termelés nem egyenlíti ki egymást (főleg, hogy a visszatáplált áramért csak harmadannyit írnak jóvá, mint amennyiért ugyanazt a kilowattórát adják). Egy, nekem levelet író honfitársunk konkrét példát is szolgáltatott: az éves elszámolással csak kb. 150 ezer forint lett volna a villanyszámlája (fűtéssel együtt!), így viszont akár egymillió forint is lehet, az átlagfogyasztáson felül alkalmazott „piaci” tarifa miatt.
    Ezek az emberek – nyilván saját érdekből, de – saját pénzen létrehoztak olyan áramtermelő egységeket, amelyeknek örülni kellene, hiszen a segítségükkel kevesebb gázt vagy olajat fogyaszt az ország. A miniszterelnök azzal szokott büszkélkedni, hogy milyen nagy támogatást ad az állam a rezsiköltségekhez, csak hát azokkal meg, akik igyekeztek befektetni a jövőbe, most jól kitolnak. Persze, lehet, hogy szükség lenne jelentős hálózati fejlesztésekre ahhoz, hogy még több napelemet csatlakoztatni lehessen, de azt akár a Vodafone vételárából meg lehetett volna csinálni (vagy nem kellett volna állandóan háborúzni az EU-val, így lennének uniós források).
    Ez az, ami – az intézményesült korrupció mellett, illetve annak következményeként – tönkretesz minket: az állandó bizonytalanság, a jogbiztonság teljes hiánya. Ilyen körülények közt nem lehet tervezni, hiszen holnap talán megint megváltoztatnak valami jogszabályt (visszamenő hatállyal, persze), ami bedönti az egész üzleti tervet. A jogbiztonság hiánya lett a rendszer legfőbb jellemzője, az állandó veszélyhelyzet, a sürgősségi rendeletek tömege, a visszamenőleges jogalkotás. Az állandó kapkodás, aminek csak annyi a célja, hogy beszedjék a pénzt, amit a megfelelő zsebekbe, a rendszer kiszolgálóihoz kell irányítani.”

  31. Gary Ridgway szerint:

    Öreg gagyi!
    Elmész már a picsába…
    Máshol vissza tud táplálni?
    Na húzzál a faxomba!
    A Voda saját mérlege szerint volt veszteséges, gondolom, hogy van egy adóhatóság, aki működik és nem jelezték, hogy ne így lett volna.
    Na megint húzzál a faxomba!

  32. Gary Ridgway szerint:

    “amelyeknek örülni kellene, hiszen a segítségükkel kevesebb gázt vagy olajat fogyaszt az ország”
    Ez nem bóni, ebbe nem tud belenyúlni és lét kivenni. De az öreg féreg csak csúsztatni tud.

  33. László szerint:

    “Egy távközlési cég megvásárlása profitot hoz, a Vodafone nyereségéből pedig akár a pedagógusbéreket is lehet emelni. ” – Gulyás Gergely, 2022. augusztus 23.

    Minden létező híradáson, persze leszámítva a bértapsolós MTVA-t, évek óta milliárdos veszteséges volt a Vodafon. A tanárok fizetéséből lesz eltartva a Vodafone.

  34. László szerint:

    Ez mocsár, amit le kell csapolni 🤣

  35. László szerint:

    “Beismerte bűnösségét és vádalkut kötött az EP korrupciós botrányának egyik kulcsszereplője. A volt olasz szocialista EP-képviselő mások mellett vállalta, hogy megosztja a hatóságokkal a korrupciós szálak működési elvét és az egyes országokkal kötött pénzügyi megállapodások részleteit.” – hátha lesz egy kis Hungary, viktor az orbán, szijarto kátár….🤣🤣🤣

