Péntektől harmadfokú hőségriadó

Csepel.hu

Éjfélig a másodfokú érvényes, péntektől harmadfokra emelkedik a hőségriasztás.

Hétfő délután rendelte el az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást az ország teljes területére ma, azaz csütörtök éjfélig. A rekkenő hőség azonban még több napig eltart, sőt hétvégén fokozódik, 32-38 fokot mérhetünk majd a legmelegebb órákban.

Emiatt a riasztást négy nappal meghosszabbították, és a legmagasabb fokra emelték. Péntektől harmadfokú hőségriasztás lép életbe egészen hétfő éjfélig.

Jelentős felfrissülést nem várhatunk az éjszakáktól, többfelé trópusi lesz, azaz 20 fok fölött marad a hőmérséklet. Kedden már rekordmagas volt a budapesti minimumhőmérséklet.

A tartós forróság káros lehet az egészségre, különösen az idősekre, gyerekekre, fizikai munkát végzőkre. A kánikulában ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, kerüljük a cukros, alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását! 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, a nagyon erős, helyenként extrém erős UV-sugárzásban a normál bőrtípusú embereknél 10-15 perc alatt bőrpír jelentkezhet. Házi kedvenceinket, gyermekeinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben, mivel zárt térben a hőmérséklet elérheti a 70 fokot.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !