Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

Magyar Nemzet

Soha ilyen közel nem volt még a világ ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ukrajnai háborúról szólva.

A kormányfő kijelentette: a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek, annak megnyerésére buzdító, még több áldozatról szóló beszédeket tartanak és egyre veszélyesebb fegyvereket küldenek Ukrajnába. Rámutatott arra is: a nemzetközi közvélemény egyhangú békepártiság helyett ketté vált, a türkök, az arabok, a kínaiak vagy az afrikaiak ugyanis tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak.

A kormányfő szerint egy évvel ezelőtt még abban reménykedtünk, hogy ez a fegyveres konfliktus nem terebélyesedik igazi háborúvá. Közben mindennek az ellenkezője történt.

Egy év után a háború sokkal durvább, mint valaha volt, komoly esély van arra, hogy Ukrajnával szövetséges országok katonái is részt vegyenek a háborúban

– mutatott rá. A magyar szolgálatok úgy látják, hogy mindkét oldalon százezer felett van az emberveszteségek száma. Összeadva a két oldal veszteségeit 200-300 ezer ember már biztosan nem tér haza – jegyezte meg.

Magyarország nem lehet védtelen

A miniszterelnök szerint mi vagyunk az egyetlenek, aki békepártiak a Vatikán mellett. Mindenkinek mások az érdekei. Bizony van itt jócskán üzleti spekuláció, gazdasági érdekek. Ezek egyáltalán nem zárhatók ki. Ez így van ennél a háborúnál is – húzta alá.

Véleménye szerint Magyarország biztonságára nézve, van olyan helyzet, amikor az embernek megtámadják a hazáját. Tehát egy országnak legyen hadserege, arra szükség van. Ehhez hazaszerető emberekre van szükség. A nemzeti kultúra ezért nagyon fontos – mutatott rá. Kiemelte azt is: mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell tennie, ha baj van. Mint mondta, elszoktunk a háborús veszélytől, ezért ma nem tudná megmondani egy orvos, egy tanár, ha baj van, hova kell menni.

Ugyanakkor volt már ilyen tudásunk, ezért újra kell éleszteni – fűzte hozzá.

Harmadik lépésben pedig kellenek azok az emberek, akik megvédik a hazát. Ezért fontos, hogy a hadsereg ütőképes legyen. Növelni kell a katonái számát, a hivatástudatukat, emelni kell a képzési szintjüket és modern technológiát kell a részükre bocsátani.

Magyarország a béke oldalán áll, hazánknak ugyanakkor nem szabad védtelennek lennie. Kárt okozni Magyarországnak nem lehet – rögzítette a kormányfő. Szavai szerint hazánkban a többség békepárti, míg a baloldal háborúpárti. – A nemzeti oldal képviseli a békét Magyarországon, és ők vannak többségben. Amíg viszont külföldről finanszírozzak a baloldalt, addig elvárják tőlük, hogy háborúpártiak legyenek – tette hozzá.

Az amerikai elnökválasztás hozhat változást

A miniszterelnök kitért arra is: az európai hatalmi rendszer átalakításáról csak úgy beszélhetünk, ha a háború kimeneteléről is beszélünk. Mint mondta, felelős politikusként erről nem spekulálhat a nyilvánosság előtt.

– Nagy lehetőség nyílt ki azok előtt, akik szeretnék megváltoztatni a hagyományos európai viszonyokat, a francia–német tengelyt

– emelte ki Orbán Viktor. Megjegyezte: az ukrán háború mögött most az amerikaiak ott vannak. – Az Egyesült Államok nem akar tűzszünetet – szögezte le a kormányfő, majd kitért rá, hogy a 2024-es amerikai elnökválasztás hozhat ebben változást.

A gazdasági kérdésekre térve a miniszterelnök megismételte: 2023 végére az infláció mértéke 10 százalék alá csökken, az ehhez szükséges döntéseket a kormány meghozta.

Az a húsz intézkedés, amely széles körű elfogadottságnak örvend, meg is hozza az eredményét – emelte ki. Mit mondta, biztos abban, hogy ha a szankciókat holnap reggel megszüntetnék, azonnal megfeleződne az infláció. Erre azonban jelen pillanatban Európában nincs esély. Azt viszont el tudjuk érni, hogy megvétózzuk azokat a szankciós döntéseket, amelyek nagy károkat okoznának Magyarországnak – mutatott rá, majd a Brüsszel és Magyarország közötti véleménykülönbségekről beszélt.

A végén Brüsszelnek kell engednie

– Három nagy ügyben van véleménykülönbség a brüsszeli bürokraták és Magyarország között.

Az egyik a migráció, amivel kapcsolatban az a képtelen helyzet állt elő, hogy pénzbüntetésre ítélték hazánkat, amiért megvédi a saját, valamint az EU határait – szögezte le a kormányfő. Ez egy feloldhatatlan konfliktus – állapította meg. A másik ilyen ügy – folytatta – a háború, míg a harmadik a gyermekvédelem.

– Brüsszel szerint a gyermeknevelésért nem a szülők viselik a felelősséget, hanem különböző aktivisták – jegyezte meg Orbán Viktor. Mint mondta, a szülők joggal várják el a kormánytól, hogy a gyereknevelés a szülők joga maradjon.

Mi nem fogunk engedni, így a végén Brüsszelnek kell engednie – tette egyértelművé a miniszterelnök.

Forrás: Magyar Nemzet

15 hozzászólás “Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz” bejegyzésre

  1. László szerint:

    Aki napi szinten értekezik Vlagyimirrel biztos tud valamit…

  2. PáLoS TReND szerint:

    RÖGVALÓSÁG a SZŰZANYAFÖLD MÉRGEZŐ FELCSÚTI HALÁLA ELŐTT PÁR PERCCEL!!!
    RÁNKVÁNDORLÁS és TOTÁLIS LEURALÁS ZSIDÓ MÓDON!!!
    A magyarországi zsidó Párhuzamos Társadalomról (PT)
    Dr. Ing. Sebestyén-Teleki István írása

    A Zürichi Műszaki egyetem volt előadótanára és kutatója, szakmája gépészmérnök. 1987-től Svájcjban él, ahol biztonságpolitikai tanulmányokat is közöl. Erdőszentgyörgyi származású. 2012-ben a Magyar Polgári Párt színeiben sikertelenül indult az erdőszentgyörgyi polgármesteri tisztségért.

    1. Bevezető

    A párhuzamos társadalom a jelenlegi Európában, a ránkvándorlási (semlegesen: migrációs) válság közepette, minden országban, mint nemzetbiztonsági kockázat jelenik meg.

    Ez az általános fordulat az európai szemléletmódban újra rátereli a figyelmet arra a súlyos ránkvándorlási válságra, mely az 1867-es “kiegyezés” után a magyar nemzetet sújtotta: 1 generáció alatt ránkvándorolt több mint 1 millió zsidó.

    Ez a ránkvándorlás azonnal katasztrófát váltott ki, mert ezzel párhuzamosan kitántorgott Amerikába az országból ugyanakkora mennyiségű magyar. A ránkvándorlók a toleráns magyar környezetben hamar kialakították a párhuzamos társadalmukat (PT), hatalmi pozíciókra törekedtek, -nemcsak a gazdaságban, hanem a politikában is-, aminek további katasztrofális következményei lettek: kommunista eszmék terjesztése, cionista szervezkedés, szabadkőműves páholyok terjedése, a magyar társadalom bomlasztása, a hadsereg feloszlatása, és végül a Trianon Béke diktátum kiváltásában is döntő szerepet játszottak. A Tanács Köztársaság pedig nem volt egyéb, mint vörös köpennyel burkolt megteremtése, a cionista álmoknak megfelelően, Nagy Izraelnek, Magyarország területén.
    További részletekért ajánljuk Raffay Ernő történész 1 órás előadásának meghallgatását.
    Pusztító migráció – A zsidók bevándorlása Magyarországra.

    https://mega.nz/#!Yo8WlJQD!XCWpFs59ghQMwtV8F1YRCP9EU5lYU4OLKHGJKivVvoQ

  3. Ibolya szerint:

    Tulajdonképpen igazat szól O.V.,csak éppen nem úgy,mint ahogyan azt egy orosz társadalomtudós tette a ma reggeli hírekben.
    A tudós szerint Vlagyimir P. végső célja lényegében egész Kelet-Európa leigázása,beleértve minket és a lengyeleket is!!!!,és a valaha volt vasfüggöny visszaállítása.
    Sőt,még attól sem riadna vissza,ha a volt Kelet Németországot is csatasorba állítaná…..

  4. Gary Ridgway szerint:

    Ibolya!
    Ez az álmuk, de még a Donbasz sem ment nekik egy év alatt és ezektől a szarháziaktól rettegett a világ 44 évig? 🤣

  5. László szerint:

    Mai napig nem derült ki miről beszélgetett ez a jóember Vlagyimir Vlagyimiroviccsal még a különleges nácítlanító műveletek megkezdése előtt. Elmondása alapján persze rögtön tájékoztatta a NATO-t hogy baj van…

  6. Gary Ridgway szerint:

    Nem volt még:
    https://www.youtube.com/watch?v=LnYlxI_2BI4
    Majd égeti a jó drága orosz gázt. 🙂

  7. Gary Ridgway szerint:

    NATO és egyebek:

  8. pl szerint:

    A kanyjának rémisztgeti sötét szavazóit?

  9. PáLoS TReND szerint:

    MAGYAROK! – ez a „HALÁLKÖZELI ÉLMÉNY”!!!
    TE KIVÉGEZTETNÉD MAGAD VAGY INKÁBB MAGAD VÉGEZNÉD KI, HOGY ORBÁN ÜGYNÖK és CIONISTA ZSIDAJAI 1 ÉLHETETLEN, de új ISRAHELLT KREÁLHASSANAK ÉDES HAZÁNKBÓL a SOK NAÍV GOJ ÉLETE ÁRÁN?!
    NEM ÁTHALLÁS!!! „ÁTHALÁS” a SZOMSZÉDBAN!!!
    Az alábbi videó egy halál-tánc, egy rémség, valami szörnyűség, aminek nem lenne szabad megtörténjen soha sehol a világon!
    Hangsúlyozom, nem a szenzációhajhászás vezetett arra, hogy leközöljem ezt a borzalmas felvételt, hanem az áldozat, egy 16 éves ukrajnai srác végakarata, aki azért lett öngyilkos, mert erőszakkal, az úgynevezett kényszer-sorozásokkal akarták elvinni Zelenszkij zsoldosai, ágyútölteléknek az Ukrajnában harcoló NATO és ki tudja még miféle katonák pajzsául. Ahogy teszik ezt az ukrán emberekkel a háborús konfliktus kezdete óta ott.

    Ez a srác 16 éves volt. Még gyerek. Nyilván voltak álmai és nyilván voltak tervei az Életre. Már nincsenek.
    Úgy döntött, inkább odahaza, saját kezével vett véget életének, semhogy a kényszer-sorozásokat végrehajtó zsoldosok kizavarják a frontvonalba.

    Ez a 16 éves harkovi fiú megkapta a napokban a kényszer-sorozás behívóját, annak ellenére, hogy Ukrajnában 18 év a törvényes korhatár a katonakötelezettségre. A fiú nem akart harcolni az ukrán kormányért, ezért öngyilkos lett. Mint mondta, nem akar az ukrajnai kormányért harcolni.

    A fiú azt állította, hogy nemrég temette el apját, aki a háborúban halt meg. Maga a tinédzser nem akar „árokban rohadni” a kijevi rezsim számára.

    Nagyszámú tinédzsert mozgósítottak illegálisan a napokban, Ukrajnában. Sokukat a legveszélyesebb területekre küldték harcolni, például Bakhmutba. Minden katonai kiképzés nélkül, a Zelenszkij nevű őrült tömeggyilkos parancsára.

    Ez a 16 éves srác döntött, Tudta, ha elviszik, úgy is meg fog halni, ezért inkább odahaza halt meg.

    Halálát nyilván ő sem szenzációhajhászásból vette fel videóra, hanem azért, hogy talán meglátja majd a világ, a Slava Ucraina-féle satanic hazugság valóságát és odafigyelnek.

    Talán felébred a világ, talán segíteni is fog egyszer a világ… Ha már nem is neki, de a többi, még életben levő, a cionista zsidó Zelenszkij globalista kormányáért harcolni nem akaró fiatal gyerekért.

    Akik élni szeretnének. Akkor is, ha a drogos neonácik tehetetlenségükben őket áldozzák fel .

    Csak azért tettem közzé ezt a videót, hogy ezzel is tisztelegjek, talán holtában adhassak kis békét ennek a fiatal gyereknek, aki élni szeretett volna… de nem engedték neki.

    Szörnyű módja volt ez a világnak való üzenésnek… de továbbítottuk.

    Isten adjon békét a lelkének…

    És a cikk végére elfogynak a szavak…Isten nyugtassa az ártatlan áldozatokat és büntesse meg a halálukért vétkeseket!

    https://szmm.substack.com/p/18-csak-n…email#play

  10. Báró szerint:

    Soha ilyen közel nem voltunk a húsos fazékhoz, nemdebár, miniszterelnök úr?

  11. Gary Ridgway szerint:

    ???

  12. Gary Ridgway szerint:

    Eccsém a slepp minden linket blokkol.
    Nyaljátok ki. 🚽😛

    Fater, 10 éve megírtam, hogy bukta lesz a várbuszotok.
    totalcaron rá lehet keresni. 🙂

  13. László szellemi örököse szerint:

    Vettek ezek Erdogantól a nagy havertól török -Karsan- fantázianevű elektromos várbuszokat. Sorra gyulladtak ki egymás után, aztán leállították a projektet. 🤣

  14. Gary Ridgway szerint:

    Azért szánalmas már, hogy egy totalcar-t is blokkolnak.
    Én az öreg koszosnak megírtam, mikor megálmodták ezt az fél orosz szart, hogy egy rakás szar a futóműve. És tessék… 🙂

Itt lehet hozzászólni !