A Móra iskolában új játékeszközök segítik a tehetséggondozást

csepel.hu

A Móra Ferenc Általános Iskola pályázaton nyert játékeszközeit adták át az intézményben január 28-án. Mikus Judit intézményvezető jelképesen nyújtotta át a tanulóknak a képességfejlesztő- és logikai játékokat, kártyákat, labdákat, táblajátékokat. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester és Tóth János tankerületi igazgató vettek részt az átadáson.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programján az iskola két pályázatot nyert el. A „Kémikusok a Mórában” projekten több mint egymillió forint támogatást kaptak, amelynek köszönhetően legalább hatvanórás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítására lesz lehetőség.

A „Játék és tehetség a Mórában” pályázati projekten közel kétmillió forintot nyert az iskola, a támogatásból több mint ötszáz darab játékeszközöket vásároltak, amelyekkel a pedagógusok fejleszthetik a gyerekek kreativitását, szemléletformálását, képességkibontakoztatását szintén tanórán kívüli tehetséggondozó foglalkozásokon.

Az intézményvezető megnyitójában külön megköszönte Lőrincz Enikő pedagógusnak érdemi munkáját a projektek koordinálásáért. Neki köszönhetően az elmúlt években megnyert pályázatokkal sikeres törekvés valósult meg az iskolában a tehetséggondozás terén, amelyre a pedagógusok mindig nagy hangsúlyt fektettek. Ma is hatékonyan, eredményesen és változatos módszerekkel foglalkoztatják a diákokat, akik számos versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el – hangsúlyozta az intézményvezető.

Morovik Attila alpolgármester is szólt a tanulókhoz. Elmondta: a városvezetés évek óta kiemelt figyelmet fordít a tehetséges gyermekek kibontakozására. Az önkormányzat támogatásával 2016 áprilisában megalakult a Csepeli Tehetségsegítő Tanács – utalt rá beszédében.

Ezt követően Lőrincz Enikő ismertette a tehetséges iskolák táborát s azok tevékenységét. Mint mondta, iskolájuk 2014-ben regisztrált a tehetségpont minősítésért, akkoriban a dráma és tánc, illetve a kosárlabdára fókuszáltak, majd a néptáncoktatást is elkezdték. Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést 2017 márciusában kapták meg.

Jelenleg az iskolában kézműves, környezetismeret, kémia, informatika, dráma és néptánc szakkörökre járhatnak a tanulók, de kipróbálhatják tudásukat a kutató diák mozgalom csoportban vagy ügyességüket a sportversenyeken. Ezeken túl új tehetségfejlesztő szakkörök indultak frizbi, mazsorett és sakk kategóriákban.

A rendezvény végére maradtak a legizgalmasabb pillanatok, amikor a tanárok és a diákok együtt játszottak, kipróbáltak néhány új játékot.

A.Zs.

 

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !