Kedvező a járványhelyzet Csepelen

csepel.hu

„Eddig kedvezően alakult a járványügyi helyzet Csepelen. A kerületben működő idősotthonban nem volt fertőzés, de a szakrendelő dolgozói közül sem betegedett meg senki koronavírustól” – tájékoztatta lapunkat dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

A szűrések június elején lezárultak, több mint 600 egészségügyi, óvodai és szociális dolgozónál végezték el a vizsgálatot a csepeli önkormányzat finanszírozásával. „A szűrés arra irányult, átesett-e valaki a fertőzésen, kimutatható-e ellenanyag. A vizsgálatból kiderült, kevesebb mint egyszázalékos volt a fertőzöttség, az érintettek gyakorlatilag tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészelték át a fertőzést, nem fordultak orvoshoz” – mutatott rá Dobák András. Egyúttal hangsúlyozta: a járvány kezdete óta a szakrendelőben két olyan betegük volt, akik kétoldali tüdőgyulladással, koronavírus-fertőzés gyanújával kerültek kórházba, az ő esetükben a teszt is pozitív lett, ezek a betegek igazoltan koronavírustól betegedtek meg. A tesztelések a páciensek körében tovább folytatódnak, bizonyos esetekben, például műtétek előtt kérhetik a teszt elvégzését. „A mintavétel a fül-orr-gégészeti osztályon történik, a vizsgálat ebben az esetben a vírus kimutatására irányul, tehát arra, hogy az érintett éppen fertőző állapotban van-e” – tette hozzá a főigazgató.

A védőoltás a megoldás

„A környező országokhoz képest a járványügyi adatok továbbra is jól alakulnak itthon. Bár még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről, nem zárható ki újabb gócok kialakulása az országban” – nyilatkozta dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a közmédiában. Hangsúlyozta: a gócok megjelenése sem feltétlenül a második hullám kezdetét jelenti, hiszen ezek még jól kezelhetők. A feltételezés az, hogy a koronavírus nem fog eltűnni, terjedése nem függ a hőmérsékleti viszonyoktól, így a védőoltás kifejlesztése lehet a megnyugtató megoldás.

PE

csepel.hu

2 hozzászólás “Kedvező a járványhelyzet Csepelen” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Ugyanez nem mondható el a Pesti úti idősotthonról.

  2. Majori manyi szerint:

    Katika! A “street news” szerint, az Olajág teszttel vette vissza a lakóit, mégha ez Cecíliának nem is tetszett! Az önkori meg úgy szart bele, hogy végig kijárhattak a lakók. via:dolgozó. Szerencséjük volt!

    Mindemellett senki nem tud semmilyen területi számokat, én tudok betegekről, akik már jól vannak és elhunytról is Csepelen. Nem otthonban, “civilben”. Mindemellett nem tett is senki többet, mint bárki, bárhol máshol.

Itt lehet hozzászólni !