  36. Nagyapó szerint:

    Röhögök a moslékkoalíció erőlködésen! A korrupt szoci EU képviselők sorban énekelnek a belga rendőröknek. A letartóztatott szoci képviselők mellett gyanúsítanak még kb. 60 szoci és néppárti képviselőt (Tudta a Fidesz, hogy miért lépett ki a Néppártból).
    A senkit nem képviselő Újhelyi ugyan megúszta a szegedi korrupciós balhéját, de vajon miért bazsalyogott Eva Kaili, a görög szépség mellett Dobrevával, Gurmaival együtt?
    Lehet, hogy összefüggés van a katari, marokkói eurók és a guruló dollárok között???
    Igen, van a korrupció! Dobreva cégei sorban kap EU-s megrendeléseket, igaz nem értenek hozzá, de pénzt felveszik! Cseh Katkát pedig vizsgálja az OLAF, várhatóan felgyorsul a vizsgálat!
    Jöhet a moslékkoalíció proli káromkodása cáfolat helyett!!!🤣 🤣 🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  37. Gary Ridgway szerint:

    Fater, te nagy genya vagy.
    Cenzúráztatsz?
    Szakadj meg!

  38. László szerint:

    Csak aztán nehogy “énekelés” legyen a gazdájáról is. A Fidesz nem lépett ki, hanem gyorsan felfüggesztette a tagságát mielőtt páros lábbal rúgták volna ki őket mint macskát kulázni…🤣 röf-röf-káromkodás-káromkodás-röf 🤣

  39. Gary Ridgway szerint:

    Felhomályosítás:

  40. Nagyapó szerint:

    Horváth János (kedd – 09:43)vagy rendkívül rosszindulatú, vagy feledékeny, esetleg mindkettő, ugyanis az ominózus mondatot Putyin elnök mondta. (A magyarok ötödáron….)
    Csak így tovább K stílusban!!

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  41. Nagyapó szerint:

    Jót mulatok a moslékkoalíció trágár bunkó “szagértői” beírásain!🤣🤣

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  42. László szerint:

    Hát nem jött ötödáron az a gáz. Tavaly február-március már erről szóltak a híradások. Vagy még mindig azt hiszi? De hát a választást meg kellett nyerni. Tudja: “hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal” ismerős? Mi ez a rengeteg beruházás visszamondás? Áll az ország fater, nem jönnek az úniós pénzek. Szégyen.

  43. Nagyapó szerint:

    László! Néha gondolkodhatna is! Nem kell a Kórozs szövegeit ismételgetni!
    – Putyin elnök mondta, hogy ötödáron kapjuk az orosz gázt. Ha hazudik, mondja meg mennyiért kaptuk az adott időben. Nem tudja, tehát finoman mondva blöfföl!
    – Mi köze a vezetékes orosz gáz árának a belső piaci árhoz? Bontsa ki!! Vajon miért fizetünk a villanyért 36 Ft-ot, amikor Paks 12 Ft-ért termeli?
    – Ja! Nem tudja, de a DK ezt mondja!

    Az uniós pénzek jönnek, csak az a pénz, amit a Covid utáni helyreállításra vett föl az EU kölcsönként, azt blokkolja a korrupt EU szoclib tömb, a magyar korrupt ellenzékiek javaslatára! Szóljon az árnyékkormány miniszterelnökének, Dobrevának, hogy intézkedjen az ország (pedagógusok) érdekében is!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  44. László szerint:

    Többszörös árat fizetnek a zemberek. Családi házakban szobát fűtenek csak mert drága. Lakótelepen lakom, nem jön úgy a fűtés mint tavaly persze az elhibázott szankciók miatt. Putyin valóban mondta az ötödáras gázt emlékszem, Putyin mikor nem hazudott? Azért drága a gáz mert még az oroszt égetjük, lesz maj olcsóbb is mondta Szijártó. Mit mondott Orbán? Nem az ára a lényeg hanem hogy egyáltalán VAN. Persze hogy blokkolva vannak a pénzek. Szijártó listát adott Brüsszelnek milyen orosz állampolgárokat engedjenk be az unióba. Tudja az oligarha feleségek már jönnének shopingolni. Így nem is fog jönni pénz.

  45. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Tudja, amikor Putyin ezt mondta, Orbán ott állt mellette és vigyorogva bólogatott. Ez az értelmesebbek számára a megerősítés jele. Maga egyre nagyobb baromságokat mond.

Itt lehet hozzászólni !