Áder János kitűzte a választások időpontját

Magyarnemzet.hu

Az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választása időpontjának kitűzéséről adott ki közleményt a Köztársasági Elnöki Hivatal. Mint írták, 32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. 

Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését.

 

Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását. E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki – olvasható a közleményben.

Meghirdették a gyermekvédelmi népszavazás időpontját is

Az Országgyűlés 2021. november 9-én egyhangúlag döntött arról, hogy népszavazást az országgyűlési képviselők általános választásának napján is lehessen tartani. A folyamatban lévő népszavazási kezdeményezések közül négy kérdés tekintetében biztosítottak a jogi feltételek a népszavazás kitűzésére.

A választási eljárási és a népszavazási eljárási törvényi határidőket figyelembe véve e négy kérdésben csak április 3-án vagy április 10-én lehet egyidőben tartani a népszavazást és az általános választásokat.

Erre tekintettel a 32/2021 (XI. 30.) Országgyűlési határozatban elrendelt négy kérdésről a népszavazást 2022. április 3-ára tűzöm ki – olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében.

Magyarnemzet.hu

17 hozzászólás “Áder János kitűzte a választások időpontját” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Komoly gondban van a moslékkoalíció, mert ők nem ismerik el az Alaptörvényt, így “Az Alaptörvény ……. egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását.” számukra ez nem kötelező, tehát otthon fognak maradni!😛😛😛
    Hajrá Magyarok!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. torma szerint:

    Mekkora egy seggfejek vagytok hallod…

  3. László szerint:

    Kitűzte időpontot a közjogi méltóság havi 3 millióért? Ha nem lenne észre sem vennék a hiányát ennek kényszermosolyodottnak. A gránitszilárdságú 9év-9x módosított alaptörvényről nem is beszélve. “Nem az alkotmány korlátozza a kormány politikáját, hanem az alaptörvényt igazítják a kormány politikájához.”

  4. Gyula szerint:

    Öreg genya!
    Én sem arra esküdtem fel a sorkatonai szolgálat alatt, kapjátok be!

  5. Gratulálok szerint:

    Lesznek akik nem érik meg a választás napját! Lehet hogy én sem, meg az sem aki lelkendezik! 😉

  6. Nagyapó szerint:

    Gratulálok! Remélem nem értem amit írt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Gyula szerint:

    Érted te, ne parodizálj. 😜

  8. pl szerint:

    és április 4-e újra ünnep lesz, a (fel)megszabadulás ünnepe…

  9. Gratulálok szerint:

    Nagyapó, a gutaütés vagy a kovid nem a csecsemőkre veszélyes!

  10. Nagyapó szerint:

    Hogy képzavarral éljek, Szabó Tímea tökön lőtte magát!😛 Ugyanis – gondolom a CIA rossz tájékoztatása alapján – azt hitte, hogy össze tudnak fabrikálni egy népszavazást a választással egy időben. Ezért javaslatot nyújtott be, hogy lehessen egyszerre mindkettő. A Fidesz röhögött és megszavazta! Hol is áll az ellenzéki aláírás-gyűjtés? Úgy erőlködik a moslékkoalíció, hogy belevörösödött, de nincs eredmény (a Fidesz néhány nap alatt összegyűjtötte saját ajánlását😛)!
    Az egész jellemző a zellenzék szellemi színvonalára. Tragikus!
    Várom a szokásos trágár riposztokat!😛😛😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. László szerint:

    Nagyapó! Tragikusak a fidesz népszavazási kérdései. Látta már mikor Varga Judit másfél milliós órával a kezén mutat rá a hatósági áras sertéscombra? Ez is egyfajta szinvonal.

  12. Gratulálok szerint:

    Nagyapó emlékezete egyre romlik! A Fidesznek nem kellett aláírásokat gyűjteni a népszavazáshoz! Ugyanis nem a Fidesz, mint párt kezdeményezte a népszavazást! Hanem a kormány kérte a népszavazást, s a parlament meg megszavazta!

  13. Gyula szerint:

    Ezt a V.J.-t hallottad László beszélni? 😁
    Az sem egy piskóta, de a túlsúlyos n. K. sem piti.

  14. László szerint:

    Nem várom meg míg megszólal mert hamarabb elkapcsolok. Az csak egy aláírógép. Olyan mint egy hulla amiben kábítószert csempésznek…

  15. Nagyapó szerint:

    Igaz! Köszönjük Szabó Tímea!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. László szerint:

    Belegondolt már abba fater, hogy mi felesleges pénznek kell ott lenni hogy egy másfél milliós órát kapjon valaki ajándékba? Könnyen jött pénz, könnyen megy. Nem szabad bántani a kiválóbbakat.

    Ceterum censeo… “Magyarország előre megy nem hátra, olcsó lett a csirkefarhát, nem drága”

    Eheti majd jóizűen kétpofával a brazil több éve lefagyasztott 3 szárnyú duplafarhátas csirkét.

  17. Gyula szerint:

    Itt Csepelen is szét lehet nézni, hogy mennyi 10-20M feletti autó van. Az is felesleges pénzből van, nem bérből és fizetésből. 😁👍

Itt lehet hozzászólni !